27 de ani
de presa libera
Duminica, August 20, 2017 22:15 PM

Educatie

Facultatea de Inginerie - o facultate pentru viitorul tău! (P)

Educatie  |
15.05.2017, 00:00
652

   Nu mai este o noutate că meseria de inginer este din nou la mare căutare, atât pe piața muncii din România, cât mai ales pe cea din Europa. Ingineria este o meserie foarte frumoasă, care dă multe satisfacții celor care o practică. Este o mare plăcere să vezi că un proiect la care ai lucrat se materializează, și studenții Facultății de Inginerie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați se confruntă adesea cu astfel de provocări. Și chiar este o adevărată provocare să construiești, împreună cu o echipă de colegi, un cart sau un model inovator de mașină, folosind doar imaginația, combinând idei luate din cărți și de pe Internet, folosind tot felul de componente de la alte mijloace de transport și lucrând efectiv la toate operațiile necesare realizării acestuia. Reprezentanții societăților comerciale cu care facultatea are acorduri de parteneriat vin periodic și discută cu astfel de studenți pe care îi consideră adevărate „mine de aur” din care își „extrag” viitorii angajați.

   Facultatea de Inginerie a Universității „Dunărea de Jos” din Galați oferă specializări care permit absolvenților să se angajeze în întreprinderi constructoare de avioane, de autovehicule, șantiere navale, întreprinderi de prelucrări mecanice, de mecanică fină și fabricare echipamente electronice și electrocasnice mici și mari.

   Facultatea de Inginerie a fost implicată în proiecte care răspund nevoilor studenților pentru o pregătire cât mai bună. Unul dintre acestea a finanțat pregătirea la două discipline din grupul matematică, chimie, fizică pentru studenții anului I, iar studenții care au urmat aceste ore de pregătire au primit bursă suplimentară de studii.

   Un al doilea proiect important vizează susținerea financiară a activității de practică în întreprinderi pentru studenții anilor II și III, care au efectuat practică în întreprinderi, primind o bursă specială pe perioada acesteia. În cadrul acestui program, mai mulți angajatori de top, printre care Arcelor Mittal Galați, S.C. RULMENȚI S.A. Bârlad, Dacia Renault Pitești și AEROSTAR S.A. Bacău, Navrom Galați, Vard Tulcea sau Grup Renault Pitești au oferit burse private pentru susținerea financiară a studenților pe parcursul studiilor și le-au asigurat locuri de muncă după finalizarea studiilor. Mai mult, dacă privim puțin în urmă, observăm cu mândrie că unii dintre absolvenții noștri au reușit să-și înființeze firme care, ulterior, au devenit companii de top, atât în Galați cât și în alte orașe din România. Printre acestea se numără Arabesque, Criomec, Grup Romet sau SF Tex.

Practică în companii private

  Tot pentru asigurarea formării pe parcursul studiilor, dar mai ales pentru a fi siguri că se aleg cu un loc de muncă după absolvire, studenții pot efectua practică pe parcursul anului, în regim de 2-4 ore pe zi, în întreprinderile partenere din Galați. În afară de aceasta, toți studenții efectuează stagii de practică la sfârșitul anilor II și III în întreprinderi din țara cu care facultatea noastră are acorduri de parteneriat.

   În perioada studiilor, tinerii pot beneficia atât de burse pentru stimularea performanței cât și de burse sociale, care, dacă sunt ­cu­mulate, asigură studentului un venit lunar de minim 1.200 lei. Bursa socială se acordă pentru studenții care au venit mediu pe membru de familie mai mic decât salariul minim pe economie.

   În perioada studiilor, tinerii beneficiază de cazare în cămine studențești moderne, de masă la cantină la prețuri subvenționate, tabere gratuite, reduceri la transport.

   Viața studențească este tentantă și prin activitățile extracurriculare oferite de Casa de Cultură a Studenților: cluburi de muzică, teatru, dans sportiv și de societate, cluburi sportive, ateliere de creație plastică, discotecă.

   Pe parcursul pregătirii universitare,  mulți dintre studenți pot beneficia de burse de studiu în străină­tate, la universități importante din Europa cu care facultatea noastră are acorduri bilaterale.

