27 de ani
de presa libera
Duminica, Martie 26, 2017 16:06 PM

Cultura

Florina Cercel şi Carmen Tănase, în spectacolul „Gaiţele“, în faţa buzoienilor

de Cristian IONESCU
Cultura  |
16.03.2017, 00:00
244

   Una dintre cele mai ­va­loroase comedii ale dramaturgiei contemporane româneşti se va juca luna viitoare pe scena de la Buzău.  „Gaiţele” sau „Cuibul de viespi” de Alexandru Chiriţescu – cum se intitula la începutul anilor ’30-, un text de mare forţă dramatică care degajă o energie uriaşă, este programat pe 29 aprilie, de la ora 19,00, la sala Consiliului Judeţean.

   Din distribuţia spectacolului fac parte nume mari ale teatrului românesc, precum Florina Cercel, Carmen Tănase şi Virginia Rogin. În alte roluri se regăsesc Carmen Ionescu, Ioana Farcaş, Antonia Ionescu, Ana Maria Carablais, Maria Nicola, Mircea Silaghi, Liviu Cheloiu, Sebastian Bălăşoiu.

   „Gaiţele” este un spectacol cu un enorm succes care s-a bucurat până acum de creaţia şi palmaresul unor mari actori ai scenei şi filmului românesc, un spectacol ce va putea fi văzut acum şi la Buzău  într-o admirabilă distribuţie. O satiră socială, cum însuşi autorul ei o numea, „în care m-am străduit, cu adevăr şi mânie, să demasc lumea putredă ce mi se dezvăluise în toata hâda ei goliciune”.

   „Gaiţele” este o comedie, fără îndoială, dar este o comedie care lasă un gust amar, care dă de gândit în mod insidios.

„Florina Cercel era o divă”

   În ciuda experienţei lor vaste, cele două mari actriţe, Florina Cercel şi Carmen Tănase, nu au jucat până la acest spectacol pe aceeaşi scenă de teatru. Despre prima întâlnire dintre ele vorbeşte Carmen Tănase.

   „Eram încă studentă şi filmam şi eu ceva la Televiziunea Română. Nu mai ştiu dacă recitam poezii patriotice sau jucam în ceva. Pe atunci, aveam bube pe faţă, adică o acnee mai pronunţată, prin urmare, eram foarte complexată. Şi numai ce reuşise doamna de la machiaj să mă facă şi pe mine să arăt omeneşte şi apare «diva> – Florina Cercel. A intrat în cabină, şi-a pus trusa de machiaj, a început să se aranjeze, iar eu m-am băgat într-un colţ. Într-un tîr­ziu, ea a observat că mai este cineva pe acolo, care răsuflă. S-a uitat la mine şi mi-a zis: «Aaa, da’ tu de ce ai bube pe faţă?>. Nu mai ştiu ce i-am răspuns!”, îşi aminteşte Carmen Tănase.

   Preţul unui bilet la spectacolul de la Buzău este de 80 lei. 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Martin Schulz respinge acuzația că și-a depășit atribuțiile în perioada când a fost președintele PE
Duminica, Martie 26, 2017 16:02 PM

Politicianul social-democrat german Martin Schulz a respins duminică acuzația că și-a depășit atribuțiile în perioada în care a deținut funcția de președinte al Parlamentului European, el susținând că acuzațiile respective sunt motivate politic, relatează DPA.

Acordul OPEC privind reducerea globală a producției de țiței ar putea fi extins până la sfârșitul anului
Duminica, Martie 26, 2017 16:01 PM

Un comitet comun al miniștrilor din Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și din alte state producătoare din afara cartelului a recomandat extinderea cu șase luni a acordului de reducere a producției pe plan global cu 2%, se arată în proiectul comunicatului de presă văzut de Reuters.

Suedia îi va despăgubi pe transsexualii victime ale sterilizării forțate
Duminica, Martie 26, 2017 15:18 PM

Autoritățile suedeze vor plăti compensații transsexualilor, victime ale sterilizării forțate în timpul procesului de schimbare de sex, a informat Ministerul Sănătății citat de AFP.

Alba: Gălbenele, salvie și lavandă - trei culturi cu care face profit o familie din Ocna Mureș
Duminica, Martie 26, 2017 15:09 PM

Gălbenele, salvie și lavandă sunt cele trei culturi, foarte profitabile, pe care o familie din Ocna Mureș s-a axat, producția fiind valorificată la piețele săptămânale organizate în diverse orașe din Transilvania, precum și la târguri de profil.

Tăriceanu: Nu mi-am schimbat părerea; Kovesi să își dea demisia pentru încălcarea extrem de gravă a Constituției
Duminica, Martie 26, 2017 14:52 PM

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat că își menține opinia că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ar fi trebuit să demisioneze în urma deciziei Curții Constituționale, care a constatat intervenția DNA în activitatea Executivului.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
26 Mar, 13:32 referitor
gg a comentat pentru articolul Tânărul social-democrat buzoian Alexandru Stoica, numit subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării:
BINE CA NU AU AJUNS ACOLO MUZGOCI SAU FLORIN CONSTANTINESCU!ASTIA SUNT DOBITOCI BINE DE TOT!
26 Mar, 13:11 Ratati
Ionut a comentat pentru articolul Beizadea de Vadu Paşii / Consilier al unui senator de Buzău şi fiu de politician, se dă victimă după ce a desfigurat o tânără în club (VIDEO):
Daca atat te a dus capul sa declari e clar. Ai iq ul unei gaini. Mai bine nu mai declarai nimic . Dar sa spui ca ea a dat cu paharul , tu te ai aparat iar cioburile sarite din mainile tale care ti acopereau fatza au desfigurat o pe aia ... cu declaratia asta insulti inteligenta politistilor si a medicilor.
25 Mar, 13:09 POLITIA LOCALA
POPESCU LEONTIN a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
DEOARECE UNITATIILE PARTICULARE LUCREAZA CU UN TARIF FOARTE MIC PE CIND UNITATIILE DE STAT PRESTATOARE DE SERVICI LUCTREZA DUPA NORME LEGE .
Google PageRank Checker