27 de ani
de presa libera
Miercuri, Mai 24, 2017 05:10 AM
dragaica

Monden

„Festi-bal la majorat“, cu epigramiști și Grupul Vouă

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
09.05.2017, 00:00
331
  •    Festivalul Național de Epigramă „Cât e Buzăul de mare” a ajuns la ediția a XVIII-a și se desfășoară între 11-14 mai la Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”

   Centrul de cultură “Al. Marghiloman” și Cenaclul „Nicolae Grigore Mihăescu – Nigrim” au programat, anul acesta, o nouă ediție a festivalului național de epigrame, ce se va desfășura în perioada 11-14 mai.

   Pentru prima zi, la sediul instituției culturale buzoiene va avea loc o întâlnire cu Aculin Tănase, regele catrenului, împreună cu invitatul său special Adrian Bighei, ce va realiza, pe loc, cu public, o caricatură. Pe 12 mai, la Sala „Nicu Constantinescu” din incinta Primăriei va avea loc tradiționala dezbatere „Cu umorul nu e de glumit” și vor fi acordate premiile speciale ale festivalului, ca semn de prețuire și de recunoaștere a sprijinului acordat de-a lungul anilor epigramei buzoiene și afirmării sale în cultura națională (18 ani). Uniunea Epigramiștilor din România va acorda premiile anului 2016, aceste distincții oferindu-se la Buzău an de an, încă de la inițierea acestor „oscaruri” ale epigramei.

Premiile sunt gestul de înaltă considerație și de recunoaștere a valorii festivalului buzoian, a importanței acestuia pentru întreaga mișcare epigramică de limbă română. În dimineața zilei de sâmbătă, 13 mai, participanții vor vizita Muzeul Chihlimbarului din comuna Colți, unde vor cunoaște istoria rumanitului, apoi Biserica săpată în piatră de la Aluniș, iar la sediul Centrului de informare turistică vor asculta poveștile minunate ale țării Luanei.

Spectacolul de gală, în sala Consiliului Județean

   „Pe lângă aceste acțiuni și întâlniri, pentru publicul iubitor de umor și muzică, va avea loc, în aceeași zi, Spectacolul de Gală, de la orele 17,00, la Sala Mare a Consiliului Județean Buzău. În foaierul sălii va fi amenajat un stand de carte, iar autorii vor oferi autografe începând cu ora 16,30. Regalul epigramic va prezenta ultimele creații – epigrame, rondeluri, sonete, fabule, pa­rodii, schițe umoristice – iar participanții vor încrucișa «spadele> în tradiționalul duel epigramic. Vor fi anunțați și premiați câștigătorii Concursului Național de Epigramă cu temele «Tinerii frumoși și liberi> și «Primele iubiri>, precum și cei ai Concursului de carte de epigramă și de proză umoristică apărută în anii 2016-2017, așa că vă așteptăm la festival, cu drag“, se arată într-un comunicat al Centrului Cultural „Al. Marghiloman”.

   Momentele muzicale vor fi susținute de Adriana Florentina Stuparu, iar Grupul Vouă, care în această primăvară a sărbătorit împlinirea vârstei de 35 de ani de la înființarea sa de către buzoianul Adrian Fetecău, va prezenta un program special dedicat evenimentului aniversat.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: Cântărețul de muzică populară Benone Sinulescu, la 80 de ani
Miercuri, Mai 24, 2017 04:09 AM

Cântărețul de muzică populară Benone Sinulescu s-a născut la 24 mai 1937, în localitatea Siriu din județul Buzău.

Ziua europeană a parcurilor naționale
Miercuri, Mai 24, 2017 04:04 AM

La data de 24 mai, în fiecare an, este sărbătorită Ziua europeană a parcurilor naționale, cu scopul de a conștientiza comunitățile, factorii de decizie și publicul larg privind valoarea și beneficiile ariilor protejate din Europa.

Ziua Limbii Bulgare
Miercuri, Mai 24, 2017 04:01 AM

În fiecare an, la data de 24 mai se sărbătorește Ziua Limbii Bulgare.

ZILE NAȚIONALE: Statul Eritreea
Miercuri, Mai 24, 2017 03:41 AM

Statul Eritreea sărbătorește la 24 mai Ziua Națională, marcând proclamarea independenței în 1993. Situat în nord-estul Africii, statul se întinde pe o suprafață de 117.600 kmp și se învecinează cu Sudanul, Etiopia, Djibouti, fiind mărginit de Marea Roșie.

CITATUL ZILEI
Miercuri, Mai 24, 2017 03:33 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 May, 00:31 Mai usor sa previi decat sa tratezi
Radav a comentat pentru articolul Interlopul Vadar, trimis după gratii, dar lăsat cu mașinile de lux dobândite în urma furturilor din Marea Britanie:
Inca nu l-ati facut sapun pe acest individ?
23 May, 22:36 Învățămint dual
C. Tănase a comentat pentru articolul Continuă înscrierile pentru elevii buzoienii care vor o calificare și un loc de muncă sigur:
Corect, dacă ar înțelege unii profesori că trebuie să muncească, nu să se prefacă, dacă elevii chiar ar învăța și nu s-ar preface, dacă unii părinți i-ar educa cu adevărat și nu s-ar preface, ce bine ar fi!
23 May, 20:00 Drăgaica
NIQ a comentat pentru articolul Municipalitatea vrea să aducă Drăgăicii gloria de odinioară:
O sărbătoare nulă pentru cultura locală. Care tradiție, mirosul de fum și lumea (tri)coloră din jur? Toma a inventat roata, apoi spița și spițeria. Acum vrea să ridice cultura locală pe cele mai înalte culmi ale falimentului multilateral-involuntat. Să trăiască Benone, această obsesie a viitorului fost primar. În doi ani, Buzăul va ajunge sat, reședință a comunei Mărăcineni. E greu de înțeles ce l-a putut schimba pe acest om în clipa în care a devenit primar. Cine l-a pus acolo nu are decât să aibă dureri de cap. Să treacă pe ”zebre” străzilor buzoiene cu conștiința lor dublă. Domnul Toma nu e primar, e doar un nailon al partidului. Îmi pare tare rău că sunt de acord cu cei care îi contestă calitățile invizibile. Așadar, la Drăgaică, la Matusalem Sinulescu, la cârnați de toate dimensiunile, la ”muzică tradițională”. La anul 1965 sau undeva pe acolo. Se aude că dl. Toma va fi retras de bună voie de la Primărie. Cum i-a plecat un galonat din șefie, cum a adus în loc un puști cu umeri sovietici, general pe timp de pace. Tristă situație. Nu mai sunt cadre, nici luptători. Răzbelul e pe sfârșite. PSD nu e la Primărie, ci cam pe la mijlocul bulevardului. Primăria e pe o uliță, în buricul din spate al târgului. Dl. T a intrat cu tractorul în curtea orășenilor. Dle Q, oricine ai fi ai dreptate. Știu alții cine suntem. Mâine știe și primarul. Nu e rău să vorbim în somn măcar aici. Peste niște ani, vom avea dreptate. Și n-o să fie târziu nici atunci.
Google PageRank Checker