25 de ani
de presa libera
Duminica, Februarie 07, 2016 12:22 PM

Sanatate

Examen de grad principal pentru asistenţii medicali

de
Sanatate  |
16.10.2011, 21:00
3494

*Înscrierile se fac la sediul DSP, iar concursul se va desfăşura în zilele de 10 şi 11 noiembrie 

*Înscrierile se fac la sediul DSP, iar concursul se va desfăşura în zilele de 10 şi 11 noiembrie 

După mulţi ani în care nu a mai existat posibilitatea avansării în grad a asistenţilor medicali şi moaşelor, Ministerul Sănătăţii a aprobat organizarea examenului de grad principal, în perioada 11-12 noiembrie.

     Înscrierile se pot face la sediul Direcţiei de Sănătate Publică, în perioada 17-28 octombrie 2011, iar specialităţile pentru care s-a aprobat  organizarea acestui test sunt: asistent medical generalist,  moaşă obstetrică-ginecologie, asistent medico-social, asistent igienist pentru cabinet stomatologic, asistent medical stomatologie, balneofizioterapie, farmacie, igienă-sănătate publică,  laborator, nutriţie-dietetică şi radiologie-imagistică medicală.

     Taxa de participare la acest examen este de 120 de lei, iar organizarea examenului de grad principal va fi coordonată de o comisie centrală a Ministerului Sănătăţii şi OAMGMAMR. La nivelul comisiilor judeţene, vicepreşedinte va fi preşedintele filialei Ordinului Asistenţilor sau un asistent medical desemnat de acesta. Toţi membrii comisiilor vor completa o Declaraţie de interese şi una de confidenţialitate.

     Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP, Mihaela Voineagu, din dosarul de înscriere nu trebuie să lipsească adeverinţa de vechime de cel puţin cinci ani în specialitatea în care a fost încadrat, care trebuie să aibă şi viza ITM.                      

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: Anul Nou Chinezesc 2016 - al Maimuței de Foc (8 febr. 2016 - 27 ian. 2017)
Duminica, Februarie 07, 2016 12:10 PM

Festivitățile din China dedicate Anului Nou Chinezesc încep duminică, 7 februarie 2016, când chinezii din întreaga lume sărbătoresc intrarea în Anul Maimuței de Foc, care conform calendarului chinezesc începe la 8 februarie 2016 și se va încheia la 27 ianuarie 2017.

DOCUMENTAR: Prozatorul Nicolae Iliescu împlinește 60 de ani
Duminica, Februarie 07, 2016 12:05 PM

Prozatorul și publicistul Nicolae Iliescu s-a născut la 7 februarie 1956, la București. A absolvit, în 1975, Liceul ''Gheorghe Lazăr'' din Capitală, apoi Facultatea de Limba și Literatura Română a Universității din București, al cărei licențiat devine în 1979. Este doctor în filologie al Universității din București.

Procesele vegetative la cerealierele de toamnă se vor desfășura lent, în regiunile agricole din nord-est și sud (agrometeo)
Duminica, Februarie 07, 2016 11:58 AM

Procesele vegetative la cerealierele de toamnă se vor desfășura lent, îndeosebi în nord-estul și sudul țării. în perioada următoare, iar rezerva de umiditate accesibilă plantelor de grâu de toamnă se va încadra în limite satisfăcătoare, se arată în prognoză agrometeorologică întocmită de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), valabilă până în data de 12 februarie.

Olt: O singură persoană mai este internată, în urma accidentului în care a fost implicat un microbuz cu 20 de pasageri
Duminica, Februarie 07, 2016 11:49 AM

Unul dintre cei 12 răniți în accidentul rutier de sâmbătă seara în care a fost implicat un microbuz a rămas internat, informează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) și Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt.

Marea Britanie "condamnă ferm" testul balistic nord-coreean
Duminica, Februarie 07, 2016 11:42 AM

Guvernul britanic a condamnat ferm duminică lansarea unei rachete balistice de către autoritățile de la Phenian și a cerut "un răspuns ferm în cazul în care Coreea de Nord continuă să încalce" rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU, relatează AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
07 Feb, 12:00 Cercetare
Om a comentat pentru articolul Curățenie în școli:
Eu zic sa verificați și curățenia din școală Caldarasti.Acolo unde femeia de serviciu Își ia liber în timpul programului ocupandu-se de curățenia scolii oamenii de la ajutorul social care de altfel nu au ce căuta intr-o scoala nepazita sau fără sistem de alarma și protecție. Bineînțeles ca femeia de serviciu care coordonează întreaga munca trebuie sa mulțumească intr-un fel și cum în alta maniera decât "cinstindu-I" cu alcool în clasele din cadrul scolii...unde bineînțeles învață elevii scolii.Directorul afirma:"sunt oamenii noștriI. ..ei ne voteaza".Deci sa înțelegem stimata doamna ca acceptam acești oameni care pot reprezenta un pericol în școală doar pentru ca va asigura funcția.
07 Feb, 11:44 Schimbari
Om a comentat pentru articolul EXCLUSIV/Schimbări importante la conducerea mai multor licee din Buzău:
Atâta timp cât nereguli vor exista atât la oraș cat și sate nu se va face nimic.Oamenii puși în funcție vin și pleacă lăsând în urma multe lucruri nerealizate.As recomanda sa se meargă în zonele rurale unde directorii lasă oamenii de la ajutorul social care nu au pregătire sa intre în scoli și în clase în timpul orelor.Este inadmisibil ca intr-o gradinita sa se gândească doar îngrijitorul la siguranța copiilor..exemplu concret: placuta de la curentul electric dintr-o gradinita din Caldarasti este rupta de 4 ani,copii având acces la aceste siguranțe,băile sunt nefuncționale mergând doar doua iar directorul afirma"Bine ca merg și alea".Nu se poate sa mergi la toaleta copil fiind și sa îngheți efectiv de frig deși în proiectul grădiniței figurează centrala termica.Nu se poate ca la scoala femeia de serviciu sa împartă cornurile și laptele după bunul plac în timpul orelor, făcând observații atât cadrelor cât și copiilor...Este la fel de inadmisibil ca tot femeia de serviciu din școală sa plece sub ochii "vigilenți"ai directorului cu roaba de lemne acasă când ele ar trebui sa asigure căldură copiilor înscriși. Astea sunt doar câteva nereguli dintr-un sat uitat de lume ,Caldarasti,unde nimeni nu face nimic nici măcar directorul care ar trebui sa facă eforturi în schimbarea unității. Cercetați mai adânc și începeți schimbările necesare!!
07 Feb, 11:13 Da
Felicitari a comentat pentru articolul EXCLUSIV/Schimbări importante la conducerea mai multor licee din Buzău:
in sfarsit incepe curatenia. Felicitari....verificati si scoala de la Murgesti. Si acolo trebuie curatenie .Nu merita postul e prea mare palaria ptr directoarea existenta.
Google PageRank Checker