După revenirea în funcţii, în urma deciziei judecătoreşti, a întregii conduceri a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău, noi schimbări apar în organigrama instituţiei. În urmă cu două luni, Florina Stoian a revenit în funcţia de inspector general, alături de adjunctele Nella Wamsiedel şi Daniela Palcău, moment în care „generala” ­Oti­lia Tifan şi adjuncta Daniela Lăptoiu au fost nevoite să îşi facă bagajele şi să părăsească Inspectoratul Şcolar. Nu pentru mult timp însă.

Trifan şi Lăptoiu au revenit acum în calitate de inspectori şcolari. Otilia Trifan este noul inspector şcolar pe Management, iar Daniela Lăptoiu, inspector la compartimentul Perfecţio­nare, poziţie ocupată până acum de Gheorghe Enache.

Alte modificări au apărut la compartimentul Învăţă­mânt Primar şi Proiecte ­Edu­caţionale, unde inspectorul Viorica Boarcăş a fost înlocuită cu Vasile Sacuiu, de la Şcoala Scorţoasa. De asemenea, la compartimentul Personal-Alternative Educaţionale şi Invăţământ Particular a fost numit inspector Mădălin Podgo­reanu, fost  director la Liceul Tehnologic „Victor Frunză” şi la Şcoala din Gherăseni.

„Nu avem încă o persoană propusă pentru funcţie”    

Este foarte posibil ca o schimbare importantă să apară şi în echipa de conducere a Inspectoratului Şcolar Judeţean. Mai exact, se doreşte crearea unui al treilea post de inspector general adjunct. Informaţia a fost confirmată de inspectorul general, Florina Stoian.

„Da, este adevărat, s-a vorbit despre această soluţie pentru că acum funcţionăm la nivel de alianţă (n.r. – la guvernare, PSD-ALDE). S-a trimis această propunere la nivelul Ministerului Educaţiei şi aşteptăm să vedem dacă va fi aprobată. Deocamdată nu avem o persoană propusă pentru funcţia celui de al treilea inspector general adjunct. Aşteptăm întâi să vedem dacă se aprobă”, a declarat pentru OPINIA Florina Stoian.

Reamintim că, în luna iulie, Florina Stoian a ales să se înscrie în ALDE, partid aflat la guvernare alături de PSD. Aceasta a mai fost în trecut membru PDL, PNL şi a avut o adeziune depusă fără succes şi la PSD. Inspectorul şcolar general şi-a motivat decizia de a intra în ALDE prin faptul că a fost demisă din funcţie de trei ori, pe motive cel puţin curioase, de fiecare dată reuşind să se reîntoarcă la conducerea IŞJ prin decizii judecătoreşti. „Am vrut să lucrez fără să fac politică la Inspectoratul Şcolar. Dar, aţi văzut că nu e bine fără politică pentru că am fost lovită din toate părţile”, a declarat atunci Florina Stoian.

DISTRIBUIȚI
loading...

13 COMENTARII

    • Sigur că da! Numai că nu se recunoaște oficial. Partea simpatică este că majoritatea cadrelor didactice, bugatari get-beget, se declară adepții liberalismului și ai inițiativei private, dar nu găsești nici măcar un exemplu care să părăsească sistemul bugetar pentru sistemul privat! Invers, cu duiumul, dar sunt de dreapta, că așa-i la modă!

  1. Noua inspectoare de matematica nu este dintre cei care au falsificat lucrari la bacalaureatul de acum cativa ani? Ia cautati un pic in arhiva. Si ar mai fi cateva observatii interesante.

  2. În lume, necesarul de posturi(locuri de muncă) se determină ergonomic, conform unor normative. Dacă la noi prevalează peste tot algoritmul politic, adică numărul tăietorilor de frunză la câini care trebuie recompensați pentru lipirea de afișe și executarea de felurite misiuni electorale, atunci o alianță de guvernare poate fi satisfăcută cu un singur post de inspector general, pentru partidul mai mare, și unul de adjunct pentru aliatul mai mic. Nu?

  3. O profesionista: PDL – PNL – PSD(respinsa!) – ALDE… Stie cineva de ce i se spune „Doamna VARIANTA C?”

  4. Nu credeam că o să-i dau vreodată dreptate acestui personaj! Dacă treaba-i politică, atunci s-o facem ca la carte, cu algoritm!
    Simpatic ar fi să vină iarăși la guvernare meseriașii lui Boc, precis se vor înființa 5 funcții de adjuncte, evident că generala nu se schimbă, doar se transformă!

    • Sigur că da! Performanța supremă a domnului Funeriu a fost calcularea vitezei dosului de palmă prezidențială, concluzionând că nu are cum o ființă umană să aibă așa viteză! Adică nici însuși Bruce Lee, nici Jackie Chan nici Jet Li n-ar fi putut să izbească fățăul copilandrului cu această viteză!

Comments are closed.