Elevii care au reprezentat Buzăul la faza națională a Olimpiadei „Științe pentru Juniori” se întorc acasă cu două premii. Buzoianul Dragoș Merișca s-a clasat pe poziția a 13-a și va fi inclus în lotul lărgit pentru faza internațională a olimpiadei care va avea loc în Botswana. Festivitatea de premiere va avea loc astăzi, luni, 25 iunie, de la ora 18,00, la Focșani.

Dragoș Merișca a absolvit în această vară Școala nr. 11, fiind admis la Colegiul Hasdeu cu media 9,62. El a fost pregătit pentru Olimpiada Națională „Științe pentru Juniori” de profesorii: Tincuța Iftimie (fizică), Ionel Oancea (biologie), Ioana Ciolacu și Viorica Raicu (chimie).

De asemenea, buzoianul Luca Pană (clasa a VIII-a, la Școala nr. 1 „Căpitan Aviator Mircea Bădulescu”) a obținut un premiu special la Olimpiada Națională „Științe pentru Juniori”. Luca Pană a obținut, în 2017, medalie de aur la Olimpiada Națională de Matematică, medalie de argint la Olimpiada Națională de Fizică și anul acesta s-a calificat în lotul lărgit de juniori pentru Olimpiada Balcanică de Matematică.

Olimpiada Națională „Științe pentru Juniori” verifică cunoștințele de chimie, fizică și biologie ale elevilor de clasele a VII-a, a VIII-a și a IX-a. Lotul de olimpici ai Buzăului a fost format din Andreea Ioana Bucur, Răzvan Ștefan Costea și Liviu Gabriel Stoica (de la Școala nr. 1), Alexandru Asănache, Maria Teodora Androne (Colegiul Hasdeu) și Dragoș Sebastian Merișca (Școala nr. 11), Luca Pană (Școala nr. 1) și Răzvan Iordache (Școala 15). Elevii sunt însoțiți la Focșani de profesorul Rădița Palela.

REVENIM CU DECLARAȚII ÎN ZIARUL DE MÂINE

DISTRIBUIȚI
loading...