27 de ani
de presa libera
Miercuri, Mai 24, 2017 05:21 AM
dragaica

Educatie

Facultatea de Inginerie - o facultate pentru viitorul tău! (P)

Educatie  |
15.05.2017, 00:00
510

   Nu mai este o noutate că meseria de inginer este din nou la mare căutare, atât pe piața muncii din România, cât mai ales pe cea din Europa. Ingineria este o meserie foarte frumoasă, care dă multe satisfacții celor care o practică. Este o mare plăcere să vezi că un proiect la care ai lucrat se materializează, și studenții Facultății de Inginerie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați se confruntă adesea cu astfel de provocări. Și chiar este o adevărată provocare să construiești, împreună cu o echipă de colegi, un cart sau un model inovator de mașină, folosind doar imaginația, combinând idei luate din cărți și de pe Internet, folosind tot felul de componente de la alte mijloace de transport și lucrând efectiv la toate operațiile necesare realizării acestuia. Reprezentanții societăților comerciale cu care facultatea are acorduri de parteneriat vin periodic și discută cu astfel de studenți pe care îi consideră adevărate „mine de aur” din care își „extrag” viitorii angajați.

   Facultatea de Inginerie a Universității „Dunărea de Jos” din Galați oferă specializări care permit absolvenților să se angajeze în întreprinderi constructoare de avioane, de autovehicule, șantiere navale, întreprinderi de prelucrări mecanice, de mecanică fină și fabricare echipamente electronice și electrocasnice mici și mari.

   Facultatea de Inginerie a fost implicată în proiecte care răspund nevoilor studenților pentru o pregătire cât mai bună. Unul dintre acestea a finanțat pregătirea la două discipline din grupul matematică, chimie, fizică pentru studenții anului I, iar studenții care au urmat aceste ore de pregătire au primit bursă suplimentară de studii.

   Un al doilea proiect important vizează susținerea financiară a activității de practică în întreprinderi pentru studenții anilor II și III, care au efectuat practică în întreprinderi, primind o bursă specială pe perioada acesteia. În cadrul acestui program, mai mulți angajatori de top, printre care Arcelor Mittal Galați, S.C. RULMENȚI S.A. Bârlad, Dacia Renault Pitești și AEROSTAR S.A. Bacău, Navrom Galați, Vard Tulcea sau Grup Renault Pitești au oferit burse private pentru susținerea financiară a studenților pe parcursul studiilor și le-au asigurat locuri de muncă după finalizarea studiilor. Mai mult, dacă privim puțin în urmă, observăm cu mândrie că unii dintre absolvenții noștri au reușit să-și înființeze firme care, ulterior, au devenit companii de top, atât în Galați cât și în alte orașe din România. Printre acestea se numără Arabesque, Criomec, Grup Romet sau SF Tex.

Practică în companii private

  Tot pentru asigurarea formării pe parcursul studiilor, dar mai ales pentru a fi siguri că se aleg cu un loc de muncă după absolvire, studenții pot efectua practică pe parcursul anului, în regim de 2-4 ore pe zi, în întreprinderile partenere din Galați. În afară de aceasta, toți studenții efectuează stagii de practică la sfârșitul anilor II și III în întreprinderi din țara cu care facultatea noastră are acorduri de parteneriat.

   În perioada studiilor, tinerii pot beneficia atât de burse pentru stimularea performanței cât și de burse sociale, care, dacă sunt ­cu­mulate, asigură studentului un venit lunar de minim 1.200 lei. Bursa socială se acordă pentru studenții care au venit mediu pe membru de familie mai mic decât salariul minim pe economie.

   În perioada studiilor, tinerii beneficiază de cazare în cămine studențești moderne, de masă la cantină la prețuri subvenționate, tabere gratuite, reduceri la transport.

   Viața studențească este tentantă și prin activitățile extracurriculare oferite de Casa de Cultură a Studenților: cluburi de muzică, teatru, dans sportiv și de societate, cluburi sportive, ateliere de creație plastică, discotecă.

   Pe parcursul pregătirii universitare,  mulți dintre studenți pot beneficia de burse de studiu în străină­tate, la universități importante din Europa cu care facultatea noastră are acorduri bilaterale.

   Prin strategia sa și prin aplicarea unui management universitar modern, orientat către student, Facultatea de Inginerie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați își propune creșterea continuă a nivelului academic și științific al activităților didactice și de cercetare. Eforturile sunt îndreptate spre teme de interes național și mondial, creșterea satisfacției studenților și a angajatorilor, promovarea valorilor în procesul de dezvoltare a resurselor umane, a cooperării multidisciplinare în toate segmentele activită­ților de cercetare științifică și de învățământ.

