27 de ani
de presa libera
Sambata, Aprilie 29, 2017 00:50 AM

Cultura

Florina Cercel şi Carmen Tănase, în spectacolul „Gaiţele“, în faţa buzoienilor

de Cristian IONESCU
Cultura  |
16.03.2017, 00:00
289

   Una dintre cele mai ­va­loroase comedii ale dramaturgiei contemporane româneşti se va juca luna viitoare pe scena de la Buzău.  „Gaiţele” sau „Cuibul de viespi” de Alexandru Chiriţescu – cum se intitula la începutul anilor ’30-, un text de mare forţă dramatică care degajă o energie uriaşă, este programat pe 29 aprilie, de la ora 19,00, la sala Consiliului Judeţean.

   Din distribuţia spectacolului fac parte nume mari ale teatrului românesc, precum Florina Cercel, Carmen Tănase şi Virginia Rogin. În alte roluri se regăsesc Carmen Ionescu, Ioana Farcaş, Antonia Ionescu, Ana Maria Carablais, Maria Nicola, Mircea Silaghi, Liviu Cheloiu, Sebastian Bălăşoiu.

   „Gaiţele” este un spectacol cu un enorm succes care s-a bucurat până acum de creaţia şi palmaresul unor mari actori ai scenei şi filmului românesc, un spectacol ce va putea fi văzut acum şi la Buzău  într-o admirabilă distribuţie. O satiră socială, cum însuşi autorul ei o numea, „în care m-am străduit, cu adevăr şi mânie, să demasc lumea putredă ce mi se dezvăluise în toata hâda ei goliciune”.

   „Gaiţele” este o comedie, fără îndoială, dar este o comedie care lasă un gust amar, care dă de gândit în mod insidios.

„Florina Cercel era o divă”

   În ciuda experienţei lor vaste, cele două mari actriţe, Florina Cercel şi Carmen Tănase, nu au jucat până la acest spectacol pe aceeaşi scenă de teatru. Despre prima întâlnire dintre ele vorbeşte Carmen Tănase.

   „Eram încă studentă şi filmam şi eu ceva la Televiziunea Română. Nu mai ştiu dacă recitam poezii patriotice sau jucam în ceva. Pe atunci, aveam bube pe faţă, adică o acnee mai pronunţată, prin urmare, eram foarte complexată. Şi numai ce reuşise doamna de la machiaj să mă facă şi pe mine să arăt omeneşte şi apare «diva> – Florina Cercel. A intrat în cabină, şi-a pus trusa de machiaj, a început să se aranjeze, iar eu m-am băgat într-un colţ. Într-un tîr­ziu, ea a observat că mai este cineva pe acolo, care răsuflă. S-a uitat la mine şi mi-a zis: «Aaa, da’ tu de ce ai bube pe faţă?>. Nu mai ştiu ce i-am răspuns!”, îşi aminteşte Carmen Tănase.

   Preţul unui bilet la spectacolul de la Buzău este de 80 lei. 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Apr, 21:47 Comentariu
Un alt cetățean! a comentat pentru articolul Înglodat în datorii la furnizori și la stat, Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă, în pericol iminent de desființare:
Poate să-i dea Consiliul județean oricât,tot nu va face nimic pentru că este prea comod;aveți dreptate,leafa merge,iar el abia așteaptă să se întoarcă la "căldură"de la Primărie,iar cu noi nici nu vorbește,ne ignora total;Consiliul județean știe asta?
28 Apr, 21:29 Olimpiada
Valeria a comentat pentru articolul Concurenții Olimpiadei Naționale de Istorie de la Buzău, vizită la Comandamentul Diviziei 2:
Comentariile negative aparțin celor care sperau ca Olimpiada să fie un eşec şi nu pot accepta ideea că a fost o mare reuşită.
28 Apr, 21:19 Problema este legea electorală.
Pixelu original a comentat pentru articolul Bârlă s-a cerut afară din PSD, Ciolacu îi face pe plac:
Cum să fie votul lui imitatorule? Este votul pesedeului. Era votul lui dacă era ales de electorat din postura de candidat independent, nu pe listă de partid. După ce va fi exclus din PSD și va pierde funcția de consilier are ocazia să participe la viitoarele alegeri ca independent și să nu mai rănească pe nimeni cu votul lui.
Google PageRank Checker