27 de ani
de presa libera
Marti, Iunie 27, 2017 06:33 AM

Monden

„Festi-bal la majorat“, cu epigramiști și Grupul Vouă

de Silvia HERGHELEGIU
Monden  |
09.05.2017, 00:00
376
  •    Festivalul Național de Epigramă „Cât e Buzăul de mare” a ajuns la ediția a XVIII-a și se desfășoară între 11-14 mai la Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”

   Centrul de cultură “Al. Marghiloman” și Cenaclul „Nicolae Grigore Mihăescu – Nigrim” au programat, anul acesta, o nouă ediție a festivalului național de epigrame, ce se va desfășura în perioada 11-14 mai.

   Pentru prima zi, la sediul instituției culturale buzoiene va avea loc o întâlnire cu Aculin Tănase, regele catrenului, împreună cu invitatul său special Adrian Bighei, ce va realiza, pe loc, cu public, o caricatură. Pe 12 mai, la Sala „Nicu Constantinescu” din incinta Primăriei va avea loc tradiționala dezbatere „Cu umorul nu e de glumit” și vor fi acordate premiile speciale ale festivalului, ca semn de prețuire și de recunoaștere a sprijinului acordat de-a lungul anilor epigramei buzoiene și afirmării sale în cultura națională (18 ani). Uniunea Epigramiștilor din România va acorda premiile anului 2016, aceste distincții oferindu-se la Buzău an de an, încă de la inițierea acestor „oscaruri” ale epigramei.

Premiile sunt gestul de înaltă considerație și de recunoaștere a valorii festivalului buzoian, a importanței acestuia pentru întreaga mișcare epigramică de limbă română. În dimineața zilei de sâmbătă, 13 mai, participanții vor vizita Muzeul Chihlimbarului din comuna Colți, unde vor cunoaște istoria rumanitului, apoi Biserica săpată în piatră de la Aluniș, iar la sediul Centrului de informare turistică vor asculta poveștile minunate ale țării Luanei.

Spectacolul de gală, în sala Consiliului Județean

   „Pe lângă aceste acțiuni și întâlniri, pentru publicul iubitor de umor și muzică, va avea loc, în aceeași zi, Spectacolul de Gală, de la orele 17,00, la Sala Mare a Consiliului Județean Buzău. În foaierul sălii va fi amenajat un stand de carte, iar autorii vor oferi autografe începând cu ora 16,30. Regalul epigramic va prezenta ultimele creații – epigrame, rondeluri, sonete, fabule, pa­rodii, schițe umoristice – iar participanții vor încrucișa «spadele> în tradiționalul duel epigramic. Vor fi anunțați și premiați câștigătorii Concursului Național de Epigramă cu temele «Tinerii frumoși și liberi> și «Primele iubiri>, precum și cei ai Concursului de carte de epigramă și de proză umoristică apărută în anii 2016-2017, așa că vă așteptăm la festival, cu drag“, se arată într-un comunicat al Centrului Cultural „Al. Marghiloman”.

   Momentele muzicale vor fi susținute de Adriana Florentina Stuparu, iar Grupul Vouă, care în această primăvară a sărbătorit împlinirea vârstei de 35 de ani de la înființarea sa de către buzoianul Adrian Fetecău, va prezenta un program special dedicat evenimentului aniversat.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

ZILE NAȚIONALE: Djibouti
Marti, Iunie 27, 2017 03:45 AM

Djibouti, cu denumirea oficială Republica Djibouti (Republique de Djibouti/Jumhuriyat Jibuti), sărbătorește, la 27 iunie, Ziua națională (aniversarea independenței, obținută în 1977), conform site-ului Ministerului Afacerilor Externe.

CITATUL ZILEI
Marti, Iunie 27, 2017 03:30 AM

"Iertăm atâta timp cât iubim. " - La Rochefoucauld, "Reflexii sau sentințe și maxime morale" (Cugetări franceze, Colecția Cogito, Ed. Albatros, 1982)

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 27 iunie
Marti, Iunie 27, 2017 03:15 AM

Premierul Republicii Moldova s-a întâlnit cu delegația României la APCE și a insistat asupra prelungirii gazoductului Iași-Ungheni
Marti, Iunie 27, 2017 03:07 AM

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, s-a întâlnit luni la Strasbourg cu delegația României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), condusă de senatorul Titus Corlățean, informează guvernul de la Chișinău într-un comunicat trimis AGERPRES.

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 27 iunie
Marti, Iunie 27, 2017 03:00 AM

Este a 178-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Jun, 00:21 Jos comunismu din scoli
Democrat a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Dacă judecam reusitele din plan profesional după calitatea vieții de familie atunci dinu trebuie sa nu mai iasă în societate. ..A uitat Cum domnul goidescu, despre care tot vorbește așa murdar pe unde apuca și cât de tare poate, a ales sa ascundă adevărul despre starea lui psihica după marele necaz de care a avut parte! Întrebat, în calitatea de director , la una din inspecțiile la clasa ale lui dinu despre starea lui psihica, a ales sa fie domn si sa ascundă prostiile pe care le făcea. ..josnic dinule ce faci acum legandu-te de tatăl sau
26 Jun, 23:50 razbunare
marcu camataru a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ati facut campanie pentru Dobrita, l-ati votat, m-ati vrut la scoala! Lasa ca va arat eu! Cel mai prost director, asta o sa aveti!
26 Jun, 23:43 Rusine
tot profesor titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ghici ghicitoarea mea: cine se ascunde in spatele acestui comentariu plin de mizerii? Toata lumea stie ca frustratul fost director Dinu, care sufera de sindromul strutului si are impresia ca daca se ascunde, lumea nu stie cine a scris. Nu te-ai saturat sa improsti cu venin in toate partile? Nu-ti mai schimbi strategia asta de a denigra numele celor care ar putea sa conduca scoala asta si care ar face o treaba mult mai buna decat tine? Mai bine fa-ti orele, ca s-au saturat copiii de povesti cu porumbei si cu pescuit si de luat note din burta. Ne-am saturat de tine ca de mere padurete. Lasa-neeeee, lasa-neeee!!!!
Google PageRank Checker