Clipe de groază, miercuri seară, pentru o buzoiancă de 52 de ani, care mergea spre serviciu. În timp ce se deplasa pe o stradă slab iluminată din cartierul Dorobanți, cinci indivizi, patru dintre ei fiind minori, au bruscat-o pe femeie și i-au smuls geanta cu o sumă importantă de bani. Când s-a dezmeticit, femeia a sunat la 112, iar la fața locului au ajuns imediat anchetatori.

Sesizați, poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău i-au identificat la scurt timp de la comiterea faptei pe principalii bănuiţi de comiterea tâlhăriei,

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit că în jurul orei 22.00, cinci indivizi, patru fiind minori, de 12, de 13 și doi de 14 ani, şi un tânăr de 20 de ani, din localitate, toți de etnie romă, i-ar fi sustras geanta persoanei vătămate, prin violenţă, în timp ce se deplasa către locul de muncă, printr-o zonă slab iluminată.

Prejudiciul a fost estimat de persoana vătămată la aproximativ 1.000 de lei, fiind recuperat parţial. Faţă de tânărul de 20 de ani, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore şi urmează a fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău în vederea luării măsurilor legale.

În cauză s-a întocmit dosar penal, iar poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.

Tânărul de 20 de ani se afla sub efectul controlului judiciar pentru o faptă de furt calificat săvârșită în cursul lunii decembrie 2017. El ar fi furat din mai multe magazine din cartierul Dorobanți.

Poliţiştii buzoieni vă recomandă câteva măsuri de autoprotecţie pentru a nu deveni victima unei tâlhării:

Evitaţi deplasările pe trasee aflate în zone mai puţin circulate( câmpuri, parcuri, şantiere).
Daca din diverse motive trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate.
Când observaţi că sunteţi urmăriţi de un individ sau de mai mulţi, deplasaţi-vă prin zone intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului. 
Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări)
Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine).
Nu vă lăudaţi persoanelor necunoscute cu bani sau valori pe care le aveţi asupra dumneavoastră sau acasă.
Nu permiteţi persoanelor străine să intre în locuinţa dumneavoastră, indiferent de motivele evocate.
Evitaţi să vă expuneţi inutil copiii unor pericole, acceptând ca ei să poarte asupra lor, pe stradă, bunuri de valoare (telefoane mobile, bijuterii);
Sfătuiţi-vă copiii să nu se lase atraşi în locuri izolate de către persoane necunoscute, indiferent de pretextul folosit de acestea;
Manifestaţi prudenţă atunci când folosiţi telefonul mobil în spaţii publice; puteţi deveni foarte uşor ţinta infractorilor.

DISTRIBUIȚI
loading...