27 de ani
de presa libera
Miercuri, Iunie 28, 2017 08:15 AM

Educatie

Facultatea de Inginerie - o facultate pentru viitorul tău! (P)

Educatie  |
15.05.2017, 00:00
574

   Nu mai este o noutate că meseria de inginer este din nou la mare căutare, atât pe piața muncii din România, cât mai ales pe cea din Europa. Ingineria este o meserie foarte frumoasă, care dă multe satisfacții celor care o practică. Este o mare plăcere să vezi că un proiect la care ai lucrat se materializează, și studenții Facultății de Inginerie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați se confruntă adesea cu astfel de provocări. Și chiar este o adevărată provocare să construiești, împreună cu o echipă de colegi, un cart sau un model inovator de mașină, folosind doar imaginația, combinând idei luate din cărți și de pe Internet, folosind tot felul de componente de la alte mijloace de transport și lucrând efectiv la toate operațiile necesare realizării acestuia. Reprezentanții societăților comerciale cu care facultatea are acorduri de parteneriat vin periodic și discută cu astfel de studenți pe care îi consideră adevărate „mine de aur” din care își „extrag” viitorii angajați.

   Facultatea de Inginerie a Universității „Dunărea de Jos” din Galați oferă specializări care permit absolvenților să se angajeze în întreprinderi constructoare de avioane, de autovehicule, șantiere navale, întreprinderi de prelucrări mecanice, de mecanică fină și fabricare echipamente electronice și electrocasnice mici și mari.

   Facultatea de Inginerie a fost implicată în proiecte care răspund nevoilor studenților pentru o pregătire cât mai bună. Unul dintre acestea a finanțat pregătirea la două discipline din grupul matematică, chimie, fizică pentru studenții anului I, iar studenții care au urmat aceste ore de pregătire au primit bursă suplimentară de studii.

   Un al doilea proiect important vizează susținerea financiară a activității de practică în întreprinderi pentru studenții anilor II și III, care au efectuat practică în întreprinderi, primind o bursă specială pe perioada acesteia. În cadrul acestui program, mai mulți angajatori de top, printre care Arcelor Mittal Galați, S.C. RULMENȚI S.A. Bârlad, Dacia Renault Pitești și AEROSTAR S.A. Bacău, Navrom Galați, Vard Tulcea sau Grup Renault Pitești au oferit burse private pentru susținerea financiară a studenților pe parcursul studiilor și le-au asigurat locuri de muncă după finalizarea studiilor. Mai mult, dacă privim puțin în urmă, observăm cu mândrie că unii dintre absolvenții noștri au reușit să-și înființeze firme care, ulterior, au devenit companii de top, atât în Galați cât și în alte orașe din România. Printre acestea se numără Arabesque, Criomec, Grup Romet sau SF Tex.

Practică în companii private

  Tot pentru asigurarea formării pe parcursul studiilor, dar mai ales pentru a fi siguri că se aleg cu un loc de muncă după absolvire, studenții pot efectua practică pe parcursul anului, în regim de 2-4 ore pe zi, în întreprinderile partenere din Galați. În afară de aceasta, toți studenții efectuează stagii de practică la sfârșitul anilor II și III în întreprinderi din țara cu care facultatea noastră are acorduri de parteneriat.

   În perioada studiilor, tinerii pot beneficia atât de burse pentru stimularea performanței cât și de burse sociale, care, dacă sunt ­cu­mulate, asigură studentului un venit lunar de minim 1.200 lei. Bursa socială se acordă pentru studenții care au venit mediu pe membru de familie mai mic decât salariul minim pe economie.

   În perioada studiilor, tinerii beneficiază de cazare în cămine studențești moderne, de masă la cantină la prețuri subvenționate, tabere gratuite, reduceri la transport.

   Viața studențească este tentantă și prin activitățile extracurriculare oferite de Casa de Cultură a Studenților: cluburi de muzică, teatru, dans sportiv și de societate, cluburi sportive, ateliere de creație plastică, discotecă.

