26 de ani
de presa libera
Miercuri, Mai 04, 2016 04:49 AM

Sanatate

Examen de grad principal pentru asistenţii medicali

de
Sanatate  |
16.10.2011, 21:00
3503

*Înscrierile se fac la sediul DSP, iar concursul se va desfăşura în zilele de 10 şi 11 noiembrie 

*Înscrierile se fac la sediul DSP, iar concursul se va desfăşura în zilele de 10 şi 11 noiembrie 

După mulţi ani în care nu a mai existat posibilitatea avansării în grad a asistenţilor medicali şi moaşelor, Ministerul Sănătăţii a aprobat organizarea examenului de grad principal, în perioada 11-12 noiembrie.

     Înscrierile se pot face la sediul Direcţiei de Sănătate Publică, în perioada 17-28 octombrie 2011, iar specialităţile pentru care s-a aprobat  organizarea acestui test sunt: asistent medical generalist,  moaşă obstetrică-ginecologie, asistent medico-social, asistent igienist pentru cabinet stomatologic, asistent medical stomatologie, balneofizioterapie, farmacie, igienă-sănătate publică,  laborator, nutriţie-dietetică şi radiologie-imagistică medicală.

     Taxa de participare la acest examen este de 120 de lei, iar organizarea examenului de grad principal va fi coordonată de o comisie centrală a Ministerului Sănătăţii şi OAMGMAMR. La nivelul comisiilor judeţene, vicepreşedinte va fi preşedintele filialei Ordinului Asistenţilor sau un asistent medical desemnat de acesta. Toţi membrii comisiilor vor completa o Declaraţie de interese şi una de confidenţialitate.

     Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP, Mihaela Voineagu, din dosarul de înscriere nu trebuie să lipsească adeverinţa de vechime de cel puţin cinci ani în specialitatea în care a fost încadrat, care trebuie să aibă şi viza ITM.                      

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Donald Trump câștigă primarele republicane din Indiana, etapă importantă spre învestitură (mass-media)
Miercuri, Mai 04, 2016 03:34 AM

Omul de afaceri Donald Trump a obținut marți o victorie majoră la primarele republicane din Indiana, apropiindu-se în marș forțat de învestitura pentru prezidențialele din noiembrie, relatează AFP.

Tenis: Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile turneului WTA de la Madrid
Miercuri, Mai 04, 2016 02:04 AM

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA de la Madrid, dotat cu premii totale de 4.771.360 dolari, marți seara, după ce a învins-o pe Danka Kovinic (Muntenegru), cu 6-3, 7-5, într-un meci din runda secundă a competiției.

Siria: Reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, miercuri, despre Alep
Miercuri, Mai 04, 2016 01:07 AM

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni miercuri la cererea Franței și Marii Britanii pentru a dezbate situația de la Alep, în nordul Siriei, au făcut cunoscut marți surse diplomatice, potrivit AFP.

Fotbal: Duckadam, la 30 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor - România va avea în curând un campionat de amatori
Miercuri, Mai 04, 2016 00:29 AM

Fostul portar Helmuth Duckadam a declarat, marți seara, la 30 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni de către Steaua, că fotbalul românesc este în declin și în curând Liga I va fi un campionat de amatori deoarece nimeni nu mai dorește să investească.

Fotbal: Marius Lăcătuș - Nu cred că vreo echipă românească va mai câștiga vreodată un trofeu european
Miercuri, Mai 04, 2016 00:13 AM

Fostul fotbalist Marius Lăcătuș a declarat, marți seara, la finalul festivității organizate de CSA Steaua cu ocazia aniversării a 30 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor, că nu crede că vreo echipă românească va mai câștiga vreodată un trofeu european.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
03 May, 18:42 Inutil sa specific cui ma adresez...
Unu' a comentat pentru articolul Noi candidați în cursa pentru șefia Inspectoratului Școlar Județean:
Domnule profesor, tot ce ați scris ar fi de tot râsul, daca n-ar fi jalnic: modelul hoțului care strigă „Hoții!”. Cine e sătul de comentarii ca ale mele? Dumneavoastră, profesorii? Pai dumneavoastră îi „educați” pe copiii mei și o faceți atât de rău încât, conștient fiind de nivelul redus al învățăturilor dvs, ca să fiu sigur că vor fi, totuși, pregătiți pentru viață, trebuie să vă plătesc încă o dată, în particular, pentru „meditații”. Cu ani în urmă nu exista această instituție, a „meditațiilor”, dar dvs, PROFESORII, ați transformat-o într-un sistem național. În frunte cu șeful statului! Chiar nu vă e rușine pentru gradul de nesimțire la care ați ajuns? Acum vi se pare normal să va bateți joc inclusiv de limba română, care se învață timp de 12 ani în școală? Chiar nu vă e rușine? Cum aveți curajul să stați în fața copiilor noștri când vă știți atât de agramat? Sau nu vă pasă? Nu sunt nicidecum om politic, ba chiar îi urăsc pe politicieni, pentru că mai ales ei ne-au adus în actuala stare nenorocită, dar dacă politicienii ar fi aceia care să vă tragă la răspundere, i-aș iubi. Asta pentru că politicienii au pervertit poporul român, dar dumneavoastră, profesorii, AȚI DISTRUS VIITORUL ROMÂNIEI...
03 May, 16:30 Tot unul
Profesor a comentat pentru articolul Noi candidați în cursa pentru șefia Inspectoratului Școlar Județean:
Domnule ,,Tot Unu" imi cer scuze ptr.b mic(am scris in graba de pe tel).In acele timpuri nu prea erau profesori corupti si nici slab pregatiti ca acum.Suntem satui de comentarii ca ale dumneavoastra.Profesorii isi desfasurau orele corect,nu erau copiii f.slab pregatiti ptr.examene si ptr.bac.Aceasta se datoreaza si neglijentei profesorilor de acum,sau datorita pregatirii lor?Folositi dumneavoastra detalii din DOOM 2 daca va considerati asa de pregatit.Din generatiile noastre au iesit foarte multi copiii ,,destepti"daca va plac asemea expresii ,fara pile ,fara politic ci doar pe merit.Pacat de gandirea dumneata !Te rog sa lasi partea politica si sa privesti numai spre educatie,ca politicienii sunt toti corupti !Imi cer scuze daca v-am deranjat !De fapt in zilele de azi sunt si ministri care nu stiu tabla inmultirii!
03 May, 14:28 Nenorociri?
Tot Unu' a comentat pentru articolul Noi candidați în cursa pentru șefia Inspectoratului Școlar Județean:
@ Profesor. Dle Profesor, trecând (cu greu, mărturisesc) peste numărul uriaș de erori de punctuație și de editare (găsiți detalii în DOOM 2, dacă ați auzit de el!) pe care le-ați făcut în rândurile de mai sus, rămân cu o mare nedumerire: în gândirea dvs, a nu da profesori afară din sistem, indiferent cât de slabi pregătiți, sau de corupți sunt, reprezintă un atu pentru un șef de Inspectorat Școlar? Mare minune de gândire progresistă aveți! Atunci cum de vă sperie "nenorocirile din învățământul buzoian (cu "b" mic!)? Nu cumva chiar dvs, profesorii sunteți cauza lor directă?...
Google PageRank Checker