26 de ani
de presa libera
Duminica, Septembrie 25, 2016 16:57 PM

Sanatate

Examen de grad principal pentru asistenţii medicali

de
Sanatate  |
16.10.2011, 21:00
3523

*Înscrierile se fac la sediul DSP, iar concursul se va desfăşura în zilele de 10 şi 11 noiembrie 

*Înscrierile se fac la sediul DSP, iar concursul se va desfăşura în zilele de 10 şi 11 noiembrie 

După mulţi ani în care nu a mai existat posibilitatea avansării în grad a asistenţilor medicali şi moaşelor, Ministerul Sănătăţii a aprobat organizarea examenului de grad principal, în perioada 11-12 noiembrie.

     Înscrierile se pot face la sediul Direcţiei de Sănătate Publică, în perioada 17-28 octombrie 2011, iar specialităţile pentru care s-a aprobat  organizarea acestui test sunt: asistent medical generalist,  moaşă obstetrică-ginecologie, asistent medico-social, asistent igienist pentru cabinet stomatologic, asistent medical stomatologie, balneofizioterapie, farmacie, igienă-sănătate publică,  laborator, nutriţie-dietetică şi radiologie-imagistică medicală.

     Taxa de participare la acest examen este de 120 de lei, iar organizarea examenului de grad principal va fi coordonată de o comisie centrală a Ministerului Sănătăţii şi OAMGMAMR. La nivelul comisiilor judeţene, vicepreşedinte va fi preşedintele filialei Ordinului Asistenţilor sau un asistent medical desemnat de acesta. Toţi membrii comisiilor vor completa o Declaraţie de interese şi una de confidenţialitate.

     Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP, Mihaela Voineagu, din dosarul de înscriere nu trebuie să lipsească adeverinţa de vechime de cel puţin cinci ani în specialitatea în care a fost încadrat, care trebuie să aibă şi viza ITM.                      

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Tenis: Florin Mergea speră să revină pe teren la turneele de la Viena și Paris
Duminica, Septembrie 25, 2016 16:48 PM

Jucătorul de tenis Florin Mergea, diagnosticat cu sesamoidită la piciorul stâng, a declarat duminică, la Stejarii Country Club, că speră să revină pe teren la turneele de la Viena și Paris, programate în perioada 24-30 octombrie, respectiv 31 octombrie-6 noiembrie.

Metallica, Rihanna, Kendrick Lamar și alții, apel comun pentru cauza refugiaților la Global Citizen Festival (FOTO)
Duminica, Septembrie 25, 2016 16:44 PM

Nume sonore ale muzicii internaționale, printre care Metallica și Rihanna, au făcut front comun sâmbătă seară la New York, cu prilejul Global Citizen Festival, pentru cauza refugiaților și pentru îmbunătățirea condițiilor sanitare în statele în curs de dezvoltare, relatează duminică agenția France Presse.

Arad: Aproape 1.700 de câini au participat timp de două zile la expoziții chinologice (FOTO)
Duminica, Septembrie 25, 2016 16:37 PM

Aproape 1.700 de câini de diferite rase, din 18 țări din toată Europa, au participat sâmbătă la concursul internațional CACIB, iar duminică la concursul național CAC Arad, România, ambele evenimente fiind organizate de Asociația Chinologică Română - filiala Arad.

Tenis: Horia Tecău - Recuperarea mea va mai dura una-două săptămâni, mai trebuie să fac investigații
Duminica, Septembrie 25, 2016 16:28 PM

Jucătorul de tenis Horia Tecău a declarat duminică, la Stejarii Country Club, că recuperarea după accidentarea la metatarsianul patru al piciorului drept va mai dura o săptămână sau două, precizând că în zilele următoare trebuie să efectueze alte investigații.

Iohannis, spectator la cel mai important turneu de tenis masculin din România, "Sibiu Open"
Duminica, Septembrie 25, 2016 16:27 PM

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, asistă duminică la finala celui mai important turneu de tenis masculin din România, "Sibiu Open", la înființarea căruia a participat și fostul primar al Sibiului.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Sep, 09:36 Un gunoi
Eu a comentat pentru articolul Mocanu Jr. a dus în Parlament disputa concedierii polițiștilor locali:
Un gunoi mai mare decât tacsu, si la propriu si la figurat. O familie de hoti si curve politice, care nu a fost interesata de buzoieni, decat din prisma ce să mai fure de la ei. 400 politisti locali carora nu le mai ajungeai cu prăjina la nas, parcă veneau toti de la Sorbona. Eu sincer nu văd rostul acestei institutii numită Politia Locală din care fac parte in general oameni nepregatiti pentru asemenea activitati
24 Sep, 09:44 Fosta infirmiera
Lisabeta Badea a comentat pentru articolul Primă de instalare de 3.000 de euro și locuință asigurată de Primărie pentru medicii care se vor angaja la Spitalul Nehoiu:
Foarte bine ca primaria ajuta spitalul Nehoiu.Oare nu ar trebui sa ajute si primarilile din Chiojdu,Panatau,Patarlagele,Cislau,Siriu si Gura-Techi.Unde vin bolnavi lor sa se trateze?
24 Sep, 09:37 imunitate
Elvis a comentat pentru articolul Deși crede că are imunitate „pe viață“ / Senatorul Constantin Popa: „Asta cu imunitatea e o prostie“:
Popelule,d'aia ai votat tu pentru cumetrasul tau sa ramana fara imunitate?..... las-o moale...Popelule...... p
Google PageRank Checker