   Pe parcursul pregătirii universitare,  mulți dintre studenți pot beneficia de burse de studiu în străină­tate, la universități importante din Europa cu care facultatea noastră are acorduri bilaterale.

   Prin strategia sa și prin aplicarea unui management universitar modern, orientat către student, Facultatea de Inginerie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați își propune creșterea continuă a nivelului academic și științific al activităților didactice și de cercetare. Eforturile sunt îndreptate spre teme de interes național și mondial, creșterea satisfacției studenților și a angajatorilor, promovarea valorilor în procesul de dezvoltare a resurselor umane, a cooperării multidisciplinare în toate segmentele activită­ților de cercetare științifică și de învățământ.

 

Comentarii

Care mândrie, că absolvenții au devenit antreprenori și nu ingineri de top!? (15 May, 10:32)
Pixelu inginer

Ținând cont că este publicitate, nu am nimic de comentat, doar faptul că s-a ajuns în situația penibilă ca o Universitate să plătească publicitate ca să atragă studenți.

Raspunde
universitatea "Dunarea de Jos" (18 May, 20:55)
absolventi

Nu este numai publicitate ,sa vedeti absolventii acestei unitati de invatamant ce cadre deosebite sunt exemplu ,Alina Craciun -sectia matematica,o profesoara deosebita si un cadru didactic cum rar intalnesti.

Raspunde

Stiri Agerpres

Dosarul nord-coreean: Washingtonul se teme de o apropiere între Moscova și Phenian
Miercuri, Iunie 28, 2017 08:11 AM

Statele Unite ale Americii se tem că Rusia ar putea umple golul pe care l-ar lăsa China dacă aceasta din urmă ar fi să se îndepărteze de Coreea de Nord, a declarat marți ambasadoarea SUA la ONU, Nikki Haley, citată de Reuters.

Actorul suedez Michael Nyqvist, protagonistul seriei 'Millenium', a murit la 56 de ani
Miercuri, Iunie 28, 2017 07:45 AM

Actorul suedez Michael Nyqvist, protagonistul trilogiei 'Millenium', ecranizare a operei scriitorului Stieg Larsson, a murit marți la 56 de ani, a informat familia citată de EFE.

Bacalaureatul continuă miercuri cu proba obligatorie a profilului
Miercuri, Iunie 28, 2017 07:40 AM

Absolvenții de liceu vor susține miercuri proba obligatorie a profilului din cadrul primei sesiuni a examenului de bacalaureat.

Social-democrații se reunesc în ședința Comitetului Executiv Național
Miercuri, Iunie 28, 2017 07:33 AM

Social-democrații se reunesc miercuri în ședința Comitetului Executiv Național, urmând să fie aprobată cel mai probabil lista miniștrilor noului cabinet.

Curtea Supremă din Venezuela a fost atacată de un elicopter
Miercuri, Iunie 28, 2017 07:25 AM

Un elicopter a atacat sediul Curții Supreme din Venezuela, a anunțat marți președintele Nicolas Maduro la televiziunea de stat, preluată de agențiile internaționale de presă. Din elicopter au fost aruncate asupra clădirii două grenade, dintre care una nu a explodat.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Jun, 00:00
violeta albu a comentat pentru articolul Medicii legişti: moartea cardiologului Adrian Negoiţă, produsă de o hemoragie intercraniană:
dumnezeu sa-l odihneasca
27 Jun, 19:15 Minciuni
Pixu a comentat pentru articolul Ce realizări a bifat primarul Toma după primul an de mandat:
Vă referiți la parcarea aia unde te întâmpină un copac în mijlocul drumului? Partid de rahat, realizari de rahat. Mințiți proștii cu dragaici și alte petreceri pentru prosti, in timp ce oamenii normali din orașul ăsta scrasnesc din dinti.
27 Jun, 14:47 Medii de 10
Albinuța a comentat pentru articolul A plouat cu medii de 10 la Evaluarea Națională de la Buzău:
În ultima perioadă în România plouă cu promisiuni psd-iste și cu medii de 10. Cum nu au acoperire în realitatea economică promisiunile psd-iste, tot așa nu au acoperire aceste medii de 10!
Google PageRank Checker