27 de ani
de presa libera
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:38 PM

Actualitate

Țeparii cu pamperși au lovit și la Buzău

de Vali MARINESCU
Actualitate  |
17.07.2017, 00:00
2020

   După metoda cu accidentul, care a făcut zeci de victime în rândul bătrânilor din România, care au rămas fără economiile de o viață, după ce au fost informați că trebuie să achite sume mari de bani, pentru accidentele comise de apropiații lor, acum a venit rândul metodei cu pampers-ul.

  Un mare scandal s-a iscat, zilele acestea, pe rețelele de socializare. Sute de femei din toată țara au povestit, pe diverse grupuri de mămici și de vânzări, cum au fost înșelate de așa-zise comerciante care le făceau oferte de nerefuzat la produse precum pamperși sau detergenți, iar după ce au dat banii, au rămas cu ochii-n soare. Cea asupra căreia sunt îndreptate acum acuzațiile ar fi o femeie din Gorj. Tot potrivit mediului online, Ecaterina Mihaela G., din comuna Ciuperceni, este acuzată că ar fi pus în aplicare această „afacere” profitabilă, folosindu-se de diverși colaboratori. 

   Ofertele îmbietoare erau distribuite pe diverse grupuri pe Facebook. Multe femei au scris pe rețelele de socializare că au virat banii pentru diverse produse pe care nu le-au mai primit, deși comenzile și plățile au fost făcute de luni bune. „Dai comanda la Ecaterina Mihaela Gurbet de peste 250 RON și rămâi și fără banii dați și fără produsele comandate... Iar ea dispare de pe fața pământului”, a scris o mămică pe Facebook. „O căutăm pe Ecaterina Mihaela Gurbet, aceasta are domiciliul în Târgu Jiu. Această «doamnă» a înșelat mii de femei credule care au comandat pamperși, servețele umede, lapte praf, detergent etc. Este înșelătoria secolului, vrem să se facă dreptate”, a scris o altă mămică pe rețelele de socializare.

  În general femei, mame ale unor copii cu vârste de sub un an, au picat cel mai ușor în această plasă. Anunțul postat pe Facebook era unul foarte atractiv: două baxuri de pamperși plus un cadou, care constă într-o sticlă de detergent lichid. Totul la doar 125 de lei. Oferta era și mai generoasă dacă luai patru baxuri de pamperși, la care mai primeai o jucărie, prețul fiind de doar 230 de lei, adică cu 120 de lei mai puțin decât este în ­co­merțul autorizat. Transportul era gratuit și pamperșii se livrau gratuit la domiciliul clientului.

   Un alt anunț, postat pentru prima dată de pe un cont al unei femei din Târgu Jiu, care nu are o identitate clară, fără poză de profil, suna și mai pompos. Trei megaboxuri de pampers-, care la hipermarket se vând, la ofertă, cu minim 130 de lei/cutia-, costă la țepari, doar 190 de lei. Pe lângă cele trei megaboxuri cu pamperși, oferta generoasă mai cuprinde încă cinci pachete cu șervețele umede Pampers, în valoare de 30 de lei, dar și 15 capsule de Ariel. În total, produse a căror valoare este de 430 de lei erau vândute cu 190 de lei. Amatoarele de chilipuri erau asigurate că vor primi banii înapoi, la dublu, dacă, în termen de 25 de zile, marfa cu pricina nu era livrată.

   Mămicile contactau vânză­torul care cerea ca plata să fie făcută în contul personal, cu specificația „pentru alimentare cont”. Trimiteau banii însă ­une­le nu au mai primit și produsele. După ce au așteptat o perioadă, s-au decis să facă plângere la Poliție. Până acum, două buzoience au cerut ca oamenii legii să facă verificări după ce au rămas cu banii dați și cu buza umflată. Acestea ar fi plătit sume între 300 și 600 lei pentru produsele de igienă comandate pe internet. În atenția polițiștilor se află însă și alte cazuri.

   La nivel național, numărul persoanelor care spun că au fost păcălite de gorjeancă crește de la o zi la alta. Sunt persoane care au scris că așteaptă de mai bine de o jumătate de an să-și primească produsele comandate. Săptămâna trecută, mămicile din întreaga țară au început să o caute pe gorjeancă și pe grupul „Mămici din Târgu Jiu”. „Doamna admin, Ecaterina Mihaela Gurbet, sunteți căutată de sute de persoane cărora nu le-ați livrat comenzile sau banii”, a scris cineva pe grupul mămicilor din Târgu Jiu.

   Șarlatanii au creat mai multe grupuri pe Facebook, denumite „Consumabile pentru bebe“ sau „Comenzi Scutece“ . Prețurile erau foarte bune, iar termenul de livrare era între 30 și 45 de zile.

