27 de ani
de presa libera
Vineri, Martie 24, 2017 06:11 AM

Educatie

Elevii Liceului de Artă şi-au adjudecat toate premiile la evenimentul „Amintindu-ne de Eminescu“ (FOTO)

de
Educatie  |
16.06.2013, 21:00
1244

Ca o prelungirea a Festivalului VedeTeatru, condu­cerea Teatrului „G. Ciprian” a organizat sâmbătă un eveniment menit să comemoreze 124 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu.

Deşi manifestarea „Amintin­du-ne de Eminescu” era prevăzută iniţial să se bucure de prezenţa unor actori celebrii precum Mircea Diaconu sau Diana Lupescu, în aula Bibliotecii Judeţene au sosit sâmbătă doar Emil Boroghină (directorul Festivalului „Shakespeare”, Craiova), Marinela }epuş (directorul Teatrului „Nottara”), Mihai Lungeanu (regizor la Societatea Română de Radiodifuziune) şi Dan-Marius Zarafescu (consilier superior la Ministerul Culturii).

Au răspuns însă invitaţiei, liceeni buzoieni care s-au înscris la concursul de interpretare a poeziilor eminesciene, acesta fiind fără doar şi poate punctul culminant al manifestării. Peste 20 de tineri buzoieni de la Liceul de Artă, Colegiul „M. Eminescu” şi Colegiul „B. P. Hasdeu” au încercat să convingă juriul că sunt capabili să transmită emoţia versurilor eminesciene. Unii au clacat din cauza emoţiilor, uitând versurile, alţii şi-au pus în practică toate sfaturile primite de la profesorii de teatru, iar alţii au impresionat prin simpla apariţie; este cazul puştiului Radu Paul Octavian, de şase ani, care a recitat poezia „Revedere”.

 

Doar câţiva spectatori în Cafeneua Artiştilor

 

În urma concursului, au fost desemnaţi câştigători Cosmin Dinu (Liceul de Artă) – menţiune, Mădălina Despa (Liceul de Artă) – locul III, Narcis Rusu (Liceul de Artă) – locul II şi Niţu Oana (Liceul de Artă) – locul I.

În cea de a doua parte a zilei, organizatorii au mutat evenimentul pe scena din Cafeneaua Artiştilor. Acolo s-a desfăşurat spectacolul „Recitându-l pe Eminescu... La steaua care-a răsărit” susţinut de actorul Emil Boroghină, un emoţionat moment artistic care a îmbinat muzica pe versuri eminesciene cu recitarea unora dintre cele mai importante poeme. Din păcate însă, spectatorii prezenţi în sală puteau fi număraţi pe degete.

 

{vsig}articole/2013/06/17/elevi{/vsig}

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DESTINAȚII DE WEEKEND - sfârșit de săptămână în București și în țară (evenimente culturale)
Vineri, Martie 24, 2017 04:16 AM

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) expune, în perioada 24 martie - 23 aprilie 2017, în cadrul seriei "Exponatul lunii", un lot de podoabe preistorice deosebite, recent intrate în colecțiile sale.

Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei (TBC)
Vineri, Martie 24, 2017 04:00 AM

Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei (TBC), marcată la 24 martie, evidențiază momentul din 1882, când Robert Koch a informat oficial comunitatea științifică internațională că a descoperit bacilul TBC.

Franța: Candidatul Francois Fillon îl acuză pe președintele Francois Hollande de complot împotriva sa
Vineri, Martie 24, 2017 03:36 AM

Candidatul la președinție Francois Fillon l-a acuzat joi pe președintele Franței, Francois Hollande, de implicare într-un presupus complot guvernamental pentru scurgerea de informații către presă, cu scopul de a-i anula șansele de a fi ales, transmite Reuters.

CITATUL ZILEI
Vineri, Martie 24, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 24 martie
Vineri, Martie 24, 2017 03:15 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Mar, 22:01 H
Scoala gimnaziala caldarasti a comentat pentru articolul EXCLUSIV/Schimbări importante la conducerea mai multor licee din Buzău:
Au mare dreptate in privinta scolii Caldarasti, este mare dezastru. Copii pleaca de la ore, Tipa si se dezbraca si fac mare galagie in scoala...Este sub orice critica. Carte nu se face cum trebuie...politia nu face nimic.
23 Mar, 21:54 Condoleanțe
Flori Tănăsescu a comentat pentru articolul S-a stins jurnalista buzoiană Simona Catrina:
Dumnezeu sa o ierte,
23 Mar, 21:08 @ funcționarul stresat
Pixelu cometic a comentat pentru articolul Grindeanu s-a ținut de cuvânt / Corpul de control al premierului a descins la Compania de Apă:
La cât de stresat ești nici măcar n-ai sesizat că mă doare la bască și de Tomiță și de PSD. Ce mă doare este faptul că vin străinii, cu discursul lor ipocrit, chipurile să mă fericească cu eficiența și productivitatea lor băgându-mi adânc mâna în buzunar. Accept să mă fure români de-ai mei, de ... nu te poți pune curmeziș geneticii, dar să vină francezii să mă fure pozând în neprihăniți este prea de tot! Chiar astăzi a apărut în presă că icoana băncilor, la care ne închinăm, ING, este cercetată la ea acasă pentru corupție și spălare de bani. Ce mă mai doare este faptul că DNA-ul, sub lozinca anticorupției, protejează firmele străine din România, altfel nu se poate explica de ce DNA dă iama doar printre români, străinii lipsesc, deși, 70-80% din achizițiile publice, obiectul principal al dosarelor DNA, sunt derulate cu străini și nu cu români.
Google PageRank Checker