27 de ani
de presa libera
Marti, August 22, 2017 02:35 AM

Educatie

Elevii Liceului de Artă, invitați în Polonia de Ziua Internațională a Educației

de
Educatie  |
09.10.2015, 00:00
1159

   Un număr de 14 elevi ai Liceului de Artă „Margareta Sterian“ au sărbătorit Ziua Internațională a Educației în Polonia. În perioada 23-30 septembrie, reprezentanții liceului buzoian au participat în ca­drul proiectului „Erasmus plus-schimb de tineri“, desfă­șu­rat în orașul polonez Olsztyn.

   Elevii au avut de prezentat clădiri vechi din țară sau din zona în care locuiesc și, de asemenea, timp de o săptă­mâ­nă, au avut parte de o agendă foarte intensă și interesantă. Timpul petrecut împreună în jurul acestui subiect le-a dat șansa participanților să-și dezvolte abilitățile de comunicare în limba engleză și de muncă în echipă, de dezvoltare a identității naționale și creativitate. 

   „A fost un proiect inventiv, interesant, care a reușit să scoată din fiecare persoană care a luat parte pasiunile și chiar să creeze prietenii. În urma schimbului de experiență am reușit să învățăm atât des­pre Olsztyn și Polonia în gene­ral - arhitectură, istorie, etc.-, cât și despre oamenii locului, ca­re, mie cel puțin, mi s-au pă­rut foarte interesanți și cumsecade, dar și să împărtășim din propria cultură. Proiectul per total a fost inventiv, artistic, și și-a atins obiectivele, ba chiar le-a depășit cu brio“, a declarat Mădălin Vlad, liderul grupului de elevi.

    „Le-a exploatat din plin aceste abilități“

    

   „Abilitățile sociale au devenit esențiale pentru inserția profesională, și avem grijă ca în proiectele noastre să satisfacem aceste nevoi necesare pe o piață a muncii foarte compe­titivă; prin urmare, este un sen­ti­ment de împlinire personală și profesională să văd că acest proiect le-a exploatat din plin aceste abilități“, a declarat prof. Nicoleta Nechita, cea ca­re i-a însoțit pe elevi în Polonia.

    „Procesul instructiv-educativ este la standarde europene“

   „Este un sentiment de mândrie și satisfacție deplină să îi vedem pe elevii noștri că reușesc să se integreze rapid într-un context intercultural și să comunice într-o limbă străină  cu ușurință. Avem confirmarea clară că procesul instructiv-educativ este la standarde europene, așa cum se pretează pentru o școală Europeană“, a declarat directoarea instituției, prof. Mioara Sîngeorzan.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Italia: Cutremur pe Insula Ischia, cel puțin un mort
Marti, August 22, 2017 02:12 AM

Un cutremur cu magnitudinea 4,0 a lovit luni seară Insula Ischia, în largul orașului Napoli (sud), provocând distrugeri care au făcut un mort și nouă dispăruți, a anunțat protecția civilă, scrie AFP.

Orientul Mijlociu: Turcia și Iordania se pronunță pentru negocieri "serioase"
Marti, August 22, 2017 00:44 AM

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei și președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, au lansat luni un apel la noi negocieri de pace "serioase și eficiente" între Israel și palestinieni, a informat o sursă oficială la Amman, transmite AFP.

Irak: Mii de civili fug din Tal Afar, potrivit ONU
Luni, August 21, 2017 23:50 PM

Mii de civili fug din orașul Tal Afar și împrejurimile acestuia, ținte cu începere de duminică ale armatei irakiene care dorește să alunge gruparea Stat Islamic (SI), a afirmat luni purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric, citat de AFP.

Comisarul-șef Traian Berbeceanu îi solicită ministrului de interne o anchetă privind nota DIPI din 14.11.2013
Luni, August 21, 2017 23:33 PM

Comisarul-șef de poliție Traian Berbeceanu îi solicită ministrului afacerilor interne, Carmen Dan, să dispună demararea de urgență a verificărilor tuturor aspectelor conținute în nota întocmită de DIPI la data de 14.11.2013 și ulterior prezentarea publică a rezultatelor acestor verificări.

Fotbal: Liga I - Rezultate și clasament - Etapa 7
Luni, August 21, 2017 23:19 PM

Meciurile din etapa a șaptea a ediției 2017-2018 a Ligii I de fotbal au avut loc de vineri până luni.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Aug, 22:33 apa de ploaie....
cristina a comentat pentru articolul „Ministrul genunche” şi faxul de vineri seară prin care a fost revocată din funcţie Florina Stoian:
Ce afacut Stoian pe langa Palcau e apa de ploaie , toate posturile sunt controlate de adjuncta care are sistemul bine pus la punct dar ...
21 Aug, 22:13 isjbz.ro
piticul nu scapa usor a comentat pentru articolul „Ministrul genunche” şi faxul de vineri seară prin care a fost revocată din funcţie Florina Stoian:
www.gandul.info/puterea-gandului/pop-ii-lucreaza-pe-inspectori-in-schimbul-de-noapte-16701402.
21 Aug, 21:35 oly
valy a comentat pentru articolul Peste 60 de instructori auto independenţi au ieşit în stradă la Buzău / De ce tarifele pentru şcoala de şoferi ar putea exploda începând cu 1 septembrie :
Uitati-va cati oameni mor pe sosele, mai ales dintre cei care abia au obtinut permisele de conducere si apoi analizati modificarile legislative de care se vaita acesti domni.
Google PageRank Checker