UPDATE: Alături de inspectorul general Florina Stoian, întreaga conducere a IȘJ Buzău a primit calificativul „nesatisfăcător” din partea Minsterului Educației. Este vorba despre Nela Wamsiedel și Daniela Palcău, care ocupă funcțiile de inspector general adjunct.

„Chiar acum suntem la Ministerul Educației să depunem contestație. Invocăm vicii de procedură. Evaluarea nu s-a desfășurat conform metodologiei. Toate trei am primit punctaj mai mic de 70 de puncte. Deocamdată nu suntem demise, până nu se primește un răspuns la contestația pe care am depus-o. Termenul legal de răspuns este de 10 zile”, a declarat pentru OPINIA Florina Stoian.

 

Șefa Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Buzău, Florina Stoian a fost din nou revocată din funcție de către Ministerul Educației.

După ce în urmă cu jumătate de an, fostul ministru al Educației, Liviu Pop, a revocat peste noapte, prin fax, 13 inspectori școlari generali, o parte dintre aceștia au mers în instanță și au câștigat în primă fază repunerea în funcție. Printre cei repuși în funcție, în ciuda deciziei ministrului, a fost și buzoianca Florina Stoian.

Acum, șase dintre cei inspectori generali, printre care și Florina Stoian, au primit calificativ nesatisfăcător din partea noului ministru al Educației, Valentin Popa, informează HotNews.

Surse apropiate situației au afirmat pentru HotNews.ro că motivul noii încercări de a-i îndepărta pe generali este politic: „Dacă ești de la partid, accepți lista cu directori pe care o vor și îi pui pe ăia, indiferent de concurs”.

Calificativul nesatisfăcător a fost primit de către inspectorii școlari generali din județele Brăila, Mehedinți, Buzău, Arad, Vrancea și Ialomița. Evaluarea făcută de minister este ilegală, susțin o parte din inspectorii puși din nou pe liber.

REVENIM CU AMANUNTE

DISTRIBUIȚI
loading...

2 COMENTARII

  1. Mi se pare o mizerie cruntă. Pe principiul ” stai ca va arăt eu vouă…”. Pentru că a „indraznit” sa iși apere dreptul in instanta si pentru că a și câștigat, Florina Stoian a fost ” executată” in cel mai josnic stil mafiot. Adică…” ciocul mic că noi suntem la putere”. Dar cu Diesel și Palcău ce au avut? Concursul ce valoare mai are? Sau…tre’ să vină cineva cu dedicație și ele incomodau?

Comments are closed.