Ambulanţa şi Unitatea de Primire Urgenţe au lucrat la foc continuu în minivacanţa de Paşti. Mâncarea în exces şi băutura i-au dat gata pe mulţi dintre buzoienii care au pierdut simţul măsurii în aceste zile de sărbătoare. După o lună şi jumătate de post, preparatele bazate în special pe carne de miel şi ouă i-au dat gata pe mulţi buzoieni care au luat cu asalt Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău.

La Serviciul Judeţean de Ambulanţă, în minivacanţa de Paşte s-au înregistrat peste 180 de solicitări în 24 de ore, cu 20% mai multe decât într-o zi obişnuită, a spus Adriana Bunilă, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău. 455 de persoane au ajuns, în minivacanţa de Paşte, la Unitatea de Primiri Urgenţe a celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, fiind, practic, cel mai mare aflux de pacienţi cu care s-au confruntat medicii în anul 2018.

Pe lângă pacienţii cu probleme digestive, medicii au avut de-a face şi cu persoane rănite care au sosit la spital fiind  victime ale accidentelor rutiere. Medicii au mai avut parte însă şi de victime  rezultate din altercaţiile iscate pe fondul consumului exccesiv de alcool. „În perioada Sărbătorilor Pascale, la U.P.U a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău au ajuns 455 de persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale. Cei mai mulţi au ajuns la spital a doua zi de Paşti, când s-a înregistrat un număr de 175 de persoane. Au venit pacienţi cu patologie cronică, acutizaţi cu probleme digestive şi respiratorii. Nu au lipsit agresiunile pe fondul consumului excesiv de alcool“, transmite Adriana Bunilă.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţe Buzău, a mai declarat că cele mai multe prezentări la UPU au fost luni, „când medicii au fost nevoiţi să îngrijească nu mai puţin de 175 de pacienţi“, dar din fericire nu a fost nevoie de internare, şi după ce au fost consultaţi de medici au plecat acasă cu scrisoare medicală. După această sărbătoare, fie că au făcut exces sau nu, specialiştii  recomandă buzoienilor ca, preţ de câteva zile, băuturile alcoolice  să fie înlocuite cu  ceaiurile de plante, iar fripturile şi cozonacii cu salate şi fructe. În plus, spun medicii, nu trebuie neglijată nici mişcarea.

Cinci copii au venit pe lume în noaptea de Paşti

De Paşte s-au născut la Maternitatea buzoiană trei fete şi doi băieţi. „În noaptea de Înviere, la Maternitatea Buzău au avut loc cinci naşteri“, se arată în comunicatul Biroului de presă al Spitalului Judeţean, în care se precizează că doi născuţi au venit pe lume prin cezariană şi ceilalţi trei spontan. „Prima naştere s-a înregistrat la ora 4,24, şi a fost un băiat, născut spontan, cu greutatea 3,480“, se mai arată în comunicatul Biroului de Presă al Spitalului Judeţean Buzău.

DISTRIBUIȚI
loading...