Ministerul Educației a anunțat miercuri, printr-un comunicat de presă, că a dispus anularea evaluărilor inspectorilor școlari generali și inspectorilor generali adjuncti, în baza cărora aceștia au primit calificativul „nesatisfăcător”. În plus Ministerul Educației va demara cercetări disciplinare asupra persoanelor care au realizat evaluările.

„În urma controlului efectuat de catre Corpul de Control al Ministrului, în perioada 20-23 februarie, cu tema <Verificarea respectării Metodologiei privind evaluarea activității manageriale desfășurate de către inspectorii școlari generali, inspectorii școlari generali adjuncți din inspectoratele școlare și directorii caselor corpului didactic>, s-au constatat vicii majore în organizarea procesului de evaluare, dar și în evaluarea propriu-zisă”, arată MEN.

Astfel, toți cei trei inspectori din conducerea Inspectoratului Școlar Județean Buzău, adică inspectorul general Florina Stoian și adjunctele Nela Wamsiedel și Daniela Palcău, își vor păstra posturile.

Corpul de Control al ministrului a depistat următoarele nereguli care au dus la vicierea procesului de evaluare:

– Au fost folosite formulare de evaluare care nu se regăsesc în ordinul de ministru ce reglementează procesul de evaluare (OMEN nr. 4315/2014);

– Din formularele utilizate în procesul de evaluare lipsește rubrica de autoevaluare;

– Totalul punctajului de pe unele fișe de evaluare a fost calculat greșit, astfel încât calificativele acordate au fost eronate, persoana evaluată obținând un calificativ mai bun sau mai slab decât cel corect. Pe baza acestor calificative, persoanele evaluate sunt menținute sau nu în funcția de conducere;

– În alte cazuri, s-a ajuns la situații aberante în care punctajul acordat depășește punctajul maxim de 100 de puncte;

– Evaluarea directorilor Caselor Corpului Didactic nu a fost realizată în fapt de către Comisia unică de evaluare, asumându-se rezultatele unei evaluări anterioare.

Astfel, Ministrul Educatiei informează că a dispus următoarele măsuri:

1. Anularea evaluării realizate asupra activității manageriale desfășurate de către inspectorii școlari generali, inspectorii școlari generali adjuncți și directorii caselor corpului didactic.

2. Reluarea procesului de evaluare, după revizuirea metodologiei de evaluare.

3. Efectuarea de cercetări asupra faptelor care au condus la vicierea procesului de evaluare, în vederea stabilirii răspunderii disciplinare a persoanelor care se vor dovedi vinovate.

DISTRIBUIȚI
loading...

6 COMENTARII

  1. Cine va repara insa si suferintele provocate celor din conducerea ISJ Buzau? Se dovedeste inca odata ca in MEN s-au adunat multi neprofesionisti, ca sa nu zic altfel, si ca toti raspund la comenzi politice. Ar fi foarte interesant sa cunoastem numele celor care au facut evaluarea si sa le cerem sa isi asume greseala si sa ne spuna daca au avut o comanda politica de executare a acestor inspectori scolari generali si adjuncti.

  2. Si cine face evaluarea evaluatorilor?Evaluare la evaluare pana iese ….calificativul ….corect.
    Tara lui Papura Verde

  3. FELICITARI!!!!!!! SI… MA INTREB: CE CALIFICATIVE VOR PRIMI, CEI DIN MINISTER, CARE AU EVALUAT?

Comments are closed.