   Unele mame nu și-au pri­mit produsele comandate nici după șase luni. Acestea i-au contactat pe administratorii site-ului, care au promis că vor livra produsele sau le vor înapoia banii. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar escrocii au fugit cu banii și au șters toate conturile de Facebook.

   Prejudiciul se ridică la zeci de mii de euro, mai ales că există persoane care au comandat produse în valoare de peste 10.000 de lei.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Ungaria susține că se confruntă cu un 'atac frontal' din partea lui George Soros
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:12 PM

Ungaria se confruntă cu un 'atac frontal' din partea miliardarului american George Soros, care atacă țara prin intermediul organizațiilor sale neguvernamentale și al birocraților Uniunii Europene, a declarat vicepreședintele partidului de guvernământ Fidesz, Gergely Gulyas, relatează Reuters.

Plenul a aprobat ca legile cu incidență asupra Justiției să fie modificate numai în comisia specială condusă de Iordache
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:10 PM

Plenul comun al Parlamentului a aprobat luni, cu 198 de voturi "pentru" și 119 "împotrivă", modificarea regulamentului Comisiei speciale privind sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislației în domeniul Justiției, astfel încât actele normative cu incidență asupra Justiției să fie modificate numai în această comisie.

CEPCB: Situația consumului de antibiotice la nivelul UE plasează România pe locul al patrulea, în scădere față de 2016
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:09 PM

Situația consumului de antibiotice la nivelul UE plasează România pe locul al patrulea, în scădere față de anul precedent cu zece procente, însă situația rămâne "gravă" deoarece continuă creșterea rapidă a consumului de antibiotice de rezervă, care ar trebui să fie prescrise în ultimă instanță, se arată într-un studiu realizat de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, prezentat luni de prof. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

Circul Inimii, cel mai apreciat circ contemporan din Europa prezintă spectacolul "Limits", la Timișoara
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:06 PM

Timișoara Capitală Culturală Europeană (TCCE) 2021 lansează circul contemporan, ca alternativă la spectacolele stradale care vor împânzi orașul, compania Cirkus Cirkor (Circul Inimii), cel mai apreciat circ contemporan din Europa, urmând să susțină, miercuri, reprezentația piesei "Limits", care abordează tema refugiaților.

Hunedoara: Microbuz cu pasageri implicat într-un accident în apropiere de Petroșani
Luni, Noiembrie 20, 2017 17:01 PM

Trei persoane au fost rănite luni după-amiază, într-un accident de circulație care a avut loc pe DN 66, în zona Peștera Bolii, la intrare în Petroșani, în urma unei tamponări dintre un autoturism și microbuz cu opt pasageri la bord, victimele fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
20 Nov, 13:38 nu cred
vasile a comentat pentru articolul Fostul senator de Buzău Teodorovici, printre martorii care au confirmat că Tel Drum este firma lui Dragnea:
Nu cred că se va finaliza dosarul Tel Drum. Dacă legea a fost făcută în așa fel încât eu să am o firmă și nimeni să nu știe că e a mea , cal care a gândit-o e consultant în Sicilia probabil. Camora și Nașul rămân fraeri pe lângă legiuitorii noștri. „Unde lucrezi?”-La tel drum! -„ce-i aia?”-o firmă care umblă Teleleu și face drumuri. „aha și cui e?”-a lui Teleleu Tănase! „cine-i ăla?” -nu se știe!!!
19 Nov, 13:34 observator
ionescu o. a comentat pentru articolul Toma: ,,Guvernul să desfiinţeze Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, un primar nu are nicio putere în realitate, doar în teorie“:
Observator pe naiba! Pus doar pe șicane de postac. E limpede că „nu vede pădurea din cauza copacilor”.N-ai cu cine să limpezești ceva din pricina tendințelor oportuniste...
19 Nov, 13:30 vin
ionescu o. a comentat pentru articolul S-a încheiat competiția pentru stabilirea județului-pilot / Buzăul va fi primul județ complet digitalizat la nivel școlar:
Nu e un zvon ci un proiect. Îngijorarea profesorilor e maximă...Unul-de educație fizică-se întreba cum va face sport cu tableta-n mână. Altul-diriginte- se plânge că n-are unde să le depoziteze în clase. Un profesor de matematică era fericit:„eu pot preda și face exerciții la tabletă, de acasă. Cineva -administratorul unei școli-s-a hotărît să se reprofileze pe depanare tablete.Informaticianul din altă unitate bănuie că tabletele nu vor fi de calitate și nici leptopurile. Un părinte era mânios :„Adică nu-i deajuns că fi-miu stă toată ziua acasă cu nasul în calculator, să-i văd și la școală?”O mămică zglobie a întrebat directoarea unei școli: „Da de jucat se vor mai juca elevii ăștia?”Oricum vor nu vor unii , VIN TABLETELE ȘI LEPTOPURILE!!! Să nu vă bateți pe ele...
Google PageRank Checker