27 de ani
de presa libera
Vineri, Aprilie 28, 2017 01:38 AM

Monden

Formația Azur revine săptămâna aceasta la Buzău

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
19.04.2017, 00:00
1923

   Două seri pentru generații diferite de fani, două genuri diferite de muzică. Pubul O’Brothers  vă invită pe 21 aprilie, de la ora 22,00, să ieșiți cu prietenii pentru a vă aduce aminte de melodii ce au făcut istorie în perioada comunistă: „Mona“, „Regina nopții“, „La o masă“, „Cenușăreasa“, „Pe nisipul de la mare“, „Șatra“ sau „Lanțul de iubire“. For­mația Azur, una dintre cele mai iubite trupe ale muzicii de petrecere, revine la Buzău cu ritmuri balcanice.

   Azur este considerată și pri­ma formație care a cântat maneaua lăutărească. Dintre formațiile de gen, Azur a rămas una dintre preferatele publicului românesc, fapt confirmat de discografia foarte bogată (peste 25 de albume). Nelu Vlad,  liderul celebrei formații, s-a născut în 1951, într-o comună de lângă Brăila, și a înființat formația Azur pentru a avea din ce trăi, dar a ajuns, peste mulți ani, să fie considerat „nașul de botez“ al manelelor.

   „Am studiat muzica populară, dar și cea lăutarească, marii artiști ai neamului și apoi am căutat ritmuri dansante balcanice, grecești în mod deo­se­bit. Am prelucrat, la orgă, multe linii melodice populare, sârbești, turcești, macedonene sau aromâne și apoi le-am adap­tat cu texte“, a mărturisit Nelu Vlad, liderul formației Azur.

Concert hip-hop și trap

   Iar dacă iubiți trapul și hip-hopul, la o săptămână distanță, în aceeași locație, vă așteaptă un spectacol marca Șa­tra B.E.N.Z., cu Lu-K Beats, Killa Fonic, Super ED, NOSFE, Keed. Show-ul este programat pe 4 mai, de la ora 19,00.

   Băieții vor susține, cu a­ceas­tă ocazie, concertul de lansare al albumului O.$.O.D. 2. Cu piese care deja răsună în boxe pe repeat, pe ȘATRA B.E.N.Z. îi recunoști după primele note de trap cu atitudine și libertatea în exprimare ce ține sub control acel nonconformism vizual și fără de tipare. ȘATRA B.E.N.Z. aduc un sound grav, iar caracteristica ia o formă diferită pe fiecare piesă. O.$.O.D. II este astfel un update muzical al primului O.$.O.D. Rezultatul este o „poveste originală de șandrama, manifestată în afara regulilor și barierelor obști­mii“.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Apr, 21:50 OMUL POTRIVIT INTR-UN LOC POTRIVIT
Ion a comentat pentru articolul Valeriu Șușnea, în conducerea Institutului Cultural Român:
Competenta, profesionalismul, dedicarea sunt calități indiscutabile pe care un manager le poate dovedi pentru a ocupa o funcție intr-un Consiliu de conducere, cum este cel al ICR. Doresc dlui Susnea sa ne vedem, de ce nu, in poziția de reprezentant ICR pe la New York sau așa ceva. Succes si felicitări!
27 Apr, 21:31 Incotro,PNL?
Viespea buzoiana a comentat pentru articolul Cristinel Romanescu, ales președinte PNL Buzău:
Probabil ca afacerile lui Cristi Romanescu vor prospera in continuare,dar PNL-ul "se va duce de rapa".Cine crede ca Romanescu poate fi un politician care sa scoata din mocirla morala in care se afunda PNL Buzau,ori este naiv,ori este rau intentionat.Asa cum il stiu pe Cristi Romanescu,este unpolitician pentru care e valabila zicala cu "interesu poarta fesu" si implicarea sa in politica are ca unica motivatie protejarea si dezvoltarea propriilor afaceri.In mod cert,el poate fi un bun manager,dar ca politician este precum un "pui de gaina" in mijlocul unui stol de ulii.Oricum,sunt ferm convins ca PNL-ul va insemna si va conta foarte putin in politica locala,iar reanimarea si revenirea dorite se amana sine die.
27 Apr, 20:10 Felicitari primului cetatean
Alt cetatean a comentat pentru articolul Înglodat în datorii la furnizori și la stat, Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă, în pericol iminent de desființare:
Bravo Domnul Marinescu , in sfarsit spune cineva ceva , ca pana acum totul a fost ,,secret de stat''
Google PageRank Checker