27 de ani
de presa libera
Joi, Iunie 29, 2017 01:36 AM

Educatie

Elevii Liceului de Artă, invitați în Polonia de Ziua Internațională a Educației

de
Educatie  |
09.10.2015, 00:00
1137

   Un număr de 14 elevi ai Liceului de Artă „Margareta Sterian“ au sărbătorit Ziua Internațională a Educației în Polonia. În perioada 23-30 septembrie, reprezentanții liceului buzoian au participat în ca­drul proiectului „Erasmus plus-schimb de tineri“, desfă­șu­rat în orașul polonez Olsztyn.

   Elevii au avut de prezentat clădiri vechi din țară sau din zona în care locuiesc și, de asemenea, timp de o săptă­mâ­nă, au avut parte de o agendă foarte intensă și interesantă. Timpul petrecut împreună în jurul acestui subiect le-a dat șansa participanților să-și dezvolte abilitățile de comunicare în limba engleză și de muncă în echipă, de dezvoltare a identității naționale și creativitate. 

   „A fost un proiect inventiv, interesant, care a reușit să scoată din fiecare persoană care a luat parte pasiunile și chiar să creeze prietenii. În urma schimbului de experiență am reușit să învățăm atât des­pre Olsztyn și Polonia în gene­ral - arhitectură, istorie, etc.-, cât și despre oamenii locului, ca­re, mie cel puțin, mi s-au pă­rut foarte interesanți și cumsecade, dar și să împărtășim din propria cultură. Proiectul per total a fost inventiv, artistic, și și-a atins obiectivele, ba chiar le-a depășit cu brio“, a declarat Mădălin Vlad, liderul grupului de elevi.

    „Le-a exploatat din plin aceste abilități“

    

   „Abilitățile sociale au devenit esențiale pentru inserția profesională, și avem grijă ca în proiectele noastre să satisfacem aceste nevoi necesare pe o piață a muncii foarte compe­titivă; prin urmare, este un sen­ti­ment de împlinire personală și profesională să văd că acest proiect le-a exploatat din plin aceste abilități“, a declarat prof. Nicoleta Nechita, cea ca­re i-a însoțit pe elevi în Polonia.

    „Procesul instructiv-educativ este la standarde europene“

   „Este un sentiment de mândrie și satisfacție deplină să îi vedem pe elevii noștri că reușesc să se integreze rapid într-un context intercultural și să comunice într-o limbă străină  cu ușurință. Avem confirmarea clară că procesul instructiv-educativ este la standarde europene, așa cum se pretează pentru o școală Europeană“, a declarat directoarea instituției, prof. Mioara Sîngeorzan.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

FC Voluntari - Vorskla Poltava 1-1, în meci amical
Joi, Iunie 29, 2017 00:57 AM

Echipa de fotbal FC Voluntari a terminat la egalitate cu echipa ucraineană Vorskla Poltava, 1-1 (0-1), miercuri, într-un meci amical jucat în stagiul de pregătire din Slovenia.

Cisiordania: Un palestinian ucis după ce a deschis focul asupra soldaților israelieni
Joi, Iunie 29, 2017 00:38 AM

Un palestinian a deschis focul miercuri asupra mai multor soldați israelieni care l-au împușcat, în cursul unei operațiuni militare în orașul Hebron din Cisiordania ocupată, a anunțat armata, potrivit AFP.

UPDATE Fotbal: Chile va juca finala Cupei Confederațiilor, după ce a învins Portugalia la loviturile de departajare (GALERIE FOTO)
Miercuri, Iunie 28, 2017 23:43 PM

Selecționata de fotbal a statului Chile s-a calificat în finala Cupei Confederațiilor 2017, miercuri seara, la Kazan, după ce a învins Portugalia cu scorul de 3-0, la loviturile de departajare, în prima semifinală a competiției găzduite de Rusia.

Grecia: Manifestație a poliției interzisă la Atena
Miercuri, Iunie 28, 2017 23:39 PM

Guvernul grec a interzis miercuri o manifestație sindicală a polițiștilor prevăzută pentru joi în cartierul contestatar Exarchia din Atena, denunțând o provocare a opoziției de dreapta care, la rândul său, a acuzat lipsa siguranței publice, transmite AFP.

Tribunalul special pentru Kosovo își va începe lucrările în curând
Miercuri, Iunie 28, 2017 23:09 PM

Tribunalul special creat la Haga pentru a judeca presupusele crime de război comise în timpul conflictului din Kosovo la sfârșitul anilor 1990 va deveni operațional săptămâna viitoare, a anunțat miercuri președinta acestuia, Ekaterina Trendafilova, citată de AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Jun, 19:52 evaluare nationala
georgeta tufan a comentat pentru articolul Buzăul, locul III pe ţară / Cine sunt cei 24 de buzoieni care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională:
Felicitari! La cat mai multe asemenea rezultate!
28 Jun, 14:30 replica
Ioana. a comentat pentru articolul Ciolacu și Romașcanu, în Guvernul Tudose:
Poate faceti ceva si pentru primarii PSD din judetul Buzau care au fost executati politic si la comanda mafiei condusa tot de Bigiu si Scutaru. Sentinte judecatoresti date la comanda in cazuri fara prejudicii si fara a se lua in calcul probele aduse pentru justificare.
28 Jun, 13:08 Locomotiva-Luciu
Dima a comentat pentru articolul Promovarea Metalului a limpezit apele în privinţa barajului pentru Liga a 4-a / Locomotiva, Luciu şi Blăjani, trei echipe, două locuri:
Pescarusul Luciu a castigat cu 3-0 la masa verde.
Google PageRank Checker