Buzoianca Dora Gaita­no­vici urcă în seara aceasta pe scena din Piaţa Sfatului.
Festivalul Internaţional Cerbul de Aur şi-a ridicat cortina, miercuri, 29 august, după o pauză de nouă ani. La 50 de ani de la prima ediţie, „Cerbului de Aur” reuneşte pe scena din Piaţa Sfatului din Braşov 18 concurenţi din ţară şi străinătate, printre ei aflându-se şi buzoianca Dora Gaitanovici (18 ani). Artista va urca pe scenă joi, 30 august, şi vineri, 31 august.

Considerată unul dintre cei mai talentaţi tineri artişti din muzica românească, Dora a vorbit pentru OPINIA despre emoţiile pe care le trăieşte înainte de a evolua pe o scenă pe care urmează să cânte, în calitate de invitaţi speciali, Nicole Scherzinger, James Blunt, Amy Macdonald, Edvin Marton, Andra, Delia, Horia Brenciu & HB Orchestra, Loredana, The Motans, Car­la’s Dreams, Flavius and Linda Teodosiu Show Band etc.

„Voi fi cel de al 16-lea concurent care va urca pe scenă”

Fiecare finalist a extras unul dintre biletele numerotate de la 1 la 18, pentru a afla cu ce număr intră în concurs. „În prima seară de concurs, joi, 30 august, voi fi cel de al 16-lea concurent care va urca pe scenă, iar în cea de a doua seară, vineri, 31 august, se va intra în ordine inversă şi voi fi cel de al treilea concurent care va urca pe scenă. În prima seară, în care se va cânta pe negativ, voi interpreta piesa <Reflection> din filmul de animaţie <Mulan>, iar în cea de a doua seară voi interpreta piesa <Spune-mi>, compusă de Cornel Fugaru, piesă cu care Monica Anghel a câştigat Marele Premiu la Cerbul de Aur din 1996”, a declarat pentru OPINIA Dora Gaitanovici.

„Este cel mai important festival la care am participat până acum”

Concurenţii care îşi dispută trofeul concursului de interpretare de la Festivalul „Cerbul de Aur” sunt: Kelly Joyce (Franţa), Antonia Gigovska (Macedonia), Karl William Lund (Marea Britanie), Ama­liya Margaryan (Armenia), Ovidiu Anton (România), Tiziana Camelin (Italia), John Karayiannis (Cipru), Inis Neziri (Albania), Basti (San Marino), Olivier Kaye (Belgia), Omer Netzer (Israel), Lidia Isac (Republica Mol­dova), Jorge Gonzalez (Spa­­nia), Damiano Borgi (Italia), Ryan O’Shaughnessy (Irlanda), Dora Gaitanovici (Ro­mânia), Dinaya (Kazakhstan), Raluca Blejuşcă (România).

„Este cel mai important festival la care am participat până acum. Emoţiile sunt mari, dar şi mai mare este nerăbdarea să urc pe scenă. Sper ca aceste emoţii să mă ajute”, a mai declarat Dora Gaitanovici pentru OPINIA.

Dora Gaitanovici are doar 18 ani, studiază pian, saxofon, canto şi este pasionată de jazz, blues, rock, de muzica clasică, dar şi de cea folclorică. În prezent este elevă la Colegiul Naţional B.P.Hasdeu din Buzău şi îşi doreşte să urmeze Universitatea de Muzică.

Dorei Gaitanovici îi place foarte mult să compună şi să-şi interpreteze propriile piese, dar nu refuză nicio colaborare muzicală. Ascultă jazz şi muzică clasică, blues şi rock, de toate.

În palmaresul său se înscriu:

  • Trofeul Tinereţii – Amara 2017;
  • Festivalul Radu Şerban – 2017 – trofeul festivalului;
  • Festivalul George Grigoriu – 2017 – premiul al III-lea;
  • Finala Selecţiei Naţionale pentru Eurovision 2018 – locul 6;
  • Trofeul MUSIC-ADA – 2017;
  • Trofeu creaţie Festivalul Mamaia Copiilor – 2015, cu piesa “Doar eu”, compoziţie proprie;
  • Festivalul Mamaia Copiilor – 2015, cu momentul “Alunecând pe-o rază”, compoziţie proprie;
  • Marele premiu „Talentul din liceu se-arată“- 2016;
  • Realizarea imnului C.N.”B.P.Hasdeu” Buzău, la împlinirea a 150 de ani de la înfiinţare; •Realizarea imnului Drăgaicii din Buzău.

A colaborat pentru diverse proiecte muzicale cu trupele Thy Veils (Garana Jazz Festival 2017, albumul „Neoradiant“), Implant pentru Refuz, Bucium, Undercover, Filarmonica „Paul Constantinescu“ Ploieşti şi a avut numeroase apariţii la TV şi radio.

Festivalul Cerbul de Aur va fi transmis în direct şi în exclusivitate de TVR 1, TVR Internaţional, TVR Moldova şi TVR HD, în perioada 29 august – 2 septembrie, de la ora 20,30.

Pe 1 septembrie, la Gala Festivalului, vom afla câş­tigătorii Concursului internaţional de interpretare.   Pe lângă Marele Trofeu al Festivalului Internaţional Cerbul de Aur, în valoare de 25 de mii de euro, şi cele trei premii de pe podium, la această ediţie aniversară, concurenţii mai au şansa de a câştiga unul dintre premiile speciale:

Premiul pen­tru cea mai bună inter­pretare a unei piese rom­âneşti; Premiul Braşovului; Premiul Publicului; Premiul Presei Festivalului; Premiul Societăţilor Publice de Radio şi de Televiziune.

În anul Centenarului, edi­ţia aniversară a Festivalului va avea un format special, cu o Gală Aniversară, două zile de concurs, o Gală a Festiva­lului şi evenimente adiacente. Evenimentul se va încheia cu România Centenar, un spectacol folcloric ce va reuni muzica populară tradiţională ro­mânească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

DISTRIBUIȚI
loading...