În mod normal, un scandal – o altercaţie, o contră sau o trântă, fie ea şi ­in­telectuală – dintre Liviu Dragnea şi un subordonat al său pe linie de partid şi/sau parlamentară ar trebui să lase rece pe oricine din afara acestei formaţiuni politice. Chiar dacă celălalt personaj face parte din opoziţia făţişă a liderului naţional al Partidului Social Democrat. Chiar dacă, în cazul meu şi al dumitale, cel care citeşti aceste rânduri, acesta din urmă este buzoian de-al nostru.

Dar nu, un simplu “fie la ei” ar fi suficient. Aceasta ca să nu le faci în sâc tuturor social-democraţilor pe care îi cunoşti, spunându-le să îi stăpânească sănătoşi, pe Liviu Dragnea şi pe suita sa de analfabeţi funcţionali. Şi să te gândeşti că poate un asemenea incident ar trebui băgat în seamă doar atunci când se lasă cu schimbarea acestuia din fruntea partidului. Dar doar atunci când în loc apare cineva care nici nu vrea să audă de amnistie şi graţiere.

Şi ar mai fi un argument în sprijinul celor de mai sus. Acela că Liviu Dragnea nu s-a certat doar cu oameni din subordinea sa. În aceeaşi zi, a jignit crunt mai mulţi ziarişti; şi nu pe oricare, ci pe cei pe care îi vede mereu pe holurile Parlamentului, cei care sunt obligaţi, zilnic, să îi suporte prezenţa şi vorbele. A mers până într-acolo încât să invinte un fotoreporter în toaletă, adresându-i-se cu ,,Puiule!” şi spunându-i că acolo, repet, în toaletă, ar avea ce vedea. Las la o parte calitatea ,,glumei”, care ar oripila, probabil, şi pe oţetarii dintr-o crâşmă de la periferia din Videle. O ,,glumă” pe care nu o scuză nici măcar spectrul iminent al puşcăriei cu care trăieşte Dragnea zi de zi.

Dar, să revin. Spuneam că nu ar trebui să intereseze pe nimeni cu cine se ceartă Dragnea în partidul său şi nici de ce. Pentru că niciunul dintre subordonaţii lui Liviu Dragnea nu a ieşit, timp de 24 de ore de la consumarea crizei de isterie pe care acesta din urmă a făcut-o în faţa ziariştilor, cu un punct de vedere legat de acest subiect.

DISTRIBUIȚI
loading...