Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Biroului Rutier de la Poliţia Municipiului Buzău au depistat luni doi buzoieni condamnați la închisoare care se sustrăgeau executării pedepsei. Unul dintre ei este un individ de 35 de ani, urmărit la nivel naţional, pe numele căruia Judecătoria Caransebeş a emis un mandat de executare a unei pedepse de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înşelăciune. În urmă cu doi ani, buzoianul a ajuns în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Caraş-Severin după ce a încercat încă o dată să păcălească, prin metoda accidentul, o femeie din Caransebeș, după ce mai reușise o dată să obțină de la aceasta aproape 10.000 lei.

Femeia a fost sunată de bărbat care i-a cerut 1.000 de euro şi 5.000 de lei pentru că fiul său, stabilit în Franţa cu familia, ar fi avut un accident de circulaţie, banii fiind necesari pentru o intervenţie chirurgicală. A trimis după bani o femeie, care s-a prezentat ca fiind de la asigurări şi a ridicat suma cerută.

„Sub pretextul că fiul ei mai are nevoie de bani pentru intervenția chirurgicală din Franța, bănuitul a contactat-o din nou pe femeia din Caransebeș, acesta cerându-i, în 8 februarie, încă 4.000 de lei. În seara aceleiaşi zile, în jurul orei 20.10, când bărbatul s-a prezentat la domiciliul femeii pentru a ridica banii, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Caransebeș au reușit prinderea în flagrant a acestuia. În urma investigațiilor efectuate de polițiștii municipiului Caransebeș, aceștia au reușit identificarea autorului înșelăciunilor de marți, 7 februarie, prin metoda «Accidentul», fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Buzău (…) “,informa IPJ Caraş-Severin.

Prin aceeași metodă, individul reușise să păcălească prin aceeași metodă un bărbat din aceeași localitate pe care l-a sunat pentru a-i cere 10.000 de lei sub pretextul că fratele său, din Austria, a suferit un accident în urma unui cutremur, banii fiind necesari pentru aducerea sa în ţară, cu elicopterul. Omul a dat banii unei femei, care s-a prezentat ca fiind de la SMURD.

Tot în ziua de 8 aprilie, poliţiştii de investigaţii criminale au depistat un buzoian de 28 de ani pe numele căruia Judecătoria Buzău a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de 4 ani şi 6 luni pentru tâlhărie calificată.

Cei doi bărbaţi au fost conduşi cu sprijinul poliţiştilor de la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Buzău şi încarceraţi în penitenciar.