27 de ani
de presa libera
Marti, Noiembrie 21, 2017 14:00 PM

Educatie

Elevii Liceului de Artă şi-au adjudecat toate premiile la evenimentul „Amintindu-ne de Eminescu“ (FOTO)

de
Educatie  |
16.06.2013, 21:00
1377

Ca o prelungirea a Festivalului VedeTeatru, condu­cerea Teatrului „G. Ciprian” a organizat sâmbătă un eveniment menit să comemoreze 124 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu.

Deşi manifestarea „Amintin­du-ne de Eminescu” era prevăzută iniţial să se bucure de prezenţa unor actori celebrii precum Mircea Diaconu sau Diana Lupescu, în aula Bibliotecii Judeţene au sosit sâmbătă doar Emil Boroghină (directorul Festivalului „Shakespeare”, Craiova), Marinela }epuş (directorul Teatrului „Nottara”), Mihai Lungeanu (regizor la Societatea Română de Radiodifuziune) şi Dan-Marius Zarafescu (consilier superior la Ministerul Culturii).

Au răspuns însă invitaţiei, liceeni buzoieni care s-au înscris la concursul de interpretare a poeziilor eminesciene, acesta fiind fără doar şi poate punctul culminant al manifestării. Peste 20 de tineri buzoieni de la Liceul de Artă, Colegiul „M. Eminescu” şi Colegiul „B. P. Hasdeu” au încercat să convingă juriul că sunt capabili să transmită emoţia versurilor eminesciene. Unii au clacat din cauza emoţiilor, uitând versurile, alţii şi-au pus în practică toate sfaturile primite de la profesorii de teatru, iar alţii au impresionat prin simpla apariţie; este cazul puştiului Radu Paul Octavian, de şase ani, care a recitat poezia „Revedere”.

 

Doar câţiva spectatori în Cafeneua Artiştilor

 

În urma concursului, au fost desemnaţi câştigători Cosmin Dinu (Liceul de Artă) – menţiune, Mădălina Despa (Liceul de Artă) – locul III, Narcis Rusu (Liceul de Artă) – locul II şi Niţu Oana (Liceul de Artă) – locul I.

În cea de a doua parte a zilei, organizatorii au mutat evenimentul pe scena din Cafeneaua Artiştilor. Acolo s-a desfăşurat spectacolul „Recitându-l pe Eminescu... La steaua care-a răsărit” susţinut de actorul Emil Boroghină, un emoţionat moment artistic care a îmbinat muzica pe versuri eminesciene cu recitarea unora dintre cele mai importante poeme. Din păcate însă, spectatorii prezenţi în sală puteau fi număraţi pe degete.

 

{vsig}articole/2013/06/17/elevi{/vsig}

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Băsescu: Pentru ieșirea Republicii Moldova din zona gri trebuie luată în considerare varianta reunificării cu România
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:53 PM

Menținerea Republicii Moldova într-o zonă gri nu este o soluție, a declarat marți fostul președinte Traian Băsescu, lider al PMP, în opinia sa o soluție fiind varianta reîntregirii țării.

Dragnea: Aprobarea legii de achiziționare a rachetelor Patriot mută România într-un alt nivel de dotare militară
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:50 PM

Aprobarea proiectului de lege pentru realizarea "Capabilității de apărare aeriană cu baza la sol" aferentă programului de înzestrare esențial "Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM)" mută România într-un alt nivel de dotare militară, a declarat marți președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Moneda națională se depreciază în raport cu euro; BNR anunță un curs record de 4,6551 lei/euro
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:41 PM

Moneda națională a atins marți cea mai slabă cotație în raport cu euro, cursul anunțat de Banca Națională a României (BNR) fiind de 4,6551 lei pentru un euro, în creștere cu 0,82 bani (0,18%) în comparație cu valoarea din ședința precedentă, de 4,6469 lei pentru un euro.

Suceava: Cinci copii loviți de o mașină într-o stație de autobuz din localitatea Liteni
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:38 PM

Cinci copii care se aflau într-o stație de autobuz în localitatea Liteni, din comuna Moara, au fost răniți ușor după ce un autoturism a intrat în ei, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava.

Conflict în Balcani: Procurorul TPIY aduce un omagiu supraviețuitorilor, 'adevărații eroi'
Marti, Noiembrie 21, 2017 13:31 PM

Procurorul Tribunalului Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie (TPIY, cu sediul la Haga) Serge Brammertz a adus un omagiu luni supraviețuitorilor conflictului din Balcani veniți să depună mărturie în mai multe procese și a lansat un apel la reconciliere într-o regiune care este încă fracturată, relatează marți AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Nov, 10:28 Prima ,,plimbare,, deasupra Buzaului cu un avion alaturi de parasutisti !!!
Vasile Bugeac a comentat pentru articolul Români de excepţie care au promovat Buzăul / Primul general de paraşutişti, Grigore Baştan, omul care a sărit din avion cu fiul său în braţe:
In una din vizitele mele acasa (Fam.Bugeac era prietena cu Fam. Bastan )Gr. Bastan ma dat in ,prmire , cdt.de zbor ca sa vad cum se antreneaza parasutisti .Afost deosebit mai ales ca avionul era un aparat german cu 3 motoare di al doilea razboi . Nu voi uita nici-o data grija prieteneasca pe care a avuto Gr. Bastsn pentru mine !!
21 Nov, 07:55 e bine, bine, e foarte bine
bady@sula a comentat pentru articolul O fostă judecătoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a băgat în corzi decidenţii Prefecturii pentru un teren de 5,44 ha:
Oricum,titlul de proprietate nr.109917/20.07.2017 era un document fals.A se vedea corespondenta ulterioara emiterii acestuia,dintre OCPI Buzau si Comisaia locala Beceni.Se vede treaba ca n-o sa le mearga smecheriile cu doamna judecator Circei.
21 Nov, 07:19 4,64 mld $ patrioate ~ 1/4 din 19,95 mld $ cât a împrumutat Băse de la FMI și BM
Pixelu patriot, ca și ținătorul mâinii drepte în dreptul inimii a comentat pentru articolul Ciolacu: ,,E important ca achiziţia de rachete Patriot să treacă săptămâna asta de Parlament“:
Interesantă este metoda prin care Dragnea a intrat în clubul select al imunilor la detenție, alături de Băsescu, Tăriceanu, Ponta, Iohannis și Isărescu. Nu s-a pus niciodată problema blocării achiziției (tehnică militară de pe vremea războiului din Vietnam), amânarea adoptării proiectului de achiziție a avut doar scopul de a obține asigurări că cele două noi dosare ale lui Dragnea se vor finaliza cu achitări. Pentru acest lucru a fost nevoie de vizita fulger a secretarului de stat american, Tillerson, care să parafeze înțelegerea. Happy end. Americanii cu banii pe patrioate expirate iar Dragnea cu imunitate la pușcărie.
Dacă chiar se dorea întărirea securității naționale, de ce nu s-au achiziționat patrioate de ultimă generație precum au făcut polonezii? Este drept, prețul era dublu, dar măcar aveai garanția că în eventualitatea unui conflict, chiar făceau ceva.
Google PageRank Checker