25 de ani
de presa libera
Duminica, Martie 29, 2015 00:10 AM

Sanatate

Examen de grad principal pentru asistenţii medicali

de
Sanatate  |
16.10.2011, 21:00
3443

*Înscrierile se fac la sediul DSP, iar concursul se va desfăşura în zilele de 10 şi 11 noiembrie 

*Înscrierile se fac la sediul DSP, iar concursul se va desfăşura în zilele de 10 şi 11 noiembrie 

După mulţi ani în care nu a mai existat posibilitatea avansării în grad a asistenţilor medicali şi moaşelor, Ministerul Sănătăţii a aprobat organizarea examenului de grad principal, în perioada 11-12 noiembrie.

     Înscrierile se pot face la sediul Direcţiei de Sănătate Publică, în perioada 17-28 octombrie 2011, iar specialităţile pentru care s-a aprobat  organizarea acestui test sunt: asistent medical generalist,  moaşă obstetrică-ginecologie, asistent medico-social, asistent igienist pentru cabinet stomatologic, asistent medical stomatologie, balneofizioterapie, farmacie, igienă-sănătate publică,  laborator, nutriţie-dietetică şi radiologie-imagistică medicală.

     Taxa de participare la acest examen este de 120 de lei, iar organizarea examenului de grad principal va fi coordonată de o comisie centrală a Ministerului Sănătăţii şi OAMGMAMR. La nivelul comisiilor judeţene, vicepreşedinte va fi preşedintele filialei Ordinului Asistenţilor sau un asistent medical desemnat de acesta. Toţi membrii comisiilor vor completa o Declaraţie de interese şi una de confidenţialitate.

     Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP, Mihaela Voineagu, din dosarul de înscriere nu trebuie să lipsească adeverinţa de vechime de cel puţin cinci ani în specialitatea în care a fost încadrat, care trebuie să aibă şi viza ITM.                      

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Monica Niculescu, învinsă din nou de Serena Williams, acum la Miami
Sambata, Martie 28, 2015 23:19 PM

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu a fost învinsă de americanca Serena Williams, liderul mondial, cu 6-3, 6-1, sâmbătă, într-un meci din runda a doua a turneului WTA de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 5.381.235 dolari.

Tăriceanu: După votul din Senat, nimic nu stă în calea procurorilor de caz de la DNA să finalizeze ancheta
Sambata, Martie 28, 2015 22:53 PM

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, susține într-o declarație politică difuzată sâmbătă seara că nu este de acord cu criticile publice venite dinspre alte autorități ale statului la adresa instituției Senatului, precizând că votul dat de senatori, miercuri, în cazul Șova, nu a obstrucționat mersul Justiției și că "nimic nu stă în calea procurorilor de caz de la DNA".

Dulgheru și Halep au pierdut în proba de dublu la Miami (WTA)
Sambata, Martie 28, 2015 22:37 PM

Perechea alcătuită din jucătoarele române de tenis Alexandra Dulgheru și Simona Halep a fost învinsă de cuplul Daniela Hantuchova (Slovacia)/Karin Knapp (Italia), cu 7-5, 6-3, sâmbătă, în runda inaugurală a probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 5.381.235 dolari.

2015 lampioane, lansate simbolic, de "Ora Pământului", din Piața Tricolorului din Târgoviște
Sambata, Martie 28, 2015 22:30 PM

Iluminatul public în Târgoviște a fost oprit, sâmbătă, de la ora 20,30 la 21,30, pentru a se marca ''Ora Pământului'', iar peste 2.000 de târgovișteni au venit în centrul municipiului pentru a lansa lampioane.

Bouchard, învinsă în turneul WTA de la Miami de o jucătoare venită din calificări
Sambata, Martie 28, 2015 22:22 PM

Jucătoarea canadiană de tenis Eugenie Bouchard, N. 7 mondial și a șasea favorită, s-a înclinat încă de la intrarea sa în cursă în turneul WTA de la Miami, fiind eliminată sâmbătă în turul 2 de o adversară venită din calificări, germana Tatjana Maria, ce s-a impus cu 6-0, 7-6 (7-4).

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Mar, 19:09 gz
DAN a comentat pentru articolul Alexandru Dunel de la Urbis, „viceprimarul străzii“:
Scoala de pregatire a mafiei locale, trece pe la URBIS !
28 Mar, 18:39 alt hot
sri a comentat pentru articolul Senatorul de Buzău Eugen Teodorovici va fi ministru al Finanțelor:
Dupa ce ca e cel mai prost de la fonduri europene l-a luat de bun la finante.Ponta nu are pe cine sa puna dar nu inteleg de ce Presedintele accepta asa ceva Nu-i verifica nimeni? Avem un presedinte slab.
28 Mar, 15:01 :)))))
Gogorita a comentat pentru articolul Descoperire unică în România, făcută de un buzoian care își ara pământul la Topliceni:
Mai nou in Romania se ara cu detectorul dw metale? Sau se acopera detectoristii? Si uite asa se face agricultura in Romania ... Cu monede si arheologi :)) si cum au ajuns monedele la muzeu? Era arheologu acolo?? Dadea la sapa sau la detector? Mmmmm.... Ciudat ca dupa premierea premierului s-au înmulțit detectoristii si in Buzau!! Concluzia: cumpărați-va stimați agricultori Detectoare, căutați arheologu, chemați ziaru si se face porumbuuu.....
Google PageRank Checker