27 de ani
de presa libera
Duminica, Aprilie 30, 2017 11:51 AM

Educatie

Elevii Liceului de Artă, invitați în Polonia de Ziua Internațională a Educației

de
Educatie  |
09.10.2015, 00:00
1116

   Un număr de 14 elevi ai Liceului de Artă „Margareta Sterian“ au sărbătorit Ziua Internațională a Educației în Polonia. În perioada 23-30 septembrie, reprezentanții liceului buzoian au participat în ca­drul proiectului „Erasmus plus-schimb de tineri“, desfă­șu­rat în orașul polonez Olsztyn.

   Elevii au avut de prezentat clădiri vechi din țară sau din zona în care locuiesc și, de asemenea, timp de o săptă­mâ­nă, au avut parte de o agendă foarte intensă și interesantă. Timpul petrecut împreună în jurul acestui subiect le-a dat șansa participanților să-și dezvolte abilitățile de comunicare în limba engleză și de muncă în echipă, de dezvoltare a identității naționale și creativitate. 

   „A fost un proiect inventiv, interesant, care a reușit să scoată din fiecare persoană care a luat parte pasiunile și chiar să creeze prietenii. În urma schimbului de experiență am reușit să învățăm atât des­pre Olsztyn și Polonia în gene­ral - arhitectură, istorie, etc.-, cât și despre oamenii locului, ca­re, mie cel puțin, mi s-au pă­rut foarte interesanți și cumsecade, dar și să împărtășim din propria cultură. Proiectul per total a fost inventiv, artistic, și și-a atins obiectivele, ba chiar le-a depășit cu brio“, a declarat Mădălin Vlad, liderul grupului de elevi.

    „Le-a exploatat din plin aceste abilități“

    

   „Abilitățile sociale au devenit esențiale pentru inserția profesională, și avem grijă ca în proiectele noastre să satisfacem aceste nevoi necesare pe o piață a muncii foarte compe­titivă; prin urmare, este un sen­ti­ment de împlinire personală și profesională să văd că acest proiect le-a exploatat din plin aceste abilități“, a declarat prof. Nicoleta Nechita, cea ca­re i-a însoțit pe elevi în Polonia.

    „Procesul instructiv-educativ este la standarde europene“

   „Este un sentiment de mândrie și satisfacție deplină să îi vedem pe elevii noștri că reușesc să se integreze rapid într-un context intercultural și să comunice într-o limbă străină  cu ușurință. Avem confirmarea clară că procesul instructiv-educativ este la standarde europene, așa cum se pretează pentru o școală Europeană“, a declarat directoarea instituției, prof. Mioara Sîngeorzan.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
30 Apr, 07:37 Trădare să fie, dar să știm și noi!
Pixelu cometic a comentat pentru articolul Cum a decurs relația cu buzoienii a președintelui Consiliului Județean: întâlniri, audiențe, chermeza de 1 Decembrie și tunelul cu beculețe:
Păi organ de cercetare penală este chiar DNA-ul.
Culmea ironiei este că noi, cetățenii, suntem încă proprietari ai distribuției de apă a județului și cei numiți să administreze distribuția de apă ne impun niște tarife halucinante. Ceva de genul, angajez pe cineva să-mi muncească un teren proprietate personală iar la strângerea recoltei în afară de salariul convenit, angajatul îmi cere bani și pe propria recoltă. Simpatic, nu!
29 Apr, 22:43 Răspuns pt Valeria
Nicoleta a comentat pentru articolul Concurenții Olimpiadei Naționale de Istorie de la Buzău, vizită la Comandamentul Diviziei 2:
Olimpiada a fost o reușită excepțională. Cred că ai observat la festivitatea de deschidere diferența uriașă de valoare intre Mihaela și celălalte reprezentate de la ISJ Buzău. Cine a mai obținut de la ISJ Buzău titlu de profesoara anului? Cred cu tărie că locul Mihaelei este la conducerea ISJ Buzău.
29 Apr, 22:11 parerea mea!
Viespea buzoiana a comentat pentru articolul Cristinel Romanescu, ales președinte PNL Buzău:
"Abrudan" asta chiar este un PNL-ist ..."sadea"! "Intelectual" de ....."casa"!Pacat ca dl.Ionescu O este coleg de partid cu "abrudani" din astia in PNL.Referitor la cele prezentate de "Pixelu observator",as zice ca nu e vorba de politicieni "prosti si corupti",ci de niste TRADATORI de tara ,niste nenorociti.
Google PageRank Checker