   Prin strategia sa și prin aplicarea unui management universitar modern, orientat către student, Facultatea de Inginerie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați își propune creșterea continuă a nivelului academic și științific al activităților didactice și de cercetare. Eforturile sunt îndreptate spre teme de interes național și mondial, creșterea satisfacției studenților și a angajatorilor, promovarea valorilor în procesul de dezvoltare a resurselor umane, a cooperării multidisciplinare în toate segmentele activită­ților de cercetare științifică și de învățământ.

 

Comentarii

Care mândrie, că absolvenții au devenit antreprenori și nu ingineri de top!? (15 May, 10:32)
Pixelu inginer

Ținând cont că este publicitate, nu am nimic de comentat, doar faptul că s-a ajuns în situația penibilă ca o Universitate să plătească publicitate ca să atragă studenți.

Raspunde
universitatea "Dunarea de Jos" (18 May, 20:55)
absolventi

Nu este numai publicitate ,sa vedeti absolventii acestei unitati de invatamant ce cadre deosebite sunt exemplu ,Alina Craciun -sectia matematica,o profesoara deosebita si un cadru didactic cum rar intalnesti.

Raspunde

Stiri Agerpres

ALERTĂ Simona Halep a pierdut finala turneului de la Cincinnati (WTA) și a ratat șansa de a deveni lider mondial
Duminica, August 20, 2017 22:06 PM

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost învinsă fără drept de apel de spaniola Garbine Muguruza, cu 6-1, 6-0, duminică, în finala turneului WTA de la Cincinnati, dotat cu premii totale de de 2.536.154 dolari, și a ratat o nouă șansă de a deveni lider mondial.

A murit Jerry Lewis. Umoristul și actorul american avea 91 de ani
Duminica, August 20, 2017 21:42 PM

Actorul american Jerry Lewis a murit duminică, din cauze naturale, în locuința sa din Las Vegas, a anunțat revista Variety, citată de AFP. Familia a confirmat pentru Reuters declarația agentului actorului.

Președintele palestinian Abbas afirmă că a încercat fără succes să reia cooperarea cu Israelul în domeniul securității
Duminica, August 20, 2017 21:23 PM

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, le-a declarat duminică unor deputați israelieni din opoziție că a încercat să reia colaborarea cu Israelul în domeniul securității, dar nu a primit niciun răspuns, informează Reuters.

Tudose: Corpul de control al premierului va face o analiză la TAROM; trebuie să meargă pe profit
Duminica, August 20, 2017 21:20 PM

Corpul de control al premierului va efectua o analiză la TAROM, este companie națională care trebuie să intre pe profit, nu va fi nici închisă, nici vândută, a declarat prim-ministrul Mihai Tudose, duminică, la Antena 3.

Ana Bogdan, calificată pe tabloul principal la New Haven (WTA)
Duminica, August 20, 2017 21:18 PM

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat pe tabloul principal de simplu al turneului WTA de la New Haven (Connecticut), dotat cu premii totale de 710.900 dolari, duminică, după ce a învins-o pe Katerina Bondarenko (Ucraina), cu 6-2, 6-2, în ultimul tur al fazei preliminare.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
20 Aug, 21:38 Noaptea ca hoții
ionescu o. a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Vineri, sfârșit de săptămână, sosește faxul cu pricina. Mai era puțin și se înnopta. Noaptea ca hoții!!! Rămâne un logan valabil. Despre neobrăzare, nesimțire și impostură e mult de spus. Asta face PSD-ul din 1995 când au fost încălcate în picioare toate concursurile și s-a instalat domnia bunului plac. Și alții când au venit la putere le-au urmat exemplul. Constat cu regret că mentalitățile comuniste domină în continuare învățământul. Impostura de asemenea. Un cadru didactic nu are justificare să se ascundă sub protecția anonimatului atunci când are ceva de spus. Din această pricină nu se sinchisește nici un fir de păr de la PSD. Pe mine mă bate gândul-pentru că tot sunt în București-să-mi pun o placă de gât și să dau o fugă până în strada ministerului în semn de protest. Din lista de comentatori mai vine cineva cu mine???
20 Aug, 20:52 SENATOAREA
cineva a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Ce spune doamna senator S...L.. despre aceasta revocare. Stie ceva sau nu?
20 Aug, 20:25 Schimbarea II
Prof. a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
1. dupa cum se observa pentru articolele privind invatamantul apar cele mai multe comentarii! de ce oare..? 2.Doamna Inspector General a mai fost schimbata odata pentru Management defectuos, revenita dupa un timp politic. Cel mai bine s-ar prezenta la catedra pentru perfectionare!
Google PageRank Checker