27 de ani
de presa libera
Sambata, Septembrie 23, 2017 05:01 AM
opinia-balcescu

Cultura

Festivalul Top T debutează vineri într-un nou format

de Cristian IONESCU
Cultura  |
14.09.2017, 00:00
1217

   Cu două zile înaintea marelui eveniment, organizatorii Festivalului de rock Top T au organizat, ieri, o conferinţă de presă, pentru a prezenta ultimele noutăţi. Tolea Poştovei şi Florin Artene, alături de vicepreşedintele Consiliului Jude­ţean Romeo Lungu, au vorbit despre noul format al celui mai longeviv festival de muzică rock din România şi despre bugetul generos care le permite relansarea evenimentului după anii în care s-a confruntat cu tot felul de probleme. Cea de-a XXX-a ediţie de Top T se desfăşoară anul acesta în perioada 15-16 septembrie.

„Îmbinăm concertele rock cu party-ul“

   Susţinut de autorităţile locale, Festivalul Top T de anul acesta are un buget de aproape 152.000 lei, adică „un buget ideal”, după cum a mărturisit Tolea Poştovei.

   „Anul acesta, am avut alături de noi autorităţile locale, Consiliul Judeţean şi Primăria. Fără ei, acest festival nu se desfăşura anul acesta. Prin această ediţie încercăm să aducem un format nou, dorind să readucem Top T pe harta evenimentelor importante în cultura naţională. Acest nou format presupune îmbinarea concertelor rock cu party-ul. Este un concept inspirat de la Festivalul Untold, respectând proporţiile. Nu vor mai exista pauze între trupe, iar la final, seara va continua până în zori, cu o petrecere. Acest festival a fost, alături de Tabăra de ­Scu­lptură Măgura, preţ de mai mulţi ani, singurele evenimente culturale care au atras atenţia asupra Buzăului. De aceea, anul acesta vrem să reînceapă drumul spre reafirmare al festivalului”, a declarat Florin Artene.

 

Festival într-o locaţie nouă

   Top T a debutat în 1983, fiind primul festival de rock din România care a avut o casetă înregistrată live (1996), singurul festival de rock din ţară care a acordat câştigătorilor şansa de a apărea pe discuri la Electrecord şi primul festival căruia i s-a dedicat o carte.

   „Ca urmare a bugetului, calitatea festivalului de anul acesta se vede în numele trupelor de pe afiş. Datorită finanţării de anul acesta am reuşit să aducem nume care nu vin la orice festival, cum ar fi Dirty Shirt şi Celelalte Cuvinte. De asemenea, avem trupe laureate la festivalul Battle of Bands, premii care le-au crescut cota. Sunt 12 nume de trupe pe afiş, locaţia festivalului este la Clubul After City, o locaţie nouă, pe care am ales-o pentru că este una deschisă. În ediţiile precedente, ne-am lovit de faptul că publicul era împărţit: o parte stătea în sala de concert, altă parte acolo unde se fuma. Aici este un spaţiu generos, total deschis, care oferă vizibilitate indiferent dacă vrei să stai mai retras”, a declarat Tolea Poştovei.

Echipă nouă de colaboratori

   Cele două zile de concerte rock vor fi însoţite de alte noutăţi organizatorice. Festivalul va avea amenajat un sector de meet & greet, unde fanii se pot întâlni, pot lua autografe şi face fotografii cu trupele. De asemenea, în urma solicitărilor venite din partea publicului, organizatorii oferă şi un spaţiu de campare pentru cei care vin cu cortul.

   „Echipa organizatorilor festivalului s-a mărit, având alături pe Bogdan Tănase, o persoană care are experienţa multor festivaluri, pe Dragoş Burlacu, care se ocupă de partea de filmare şi promovare online, plus o echipă masivă de voluntari foarte tineri. Sperăm ca la final să putem scoate un DVD cu această ediţie de Top T”, a declarat Tolea Poştovei.

   „Consiliul Judeţean a acceptat parteneriatul cu Festivalul Top T pentru că pentru noi este important, pe lângă infrastructură şi alte lucruri care ţin de administraţie, să susţinem şi astfel de evenimente care au făcut istorie. În fiecare an vom susţine acest festival”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Romeo Lungu.

Care sunt trupele invitate
• 15 septembrie - Am Fost La Munte Şi Mi-a Plăcut, E-an-na, White Walls, Taine, Trans Expres, Dirty Shirt – headliner
• 16 septembrie - Arashai, Blacksheep, Hteththemeth, Survolaj, Trooper, Celelalte Cuvinte – headliner.

Cât costă biletele

   Organizatorii se aşteaptă la cel puţin 500-600 de spectatori pe seară. Preţul unui bilet valabil pentru o zi de festival este de 60 lei şi al unui abonament 100 lei. De asemenea, există şi un pachet VIP, în valoare de 200 lei abonamentul, preţ în care sunt incluse: cartea „Top T – rezistenţei rock”, un tricou al festivalului şi un loc pe fotoliu cu vizibilitate foarte bună la scenă.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

G4 cere ONU reformarea urgentă a Consiliului de Securitate
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:56 AM

Mai multe țări cer Organizației Națiunilor Unite să își reformeze Consiliul de Securitate. Subiectul, care revine periodic în dezbatere, a fost redeschis de așa-numitul grup G4 cu ocazia celei de-a 72-a Adunări Generale a ONU, relatează AFP.

DOCUMENTAR: Zodia BALANȚEI (23 septembrie -22 octombrie)
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:39 AM

Se spune că cei născuți în zodia Balanței ori au o familie numeroasă, ori sunt niște singuratici. La data de 23 septembrie, din punct de vedere astrologic, se face trecerea în această zodie, a 7-a pe cercul zodiacal clasic european, care cuprinde 12 zodii. Se încheie pe 22 octombrie.

ZILE NAȚIONALE: Regatul Arabiei Saudite
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:36 AM

Regatul Arabiei Saudite, cel mai mare stat din Orientul Mijlociu, cu o suprafață de peste 2,1 milioane km pătrați, sărbătorește, la 23 septembrie, ziua națională - aniversarea constituirii Regatului Arabiei Saudite, în 1932, conform mae.ro.

CITATUL ZILEI
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:31 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 23 septembrie
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:17 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Sep, 23:27 Foarte interesant
Spectaculos! a comentat pentru articolul Buzoianca Anca Neculăiasa a devenit din model, stewardesă!:
Articole platite. Cine Doamne iarta-ma mai e si duduia asta si ce a facut pentru comunitate? Sa fim seriosi!
22 Sep, 19:59 Mizerabil om !
secuiu a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
Asta l-a prostit pe Basescu, o data atunci cand a fost pus sa distruga org .jud. PMP, si acum cand incearca disperat sa treaca la PNL sau PSD.Atat de mizerabil este incat nici ciumatii rosii nu-l mai primesc in randul lor.
22 Sep, 15:26 adevarul
max bengosu' a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
din textul lui mocanu nu-ti sare-n ochi mai pixelule,n-am spus ca portocalii sau liberalii au fost mai breji,da' judetul ala doar de ciuma aia rosie a fost condus(boscodeala,vasile)
Google PageRank Checker