 

Comentarii

Care mândrie, că absolvenții au devenit antreprenori și nu ingineri de top!? (15 May, 10:32)
Pixelu inginer

Ținând cont că este publicitate, nu am nimic de comentat, doar faptul că s-a ajuns în situația penibilă ca o Universitate să plătească publicitate ca să atragă studenți.

Raspunde
universitatea "Dunarea de Jos" (18 May, 20:55)
absolventi

Nu este numai publicitate ,sa vedeti absolventii acestei unitati de invatamant ce cadre deosebite sunt exemplu ,Alina Craciun -sectia matematica,o profesoara deosebita si un cadru didactic cum rar intalnesti.

Raspunde

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: Cântărețul de muzică populară Benone Sinulescu, la 80 de ani
Miercuri, Mai 24, 2017 04:09 AM

Cântărețul de muzică populară Benone Sinulescu s-a născut la 24 mai 1937, în localitatea Siriu din județul Buzău.

Ziua europeană a parcurilor naționale
Miercuri, Mai 24, 2017 04:04 AM

La data de 24 mai, în fiecare an, este sărbătorită Ziua europeană a parcurilor naționale, cu scopul de a conștientiza comunitățile, factorii de decizie și publicul larg privind valoarea și beneficiile ariilor protejate din Europa.

Ziua Limbii Bulgare
Miercuri, Mai 24, 2017 04:01 AM

În fiecare an, la data de 24 mai se sărbătorește Ziua Limbii Bulgare.

ZILE NAȚIONALE: Statul Eritreea
Miercuri, Mai 24, 2017 03:41 AM

Statul Eritreea sărbătorește la 24 mai Ziua Națională, marcând proclamarea independenței în 1993. Situat în nord-estul Africii, statul se întinde pe o suprafață de 117.600 kmp și se învecinează cu Sudanul, Etiopia, Djibouti, fiind mărginit de Marea Roșie.

CITATUL ZILEI
Miercuri, Mai 24, 2017 03:33 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 May, 00:31 Mai usor sa previi decat sa tratezi
Radav a comentat pentru articolul Interlopul Vadar, trimis după gratii, dar lăsat cu mașinile de lux dobândite în urma furturilor din Marea Britanie:
Inca nu l-ati facut sapun pe acest individ?
23 May, 22:36 Învățămint dual
C. Tănase a comentat pentru articolul Continuă înscrierile pentru elevii buzoienii care vor o calificare și un loc de muncă sigur:
Corect, dacă ar înțelege unii profesori că trebuie să muncească, nu să se prefacă, dacă elevii chiar ar învăța și nu s-ar preface, dacă unii părinți i-ar educa cu adevărat și nu s-ar preface, ce bine ar fi!
23 May, 20:00 Drăgaica
NIQ a comentat pentru articolul Municipalitatea vrea să aducă Drăgăicii gloria de odinioară:
O sărbătoare nulă pentru cultura locală. Care tradiție, mirosul de fum și lumea (tri)coloră din jur? Toma a inventat roata, apoi spița și spițeria. Acum vrea să ridice cultura locală pe cele mai înalte culmi ale falimentului multilateral-involuntat. Să trăiască Benone, această obsesie a viitorului fost primar. În doi ani, Buzăul va ajunge sat, reședință a comunei Mărăcineni. E greu de înțeles ce l-a putut schimba pe acest om în clipa în care a devenit primar. Cine l-a pus acolo nu are decât să aibă dureri de cap. Să treacă pe ”zebre” străzilor buzoiene cu conștiința lor dublă. Domnul Toma nu e primar, e doar un nailon al partidului. Îmi pare tare rău că sunt de acord cu cei care îi contestă calitățile invizibile. Așadar, la Drăgaică, la Matusalem Sinulescu, la cârnați de toate dimensiunile, la ”muzică tradițională”. La anul 1965 sau undeva pe acolo. Se aude că dl. Toma va fi retras de bună voie de la Primărie. Cum i-a plecat un galonat din șefie, cum a adus în loc un puști cu umeri sovietici, general pe timp de pace. Tristă situație. Nu mai sunt cadre, nici luptători. Răzbelul e pe sfârșite. PSD nu e la Primărie, ci cam pe la mijlocul bulevardului. Primăria e pe o uliță, în buricul din spate al târgului. Dl. T a intrat cu tractorul în curtea orășenilor. Dle Q, oricine ai fi ai dreptate. Știu alții cine suntem. Mâine știe și primarul. Nu e rău să vorbim în somn măcar aici. Peste niște ani, vom avea dreptate. Și n-o să fie târziu nici atunci.
Google PageRank Checker