27 de ani
de presa libera
Luni, Octombrie 23, 2017 11:12 AM

Educatie

Florina Stoian, din nou șefa Inspectoratului Școlar Județean

de Cristian IONESCU
Educatie  |
25.09.2017, 19:31
3545

       Florina Stoian se întoarce la conducerea Inspectoratului Școlar Județean, după ce, în urmă cu o lună, a fost demisă de ministrul Educației printr-un fax trimis vineri seară, după programul de lucru. Stoian a obținut astăzi în instanță suspendarea ordinului ministerial.

          Împreună cu ceilalți 12 inspectori generali din alte județe aflați în aceeași situație, Florina Stoian a atacat în instanță decizia ministrului Liviu Pop de revocare, invocând faptul că sunt numiți prin concurs (lucru care le garantează postul pe o perioadă de patru ani), iar motivele invocate de ministru sunt nefondate.

         „Astăzi am obținut din partea instanței suspendarea ordinului ministrului Educației prin care am fost revocată din funcție. Decizia Curții de Apel Ploiești este valabilă până la judecarea pe fond a cauzei. Ministerul educației are termen de contestație 5 zile, dar oricum decizia de astăzi este executorie. Voi trimite o copie de grefă la Minister pentru a mă putea prezenta la post”, a declarat pentru OPINIA Florina Stoian.

Comentarii

Doamna Stoian (25 Sep, 21:39)
Adela

Asa e firesc sa fie. Doamna Stoian a promovat un concurs pe care Burducea l-a picat cu note rusinoase. Deci ii este clar superioara. Iar despre cei care comenteaza ca e educatoare, miss Burducea ce e? Nu tot educatoare? Ideea e simpla: daca ministerul.poate revoca un inspector cu concurs luat, atunci nimeni nu mai e sigur de nimic. Doamna Stoian e o doamna eleganta si cu bun simt, nu o parvenita cu nota 4 la concurs. In plus, cred ca face echipa buna cu adjuncta Palcau, om de o mare calitate. Si da, educatoare sau invatatoare, au luat-o pas cu pas, au muncit, au promovat examene si nu sunt inginere la Liceul de chimie!

Raspunde
încet, încet (25 Sep, 21:42)
ionescu o.

Încet, încet justiția devine imparțială! Cred că numirile politice trebuiesc făcute doar la nivelul guvernului altfel ne vom trezi că aplicăm doar Legile lui Murphy...

Raspunde
Florina se întoarce (25 Sep, 23:34)
Geta

Să nu creadă că a caștigat răzbiul, ci doar o luptă. De măine mă duc din nou în audiență la Neagu, la toți deputații și senatorii din Buzău, iar ministerul după ce o va numi, o va revoca din nou.

Raspunde
Exista Dumnezeu (26 Sep, 07:42)
GeNu che

Subscriu aproape tot ce a scris dna Adela în primul comentariu despre dna Stoian , în schimb Palcau e o perversa toxica . Dna Peneoasu este net superioara lui Palcau, , nu mai vorbesc despre dna Voicu Ionela , despre Cristiana Stoica care ambele îi dau clasa lui Palcau. Sa speram ca politicul va dispărea măcar pt o vreme din isj. Acum pe buzele tuturor apare întrebarea ce căuta una ca Lăptoiu și alte câteva ,, DIVE" în isj ? Ce le recomandă , în afară de bune la interviu ( oral ) în față la niște ,,șe futi"' psd-iști ? Măcar Burducea are tupeu și executa ordine + fff Bună la ..... Interviu.

Raspunde
N-a fost valabil nici măcar în cazul marinarului, chipurile ales! (26 Sep, 08:07)
Pixelu parțial

Argumentul „a luat concursul deci are asigurați 4 ani de mandat” nu stă în picioare. Dacă un angajator privat organizează concurs iar câștigătorul concursului, în calitate de angajat, nu realizează criteriile de performanță, stabilite de angajator și asumate de angajat, este concediat fără drept de apel, justiția independentă va acorda întotdeauna angajatorului câștig de cauză.
Amuzant este faptul că Florina Stoian este descrisă ca și câștigătoare a concursului de … miss inspectoare șefă.
Ambele personaje, educatoarea și învățătoarea, sunt total nepotrivite pentru o astfel de funcție. Decredibilizează instituția. Chiar și pe vremea comuniștilor odioși, erau numiți în fruntea inspectoratului profesori cu notorietate ai județului. Politicul este direct răspunzător de această anomalie, cum de altfel este o aberație să numești ministru un fost lider de sindicat. Criteriile de participare la concurs ar trebui să fie mult mai restrictive. Este ca și când la conducerea unei universități este numit rector, un preparator.

