27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:45 AM

Cultura

Florina Cercel şi Carmen Tănase, în spectacolul „Gaiţele“, în faţa buzoienilor

de Cristian IONESCU
Cultura  |
16.03.2017, 00:00
463

   Una dintre cele mai ­va­loroase comedii ale dramaturgiei contemporane româneşti se va juca luna viitoare pe scena de la Buzău.  „Gaiţele” sau „Cuibul de viespi” de Alexandru Chiriţescu – cum se intitula la începutul anilor ’30-, un text de mare forţă dramatică care degajă o energie uriaşă, este programat pe 29 aprilie, de la ora 19,00, la sala Consiliului Judeţean.

   Din distribuţia spectacolului fac parte nume mari ale teatrului românesc, precum Florina Cercel, Carmen Tănase şi Virginia Rogin. În alte roluri se regăsesc Carmen Ionescu, Ioana Farcaş, Antonia Ionescu, Ana Maria Carablais, Maria Nicola, Mircea Silaghi, Liviu Cheloiu, Sebastian Bălăşoiu.

   „Gaiţele” este un spectacol cu un enorm succes care s-a bucurat până acum de creaţia şi palmaresul unor mari actori ai scenei şi filmului românesc, un spectacol ce va putea fi văzut acum şi la Buzău  într-o admirabilă distribuţie. O satiră socială, cum însuşi autorul ei o numea, „în care m-am străduit, cu adevăr şi mânie, să demasc lumea putredă ce mi se dezvăluise în toata hâda ei goliciune”.

   „Gaiţele” este o comedie, fără îndoială, dar este o comedie care lasă un gust amar, care dă de gândit în mod insidios.

„Florina Cercel era o divă”

   În ciuda experienţei lor vaste, cele două mari actriţe, Florina Cercel şi Carmen Tănase, nu au jucat până la acest spectacol pe aceeaşi scenă de teatru. Despre prima întâlnire dintre ele vorbeşte Carmen Tănase.

   „Eram încă studentă şi filmam şi eu ceva la Televiziunea Română. Nu mai ştiu dacă recitam poezii patriotice sau jucam în ceva. Pe atunci, aveam bube pe faţă, adică o acnee mai pronunţată, prin urmare, eram foarte complexată. Şi numai ce reuşise doamna de la machiaj să mă facă şi pe mine să arăt omeneşte şi apare «diva> – Florina Cercel. A intrat în cabină, şi-a pus trusa de machiaj, a început să se aranjeze, iar eu m-am băgat într-un colţ. Într-un tîr­ziu, ea a observat că mai este cineva pe acolo, care răsuflă. S-a uitat la mine şi mi-a zis: «Aaa, da’ tu de ce ai bube pe faţă?>. Nu mai ştiu ce i-am răspuns!”, îşi aminteşte Carmen Tănase.

   Preţul unui bilet la spectacolul de la Buzău este de 80 lei. 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 135 de ani de la moartea pictorului Ion Andreescu
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:01 AM

Pictorul Ion Andreescu s-a născut la București, la 15/27 februarie 1850.

Baschet: Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă îl va invita președintele Trump
Duminica, Octombrie 22, 2017 04:01 AM

Fostul baschetbalist american Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă președintele SUA, Donald Trump, îl invită, a afirmat el sâmbătă, în timpul unei călătorii în Franța în legătură cu o operațiune de comunicare cu unul dintre sponsorii personali.

CITATUL ZILEI
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:19 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:03 AM

Este a 295-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker