Într-unul dintre textele recent publicate pe blogul ei, buzoianca Ellie White a abordat o problemă extrem de actuală și, totodată, foarte sensibilă: bullying-ul on-line. Adică acea formă de agresiune on-line în care se spun numai lucruri negative, acel comportament ostil/de excludere și de luare în derâdere a cuiva, de umilire. Cuvântul „bullying” nu are o traducere exactă în limba română, însă poate fi asociat cu termenii de intimidare, terorizare, brutalizare. Bullyingul nu presupune existența unui conflict bazat pe o problemă reală, ci pe dorința unor persoane de a-și câștiga puterea și autoritatea punându-i pe alții într-o lumină proastă.

Ellie a avut de-a face cu această formă de agresiune, în calitate de persoană publică, din partea unor persoane care și-au revărsat frustrările în mediul online și i-au scris lucruri răutăcioase. Drept pentru care, buzoianca a scris pe blog opinia sa despre această formă de agresiune, mai ales că a avut experiențe personale.

„Mi-au spus că nu-mi stă bine părul, că am picioarele prea scurte, sânii prea mari, sânii prea mici, că am riduri…”

„Mulți se simt războ­inici în spatele tastaturii și hărțuiesc alte persoane prin comentarii sau remarci răutăcioase. De la amenin­țări la jigniri, le-am văzut și citit pe toate. Mi-au spus ba că nu-mi stă bine părul sau că anumite haine nu-mi vin bine, că am picioarele prea scurte, sânii prea mari, sânii prea mici, că am riduri, că nu-mi stă bine blondă, brunetă sau roșcată. Nimic nu le-a convenit unora”, a povestit fosta componentă a trupei DJ Project.

Ellie a mai precizat că la început a fost  afectată de remarcile “fanilor”, pe care nu-i înțelegea de unde poate să le vină atâta ură pentru o persoană pe care nu o cunoașteau personal. După, a început să ignore totul și să-și dau seama că acești oameni au probleme cu ei înșiși, că poate sunt frustrați și nemulțumiți de viața lor.

„Un <bully> nu va spune niciodată ceva de bine de altcineva, pentru că frustrările îl fac incapabil de așa ceva, iar noțiunile de <a face bine> sau <a-ți vedea de treabă> nu există în gândirea îngustă a acestei persoane. Așa că singura modalitate prin care un <bully> se simte bine (pe termen scurt, evident) este doar atunci când îi face pe alții albie de porci”, a mai scris cântăreața pe blogul personal.

Artista a spus chiar că va încerca de  acum să-i învețe pe tineri cum să se ferească de repercusiunile grave pe care le poate avea bullyingul asupra lor și va milita împotriva acestei forme de agresiune on-line.

DISTRIBUIȚI
loading...