27 de ani
de presa libera
Duminica, Martie 26, 2017 16:04 PM

Educatie

Elevii Liceului de Artă, invitați în Polonia de Ziua Internațională a Educației

de
Educatie  |
09.10.2015, 00:00
1106

   Un număr de 14 elevi ai Liceului de Artă „Margareta Sterian“ au sărbătorit Ziua Internațională a Educației în Polonia. În perioada 23-30 septembrie, reprezentanții liceului buzoian au participat în ca­drul proiectului „Erasmus plus-schimb de tineri“, desfă­șu­rat în orașul polonez Olsztyn.

   Elevii au avut de prezentat clădiri vechi din țară sau din zona în care locuiesc și, de asemenea, timp de o săptă­mâ­nă, au avut parte de o agendă foarte intensă și interesantă. Timpul petrecut împreună în jurul acestui subiect le-a dat șansa participanților să-și dezvolte abilitățile de comunicare în limba engleză și de muncă în echipă, de dezvoltare a identității naționale și creativitate. 

   „A fost un proiect inventiv, interesant, care a reușit să scoată din fiecare persoană care a luat parte pasiunile și chiar să creeze prietenii. În urma schimbului de experiență am reușit să învățăm atât des­pre Olsztyn și Polonia în gene­ral - arhitectură, istorie, etc.-, cât și despre oamenii locului, ca­re, mie cel puțin, mi s-au pă­rut foarte interesanți și cumsecade, dar și să împărtășim din propria cultură. Proiectul per total a fost inventiv, artistic, și și-a atins obiectivele, ba chiar le-a depășit cu brio“, a declarat Mădălin Vlad, liderul grupului de elevi.

    „Le-a exploatat din plin aceste abilități“

    

   „Abilitățile sociale au devenit esențiale pentru inserția profesională, și avem grijă ca în proiectele noastre să satisfacem aceste nevoi necesare pe o piață a muncii foarte compe­titivă; prin urmare, este un sen­ti­ment de împlinire personală și profesională să văd că acest proiect le-a exploatat din plin aceste abilități“, a declarat prof. Nicoleta Nechita, cea ca­re i-a însoțit pe elevi în Polonia.

    „Procesul instructiv-educativ este la standarde europene“

   „Este un sentiment de mândrie și satisfacție deplină să îi vedem pe elevii noștri că reușesc să se integreze rapid într-un context intercultural și să comunice într-o limbă străină  cu ușurință. Avem confirmarea clară că procesul instructiv-educativ este la standarde europene, așa cum se pretează pentru o școală Europeană“, a declarat directoarea instituției, prof. Mioara Sîngeorzan.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Martin Schulz respinge acuzația că și-a depășit atribuțiile în perioada când a fost președintele PE
Duminica, Martie 26, 2017 16:02 PM

Politicianul social-democrat german Martin Schulz a respins duminică acuzația că și-a depășit atribuțiile în perioada în care a deținut funcția de președinte al Parlamentului European, el susținând că acuzațiile respective sunt motivate politic, relatează DPA.

Acordul OPEC privind reducerea globală a producției de țiței ar putea fi extins până la sfârșitul anului
Duminica, Martie 26, 2017 16:01 PM

Un comitet comun al miniștrilor din Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și din alte state producătoare din afara cartelului a recomandat extinderea cu șase luni a acordului de reducere a producției pe plan global cu 2%, se arată în proiectul comunicatului de presă văzut de Reuters.

Suedia îi va despăgubi pe transsexualii victime ale sterilizării forțate
Duminica, Martie 26, 2017 15:18 PM

Autoritățile suedeze vor plăti compensații transsexualilor, victime ale sterilizării forțate în timpul procesului de schimbare de sex, a informat Ministerul Sănătății citat de AFP.

Alba: Gălbenele, salvie și lavandă - trei culturi cu care face profit o familie din Ocna Mureș
Duminica, Martie 26, 2017 15:09 PM

Gălbenele, salvie și lavandă sunt cele trei culturi, foarte profitabile, pe care o familie din Ocna Mureș s-a axat, producția fiind valorificată la piețele săptămânale organizate în diverse orașe din Transilvania, precum și la târguri de profil.

Tăriceanu: Nu mi-am schimbat părerea; Kovesi să își dea demisia pentru încălcarea extrem de gravă a Constituției
Duminica, Martie 26, 2017 14:52 PM

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat că își menține opinia că șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, ar fi trebuit să demisioneze în urma deciziei Curții Constituționale, care a constatat intervenția DNA în activitatea Executivului.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
26 Mar, 13:32 referitor
gg a comentat pentru articolul Tânărul social-democrat buzoian Alexandru Stoica, numit subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării:
BINE CA NU AU AJUNS ACOLO MUZGOCI SAU FLORIN CONSTANTINESCU!ASTIA SUNT DOBITOCI BINE DE TOT!
26 Mar, 13:11 Ratati
Ionut a comentat pentru articolul Beizadea de Vadu Paşii / Consilier al unui senator de Buzău şi fiu de politician, se dă victimă după ce a desfigurat o tânără în club (VIDEO):
Daca atat te a dus capul sa declari e clar. Ai iq ul unei gaini. Mai bine nu mai declarai nimic . Dar sa spui ca ea a dat cu paharul , tu te ai aparat iar cioburile sarite din mainile tale care ti acopereau fatza au desfigurat o pe aia ... cu declaratia asta insulti inteligenta politistilor si a medicilor.
25 Mar, 13:09 POLITIA LOCALA
POPESCU LEONTIN a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
DEOARECE UNITATIILE PARTICULARE LUCREAZA CU UN TARIF FOARTE MIC PE CIND UNITATIILE DE STAT PRESTATOARE DE SERVICI LUCTREZA DUPA NORME LEGE .
Google PageRank Checker