Elevii Şcolii Gimaziale Măteşti au aflat, luni, 14 mai, în cadrul unei activităţi desfă­şurate cu ofiţeri de poliţie, informaţii privind răspunderea penală, siguranţa pe internet, protecţia bunurilor personale în mediul şcolar şi extraşcolar, modalităţile de evitare a comportamentului violent şi consumul de substanţe etnobotanice sau droguri. Ofiţerul de poliţie Adela Stroe a abordat, în discuţia cu elevii, şi aspecte referitoare la modalităţile de implicare şi de relaţionare a părinţilor cu adolescenţii, pentru siguranţa acestora în unităţile de învăţământ, dar şi în mediul extraşcolar în special influenţa anturajului. Întrucât este ştiut că perioada adolescenţei este una plină de transformări şi, de cele mai multe ori dialogul copil-părinte este inexistent, ofiţerul de poliţie a explicat copiilor că  dacă ambele părţi, adulţii  şi copiii, fac efortul de „a se pune în pielea celuilalt”, dacă relaţia este relaxată şi comunicarea deschisă, lipsită de prejudecăţi şi cooperantă, ambele părţi ar avea de câştigat. Iar acest efort trebuie făcut cu precădere de către adulţi. Oamenii legii au dialogat cu elevii, dându-le de înţeles că ştiu că pentru ei este o perioadă de căutări, de răspunsuri la tot felul de întrebări, şi că este bine să găsească, acel adult de încredere,  părintele, fratele, bunicii, cadrele didactice, căruia să îi mărturiseşti nedumeririle, şi zbaterile.

Activitatea preventivă a fost realizată prin colaborarea dintre ofiţerii de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău şi reprezentanţii Centrului de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog.

La finalul activităţilor,  elevii şi cadrele didactice prezenţi, au primit din partea oamenilor legii broşuri cu sfaturi utile.

DISTRIBUIȚI
loading...