27 de ani
de presa libera
Sambata, Noiembrie 18, 2017 21:10 PM

Monden

Fost ministru al Culturii, muzicologul Adrian Iorgulescu despre buzoianca Dora Gaitanovici:„Este un fenomen această fată!“

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
09.11.2017, 00:00
705

   „Mai aproape de glorie cu acest premiu!” Acestea au fost cuvintele cu care celebrul Octavian Ursulescu a ­prezenta­t-o pe scena Concursului de Creaţie MUZIC-ADA pe buzoianca Dora Gaitanovici, după ce aceasta a fost desemnată marea câştigătoare a competiţiei.

   Buzoianca în vârstă de 17 ani şi-a adjudecat Trofeul Mu­sic-Ada, în valoare de 5.000 euro, cu piesa „Mai aproape”, pe care a interpretat-o live alături de colegii ei de trupă. Pe scenă, trofeul i-a fost înmânat Dorei de către fostul ministru al Culturii Adrian Iorgulescu, acum preşedinte al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România.

   Aflată la prima ediţie, competiţia este organizată la iniţiativa Uniunii Compozitorilor şi Muzicologiclor din România -ADA, pentru compozitorii români de muzică pop şi s-a desfăşurat în datele de 4 şi 5 noiembrie, la Sala de concerte „Mihail Jora” (Sala Radio) din Bucureşti. Juriul a fost format din George Natsis (preşedintele juriului), Gabriel Băruţă, Edu­ard Cârcotă, Adrian Despot, Alexandru Pelin, Adrian Ordean şi Mihai Pocorschi, care au selectat un număr de 15 creaţii muzicale, ce au participat în finala în care s-a cântat live.

 „Este anul Dorei“

    „Am cunoscut-o cu plăcere anul trecut la Mamaia Copiilor, o pot considera deja o adultă a muzicii uşoare româneşti, la doar 17 ani. Este un fenomen această fată şi mă bucur că putem să îi dăm aripi cu acest concurs pe care îl consider o ­pia­tră de temelie în muzica românească. Ea marchează deja istoria în acest concurs, are încă ochi de copil, dar palmares de campion. Ea este Dora şi va reprezenta viitorul”, a subliniat fostul ministru Adrian Iorgulescu.

   Şi Octavian Ursulescu, prezentatorul spectacolului, a lăudat-o pe buzoianca noastră şi le-a amintit celor prezenţi în sală că Dora a câştigat recent premiul III la Festivalul Internaţional „George Grigorescu” şi trofeul ediţiei cu numărul 50 a competiţiei de la Amara. Ursulescu a precizat că „anul 2017 este clar anul Dorei, este consacrarea ei, mai ales că după liceu, buzoianca a promis că va da la Universitatea de Muzică, unde George Natsis a dezvăluit că o aşteaptă cu mare neră­b­dare”.

   În încheiere, adolescenta de 17 ani le-a mulţumit tutu­ror celor care au sprijinit-o pe acest drum până acum: juriului, oamenilor dragi ei, profesorilor care de-a lungul timpului au „construit” la temelia ei muzicală şi colegilor ei din trupă : Ruxandra, Andrei şi Codruţ, care au sprijinit-o la finalul evenimentului, cântând încă o dată piesa câştigătoare a ediţiei,  „Mai aproape”.

   În afara concursului, în cele două zile ale manifestării au susţinut recitaluri şi Mihai Trăistariu, Luminiţa Anghel şi trupa Talisman.

 

Comentarii

Dora (12 Nov, 09:50)
Tanasescu

Felicitari! Sa fii sanatoasa si sa iti vezi visul implinit!

Raspunde

Stiri Agerpres

Asociația ANCE Europe lansează proiectul 'Arhitectura României Mari'
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:41 PM

Asociația ANCE Europe lansează proiectul "Arhitectura României Mari", cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918, prin organizarea unui eveniment la București în perioada 23-25 noiembrie, având ca obiectiv aducerea în atenția publicului larg a stilului arhitectural neoromânesc.

Republica Moldova: Duminică are loc referendumul pentru destituirea primarului municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:16 PM

Peste 650.000 de persoane cu drept de vot din municipiul Chișinău sunt așteptate, duminică, la urne pentru a participa la referendumul pentru destituirea primarului Dorin Chirtoacă.

Sosirea lui Hariri la Paris contribuie la reducerea tensiunilor în Orientul Mijlociu, afirmă președinția franceză
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:11 PM

Sosirea premierului libanez demisionar Saad Hariri la Paris contribuie la "reducerea tensiunilor" în Orientul Mijlociu, unde Franța continuă să acționeze în această direcție, a afirmat sâmbătă președinția franceză, relatează AFP.

UPDATE Rugby: România - Samoa 17-13, în meci test la București (GALERIE FOTO)
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:01 PM

Naționala de rugby a României a învins Samoa cu scorul de 17-13 (3-10), într-un meci test disputat sâmbătă seara pe Stadionul național ''Arcul de Triumf'' din Capitală.

REPORTAJ Vrancea: 50.000 de stejari plantați la Mărășești în memoria eroilor căzuți în Primul Război Mondial (GALERIE FOTO)
Sambata, Noiembrie 18, 2017 19:42 PM

Aproape 50.000 de stejari au fost plantați, sâmbătă, în apropierea localității Mărășești în memoria eroilor căzuți în Primul Război Mondial, fiind primii din cei 335.000 de stejari câți vor fi sădiți până la sfârșitul anului viitor în Parcul Memoriei Naționale, care se va întinde pe o suprafață de 75 de hectare, nu departe de mausoleu.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
17 Nov, 12:47 Când voi avea drum prin Unguriu, opresc la primărie să strâng mâna unui român căruia îi pasă de români!
Pixelu fan Tirizică a comentat pentru articolul S-a încheiat competiția pentru stabilirea județului-pilot / Buzăul va fi primul județ complet digitalizat la nivel școlar:
Devin fan „genunche” dacă legiferează și manualul unic. Momentan sunt fan Tirizică, singurul primar buzoian care a avut curajul să părăsească mizeria ADI „Buzău 2008”.
17 Nov, 10:18 tare in sfarsit
un oarecare a comentat pentru articolul Prefectura Buzău, șah la Academia Română și Judecătoria Pătârlagele:
Avem in sfarsit un prefect, o comisie judeteana si un judecator de la tribunal care arata ca se pot impotrivi unei sentinte definitive de punere in posesie a unei institutii pe 4500 ha teren padure.Macar daca nu putem sa probam competenta sa ne afisam cu varf si indesat indaratnicia.Acea sentinta o va aplica CEDO, iar pe cei cu adevarat vinovati ii va dura in basca pentru ca plateste contribuabilul roman
17 Nov, 09:59 nedumerire
kneji myamoto a comentat pentru articolul Toma: ,,Guvernul să desfiinţeze Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, un primar nu are nicio putere în realitate, doar în teorie“:
este bine domnule primar ca vrei desfiintarea anfp care intr-adevar este parazitara,dar trebuie instituit un organism independent pentru selectarea unor viitori functionari publici din care primari destoinici ca dumneata sa-si aleaga personalul cu care sa lucreze, personal selectat printr-un concurs riguros in baza unei grile ca la judecatori si cu supraveghere ca la bacalaureat.Abia atunci vei avea de unde sa alegi.Daca primul criteriu este încrederea in persoana cu care lucrezi vei avea o mare dezamagire.Mie imi scapa criteriile pentru care l-ai ales pe dl Pistol secretar al primariei, dar te asigur ca vei avea cat de curând o mare deziluzie cu privire la competenta profesionala si moralitatea acestei persoane
Google PageRank Checker