27 de ani
de presa libera
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:34 PM

Opinii

Era inepţilor televizaţi

de Călin BOSTAN
Opinii  |
22.02.2017, 00:00
460

   Când îl văd pe la televizor pe deputatul Eugen Nicolicea şi când citesc pomelnicul de gafe pe care presa naţională i-l taxează după fiecare apariţie televizată, mai-mai că-mi vine să pun mâna pe telefon şi să-l felicit pe liderul social-democrat buzoian Marcel Ciolacu pentru lista de parlamentari tăcuţi pe care i-a luat cu el la Bucureşti. Pentru că pe un ins ca Nicolicea nu-l va putea opri nimeni să toarne inepţii pe la televiziunile prietene ale social-democraţilor ori să susţină, două zile la rând, cu aceeaşi tentă savantă, două lucruri care se bat cap în cap. Însă măcar nu mai văd la televizor că scrie pe burtieră că este deputat de Buzău.

   M-a distrat copios, de exe­mplu, cum Eugen Nicolicea, şeful Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, unul dintre cei doi mari comici social-democraţi ai micilor ecrane – celălalt fiind, bineînţeles, colegul său de la Senat, şef al aceleiaşi comisii, Şerban Nicolae - încerca să ne convingă, săptămâna trecută, că respingerea celebrei Ordonanţe 13 nu este posibilă procedural, pentru că parlamentul ,,nu poate legifera în neant, nu poate legifera o ordonanţă care este abrogată”. După ce premierul a fost la Bruxelles cu ideile lui Dragnea şi s-a întors cu cele ale respon­sabililor europeni, Nicolicea a schimbat placa, bâlbâind doar câte ceva despre o eventuală neconstituţioalitate a procedurii şi invocând o decizie a Curţii Constituţionale, care, chiar dacă are în titlu cuvintele ,,abrogare”, se referă la ceva fundamental diferit. Dar, dacă-i ordin, cu plăcere, iar Nicolicea zice cum îi dictează ordinul de la partid, chiar dacă trebuie să invoce texte de lege alăturea cu drumul. Căci mulţi văd şi puţini cunosc. 

   Dincolo de orice inepţie debitată de fostul deputat de Buzău, aşa cum spuneam mai sus, nu pot decât să mă bucur de particula ,,fostul”.

P.S. A propos de inepţi, văd că a înviat ,,proasta lui Ponta de la Finanţe”. ,,Fata cu usturoiul” s-a trezit din somn criticând bugetul lui Grindeanu. A uitat atât de repede episodul MTO?

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Mureș: Membrii Ștafetei Invictus au ținut un moment de reculegere la mormântul unui ofițer ucis în Afganistan
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:14 PM

Membrii Ștafetei Veteranilor Invictus 2017 de pe traseul galben, care au parcurs sâmbătă, în alergare și pe bicicletă, distanța de 55 de kilometri între Sighișoara și Târgu Mureș, au depus flori și au ținut un moment de reculegere la mormântul maiorului post-mortem Tiberius-Marcel Petre, ucis într-un schimb de focuri, pe 3 aprilie 2009, în Afganistan.

Sibiu: Iosif Demian a obținut cu filmul "Baloane de curcubeu" premiul de excelență la Festivalul Astra Film
Sambata, Octombrie 21, 2017 21:26 PM

Cineastul român Iosif Demian, stabilit în Australia, a obținut sâmbătă seara premiul de excelență la Festivalul Astra Film, cu "Baloane de curcubeu", o creație cinematografică lansată după 35 de ani la festivalul de la Sibiu.

Simona Halep, despre Turneul Campioanelor - Fiecare meci va fi ca o finală
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:46 PM

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a declarat, sâmbătă, la Singapore, că fiecare meci de la Turneul Campioanelor va fi ca o finală, potrivit site-ului WTA.

Protest în Piața Universității pentru legalizarea parteneriatului civil
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:43 PM

Asociația MozaiQ a organizat, sâmbătă, în Piața Universității din Capitală, un protest pentru a cere legalizarea parteneriatului civil în România.

UPDATE Manifestație cu sute de mii de persoane la Barcelona, în frunte cu liderul catalan Carles Puigdemont (GALERIE FOTO)
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:20 PM

Sute de mii de manifestanți catalani, în frunte cu liderul separatist Carles Puigdemont, au umplut sâmbătă centrul Barcelonei pentru a cere independența după ce guvernul central a solicitat destituirea executivului catalan, relatează AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker