25 de ani
de presa libera
Vineri, August 28, 2015 00:21 AM

Sanatate

Examen de grad principal pentru asistenţii medicali

de
Sanatate  |
16.10.2011, 21:00
3474

*Înscrierile se fac la sediul DSP, iar concursul se va desfăşura în zilele de 10 şi 11 noiembrie 

*Înscrierile se fac la sediul DSP, iar concursul se va desfăşura în zilele de 10 şi 11 noiembrie 

După mulţi ani în care nu a mai existat posibilitatea avansării în grad a asistenţilor medicali şi moaşelor, Ministerul Sănătăţii a aprobat organizarea examenului de grad principal, în perioada 11-12 noiembrie.

     Înscrierile se pot face la sediul Direcţiei de Sănătate Publică, în perioada 17-28 octombrie 2011, iar specialităţile pentru care s-a aprobat  organizarea acestui test sunt: asistent medical generalist,  moaşă obstetrică-ginecologie, asistent medico-social, asistent igienist pentru cabinet stomatologic, asistent medical stomatologie, balneofizioterapie, farmacie, igienă-sănătate publică,  laborator, nutriţie-dietetică şi radiologie-imagistică medicală.

     Taxa de participare la acest examen este de 120 de lei, iar organizarea examenului de grad principal va fi coordonată de o comisie centrală a Ministerului Sănătăţii şi OAMGMAMR. La nivelul comisiilor judeţene, vicepreşedinte va fi preşedintele filialei Ordinului Asistenţilor sau un asistent medical desemnat de acesta. Toţi membrii comisiilor vor completa o Declaraţie de interese şi una de confidenţialitate.

     Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP, Mihaela Voineagu, din dosarul de înscriere nu trebuie să lipsească adeverinţa de vechime de cel puţin cinci ani în specialitatea în care a fost încadrat, care trebuie să aibă şi viza ITM.                      

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Tenis: Sorana Cîrstea, în ultimul tur al calificărilor la US Open
Joi, August 27, 2015 23:59 PM

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea o va înfrunta pe japoneza Maya Hibi în ultimul tur al calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului US Open, ultimul de Mare Șlem al anului, care se desfășoară arenele Flushing Meadows din New York.

UPDATE Fotbal: Steaua a învins pe Rosenborg cu 1-0, la Trondheim, dar a ratat calificarea în grupele Europa League
Joi, August 27, 2015 22:59 PM

Steaua București a învins formația norvegiană Rosenborg Trondheim cu scorul de 1-0 (0-0), joi seara, pe stadionul ''Lerkendal'', în manșa secundă a play-off-ului Europa League la fotbal, dar a ratat calificarea în grupele competiției după 0-3 în prima partidă.

UPDATE Fotbal: Astra Giurgiu, învinsă cu 2-0 de AZ Alkmaar și eliminată din Europa League
Joi, August 27, 2015 22:56 PM

Astra Giurgiu a ratata calificarea în grupele Europa League la fotbal, după ce a fost învinsă de formația olandeză AZ Alkmaar cu scorul de 2-0 (0-0), joi seara, pe stadionul ''AZ'', în manșa secundă a play-off-ului competiției.

MAE: 12 cetățeni români suspectați de trafic de persoane au fost reținuți și audiați de autoritățile ungare
Joi, August 27, 2015 22:26 PM

Ambasada României la Budapesta a fost informată astăzi, 27 august 2015, de către poliția ungară, că 12 cetățeni români suspectați de trafic de persoane au fost reținuți și audiați de autoritățile ungare, cu propunerea de arestare preventivă, precizează MAE într-un Comunicat remis AGERPRES.

Bănicioiu: Imigranții ce vor fi repartizați României vor fi controlați medical
Joi, August 27, 2015 22:17 PM

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat joi seara, într-o conferință de presă la Bacău, că imigranții ce vor fi repartizați României potrivit înțelegerilor convenite la nivelul Uniunii Europene "vor fi controlați din punct de vedere medical".

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Aug, 10:31 precizări
cunoscător a comentat pentru articolul Plângeri la DNA, dispută în biroul ministrului Educației și pregătiri de proteste stradale/„Când a auzit de Buzău, ministrul Câmpeanu s-a înnegrit și m-a dat afară din birou“:
Nu numai Manta Constantin a primit delegație ca director al Liceului 5, ci și adjuncta sa Rozica Constantinescu, aflată sub control judiciar din luna aprilie 2015. Cine se aseamănă, se adună! Dosarele penale sunt astăzi un atuu la ocuparea unei funcții. Iar apartenența/simpatia politică pentru PSD de asemenea.
27 Aug, 07:57 pentru susținătorii Getei Burducea
reflexivul a comentat pentru articolul Geta Burducea, „unsă“ din nou inspector general de Ministerul Educației și după a doua „corigență“:
Sunt unii ziariști care susțin că Geta Burducea trebuie să rămână în funcție deoarece este singura competentă dintre cei trei candidați prezenți la examen. Ia să analizăm ideea! 1. Geta Burducea dă examen de 2 ori și iese mereu pe ultimul loc, fiind eliminată după prima probă......... 2. prima probă este examenul teoretic, de legislație și management al învățământului;.......... 3. deci, dacă pică cu brio de 2 ori proba de legislație și management înseamnă că este competentă????......... Oare abuzurile și ilegalitățile comise la ISJ în anii din urmă nu au legătură cu această "cunoaștere adâncă" a legislației învățământului, demonstrată prin eliminarea de 2 ori din examen după prima probă a inspectorului școlar general Geta Burducea?
27 Aug, 06:49 am doua actiuni la cord buzau, intreb. mai sunt propietar, cine imi poate da relatii.
stelian a comentat pentru articolul Fostul proprietar al Cord și Glass Corp Buzău, Horia Simu, trimis în judecată pentru retrocedări ilegale de 70 milioane euro:
Nebuju@gmail.com
Google PageRank Checker