25 de ani
de presa libera
Luni, August 03, 2015 16:05 PM

Sanatate

Examen de grad principal pentru asistenţii medicali

de
Sanatate  |
16.10.2011, 21:00
3473

*Înscrierile se fac la sediul DSP, iar concursul se va desfăşura în zilele de 10 şi 11 noiembrie 

*Înscrierile se fac la sediul DSP, iar concursul se va desfăşura în zilele de 10 şi 11 noiembrie 

După mulţi ani în care nu a mai existat posibilitatea avansării în grad a asistenţilor medicali şi moaşelor, Ministerul Sănătăţii a aprobat organizarea examenului de grad principal, în perioada 11-12 noiembrie.

     Înscrierile se pot face la sediul Direcţiei de Sănătate Publică, în perioada 17-28 octombrie 2011, iar specialităţile pentru care s-a aprobat  organizarea acestui test sunt: asistent medical generalist,  moaşă obstetrică-ginecologie, asistent medico-social, asistent igienist pentru cabinet stomatologic, asistent medical stomatologie, balneofizioterapie, farmacie, igienă-sănătate publică,  laborator, nutriţie-dietetică şi radiologie-imagistică medicală.

     Taxa de participare la acest examen este de 120 de lei, iar organizarea examenului de grad principal va fi coordonată de o comisie centrală a Ministerului Sănătăţii şi OAMGMAMR. La nivelul comisiilor judeţene, vicepreşedinte va fi preşedintele filialei Ordinului Asistenţilor sau un asistent medical desemnat de acesta. Toţi membrii comisiilor vor completa o Declaraţie de interese şi una de confidenţialitate.

     Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP, Mihaela Voineagu, din dosarul de înscriere nu trebuie să lipsească adeverinţa de vechime de cel puţin cinci ani în specialitatea în care a fost încadrat, care trebuie să aibă şi viza ITM.                      

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Un român din Bistrița, campion la culturism, și-a îndeplinit visul în Spania
Luni, August 03, 2015 15:53 PM

Un român originar din Bistrița, Niculae Florin Lupșor, a ajuns să fie foarte cunoscut în lumea culturismului din Peninsula Iberică, el având la activ numeroase trofee și titluri obținute la competiții naționale și europene, relatează cotidianul de limbă română din Spania România Expres.

Liberalii propun data de 17 august pentru demararea consultărilor cu partidele parlamentare pe tema macrostabilității economice
Luni, August 03, 2015 15:36 PM

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni, după ședința Biroului Politic Național, că liberalii propun partidelor politice parlamentare data de 17 august pentru demararea consultărilor pe tema macrostabilității economice a României.

Șoferul turc care a accidentat un polițist, dus la Tribunalul București
Luni, August 03, 2015 15:24 PM

Omul de afaceri turc Abdullah Atas, care a accidentat grav un polițist de la Rutieră, a fost scos, luni, cu mascații din Spitalul Floreasca și dus la Tribunalul București pentru confirmarea mandatului de arestare.

Fotbal: Maghiarul Istvan Vad va arbitra meciul Partizan - Steaua
Luni, August 03, 2015 15:21 PM

Meciul de fotbal Partizan Belgrad - Steaua București, din manșa secundă a turului 3 preliminar al Ligii Campionilor, va fi arbitrat de o brigadă maghiară, avându-l la centru pe Istvan Vad, a anunțat UEFA.

A murit academicianul Mircea Laurențiu Popescu (fișă biografică)
Luni, August 03, 2015 15:20 PM

Academicianul prof. univ. dr. Mircea Laurențiu Popescu, unul dintre cei mai exponențiali profesioniști ai cercetării științifice medicale mondiale, directorul general al Institutului Național de Patologie ''Victor Babeș'', a încetat din viață, potrivit unui comunicat trimis la 3 august, de către Institutul Național ''Victor Babeș''.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
03 Aug, 10:52 concurs inspector general
adevarul a comentat pentru articolul Toți cei trei candidați la conducerea IȘJ au picat concursul de la Ministerul Educației:
Doamelor, domnilor , nu va mai enervati ! Toate au fost" aranjate" pentru ca Burducea sa castige concursul... Daca ar fi luat sapte la prima proba, ar fi trecut prin celelalte doua fara probleme . Aflam din surse de la minister, ca ar fi fost insotita de directorul de la CCD . Pe post de ce ? prieten, sustinator , meditator (spun alte voci ) , fan disperat al Burducei , sau mai bine va las pe dumneavoastra sa propuneti ? Poate domnul Preda sa mai poata face ceva pentru a-i fi admisa contestatia doamnei Voicu. Si tot din surse, se va da concurs , pana va lua Burducea sapte la prima proba . Sa fie amestecat si vreun deputat de Buzau ?
03 Aug, 00:42 Raspunsul la intrebare
Umil director a comentat pentru articolul Cezar Preda: „Aș fi curios dacă DNA poate lua înregistrările de la concursul pentru funcția de inspector școlar general“:
Candidati poate ar fi fost....dar a avut grija Geta Burducea sa-i denigreze in fata conducerii PSD.Vor vedea cum datorita acestui lucru multi membri sunt ff suparati si JENATI de situatie. Ministerul sa verifice de ce in Buzau, singurul judet din tara, nu s-au prezentat la concursul de inspectori decat un numar f mic de candidati; PSD-ul nu a fost interesat sa afle. Inspectorii se plang prin scoli de o atmosfera urata si de teroare.Noi directorii avem emotii ca ne schimba sefa fiindca nu am putut stopa profesorii sa nu o dea in judecata in legatura cu un proiect cu fonduri europene, de care ea se teme
03 Aug, 00:25 curvasarie
Titi a comentat pentru articolul Fotbalistul Cristi Tănase s-a îndrăgostit de fata unui candidat buzoian la primărie:
Curvasarie! Cat e tariful pe ora? Majoritatea ajung in Germania!
Google PageRank Checker