Elevii din anii terminali ai Liceului de Arte „Margareta Sterian”, de la clasele de pictură și sculptură, invită publicul buzoian la o expoziție menită să demonstreze eforturilor lor plastice de studiu și asimilare. Expoziția este găzduită în Conacul „Vergu Mănăilă”, sediul Colecției de Etnografie și Artă Populară a Muzeului Județean. Vernisajul va avea loc vineri, 14 iunie, de la ora 17,00, iar accesul este gratuit.

Vor expune lucrări elevi de la clasele coordonate de profesorii Răzvan Mihalcea (pictură) și Ciprian Dominoschi (sculptură).

„Elevii mai experimentați din anul terminal prezintă lucrări cu un bogat element documentaristic, ei elaborându-le pe etape de studiu, interpretare până a ajunge la expresia finală. Tematica lor acoperă o paletă bogată: de la natura statică și compoziție cu personaje la metafore vizuale de sorginte suprarealistă, filtrate de conștiința vârstei și ambițiile fiecăruia. Vizitatorul va observa cum tehnicile își spun cuvântul și lucrările în tehnica atât de tradițională a picturii de șevalet disciplinează și concentrează expresiile lucrărilor iar cea mixtă, născută relativ recent în istoria artei europene sau mai bine zis, recent popularizată, tinde să stimuleze spontaneitatea și improvizația. Clasele de pictură și sculptură se întrec în a ritma vizual spațiul conacului Vergu Mănăilă, pus la dispoziție de Muzeul Județean Buzău, pentru a-și pune în valoare lucrările și a vă oferi câteva momente de ieșire din cotidian și uzual, via spațiu plastic și creativ”, precizează prof. Răzvan Mihalcea.

După vernisajul de vineri, expoziția va putea fi vizitată până pe data de 4 august, de duminică până marți, între orele 10,00 – 18,00, când accesul se va face pe bază de bilet (3 lei – grup adulți, 5 lei – adulți individual și 1,5 lei – elevi/studenți).

DISTRIBUIȚI
loading...