27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 07:45 AM

Educatie

Facultatea de Inginerie - o facultate pentru viitorul tău! (P)

Educatie  |
15.05.2017, 00:00
738

   Nu mai este o noutate că meseria de inginer este din nou la mare căutare, atât pe piața muncii din România, cât mai ales pe cea din Europa. Ingineria este o meserie foarte frumoasă, care dă multe satisfacții celor care o practică. Este o mare plăcere să vezi că un proiect la care ai lucrat se materializează, și studenții Facultății de Inginerie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați se confruntă adesea cu astfel de provocări. Și chiar este o adevărată provocare să construiești, împreună cu o echipă de colegi, un cart sau un model inovator de mașină, folosind doar imaginația, combinând idei luate din cărți și de pe Internet, folosind tot felul de componente de la alte mijloace de transport și lucrând efectiv la toate operațiile necesare realizării acestuia. Reprezentanții societăților comerciale cu care facultatea are acorduri de parteneriat vin periodic și discută cu astfel de studenți pe care îi consideră adevărate „mine de aur” din care își „extrag” viitorii angajați.

   Facultatea de Inginerie a Universității „Dunărea de Jos” din Galați oferă specializări care permit absolvenților să se angajeze în întreprinderi constructoare de avioane, de autovehicule, șantiere navale, întreprinderi de prelucrări mecanice, de mecanică fină și fabricare echipamente electronice și electrocasnice mici și mari.

   Facultatea de Inginerie a fost implicată în proiecte care răspund nevoilor studenților pentru o pregătire cât mai bună. Unul dintre acestea a finanțat pregătirea la două discipline din grupul matematică, chimie, fizică pentru studenții anului I, iar studenții care au urmat aceste ore de pregătire au primit bursă suplimentară de studii.

   Un al doilea proiect important vizează susținerea financiară a activității de practică în întreprinderi pentru studenții anilor II și III, care au efectuat practică în întreprinderi, primind o bursă specială pe perioada acesteia. În cadrul acestui program, mai mulți angajatori de top, printre care Arcelor Mittal Galați, S.C. RULMENȚI S.A. Bârlad, Dacia Renault Pitești și AEROSTAR S.A. Bacău, Navrom Galați, Vard Tulcea sau Grup Renault Pitești au oferit burse private pentru susținerea financiară a studenților pe parcursul studiilor și le-au asigurat locuri de muncă după finalizarea studiilor. Mai mult, dacă privim puțin în urmă, observăm cu mândrie că unii dintre absolvenții noștri au reușit să-și înființeze firme care, ulterior, au devenit companii de top, atât în Galați cât și în alte orașe din România. Printre acestea se numără Arabesque, Criomec, Grup Romet sau SF Tex.

Practică în companii private

  Tot pentru asigurarea formării pe parcursul studiilor, dar mai ales pentru a fi siguri că se aleg cu un loc de muncă după absolvire, studenții pot efectua practică pe parcursul anului, în regim de 2-4 ore pe zi, în întreprinderile partenere din Galați. În afară de aceasta, toți studenții efectuează stagii de practică la sfârșitul anilor II și III în întreprinderi din țara cu care facultatea noastră are acorduri de parteneriat.

   În perioada studiilor, tinerii pot beneficia atât de burse pentru stimularea performanței cât și de burse sociale, care, dacă sunt ­cu­mulate, asigură studentului un venit lunar de minim 1.200 lei. Bursa socială se acordă pentru studenții care au venit mediu pe membru de familie mai mic decât salariul minim pe economie.

   În perioada studiilor, tinerii beneficiază de cazare în cămine studențești moderne, de masă la cantină la prețuri subvenționate, tabere gratuite, reduceri la transport.

   Viața studențească este tentantă și prin activitățile extracurriculare oferite de Casa de Cultură a Studenților: cluburi de muzică, teatru, dans sportiv și de societate, cluburi sportive, ateliere de creație plastică, discotecă.

   Pe parcursul pregătirii universitare,  mulți dintre studenți pot beneficia de burse de studiu în străină­tate, la universități importante din Europa cu care facultatea noastră are acorduri bilaterale.

   Prin strategia sa și prin aplicarea unui management universitar modern, orientat către student, Facultatea de Inginerie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați își propune creșterea continuă a nivelului academic și științific al activităților didactice și de cercetare. Eforturile sunt îndreptate spre teme de interes național și mondial, creșterea satisfacției studenților și a angajatorilor, promovarea valorilor în procesul de dezvoltare a resurselor umane, a cooperării multidisciplinare în toate segmentele activită­ților de cercetare științifică și de învățământ.

 

Comentarii

Care mândrie, că absolvenții au devenit antreprenori și nu ingineri de top!? (15 May, 10:32)
Pixelu inginer

Ținând cont că este publicitate, nu am nimic de comentat, doar faptul că s-a ajuns în situația penibilă ca o Universitate să plătească publicitate ca să atragă studenți.

Raspunde
universitatea "Dunarea de Jos" (18 May, 20:55)
absolventi

Nu este numai publicitate ,sa vedeti absolventii acestei unitati de invatamant ce cadre deosebite sunt exemplu ,Alina Craciun -sectia matematica,o profesoara deosebita si un cadru didactic cum rar intalnesti.

Raspunde

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 135 de ani de la moartea pictorului Ion Andreescu
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:01 AM

Pictorul Ion Andreescu s-a născut la București, la 15/27 februarie 1850.

Baschet: Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă îl va invita președintele Trump
Duminica, Octombrie 22, 2017 04:01 AM

Fostul baschetbalist american Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă președintele SUA, Donald Trump, îl invită, a afirmat el sâmbătă, în timpul unei călătorii în Franța în legătură cu o operațiune de comunicare cu unul dintre sponsorii personali.

CITATUL ZILEI
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:19 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:03 AM

Este a 295-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker