27 de ani
de presa libera
Marti, August 22, 2017 14:08 PM

Monden

„Festi-bal la majorat“, cu epigramiști și Grupul Vouă

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
09.05.2017, 00:00
435
  •    Festivalul Național de Epigramă „Cât e Buzăul de mare” a ajuns la ediția a XVIII-a și se desfășoară între 11-14 mai la Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”

   Centrul de cultură “Al. Marghiloman” și Cenaclul „Nicolae Grigore Mihăescu – Nigrim” au programat, anul acesta, o nouă ediție a festivalului național de epigrame, ce se va desfășura în perioada 11-14 mai.

   Pentru prima zi, la sediul instituției culturale buzoiene va avea loc o întâlnire cu Aculin Tănase, regele catrenului, împreună cu invitatul său special Adrian Bighei, ce va realiza, pe loc, cu public, o caricatură. Pe 12 mai, la Sala „Nicu Constantinescu” din incinta Primăriei va avea loc tradiționala dezbatere „Cu umorul nu e de glumit” și vor fi acordate premiile speciale ale festivalului, ca semn de prețuire și de recunoaștere a sprijinului acordat de-a lungul anilor epigramei buzoiene și afirmării sale în cultura națională (18 ani). Uniunea Epigramiștilor din România va acorda premiile anului 2016, aceste distincții oferindu-se la Buzău an de an, încă de la inițierea acestor „oscaruri” ale epigramei.

Premiile sunt gestul de înaltă considerație și de recunoaștere a valorii festivalului buzoian, a importanței acestuia pentru întreaga mișcare epigramică de limbă română. În dimineața zilei de sâmbătă, 13 mai, participanții vor vizita Muzeul Chihlimbarului din comuna Colți, unde vor cunoaște istoria rumanitului, apoi Biserica săpată în piatră de la Aluniș, iar la sediul Centrului de informare turistică vor asculta poveștile minunate ale țării Luanei.

Spectacolul de gală, în sala Consiliului Județean

   „Pe lângă aceste acțiuni și întâlniri, pentru publicul iubitor de umor și muzică, va avea loc, în aceeași zi, Spectacolul de Gală, de la orele 17,00, la Sala Mare a Consiliului Județean Buzău. În foaierul sălii va fi amenajat un stand de carte, iar autorii vor oferi autografe începând cu ora 16,30. Regalul epigramic va prezenta ultimele creații – epigrame, rondeluri, sonete, fabule, pa­rodii, schițe umoristice – iar participanții vor încrucișa «spadele> în tradiționalul duel epigramic. Vor fi anunțați și premiați câștigătorii Concursului Național de Epigramă cu temele «Tinerii frumoși și liberi> și «Primele iubiri>, precum și cei ai Concursului de carte de epigramă și de proză umoristică apărută în anii 2016-2017, așa că vă așteptăm la festival, cu drag“, se arată într-un comunicat al Centrului Cultural „Al. Marghiloman”.

   Momentele muzicale vor fi susținute de Adriana Florentina Stuparu, iar Grupul Vouă, care în această primăvară a sărbătorit împlinirea vârstei de 35 de ani de la înființarea sa de către buzoianul Adrian Fetecău, va prezenta un program special dedicat evenimentului aniversat.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Jandarmii au confiscat 22 de bilete comercializate ilegal pentru meciul FCSB - Sporting Lisabona
Marti, August 22, 2017 13:57 PM

Jandarmii bucureșteni au confiscat marți, în urma unei acțiuni desfășurate în zona Arenei Naționale, 22 de bilete la partida de fotbal dintre FCSB și Sporting Lisabona comercializate la suprapreț de către o persoană, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Capitalei.

Teleorman: Autoritățile locale se opun realizării centralei de la Belene
Marti, August 22, 2017 13:52 PM

Autoritățile locale din Teleorman și reprezentanții Fundației pentru Mediu și Agricultură din Sofia se împotrivesc realizării Centralei Nucleare de la Belene, cele două părți stabilind, marți, în cadrul unei întâlniri oficiale desfășurate la sediul Palatului Administrativ din Alexandria, măsurile ce se impun a fi luate pentru stoparea proiectului de la Dunăre, situat la 13 kilometri de Zimnicea.

Rusia nu crede că noua strategie a lui Trump privind Afganistanul va aduce vreo schimbare pozitivă
Marti, August 22, 2017 13:48 PM

Rusia nu crede că noua strategie a președintelui american Donald Trump cu privire la Afganistan va duce la vreo schimbare pozitivă în această țară, a declarat pentru Interfax o sursă din cadrul Ministerului de Externe al Federației Ruse, potrivit Reuters.

Schi fond/Dopaj: Norvegianca Therese Johaug va rata JO 2018 după ce TAS i-a mărit suspendarea
Marti, August 22, 2017 13:46 PM

Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) de la Lausanne a mărit marți la 18 luni suspendarea dictată împotriva norvegiencei Therese Johaug, pentru încălcarea regulamentului antidoping, decizie în urma căreia multipla campioana mondială de schi fond va rata Jocurile Olimpice de iarnă ediția 2018 de la PyeongChang (Coreea de Sud), informează AFP.

Furtuni violente de zăpadă se produc pe planeta Marte în timpul nopții
Marti, August 22, 2017 13:44 PM

Furtuni violente de zăpadă se dezlănțuie pe planeta Marte în timpul nopților, potrivit unui studiu publicat luni, însă asta nu înseamnă că vom putea face oameni de zăpadă sau schia pe ''Planeta Roșie'', explică autorul cercetării pentru AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Aug, 13:47 Isj
Bogdan a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a desfăcut din greşeală contractul altcuiva când a demis-o pe Florina Stoian:
https://www.facebook.com/groups/CostinNenitescu/permalink/1502194739841212/
22 Aug, 13:44 Nenitescu
Observator a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a desfăcut din greşeală contractul altcuiva când a demis-o pe Florina Stoian:
Are dreptate Pixelul corporatist...daca castigatorul o ia razna in timpul mandatului este firesc sa fie indepartat...aceeasi masura sunt sigur ca se va lua si cu unii directori din municiupiu. Stiu sigur ca mai multe documente si inregistrari ale unei directoare au fost trimise la minister si se asteapta rasuns
22 Aug, 13:36 Nenitescu
Observator a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a desfăcut din greşeală contractul altcuiva când a demis-o pe Florina Stoian:
Daca dvs inchideti ochii la abuzurile conducerii Lic Tehn C. Nenitescu, uite ca ministerul nu a inchis ochii la neregulile ISJ. ISJul de ce nu raspunde petitiilor depuse la secretariatul inspectoratului?Ei nu functioneaza dupa legislatia in vigoare? Acelasi lucru care se intampla acum dnei insp general o sa i se intample si conducerii liceului mai sus mentionat. Sper ca cei din minister sa raspunda solicitarilor trimise.
Google PageRank Checker