27 de ani
de presa libera
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:39 PM

Educatie

Elevii Liceului de Artă, invitați în Polonia de Ziua Internațională a Educației

de
Educatie  |
09.10.2015, 00:00
1353

   Un număr de 14 elevi ai Liceului de Artă „Margareta Sterian“ au sărbătorit Ziua Internațională a Educației în Polonia. În perioada 23-30 septembrie, reprezentanții liceului buzoian au participat în ca­drul proiectului „Erasmus plus-schimb de tineri“, desfă­șu­rat în orașul polonez Olsztyn.

   Elevii au avut de prezentat clădiri vechi din țară sau din zona în care locuiesc și, de asemenea, timp de o săptă­mâ­nă, au avut parte de o agendă foarte intensă și interesantă. Timpul petrecut împreună în jurul acestui subiect le-a dat șansa participanților să-și dezvolte abilitățile de comunicare în limba engleză și de muncă în echipă, de dezvoltare a identității naționale și creativitate. 

   „A fost un proiect inventiv, interesant, care a reușit să scoată din fiecare persoană care a luat parte pasiunile și chiar să creeze prietenii. În urma schimbului de experiență am reușit să învățăm atât des­pre Olsztyn și Polonia în gene­ral - arhitectură, istorie, etc.-, cât și despre oamenii locului, ca­re, mie cel puțin, mi s-au pă­rut foarte interesanți și cumsecade, dar și să împărtășim din propria cultură. Proiectul per total a fost inventiv, artistic, și și-a atins obiectivele, ba chiar le-a depășit cu brio“, a declarat Mădălin Vlad, liderul grupului de elevi.

    „Le-a exploatat din plin aceste abilități“

    

   „Abilitățile sociale au devenit esențiale pentru inserția profesională, și avem grijă ca în proiectele noastre să satisfacem aceste nevoi necesare pe o piață a muncii foarte compe­titivă; prin urmare, este un sen­ti­ment de împlinire personală și profesională să văd că acest proiect le-a exploatat din plin aceste abilități“, a declarat prof. Nicoleta Nechita, cea ca­re i-a însoțit pe elevi în Polonia.

    „Procesul instructiv-educativ este la standarde europene“

   „Este un sentiment de mândrie și satisfacție deplină să îi vedem pe elevii noștri că reușesc să se integreze rapid într-un context intercultural și să comunice într-o limbă străină  cu ușurință. Avem confirmarea clară că procesul instructiv-educativ este la standarde europene, așa cum se pretează pentru o școală Europeană“, a declarat directoarea instituției, prof. Mioara Sîngeorzan.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Mureș: Membrii Ștafetei Invictus au ținut un moment de reculegere la mormântul unui ofițer ucis în Afganistan
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:14 PM

Membrii Ștafetei Veteranilor Invictus 2017 de pe traseul galben, care au parcurs sâmbătă, în alergare și pe bicicletă, distanța de 55 de kilometri între Sighișoara și Târgu Mureș, au depus flori și au ținut un moment de reculegere la mormântul maiorului post-mortem Tiberius-Marcel Petre, ucis într-un schimb de focuri, pe 3 aprilie 2009, în Afganistan.

Sibiu: Iosif Demian a obținut cu filmul "Baloane de curcubeu" premiul de excelență la Festivalul Astra Film
Sambata, Octombrie 21, 2017 21:26 PM

Cineastul român Iosif Demian, stabilit în Australia, a obținut sâmbătă seara premiul de excelență la Festivalul Astra Film, cu "Baloane de curcubeu", o creație cinematografică lansată după 35 de ani la festivalul de la Sibiu.

Simona Halep, despre Turneul Campioanelor - Fiecare meci va fi ca o finală
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:46 PM

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a declarat, sâmbătă, la Singapore, că fiecare meci de la Turneul Campioanelor va fi ca o finală, potrivit site-ului WTA.

Protest în Piața Universității pentru legalizarea parteneriatului civil
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:43 PM

Asociația MozaiQ a organizat, sâmbătă, în Piața Universității din Capitală, un protest pentru a cere legalizarea parteneriatului civil în România.

UPDATE Manifestație cu sute de mii de persoane la Barcelona, în frunte cu liderul catalan Carles Puigdemont (GALERIE FOTO)
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:20 PM

Sute de mii de manifestanți catalani, în frunte cu liderul separatist Carles Puigdemont, au umplut sâmbătă centrul Barcelonei pentru a cere independența după ce guvernul central a solicitat destituirea executivului catalan, relatează AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker