27 de ani
de presa libera
Marti, Iunie 27, 2017 06:42 AM

Actualitate

Finanțele buzoiene, a treia zi de proteste

de Călin BOSTAN
Actualitate  |
18.05.2017, 00:00
307

   Angajați ai administrațiilor finanțelor publice din mai multe județe, între care Sibiu, Arad, Buzău și Vrancea, au continuat protestele și ieri, pentru a treia zi consecutiv, și au întrerupt lucrul, ieșind în fața instituțiilor. Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Bogdan Stan, a declarat, tot ieri, la finalul întâlnirii de lucru cu premierul Sorin Grindeanu și cu reprezentanții Ministerului Finanțelor, că a propus ca salariile angajaților din unitățile teritoriale ale Fiscului să rămână la nivelul actual în cazul în care nu se găsesc soluții pentru mărirea acestora.

   Cei mai mulți angajați ai Fiscului buzoian s-au adunat, din nou, în fața instituției, doar câțiva rămânând la ghișee pentru a asigura permanența. Activitatea cu publicul nu a fost întreruptă, însă, având în vedere numărul protestatarilor care au fost în stradă, la ghișee s-au format cozi, iar oamenii au avut de așteptat mai mult pentru a-și rezolva problemele. Mai mulți sindicaliști din Buzău și Vrancea s-au aflat chiar și la București unde, începând cu ora 14,00, a fost programată o întâlnire cu ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, cu premierul Sorin Grindeanu și cu președintele ANAF, Bogdan Stan.

   Acesta din urmă a declarat, miercuri, la finalul întâlnirii de lucru cu premierul Sorin Grindeanu și cu reprezentanții Ministerului Finanțelor de la Palatul Victoria, că a propus ca salariile angajaților din unitățile teritoriale ale Fiscului să rămână la nivelul actual în cazul în care nu se găsesc soluții pentru mărirea acestora. Stan a explicat care sunt categoriile de angajați ai ANAF care pierd bani din salariu în urma aplicării legii salarizării în varianta actuală: ,,Nu se mai regăsesc sporurile de salarizare ale celor de la vamă, un spor de 25%, precum și sporul celor de la antifraudă, care era stabilit printr-o ordonanță de urgență, de până la 25%. Practic, aceste sporuri, prin adoptarea noii legi a salarizării, vor dispărea. Însă cele mai afectate categorii de salariați din cadrul ANAF sunt cei din teritoriu, mai ales cei din aparatul vamal și cei din conducerea AJFP și direcțiilor regionale. Avem un număr de aproximativ 3.500 de angajați în această situație, la nivelul ANAF de 14,5%. Aceste lucruri le-am înfățișat și domnului prim-ministru și sperăm ca împreună cu sindicatele să găsim o soluție în acest sens. Una din dorințele dânșilor este ca cei din teritoriu să fie salarizați la nivelul aparatului central. Rămâne de văzut care va fi soluția adoptată. Noi putem să înaintăm aceste propuneri ca amendamente la Senat”, a explicat Bogdan Stan.

   ,,Pot să vă spun că un șef de administrație județeană a finanțelor publice în anul 2022 va pierde undeva în jur de 2.000 de lei, un șef de direcție vamală va pierde undeva la 3.000 de lei, la nivel de consilieri vamali sunt diminuări între 800 și 1.500 de lei, în funcție de vechime (...) Una din propunerile pe care le-am făcut către Ministerul de Finanțe a fost, dacă nu se poate găsi o soluție pentru majorarea acestor salarii, să rămână la limita actuală”, a mai spus Stan.                

Comentarii

Alta intrebare (18 May, 07:35)
condrea

Daca pierde 3000 lei, cat are salariul? Basca.................

Raspunde
GREVA FINANTE (18 May, 18:30)
CLAUDIU

Sefii din finante se lupta doar pentru sporurile lor, pa cand sporul de 15% pentru restul salariatilor nu-i mai intereseaza, sau alinierea salariilor celor din teritoriu la nivelul celor din aparatul central.Daca solicita inghetarea salariilor la nivelul actual (pentru ca numai sefii pierd din salarii), atunci vor ramane numai ei membrii de sindicat.

Raspunde

Stiri Agerpres

ZILE NAȚIONALE: Djibouti
Marti, Iunie 27, 2017 03:45 AM

Djibouti, cu denumirea oficială Republica Djibouti (Republique de Djibouti/Jumhuriyat Jibuti), sărbătorește, la 27 iunie, Ziua națională (aniversarea independenței, obținută în 1977), conform site-ului Ministerului Afacerilor Externe.

CITATUL ZILEI
Marti, Iunie 27, 2017 03:30 AM

"Iertăm atâta timp cât iubim. " - La Rochefoucauld, "Reflexii sau sentințe și maxime morale" (Cugetări franceze, Colecția Cogito, Ed. Albatros, 1982)

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 27 iunie
Marti, Iunie 27, 2017 03:15 AM

Premierul Republicii Moldova s-a întâlnit cu delegația României la APCE și a insistat asupra prelungirii gazoductului Iași-Ungheni
Marti, Iunie 27, 2017 03:07 AM

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, s-a întâlnit luni la Strasbourg cu delegația României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), condusă de senatorul Titus Corlățean, informează guvernul de la Chișinău într-un comunicat trimis AGERPRES.

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 27 iunie
Marti, Iunie 27, 2017 03:00 AM

Este a 178-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Jun, 00:21 Jos comunismu din scoli
Democrat a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Dacă judecam reusitele din plan profesional după calitatea vieții de familie atunci dinu trebuie sa nu mai iasă în societate. ..A uitat Cum domnul goidescu, despre care tot vorbește așa murdar pe unde apuca și cât de tare poate, a ales sa ascundă adevărul despre starea lui psihica după marele necaz de care a avut parte! Întrebat, în calitatea de director , la una din inspecțiile la clasa ale lui dinu despre starea lui psihica, a ales sa fie domn si sa ascundă prostiile pe care le făcea. ..josnic dinule ce faci acum legandu-te de tatăl sau
26 Jun, 23:50 razbunare
marcu camataru a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ati facut campanie pentru Dobrita, l-ati votat, m-ati vrut la scoala! Lasa ca va arat eu! Cel mai prost director, asta o sa aveti!
26 Jun, 23:43 Rusine
tot profesor titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ghici ghicitoarea mea: cine se ascunde in spatele acestui comentariu plin de mizerii? Toata lumea stie ca frustratul fost director Dinu, care sufera de sindromul strutului si are impresia ca daca se ascunde, lumea nu stie cine a scris. Nu te-ai saturat sa improsti cu venin in toate partile? Nu-ti mai schimbi strategia asta de a denigra numele celor care ar putea sa conduca scoala asta si care ar face o treaba mult mai buna decat tine? Mai bine fa-ti orele, ca s-au saturat copiii de povesti cu porumbei si cu pescuit si de luat note din burta. Ne-am saturat de tine ca de mere padurete. Lasa-neeeee, lasa-neeee!!!!
Google PageRank Checker