Elevi din cinci licee buzoiene au luat parte, la sfârşitul lunii trecute, la prima ediţie a Concursului de limbă, comunicare şi literatură română „I. L. Caragiale”. Competiţia, iniţiată de profesorul Emilia-Elena Bodea, se adresează strict liceelor cu profil tehnologic, în încercarea de a stimula interesul pentru studiul limbii române elevilor din învăţământul tehnologic.

„Elevii din liceele cu profil tehnologic trebuie motivaţi pentru studiul limbii, comunicării şi literaturii române şi, în general, al obiectelor de cultură generală, pentru lărgirea orizontului cultural, nu numai al celui profesional. Acest concurs de limbă, comunicare şi literatură română oferă o şansă reală elevilor din liceele cu profil tehnologic de a intra în competiţie cu elevii altor licee cu profil asemănător  şi de a se afirma la nivel judeţean, în condiţiile egalităţii de şanse”, a declarat Emilia-Elena Bodea.

S-au obţinut următoarele premii: premiul II – Silvia Apostol , clasa a XI-a,  de la Colegiul Economic, Buzău; premiul III –Cristina Sabina Toma,  Laura Cozma, clasa a XI-a, de la Liceul Tehnologic „Costin Neniţescu” şi Raluca Moisă, clasa a XI-a, de la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil”, menţiune –Iasmina Elena Florescu, clasa a IX-a, Sorina Dinu, Daniela Stroe şi Adriana-Simona Lişman, clasa a X-a; Bianca Burlacu, Alexandru Zidărescu, clasa a XI-a şi Ionuţ Zidărescu, clasa a XI-a, de la Colegiul Economic Buzău. Tot menţiune au obţinut elevii Flori Barangă (clasa a XI-a), de la Liceul Tehnologic „Henri Coandă” şi Claudiu Plopan (clasa a XI-a), de la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil”.    

DISTRIBUIȚI
loading...