După o săptămână cu spectacole de calitate, actori celebri și săli pline, Festivalul „Buzău iubește Teatrul” s-a încheiat sâmbătă cu decernarea premiilor. Juriul format din actorul Marius Stănescu, criticul de teatru Alina Epîngeac și regizorul Vladimir Anton a decis care au fost cei mai buni actori și cel mai bun regizor din festivalul de la Buzău.

Rodica Negrea, Ștefan Mihai, Vlad Cristache

Premiile au fost înmânate de criticul Alina Epîngeac. Premiul pentru cea mai bună actriță a fost acordat Rodicăi Negrea pentru rolul Violet din „Ținutul din miezul verii”, în regia lui Vlad Massaci, Teatrul Mic, Premiul pentru cel mai bun actor a ajuns la Ștefan Mihai pentru rolul PARCINET din „Romanțioșii”, în regia lui Vlad Cristache, Teatrul „Alexandru Davila” Pitești, iar Premiul pentru cel mai bun regizor a fost acordat lui Vlad Cristache pentru spectacolul „Romanțioșii”, Teatrul „Alexandru Davila” Pitești.

 „Ștefan Mihai a muncit foarte, foarte mult pentru acest rol. Cred că l-am văzut vreo trei luni de zile, zilnic, de vreo trei ori pe zi, muncind la acest spectacol. (…) Dacă Ștefan este la TIFF, Vlad este la Arad tot la o manifestare legată de teatru, Mulțumim tuturor celor care ați avut aplauze pentru el în acest festival, mulțumim juriului. A muncit mult la acest spectacol, ne-a stresat mult, dar a ieșit ce trebuie. Este o piesă care s-a făcut cu pasiune din partea unui regizor, două scenografe, șase actori și publicul de Pitești. Din ceea ce am văzut aici, în Buzău, de o oră de când am sosit, cred că în fiecare dintre dumneavoastră se află un romanțios”, a declarat cel care a ridicat premiile pentru „cel mai bun actor” și „cel mai bun regizor”, Marian Jinga, șef secție Teatrul „Alexandru Davila” Pitești.

Seara de gală a continuat cu spectacolul „Pescărușul”, în regia lui Andrei Șerban, un spectacol cu cinci nominalizări la Premiile UNITER de anul acesta.

Pescărușul, Andrei Șerban