27 de ani
de presa libera
Marti, August 22, 2017 12:13 PM

Opinii

Era inepţilor televizaţi

de Călin BOSTAN
Opinii  |
22.02.2017, 00:00
419

   Când îl văd pe la televizor pe deputatul Eugen Nicolicea şi când citesc pomelnicul de gafe pe care presa naţională i-l taxează după fiecare apariţie televizată, mai-mai că-mi vine să pun mâna pe telefon şi să-l felicit pe liderul social-democrat buzoian Marcel Ciolacu pentru lista de parlamentari tăcuţi pe care i-a luat cu el la Bucureşti. Pentru că pe un ins ca Nicolicea nu-l va putea opri nimeni să toarne inepţii pe la televiziunile prietene ale social-democraţilor ori să susţină, două zile la rând, cu aceeaşi tentă savantă, două lucruri care se bat cap în cap. Însă măcar nu mai văd la televizor că scrie pe burtieră că este deputat de Buzău.

   M-a distrat copios, de exe­mplu, cum Eugen Nicolicea, şeful Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, unul dintre cei doi mari comici social-democraţi ai micilor ecrane – celălalt fiind, bineînţeles, colegul său de la Senat, şef al aceleiaşi comisii, Şerban Nicolae - încerca să ne convingă, săptămâna trecută, că respingerea celebrei Ordonanţe 13 nu este posibilă procedural, pentru că parlamentul ,,nu poate legifera în neant, nu poate legifera o ordonanţă care este abrogată”. După ce premierul a fost la Bruxelles cu ideile lui Dragnea şi s-a întors cu cele ale respon­sabililor europeni, Nicolicea a schimbat placa, bâlbâind doar câte ceva despre o eventuală neconstituţioalitate a procedurii şi invocând o decizie a Curţii Constituţionale, care, chiar dacă are în titlu cuvintele ,,abrogare”, se referă la ceva fundamental diferit. Dar, dacă-i ordin, cu plăcere, iar Nicolicea zice cum îi dictează ordinul de la partid, chiar dacă trebuie să invoce texte de lege alăturea cu drumul. Căci mulţi văd şi puţini cunosc. 

   Dincolo de orice inepţie debitată de fostul deputat de Buzău, aşa cum spuneam mai sus, nu pot decât să mă bucur de particula ,,fostul”.

P.S. A propos de inepţi, văd că a înviat ,,proasta lui Ponta de la Finanţe”. ,,Fata cu usturoiul” s-a trezit din somn criticând bugetul lui Grindeanu. A uitat atât de repede episodul MTO?

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Boris Becker va conduce tenisul masculin în cadrul Federației germane
Marti, August 22, 2017 12:01 PM

Legendarul tenisman german Boris Becker (49 ani), confruntat cu mari dificultăți financiare, va fi numit la conducerea tenisului masculin în cadrul Federației germane de profil (DTB), urmând să supervizeze și echipa de Cupa Davis a țării sale, informează presa germană.

Camera Deputaților vrea să achiziționeze camere de supraveghere HD de aproape 353.000 de lei
Marti, August 22, 2017 11:57 AM

Camera Deputaților vrea să achiziționeze componente pentru Sistemul Tehnic Integrat de Securitate, respectiv camere de supraveghere HD și înregistratoare digitale în valoare de 352.941 de lei.

KO Goetz, reprezentant de marcă al picturii abstracte germane, a murit la vârsta de 103 ani
Marti, August 22, 2017 11:52 AM

Pictorul Karl Otto Goetz, ale cărui lucrări abstracte au contribuit la revirimentul pe piața internațională a artei germane după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial și prăbușirea celui de-Al Treilea Reich, a murit la vârsta de 103 ani, a anunțat luni fundația sa, informează DPA.

Directorul Tel Drum, Petre Pitiș, la DNA
Marti, August 22, 2017 11:50 AM

Directorul societății Tel Drum, Petre Pitiș, s-a prezentat marți la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru a participa la desigilarea sistemelor informatice ridicate în urma perchezițiilor efectuate de anchetatori.

China: Peste 4.000 de persoane evacuate din calea taifunului Hato
Marti, August 22, 2017 11:45 AM

Peste 4.000 de persoane au fost evacuate din calea taifunului Hato, cel de-al 13-lea fenomen meteorologic de acest tip din 2017, care înaintează spre coasta de sud-est a Chinei, informează marți Xinhua.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Aug, 11:14 Lumea de ieri și lumea de azi!
Pixelu razna a comentat pentru articolul Torţionarul Vişinescu se vrea liber ,,din motive medicale“:
Din aceeași categorie cu „nu suportă detenția” sau dementul ăla norvegian, Breivik, care a dat statul în judecată că este supus unui tratament inuman pentru că este izolat și nu socializează și i se încălzește mâncarea la microunde. Și statul norvegian a luat în serios plângerea. Demența este totală. Personajul are și pagină pe Wikipedia. Mai nou, și-a schimbat legal numele.
22 Aug, 10:46 Justitie divina...
Unforgiven a comentat pentru articolul Florina Stoian, revocată prin fax de ministrul Educației:
Florina Stoian,nu te supara,dar era si timpul sa fii schimbata!...La cate mizerii si abuzuri ai facut in perioada concursului pentru functia de director de scoala-2016,la cata incompetenta crasa ai demonstrat in ciuda inaltelor studii economice de la Academia din Brosteni,la cat rafinament intelectual ai afisat de fiecare data cand ai reprezentat invatamantul buzoian,la ce /in ce concurs de imprejurari politice ai obtinut postul!...Probabil e prea mult pentru tine si functia de director la gradinita "Boboceii din Micro III"...Sorry,Florina go home!
22 Aug, 10:13 Unde dai și unde crapă!
Pixelu corporatist a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a desfăcut din greşeală contractul altcuiva când a demis-o pe Florina Stoian:
Observ o întreagă propagandă legată de faptul că: „A luat concursul, să-și ducă mandatul la bun sfârșit!”. Principial vorbind, este o cretinătate. Dacă câștigătorul concursului o ia razna în timpul mandatului este firesc să fie înlăturat. Că se pot face abuzuri, cum pare a fi și cazul de față, este cu totul altă discuție, care în principiu sunt generate de însăși natura legislației. Guvernarea corporatistă a fost legiferată tocmai pentru a legaliza abuzul.
Google PageRank Checker