A patra ediţie a Festivalului ,,Zilele Dovleacului” bate la uşă. Anul acesta, organizatorul, administraţia locală din Poşta Câlnău, va da startul activităţilor culturale şi gastronomice  cu­prinse sub genericul ,,Zilele Dovleacului”, pe 13 septembrie. Toţi cei interesaţi, atât în calitate de degustători ai minunatelor produse culinare care au ca ingredient dovleacul, dar şi în calitate de comercianţi care aduc bucurie papilelor gustative ale gurmanzilor, se vor bucura împreună de acest festival timp de trei zile, adică până pe 16 septembrie.

La festival participă atât producători buzoieni, dar şi din alte judeţe. Ionel Horhocea, producător autohton, iniţiatorul festivalului, îi invită pe buzoieni la acest festin culinar, unde vor putea să deguste plăcintă, sarmale, brânză şi dulceţuri pe bază de dovleac, la preţuri îmbietoare, pe măsura gustului.

Potrivit informaţiilor furnizate de producător, plăcinta de dovleac va putea fi cumpărată cu 15 lei iar un borcan cu dulceaţă de bostan cu 10 lei. Oferta de dovleci a producătorilor autohtoni este bună şi diversificată, ca şi în anii precedenţi, chiar dacă seceta le-a dat ceva dureri de cap. Ionel Horhocea spune că buzoienii vor putea cumpăra pe alese din cele 40- 50 de soiuri de dovleac, pe care le-a cultivat pe o suprafaţă de 2 hectare pe raza localităţii Cochirleanca. Bineînţeles că oferta va fi şi din partea producătorilor din alte judeţe.

Activităţile culinare vor fi completate de cele artistice, pentru că localnicii vor să pună în valoare şi creativitatea copiilor din comunitate.

„Sunteţi invitaţi cu mic cu mare, buzoieni, dar şi călători aflaţi în tranzit pe DN 2-E85, la festivalul etno gastronomic, Zilele Dovleacului ce va avea loc în comuna Poşta Câlnău, jud. Buzău, în parcarea pensiunii Valverde între 13-16 septembrie. Vă aşteptăm cu drag!”, scrie, pe pagina de Facebook a festivalului,  iniţiatorul acestei frumoase serbări, din ce în ce mai căutată de buzoieni, Ionel Horhocea.

DISTRIBUIȚI
loading...