25 de ani
de presa libera
Marti, Iulie 07, 2015 16:10 PM

Sanatate

Examen de grad principal pentru asistenţii medicali

de
Sanatate  |
16.10.2011, 21:00
3466

*Înscrierile se fac la sediul DSP, iar concursul se va desfăşura în zilele de 10 şi 11 noiembrie 

*Înscrierile se fac la sediul DSP, iar concursul se va desfăşura în zilele de 10 şi 11 noiembrie 

După mulţi ani în care nu a mai existat posibilitatea avansării în grad a asistenţilor medicali şi moaşelor, Ministerul Sănătăţii a aprobat organizarea examenului de grad principal, în perioada 11-12 noiembrie.

     Înscrierile se pot face la sediul Direcţiei de Sănătate Publică, în perioada 17-28 octombrie 2011, iar specialităţile pentru care s-a aprobat  organizarea acestui test sunt: asistent medical generalist,  moaşă obstetrică-ginecologie, asistent medico-social, asistent igienist pentru cabinet stomatologic, asistent medical stomatologie, balneofizioterapie, farmacie, igienă-sănătate publică,  laborator, nutriţie-dietetică şi radiologie-imagistică medicală.

     Taxa de participare la acest examen este de 120 de lei, iar organizarea examenului de grad principal va fi coordonată de o comisie centrală a Ministerului Sănătăţii şi OAMGMAMR. La nivelul comisiilor judeţene, vicepreşedinte va fi preşedintele filialei Ordinului Asistenţilor sau un asistent medical desemnat de acesta. Toţi membrii comisiilor vor completa o Declaraţie de interese şi una de confidenţialitate.

     Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP, Mihaela Voineagu, din dosarul de înscriere nu trebuie să lipsească adeverinţa de vechime de cel puţin cinci ani în specialitatea în care a fost încadrat, care trebuie să aibă şi viza ITM.                      

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Tunisia: Starea de urgență nu trebuie să ducă la suprimarea drepturilor și a libertăților civile (HRW)
Marti, Iulie 07, 2015 16:07 PM

Starea de urgență decretată în Tunisia după atentatul sângeros de pe plaja unui hotel din stațiunea Sousse nu trebuie să 'suprime' libertățile și drepturile dobândite după revoluția din 2011, afirmă marți organizația Human Rights Watch (HRW), relatează AFP.

Timofti: Am cu președintele Iohannis un dialog consistent și constructiv
Marti, Iulie 07, 2015 16:02 PM

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a declarat, marți, la Suceava, că are cu președintele României, Klaus Iohannis, un dialog politic ''consistent și constructiv'' și ''o înțelegere deplină a situației regionale'' care au influențat dezvoltarea și parcursul european al Republicii Moldova.

ÎNCĂLZIRE GLOBALĂ Cel mai important forum științific pe teme climatice dinaintea Conferinței din decembrie
Marti, Iulie 07, 2015 15:58 PM

Experți din toată lumea se reunesc de marți la Paris, în cadrul celui mai important forum științific pe teme climatice organizat înaintea Conferinței la nivel înalt din decembrie (COP21), amintind că nu este prea târziu pentru combaterea încălzirii globale, relatează AFP.

UNICEF: Studiu pentru identificarea normelor sociale care influențează comportamentele cu risc în rândul adolescenților
Marti, Iulie 07, 2015 15:54 PM

Un studiu pentru identificarea normelor sociale care influențează comportamentele cu risc în rândul adolescenților - respectiv consumul de alcool și tutun, consumul de droguri și inițierea timpurie a vieții sexuale, a fost prezentat, marți, la sediul UNICEF din București.

O ambarcațiune cu pânze ce transporta imigranți s-a scufundat în Marea Egee: Cel puțin 17 dispăruți
Marti, Iulie 07, 2015 15:49 PM

Cel puțin 17 persoane sunt date dispărute după ce o ambarcațiune cu pânze care transporta imigranți s-a scufundat marți în Marea Egee între Turcia și Grecia, au anunțat marți autoritățile elene, transmite agenția Reuters.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
07 Jul, 14:49 Judecătoria la Galleria mall
Gabriela a comentat pentru articolul UPDATE: Judecătoria se mută la Galleria Mall:
Nu pot să spun că mă bucur, ci doar că noi, avocaţii, ne vom rupe picioarele între judecătorie şi tribunal şi că sper că măcar domnii judecători să ne înţeleagă şi să ne aştepte, să nu ia dosarele fără noi!
07 Jul, 14:40 Cochirleanca
Inzadar a comentat pentru articolul Primarul și secretarul din Cochirleanca, trimiși în judecată de procurorii anticorupție. Pe lîngă ei, soția primarului:
La Berca s-a furat de n. ori mai mult si nu se intampla nimic.Scapati-ne de jaful din localitate.
07 Jul, 14:33 bataus nenorocit
Johnny a comentat pentru articolul Primarul și secretarul comunei Cochirleanca, trimiși în judecată de procurorii anticorupție:
Acest "primar" este un nenorocit si un bataus. Imi aduc aminte cati arbitri de fotbal a batut si si era mana in mana si cu politia din sat. Plus cate mita dadea si lua...cat sa ii mearga si nenorocitului...
Google PageRank Checker