Raspunde
Pixelu" (26 Sep, 09:16)
angajator

Se vede treaba ca nu stii cum e cu angajarile la "privat". Niciodata un angajator privat nu angajeaza un director general pe care sa-l dea afara dupa cateva luni pentru incompetenta... Dar chiar asa fiind, nu-l numesti in functie in locul lui , pe unul care a picat de trei ori examenul pe care tu, ca privat , l-ai organizat pentru ocuparea functiei de director general . Ei, ce zici...?!

Raspunde
Uite inspectorul nu este (26 Sep, 09:21)
buzoian

Faptul ca dna Stoian e iarasi la Isj da posibilitatea unor inspectori sa-si aranjeze sotii pe la catedere fara a avea studii pe diferete rezerve de directori, oameni care in presa pledeaza pentru corectitudine,fapt total neadevarat. Sa prineasca fibctie de director o persoana afllata pe prelungirea de pensionare nu miroase a ilegalitate? Faptul fiba unui directos s-a transferat la liceu fara a avea masterul in acel domeniu iar miroase a ilegal doar ca sunt putin mai mult galbeni si prieteni cu dna Stoian, care nu rezolva audiente pentru ca nu stie. Ne ducem in jos incet si sgur, iar oamenii competenti stau la usile isjului ca sa primeasca cateva ore.

Raspunde
Psd-iști incompetenți (26 Sep, 10:44)
Mincuni crase

Pt ,, buzoian '', toate numirile pentru funcția de director au fost date și semnate de Burducea după ce dna Stoian a fost demisa ilegal. Iar deciziile pentru catedrele /orele din învățământ au fost date si semnate tot de Burducea. De ce spuneți minciuni și aruncați cu noroi în dna Stoian ? De ce la Nehoiu un invatator cu peste 30 ani experiență a fost dat la o parte pt o ..... ( fetiță cu cravata roșie ) în timpul anului școlar ce abia începuse? Dacă tot spuneți minciuni dl//dna ,, buzoian " spuneți -le puțin credibile . Rusineeèeeeee

Raspunde
PSD -jos labele de pe învățământ ! (26 Sep, 10:58)
Profesor

Dl Buzoian dacă acei oameni care spuneți dvs ca sunt, , , competenți " , chiar ar fi ,, competenți " nu ar avea nevoie sa stea pe la ușile isj-ului , NU CREDEȚI ? ESTE LOGIC, ar avea postul câștigat la un concurs de titularizare( așa ca și competenți ce spuneți ca sunt ) , și nu ar avea nevoie sa stea pe la ușile isj ului. Totuși , mințiți mai puțin.

Raspunde
Incompetenta (26 Sep, 11:49)
Angelica

incompetenti sunt si in functii de conducere si la catedra. la Scoala Sarulesti actuala ,, directoare" Oglavie Doinita a obtinut titularizarea cu pile si cadouri( lucruri afirmate de ea insasi) ,gradele la fel , acum iat-o directoare (spune ea cu ajutorul d-nei Palcau).Are o mare realizare prin faptul ca i-au plecat copiii de la gimnaziu la Scoala Vintila Voda devenind la Sarulesti de acum inv. simultan ,o felicit si pe Palcau de asemenea caci impreuna au desfiintat scoala .Pai cum sa nu luam copiii daca aici nu se fac ore si doamna director se cearta cu toata lumea si lumea stie ca afost corigenta tot liceul si mai mananca si litere ''de foame".Dar asta-i Romania...

