27 de ani
de presa libera
Marti, Octombrie 24, 2017 08:52 AM

Monden

„Festi-bal la majorat“, cu epigramiști și Grupul Vouă

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
09.05.2017, 00:00
484
  •    Festivalul Național de Epigramă „Cât e Buzăul de mare” a ajuns la ediția a XVIII-a și se desfășoară între 11-14 mai la Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”

   Centrul de cultură “Al. Marghiloman” și Cenaclul „Nicolae Grigore Mihăescu – Nigrim” au programat, anul acesta, o nouă ediție a festivalului național de epigrame, ce se va desfășura în perioada 11-14 mai.

   Pentru prima zi, la sediul instituției culturale buzoiene va avea loc o întâlnire cu Aculin Tănase, regele catrenului, împreună cu invitatul său special Adrian Bighei, ce va realiza, pe loc, cu public, o caricatură. Pe 12 mai, la Sala „Nicu Constantinescu” din incinta Primăriei va avea loc tradiționala dezbatere „Cu umorul nu e de glumit” și vor fi acordate premiile speciale ale festivalului, ca semn de prețuire și de recunoaștere a sprijinului acordat de-a lungul anilor epigramei buzoiene și afirmării sale în cultura națională (18 ani). Uniunea Epigramiștilor din România va acorda premiile anului 2016, aceste distincții oferindu-se la Buzău an de an, încă de la inițierea acestor „oscaruri” ale epigramei.

Premiile sunt gestul de înaltă considerație și de recunoaștere a valorii festivalului buzoian, a importanței acestuia pentru întreaga mișcare epigramică de limbă română. În dimineața zilei de sâmbătă, 13 mai, participanții vor vizita Muzeul Chihlimbarului din comuna Colți, unde vor cunoaște istoria rumanitului, apoi Biserica săpată în piatră de la Aluniș, iar la sediul Centrului de informare turistică vor asculta poveștile minunate ale țării Luanei.

Spectacolul de gală, în sala Consiliului Județean

   „Pe lângă aceste acțiuni și întâlniri, pentru publicul iubitor de umor și muzică, va avea loc, în aceeași zi, Spectacolul de Gală, de la orele 17,00, la Sala Mare a Consiliului Județean Buzău. În foaierul sălii va fi amenajat un stand de carte, iar autorii vor oferi autografe începând cu ora 16,30. Regalul epigramic va prezenta ultimele creații – epigrame, rondeluri, sonete, fabule, pa­rodii, schițe umoristice – iar participanții vor încrucișa «spadele> în tradiționalul duel epigramic. Vor fi anunțați și premiați câștigătorii Concursului Național de Epigramă cu temele «Tinerii frumoși și liberi> și «Primele iubiri>, precum și cei ai Concursului de carte de epigramă și de proză umoristică apărută în anii 2016-2017, așa că vă așteptăm la festival, cu drag“, se arată într-un comunicat al Centrului Cultural „Al. Marghiloman”.

   Momentele muzicale vor fi susținute de Adriana Florentina Stuparu, iar Grupul Vouă, care în această primăvară a sărbătorit împlinirea vârstei de 35 de ani de la înființarea sa de către buzoianul Adrian Fetecău, va prezenta un program special dedicat evenimentului aniversat.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

O avalanșă a provocat moartea a 12 alpiniști pe cel mai înalt pisc din Mongolia
Marti, Octombrie 24, 2017 08:41 AM

Douăsprezece alpiniști au murit și alți cinci sunt dați dispăruți în urma unei avalanșe care s-a produs pe muntele Otgontenger, din centrul Mongoliei, potrivit agenției de presă Montsame, citată de EFE.

INHGA: Cod galben de inundații pe râuri din județele Dâmbovița și Prahova, până la ora 15:00
Marti, Octombrie 24, 2017 08:21 AM

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marți dimineața, o atenționare Cod galben de inundații, valabilă până la ora 15:00, în două bazine hidrografice de pe raza județelor Dâmbovița și Prahova.

Modificarea Legii de organizare și funcționare a AGERPRES îi pune în pericol independența, atrage atenția OSCE
Marti, Octombrie 24, 2017 08:14 AM

Reprezentantul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) pentru libertatea presei, Harlem Désir, este îngrijorat de recentul amendament la Legea privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Presă AGERPRES, care a primit aviz favorabil la 11 octombrie 2017 din partea Comisiei de Cultură a Senatului României. El i-a scris luni, 23 octombrie, în acest sens ministrului de externe al României, Teodor Meleșcanu, informează organizația într-un comunicat publicat pe site-ul său.

Apariție neașteptată a lui Katy Perry la o nuntă
Marti, Octombrie 24, 2017 08:02 AM

Cântăreața americană Katy Perry și-a făcut o apariție inopinată sâmbătă în timpul petrecerii de nuntă a unui cuplu din St. Louis (Missouri), unde s-a pozat cu mirii și a dansat alături de ei, relatează marți AFP.

ÎCCJ ar putea da sentința în dosarul lui Cristian David
Marti, Octombrie 24, 2017 07:48 AM

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție ar putea pronunța marți sentința în primă instanță în dosarul în care fostul ministru Cristian David a fost acuzat de DNA că ar fi primit o mită de 500.000 de euro.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Oct, 19:34 Domnul a dat,Domnul a luat!Domnul fie laudat !
Scaraotchi a comentat pentru articolul Catedrala Arhiepiscopală, prădată de hoți. Ce sumă au sustras:
Domnul a dat,Domnul a luat! Domnul fie laudat!...........O fi saracit biserica? Poate ca este doar o manevra pentru naivii care vor sari sa despagubeasca biserica.
23 Oct, 15:06 pentru SUBIECTIV
Q. a comentat pentru articolul Buzoienii, deschizători de drumuri? Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice ar putea deveni lege:
Domnule, nu știu ce iei, dar vreau și eu! Cine ți-a zis așa ceva? Iar folosirea literelor mari echivalează în spațiul virtual cu țipatul.
23 Oct, 14:46 Urare de bine
Priceputu' a comentat pentru articolul Mocanu: “Guvernul PSD-ALDE joacă «alba-neagra» cu legea pensiilor”:
Vedea-te-as muncind la firma privata , domnule parlamentar beizadea!
Google PageRank Checker