27 de ani
de presa libera
Duminica, Martie 26, 2017 06:27 AM

Opinii

Era inepţilor televizaţi

de Călin BOSTAN
Opinii  |
22.02.2017, 00:00
238

   Când îl văd pe la televizor pe deputatul Eugen Nicolicea şi când citesc pomelnicul de gafe pe care presa naţională i-l taxează după fiecare apariţie televizată, mai-mai că-mi vine să pun mâna pe telefon şi să-l felicit pe liderul social-democrat buzoian Marcel Ciolacu pentru lista de parlamentari tăcuţi pe care i-a luat cu el la Bucureşti. Pentru că pe un ins ca Nicolicea nu-l va putea opri nimeni să toarne inepţii pe la televiziunile prietene ale social-democraţilor ori să susţină, două zile la rând, cu aceeaşi tentă savantă, două lucruri care se bat cap în cap. Însă măcar nu mai văd la televizor că scrie pe burtieră că este deputat de Buzău.

   M-a distrat copios, de exe­mplu, cum Eugen Nicolicea, şeful Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, unul dintre cei doi mari comici social-democraţi ai micilor ecrane – celălalt fiind, bineînţeles, colegul său de la Senat, şef al aceleiaşi comisii, Şerban Nicolae - încerca să ne convingă, săptămâna trecută, că respingerea celebrei Ordonanţe 13 nu este posibilă procedural, pentru că parlamentul ,,nu poate legifera în neant, nu poate legifera o ordonanţă care este abrogată”. După ce premierul a fost la Bruxelles cu ideile lui Dragnea şi s-a întors cu cele ale respon­sabililor europeni, Nicolicea a schimbat placa, bâlbâind doar câte ceva despre o eventuală neconstituţioalitate a procedurii şi invocând o decizie a Curţii Constituţionale, care, chiar dacă are în titlu cuvintele ,,abrogare”, se referă la ceva fundamental diferit. Dar, dacă-i ordin, cu plăcere, iar Nicolicea zice cum îi dictează ordinul de la partid, chiar dacă trebuie să invoce texte de lege alăturea cu drumul. Căci mulţi văd şi puţini cunosc. 

   Dincolo de orice inepţie debitată de fostul deputat de Buzău, aşa cum spuneam mai sus, nu pot decât să mă bucur de particula ,,fostul”.

P.S. A propos de inepţi, văd că a înviat ,,proasta lui Ponta de la Finanţe”. ,,Fata cu usturoiul” s-a trezit din somn criticând bugetul lui Grindeanu. A uitat atât de repede episodul MTO?

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Atac la Londra: Poliția britanică vrea informații suplimentare
Duminica, Martie 26, 2017 05:39 AM

Poliția britanică vrea să obțină mai multe informații pentru a stabili circumstanțele exacte în care Khalid Masood a decis să comită atentatul de la Londra, revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic, transmite AFP.

ZILE NAȚIONALE: Republica Populară Bangladesh
Duminica, Martie 26, 2017 05:05 AM

Republica Populară Bangladesh sărbătorește Ziua Națională la 26 martie, dată la care aniversează proclamarea independenței, în anul 1971.

Ziua internațională a luptei împotriva epilepsiei (Purple Day)
Duminica, Martie 26, 2017 04:54 AM

Ziua internațională a luptei împotriva epilepsiei, cunoscută la nivel mondial sub denumirea de Purple Day, este marcată în fiecare an pe 26 martie, vizând creșterea gradului de conștientizare la nivel mondial a bolii.

"Un binecunoscut lider terorist Al-Qaida", ucis de o lovitură americană în Afganistan (Pentagon)
Duminica, Martie 26, 2017 04:47 AM

Pentagonul a precizat sâmbătă că o lovitură a SUA în Afganistan l-a ucis în urmă cu șase zile pe un militant al grupării Al Qaida care era responsabil pentru moartea a doi membri ai serviciilor americane și acuzat pentru implicare în atacul asupra unui autobuz ce transporta echipa de cricket a statului Sri Lanka, în 2009, transmite Reuters.

DOCUMENTAR: 195 de ani de la moartea compozitorului Ludwig van Beethoven
Duminica, Martie 26, 2017 04:46 AM

Compozitorul german Ludwig van Beethoven s-a născut la Bonn, la 16 decembrie 1770.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Mar, 13:09 POLITIA LOCALA
POPESCU LEONTIN a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
DEOARECE UNITATIILE PARTICULARE LUCREAZA CU UN TARIF FOARTE MIC PE CIND UNITATIILE DE STAT PRESTATOARE DE SERVICI LUCTREZA DUPA NORME LEGE .
25 Mar, 13:06 politia locala referitor
popescu leontin a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
Referitor la HAUSUL CARE EXISTA INTRE POLITIA LOCALA POLITIA NATIONALA SI DIRECTIILE PUBLICE DE PAZA ALE STATULUI SINT URMATOARELE . DATORITA UNITATIILOR DIN TARA PRIN DESFINTAREA CORPURIILOR GARDIENILOR PUBLICI SA AJUNS LA HAUS
25 Mar, 08:39 ???
Virgil a comentat pentru articolul Cum a încercat Neagu să îl execute public pe Toma, dar gloanțele l-au nimerit pe Tescaru:
Au inceput lucrarile de primavara in fata locuintei lui Neagu, la Poieni, pe banii primariei. La restul populatiei cand incepe?
Google PageRank Checker