Raspunde
Profesor si Minciuni carse (26 Sep, 12:50)
buzoian

In primul rand, oamenii care au note de titularizare nu au posturi ca se fac invarteli, verificati site titularizare si vedeti cati cu note la examen TITULARIZARE, au prins post si cati cu examen JUDETEAN DE CALIFICATI/NECALIFICATI au avut minunata recomandare si au ajuns pe posturi. In al doilea rand, numirea directorului despre care zic eu s-a facut in 25 sau 27 august 2017, pe atunci inca era dna Stoian inspector general, deci..cine minte? Daca vreti dau si numele persoanelor care sunt in cauza, caci pledeaza pe la posturi locale si nationale pentru dreptate. Iata de ce sunt oameni la usile isjului dle Profesor. Pentru Minciuni crase...sa verifice daca mint cu transferul acela care cu un an inainte nu s-a putu si cand a veit dna Stoian...hopa s-a putut...Nu mint...oamenii din sistem ajunsi pe fortele proprii nu mint..spun adevarul chiar daca acest adevar doare foarte tare.

Raspunde
O altă generație (26 Sep, 13:21)
Psd-istE spagare ?

Această Palcau cu aceleași șopârle sa ocupat și pe la Rm. Sarat. Nu sare departe de Burducea ca inteligenta , măcar Burducea nu și a băgat tot neamul în învățământ Cum a făcut Palcau. Sunt 3_4 variante mult mai bune pentru postul de general adjunct, și sunt în isj câteva nume foarte sonore și cu rezultate în sistemul de învățământ, gândiți -va la Margareta Peneoasu, la dl Enache , la Ionela Voicu, la Mei Roșu chiar si Wamsiedel e peste Palcau. Oricum ar fi , politica și criteriile politice trebuie sa dispară odată din isj. Poate după reușita dn ei Stoian în instanță, vor înțelege și psd-iști ca nu mai merge așa.

Raspunde
Si emeriti (26 Sep, 19:20)
Despre politruci

Deciziile pentru ore au fost semnate de Burducea, dar impartirea au facut-o Peneoasu si Palcau. Concursul cu directorii din 2016 a avut multe nereguli. Despre ele si inspectorii se feresc sa vorbeasca. Se vorbeste aici ca Burducea e sustinuta politic si Stoian e cu concurs. Chiar nu stiti sau nu mai vreti sa stiti ca Stoian e reprezentantul de seama al unui partid cameleon? Postacii de serviciu s-au activat de ambele parti. Intrebati insa nu directorii, ci profesorii de rand unde au ajuns in audiente si cu ce rezultat. De ani de zile stie lumea ca daca vrea sa rezolve o problema se indreapta catre x sau y din inspectorat.

Raspunde
Dreptatea profesorilor (26 Sep, 21:03)
ionescu o.

Dreptatea profesorilor nu se obține prin comentarii și constatări. De 18 ani lupt pentru un scop. Am peste 2500 de acorduri, pentru ținta pentru care militez, culese din toate colțurile țării ,pe care încă mă ajută Dumnezeu să o străbat. Doresc reorganizarea învățământului preuniversitar și am proiectul fundamental gata. Îl voi prezenta colegilor mei mai tineri și mai vârstnici, în curând. Istoria învățământului românesc, experiența schimburilor cu domeniul școlar din Franța, Marea Britanie, Germania, pe care le-am făcut, îmi întăresc încrederea în propunerile mele. Săptămâna viitoare voi da publicității nucleul ideilor pentru care mă bat de 18 ani!!

Raspunde
voi (27 Sep, 13:21)
noi

Succes

Raspunde
despre prostie (28 Sep, 01:04)
Floarea

Aveti dreptate sunt si oameni capabili in inspectorat,Peneoasu,Wamsidell,dar ce spuneti de Laptoiu?Prostie si incompetenta la maxim!A reusit si i-a prostit pe Carjan si pe Sbarnea ,dupa ce pe amandoi i-a blamat in nenumarate randuri.Prin ce s-a afirmat aceasta persoana ca sa fie intr-un post atat de important?Prin nimic,sau da,prin barfe,uneltiri si milogeli pe la mai marii nostri.D-lor ,oare nu mai sunt oameni inteligenti in Ramnic de puneti in asemenea functii minti goale ca sa faca doar ceea ce li se dicteaza?

Raspunde
Ghirimez (29 Sep, 21:46)
Firicel

Nu au cum să distrugă caracatița din isj

Raspunde

Stiri Agerpres

Muzicianul australian George Young, 'mentorul' trupei AC/DC, a murit la 70 de ani
Luni, Octombrie 23, 2017 11:02 AM

Muzicianul australian George Young, cunoscut ca 'mentor' trupei AC/DC, a murit la 70 de ani, potrivit unui anunț difuzat luni de legendara trupă de hard rock, citat luni de AFP.

MDRAPFE: AM POIM - proiecte de 69 milioane euro referitoare la ocrotirea ariilor naturale protejate
Luni, Octombrie 23, 2017 11:00 AM

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructura Mare (AM POIM) a primit, până la 16 octombrie, 62 de proiecte, în valoare totală eligibilă de 69 milioane de euro, care vizează elaborarea planurilor de management, seturilor de măsuri de conservare, planurilor de acțiune pentru ariile naturale protejate, informează un comunicat al MDRAPFE transmis luni AGERPRES.

Tenis: Clasamentul ATP - Marius Copil a coborât pe locul 78
Luni, Octombrie 23, 2017 10:56 AM

Tenismanul român Marius Copil a coborât patru locuri și se află pe poziția a 78-a în clasamentul mondial al jucătorilor profesioniști de tenis (ATP), dat publicității luni.

PORTATIV ROMÂNESC: Bianca Ionescu
Luni, Octombrie 23, 2017 10:53 AM

Soprana Bianca Ionescu s-a născut la 20 mai 1961. A absolvit Liceul de muzică nr.1 din București în 1978, apoi a urmat cursurile Conservatorului de muzică "Ciprian Porumbescu", la clasa de canto a Artei Florescu, absolvind facultatea în 1983, potrivit site-ului www.opereta.ro.

Auto: Verstappen a calificat drept "stupide deciziile care ucid Formula 1" după penalizarea sa
Luni, Octombrie 23, 2017 10:53 AM

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a denunțat, duminică, decizia juriului Marelui Premiu al Statelor Unite care l-a penalizat cu cinci secunde și a fost privat de locul al treilea pe podium, apreciind că "aceste decizii stupide ucid Formula 1", a spus el cu regret.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Oct, 08:50 Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice este „apă de ploaie”!
Pixelu cu prosteli a comentat pentru articolul Buzoienii, deschizători de drumuri? Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice ar putea deveni lege:
UAT Municipiul Buzău (Primăria Municipiului Buzău), acționarul majoritar al Companiei de Apă Buzău S.A., dă dovadă de maximă ipocrizie. Dacă Toma ar dori ca buzoienii să beneficieze de tarife mai mici atunci ar renunța la redevența de 1% pe cifra de afaceri pe care trebuie să o plătească operatorul acționarilor și care este parte integrantă în algoritmul de calcul al tarifului perceput de operator. Peste tot, în țările suverane, se adoptă principiul non-profitului în administrarea utilităților publice. Doar în țări asociate neocolonialismului se mai întâlnesc contracte de parteneriat public privat sau contracte de concesiune. În cazul nostru, ca să nu bată la ochi, le-au botezat contracte de delegare.
În Contractul de Delegare la Art. 39-2. (pag.34) găsim un text legat de redevență. Ce caută redevența de 1% pe cifra de afaceri? Chipurile primăria se luptă pentru tarife mai mici pentru populație dar vrea o parte din profitul operatorului unde este acționară, profit care se obține tocmai de la populație. Ce dovadă mai clară de prosteală vreți!
23 Oct, 02:09 Actuala stagiune - revitalizare teatrală sau menţinerea aceluiasi fundal cenuşiu?
Nik Şimandan a comentat pentru articolul „Tele-Encounters”, proiectul Teatrului „G. Ciprian”, o premieră mondială lansată în prezenţa partenerilor din Spania şi Portugalia:
Dar mai mult teatru, la nivel de institutie profesionistă de spectacole, când o sa avem? Stie cineva, la aceasta oră , ce proiecte ne oferă Teatrul "George Ciprian"în actuala stagiune? Vom asista la vreo premieră...proprie? Când? Că doar stagiunea s-a deschis demult - cel puţin la celelalte teatre similare din ţară. Nu există niciun panou sau afişier care să menţioneze măcar un spectacol teatral pe săptămână, ca ofertă pentru marele public -aşa cum s-ar cuveni din partea acestei importante instituţii cu profil educaţional expres!
22 Oct, 16:24 Sigur
Eu a comentat pentru articolul Catedrala Arhiepiscopală, prădată de hoți. Ce sumă au sustras:
Sigur e unul școlit la pușcăriile țării, trăit în mizerie, eliberat înainte de termen și care are ceva habar de furtul bine acoperit...
Google PageRank Checker