27 de ani
de presa libera
Luni, Iunie 26, 2017 03:02 AM

Educatie

Elevii Liceului de Artă şi-au adjudecat toate premiile la evenimentul „Amintindu-ne de Eminescu“ (FOTO)

de
Educatie  |
16.06.2013, 21:00
1308

Ca o prelungirea a Festivalului VedeTeatru, condu­cerea Teatrului „G. Ciprian” a organizat sâmbătă un eveniment menit să comemoreze 124 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu.

Deşi manifestarea „Amintin­du-ne de Eminescu” era prevăzută iniţial să se bucure de prezenţa unor actori celebrii precum Mircea Diaconu sau Diana Lupescu, în aula Bibliotecii Judeţene au sosit sâmbătă doar Emil Boroghină (directorul Festivalului „Shakespeare”, Craiova), Marinela }epuş (directorul Teatrului „Nottara”), Mihai Lungeanu (regizor la Societatea Română de Radiodifuziune) şi Dan-Marius Zarafescu (consilier superior la Ministerul Culturii).

Au răspuns însă invitaţiei, liceeni buzoieni care s-au înscris la concursul de interpretare a poeziilor eminesciene, acesta fiind fără doar şi poate punctul culminant al manifestării. Peste 20 de tineri buzoieni de la Liceul de Artă, Colegiul „M. Eminescu” şi Colegiul „B. P. Hasdeu” au încercat să convingă juriul că sunt capabili să transmită emoţia versurilor eminesciene. Unii au clacat din cauza emoţiilor, uitând versurile, alţii şi-au pus în practică toate sfaturile primite de la profesorii de teatru, iar alţii au impresionat prin simpla apariţie; este cazul puştiului Radu Paul Octavian, de şase ani, care a recitat poezia „Revedere”.

 

Doar câţiva spectatori în Cafeneua Artiştilor

 

În urma concursului, au fost desemnaţi câştigători Cosmin Dinu (Liceul de Artă) – menţiune, Mădălina Despa (Liceul de Artă) – locul III, Narcis Rusu (Liceul de Artă) – locul II şi Niţu Oana (Liceul de Artă) – locul I.

În cea de a doua parte a zilei, organizatorii au mutat evenimentul pe scena din Cafeneaua Artiştilor. Acolo s-a desfăşurat spectacolul „Recitându-l pe Eminescu... La steaua care-a răsărit” susţinut de actorul Emil Boroghină, un emoţionat moment artistic care a îmbinat muzica pe versuri eminesciene cu recitarea unora dintre cele mai importante poeme. Din păcate însă, spectatorii prezenţi în sală puteau fi număraţi pe degete.

 

{vsig}articole/2013/06/17/elevi{/vsig}

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Venezuela: 376 de jurnaliști agresați în manifestații
Luni, Iunie 26, 2017 00:49 AM

Principalul sindicat al jurnaliștilor din Venezuela a informat duminică despre agresiuni asupra a 376 de reporteri de la declanșarea, la 1 aprilie, a manifestațiilor împotriva președintelui socialist Nicolas Maduro, transmite AFP.

UPDATE Columbia: Naufragiul unui vas cu aproximativ 150 de pasageri (armata aerului); cel puțin trei morți și 30 de dispăruți
Luni, Iunie 26, 2017 00:31 AM

Naufragiul în Columbia al unei ambarcațiuni cu aproximativ 150 de pasageri a făcut cel puțin trei morți și 30 de dispăruți în apele lacului El Penol din Guatape, un sit vizitat de foarte mulți turiști situat în nord-vestul țării, a anunțat poliția locală, potrivit AFP.

Fotbal: Florin Prunea - La CSM Poli Iași a avut loc o implozie, în două zile au dispărut jucătorii
Luni, Iunie 26, 2017 00:10 AM

Fostul președinte al clubului CSM Poli Iași, Florin Prunea, a declarat, duminică seara, că la gruparea moldoveană a avut loc "o implozie", după plecarea sa fiind îndepărtați aproape toți jucătorii din lot, în locul lor fiind aduși cu precădere fotbaliști străini.

Marea Britanie: 60 de clădiri de locuit încalcă normele antiincendiu
Duminica, Iunie 25, 2017 23:49 PM

Guvernul britanic a anunțat duminică după-amiază că 60 de imobile au fost identificate ca încălcând normele de securitate, în timp ce autoritățile s-au mobilizat pentru a evacua locatarii de teama unei noi tragedii după incendiul devastator de la Grenfell Tower din Londra, relatează AFP.

Fotbal: Marius Măldărășanu - Am înțeles că suporterii sunt dezbinați, nu știu cât va dura până va renaște Rapidul
Duminica, Iunie 25, 2017 23:46 PM

Fostul fotbalist Marius Măldărășanu a declarat, duminică, la finalul turneului old boys organizat cu ocazia aniversării a 94 de ani de la înființarea clubului Rapid, că suporterii giuleșteni sunt dezbinați și din acest motiv nu știe cât mai dura până când va renaște formația alb-vișinie, al cărei faliment a fost declarat anul trecut.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Jun, 21:06 Adevarata drama
mihalcea florina a comentat pentru articolul UPDATE Cardiologul Adrian Negoiță, găsit decedat, sâmbătă dimineață, la locuința de la munte:
Dumnezeu sa-l odihneasca in PACE!
25 Jun, 21:02 Romania intre doi "ticalosi "
Chiriac Cristina a comentat pentru articolul România, între doi „ticăloși“ *):
Sunt de acord ca amandoi sunt niste ticalosi ,ca Romania nu va deveni un stat de drept atata timp cat cei doi o vor conduce.....e pacat de romanii care nu sunt informati si voteaza cu ei in speranta ca va fi mai bine.
25 Jun, 16:25 funcția de dr
ilie a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
La mine la scoală directorul nu stie sa trimită un mail, sa facă un tabel, mereu e reclamat....si nimic..nimic ..si multe alte simplitati si incapacitatidin partea lui...colegii, nimic si ei..nu spun, bineînțeles . NIMIC!de teama răzbunării acestuia.Dar ei nu intelleg ca nu are ce sa le facă.Cât sa fii de indiferent?!
Google PageRank Checker