25 de ani
de presa libera
Miercuri, Mai 06, 2015 00:19 AM

Sanatate

Examen de grad principal pentru asistenţii medicali

de
Sanatate  |
16.10.2011, 21:00
3454

*Înscrierile se fac la sediul DSP, iar concursul se va desfăşura în zilele de 10 şi 11 noiembrie 

*Înscrierile se fac la sediul DSP, iar concursul se va desfăşura în zilele de 10 şi 11 noiembrie 

După mulţi ani în care nu a mai existat posibilitatea avansării în grad a asistenţilor medicali şi moaşelor, Ministerul Sănătăţii a aprobat organizarea examenului de grad principal, în perioada 11-12 noiembrie.

     Înscrierile se pot face la sediul Direcţiei de Sănătate Publică, în perioada 17-28 octombrie 2011, iar specialităţile pentru care s-a aprobat  organizarea acestui test sunt: asistent medical generalist,  moaşă obstetrică-ginecologie, asistent medico-social, asistent igienist pentru cabinet stomatologic, asistent medical stomatologie, balneofizioterapie, farmacie, igienă-sănătate publică,  laborator, nutriţie-dietetică şi radiologie-imagistică medicală.

     Taxa de participare la acest examen este de 120 de lei, iar organizarea examenului de grad principal va fi coordonată de o comisie centrală a Ministerului Sănătăţii şi OAMGMAMR. La nivelul comisiilor judeţene, vicepreşedinte va fi preşedintele filialei Ordinului Asistenţilor sau un asistent medical desemnat de acesta. Toţi membrii comisiilor vor completa o Declaraţie de interese şi una de confidenţialitate.

     Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP, Mihaela Voineagu, din dosarul de înscriere nu trebuie să lipsească adeverinţa de vechime de cel puţin cinci ani în specialitatea în care a fost încadrat, care trebuie să aibă şi viza ITM.                      

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

UPDATE Juventus - Real Madrid 2-1, în prima manșă a semifinalelor Ligii Campionilor
Marti, Mai 05, 2015 23:40 PM

Juventus Torino a învins-o pe Real Madrid, deținătoarea trofeului, cu scorul de 2-1 (1-1), marți seara, pe teren propriu, în prima manșă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal.

SUA autorizează legăturile cu feribotul spre Cuba
Marti, Mai 05, 2015 23:39 PM

Departamentul american al Trezoreriei a anunțat marți că a acordat licențe autorizând transportul de pasageri cu feribotul între Statele Unite și Cuba, o premieră după mai bine de 50 de ani, scrie AFP.

Arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, Irineu: Omenirea, grav afectată de anemie morală
Marti, Mai 05, 2015 23:06 PM

Arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, Irineu, a afirmat, în cadrul unui simpozion teologic internațional desfășurat timp de trei zile la Alba Iulia, că relativismul moral, nesiguranța și frica de viitor își răspândesc efectele lor periculoase în cele patru colțuri ale planetei, iar omenirea este 'grav afectată de anemie morală'.

Expoziție personală de pictură a maestrului Zamfir Dumitrescu, la Galeria Senso
Marti, Mai 05, 2015 22:37 PM

Maestrul Zamfir Dumitrescu a deschis, marți seară, o expoziție personală de pictură, la Galeria Senso din Capitală, prima în ultimii 21 de ani, care reunește peste 130 de lucrări, realizate, potrivit artistului, "în ultimii doi-trei ani".

Un nou dosar la PÎCCJ pe numele lui Traian Băsescu
Marti, Mai 05, 2015 22:31 PM

Judecătoria Sectorului 5 a confirmat redeschiderea urmăririi penale de PÎCCJ într-o cauză în care este vizat fostul președinte Traian Băsescu pentru restituiri de imobile.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
05 May, 12:36 primarul
militaru a comentat pentru articolul Boșcodeală, din nou cu bățul prin gardul Justiției brașovene: „Judecătorul nu a înțeles că sportul trebuie sprijinit“:
Autori acestui articol are gușa plina de venin de unde atîta răutate si acuzații tendențioasă împotriva prim. ing Boscodeala? In loc sa susții sportul buzoian care este într o îngrijorata deriva tu il desființezi de tot.Ce vroiai ca acel spatiu sa fie dat pe bani,unei asoc. care abia își mai tiraste zilele ? Spațiul de care vorbește era o pirloagă,acesta modernizinduse prin munca voluntara a celor dela uz. mecanica ,într.de sirma si multe altele din zona Ind.In ce privește sponz. Gloriei Bz.cine ai fi vrut sa aibă grije de ac frumoasa echipa ? tu si judecat.din Brașov,așa cum te manifești tu si judecat .din Brașov are ac. mentalitate.,echipa fc Brașov este gata de retrograd.,cu oameni câtime gloria era demult dispărută.,dar știi vorba rom.; nu miorcăii cînd vor cuinii.Ați apărut ca ciupercile după ploaie si ieșit pe piață cu toate can can -urile sa le face ti pe plac unor secături politice.Rușine ele așa zis jurnalist.Dreptatea va ieși la iveala,curaj dle ing.Boscodeala,sunt sigur ca nu ai băgat un ban in buzunar !
05 May, 11:26 comentariu.
Relu a comentat pentru articolul A vrut să dea bir cu fugiții când a văzut etilotestul:
Urmaririle pot duce la pierderi de vieti, altele decat chiar si a celui urmarit. De aceia este necesara promtitudinea si modalitati sigure de imobilizare. Astea trebuie inventate daca inca sunt nedescoperite.
05 May, 11:12 mafia bailor
gheorghita a comentat pentru articolul Apă de 67 grade Celsius, răcită în izvoare natural / Băile Termale de la Siriu, o bogăție gata să fie pusă în valoare:
NU SE DORESTE SA SE DEZVOLTE CEVA PE VALEA BUZAULUI DIN CAUZA MAFIEI DIN TARA
Google PageRank Checker