27 de ani
de presa libera
Sambata, Octombrie 21, 2017 15:08 PM

Actualitate

Finanțele buzoiene, a treia zi de proteste

de Călin BOSTAN
Actualitate  |
18.05.2017, 00:00
322

   Angajați ai administrațiilor finanțelor publice din mai multe județe, între care Sibiu, Arad, Buzău și Vrancea, au continuat protestele și ieri, pentru a treia zi consecutiv, și au întrerupt lucrul, ieșind în fața instituțiilor. Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Bogdan Stan, a declarat, tot ieri, la finalul întâlnirii de lucru cu premierul Sorin Grindeanu și cu reprezentanții Ministerului Finanțelor, că a propus ca salariile angajaților din unitățile teritoriale ale Fiscului să rămână la nivelul actual în cazul în care nu se găsesc soluții pentru mărirea acestora.

   Cei mai mulți angajați ai Fiscului buzoian s-au adunat, din nou, în fața instituției, doar câțiva rămânând la ghișee pentru a asigura permanența. Activitatea cu publicul nu a fost întreruptă, însă, având în vedere numărul protestatarilor care au fost în stradă, la ghișee s-au format cozi, iar oamenii au avut de așteptat mai mult pentru a-și rezolva problemele. Mai mulți sindicaliști din Buzău și Vrancea s-au aflat chiar și la București unde, începând cu ora 14,00, a fost programată o întâlnire cu ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, cu premierul Sorin Grindeanu și cu președintele ANAF, Bogdan Stan.

   Acesta din urmă a declarat, miercuri, la finalul întâlnirii de lucru cu premierul Sorin Grindeanu și cu reprezentanții Ministerului Finanțelor de la Palatul Victoria, că a propus ca salariile angajaților din unitățile teritoriale ale Fiscului să rămână la nivelul actual în cazul în care nu se găsesc soluții pentru mărirea acestora. Stan a explicat care sunt categoriile de angajați ai ANAF care pierd bani din salariu în urma aplicării legii salarizării în varianta actuală: ,,Nu se mai regăsesc sporurile de salarizare ale celor de la vamă, un spor de 25%, precum și sporul celor de la antifraudă, care era stabilit printr-o ordonanță de urgență, de până la 25%. Practic, aceste sporuri, prin adoptarea noii legi a salarizării, vor dispărea. Însă cele mai afectate categorii de salariați din cadrul ANAF sunt cei din teritoriu, mai ales cei din aparatul vamal și cei din conducerea AJFP și direcțiilor regionale. Avem un număr de aproximativ 3.500 de angajați în această situație, la nivelul ANAF de 14,5%. Aceste lucruri le-am înfățișat și domnului prim-ministru și sperăm ca împreună cu sindicatele să găsim o soluție în acest sens. Una din dorințele dânșilor este ca cei din teritoriu să fie salarizați la nivelul aparatului central. Rămâne de văzut care va fi soluția adoptată. Noi putem să înaintăm aceste propuneri ca amendamente la Senat”, a explicat Bogdan Stan.

   ,,Pot să vă spun că un șef de administrație județeană a finanțelor publice în anul 2022 va pierde undeva în jur de 2.000 de lei, un șef de direcție vamală va pierde undeva la 3.000 de lei, la nivel de consilieri vamali sunt diminuări între 800 și 1.500 de lei, în funcție de vechime (...) Una din propunerile pe care le-am făcut către Ministerul de Finanțe a fost, dacă nu se poate găsi o soluție pentru majorarea acestor salarii, să rămână la limita actuală”, a mai spus Stan.                

Comentarii

Alta intrebare (18 May, 07:35)
condrea

Daca pierde 3000 lei, cat are salariul? Basca.................

Raspunde
GREVA FINANTE (18 May, 18:30)
CLAUDIU

Sefii din finante se lupta doar pentru sporurile lor, pa cand sporul de 15% pentru restul salariatilor nu-i mai intereseaza, sau alinierea salariilor celor din teritoriu la nivelul celor din aparatul central.Daca solicita inghetarea salariilor la nivelul actual (pentru ca numai sefii pierd din salarii), atunci vor ramane numai ei membrii de sindicat.

Raspunde

Stiri Agerpres

Putin și Erdogan au discutat telefonic despre situația din Siria și relațiile economice bilaterale
Sambata, Octombrie 21, 2017 15:02 PM

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, au discutat telefonic cu privire la viitoarea reuniune a procesului de la Astana referitor la conflictul din Siria, întâlnire ce va avea loc la sfârșitul lunii octombrie, transmite Reuters, citând un comunicat emis sâmbătă de biroul de presă al Kremlinului.

Spania: Rajoy anunță alegeri regionale în Catalonia în termen de șase luni
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:52 PM

Șeful guvernului spaniol, Mariano Rajoy, spaniol a anunțat sâmbătă organizarea de alegeri regionale în Catalonia în termen de șase luni, precizând că puterile administrației catalane vor fi transferate guvernului central, transmit Reuters și AFP.

Tenis: Germanca Julia Goerges a câștigat turneul WTA de la Moscova
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:48 PM

Jucătoarea germană de tenis Julia Goerges, nr. 27 mondial, a câștigat turneul WTA de la Moscova, dotat cu premii totale de 790.208 dolari, învingând-o sâmbătă în finală pe rusoaica Daria Kasatkina, nr. 28 mondial, în două seturi, 6-1, 6-2.

Actrița Olga Tudorache a fost înmormântată cu onoruri militare
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:42 PM

Actrița Olga Tudorache a fost înmormântată sâmbătă, cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu.

Dobre: ANAF va începe în scurt timp un control pentru a identifica toate companiile ce au avut contract cu Omnia Turism
Sambata, Octombrie 21, 2017 14:36 PM

Agenția Națională de Administrare Fiscală va începe în scurt timp un control pentru a identifica toate companiile care au avut contract cu Omnia Turism, control care ar putea să fie finalizat în maximum două luni, a declarat, sâmbătă, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker