Povestea privind exclu­derea Principelui Nicolae din Casa Regală seamănă izbitor cu cea a caterisirii unui preot. Cum nicio instanţă, fie ea formată din slujitori ai bisericii, nu poate lua unu preot harul obţinut prin hirotonire, la fel nimeni nu îi poate lua lui Nicolae sângele şi osul domnesc, mai precis ADN-ul. Cu alte cuvinte, indiferent cum îl numim, Principele Nicolae sau Nicolae Medforth-Mills, acesta rămâne nepotul Majestăţii Sale Regele, iar interdicţia de a-şi vedea bunicul în ultimele zile de viaţă – cu circul dâmboviţean aferent, chiar dacă s-a petrecut în neutra Elveţie – transformă Casa Regală a României într-o banală ,,familie Duda”.

   În fapt, acesta pare a fi şi fost scopul dudei-soţ al Principesei Margareta, care nu s-a împăcat deloc cu rolul de consort regal. Adică de donator de spermă, capabil să asi­gure soţiei sale un moştenitor de os regal. Nu a reuşit nici măcar acest lucru. În schimb, a reuşit, prin talentele sale de purtător de stele cu ochi albaştri sub galoanele de mi­litar al Armatei Române, să ducă la îngropăciune Casa Regală chiar înainte ca Regele  să plece pe drumul fără întoarcere.

   Şi aceasta pentru că, şi aici, comportamentul familiei Duda a reuşit o răsturnare a tuturor valorilor. Dacă stau să mă gândesc bine, totul a luat-o la vale de la ideea candidaturii dudei la Preşedinţie. O idee absolut năucitoare pentru orice Casă Regală din lume, care nu ar consimţi nici în ruptul capului să trimită vreun lacheu – nici măcar pe eunucul angajat din greşeală ca donator de spermă – să încerce a se angaja în vreo funcţie publică în statul său.

   Şi aşa, cu paşi mici, dar si­guri, am ajuns în situaţia ca urmaşii lui Ion Iliescu – cel care alerga, cu armata şi cu miliţia, Familia Regală care intenţiona să se reculeagă la mormintele înaintaşilor de la Curtea de Argeş – să devină monarhişti convinşi, în timp ce aceia care îl vedeau pe Majestatea Sa o soluţie pentru ruperea defi­nitivă a României de bolşevism întorc acum spatele Casei Regale. În fapt, familiei Duda, care, după modelul Grindeanu-Ponta, s-a baricadat în reşedinţa de la Versoix, emiţând comunicate de presă privind succesiunea la tron, cu Margareta Duda în pole-position.

DISTRIBUIȚI