27 de ani
de presa libera
Luni, Octombrie 23, 2017 11:12 AM

Educatie

Elevii din familii nevoiaşe din Văcăreasca au început şcoala cu ghiozdane complet echipate prin campania „Lăsaţi-mă să învăţ“

de Cristian IONESCU
Educatie  |
26.09.2017, 00:00
233

   Prima săptămână de şcoală a fost una a bucuriei pentru 1.100 de elevi de clasa a cincea şi a şasea din 24 de şcoli din judeţele Buzău (satul Văcă­reasca, comuna Glodeanu-Siliştea), Bacău, Bihor, Argeş, Hunedoara, Mureş, Neamţ, Satu Mare, Timiş, Vâlcea şi Vrancea. Fundaţia Mereu Aproape, alături de partenerul Ruris, companie privată cu capital 100% românesc, a transformat săptămâna de început de an şcolar în săptămâna încurajării învăţatului, oferindu-le copiilor ghiozdane complet echipate.

   Cei mai mulţi dintre ei aveau nevoie de aceste rechizite, aceştia provenind din familii cu posibilităţi materiale limitate. Proiectul face parte din campania „Lăsaţi-mă să învăţ” des­făşurată de Fundaţia Mereu Aproape.

   „Pentru mii de familii din România mersul copilului la şcoală e mai mult o povară decât o soluţie pentru ieşirea din situaţii precare, uneori chiar dramatice. Campania este me­nită să umple aceste goluri, sprijinindu-i pe părinţi şi să îi facă pe copii să trăiască bucuria de a învăţa şi, totodată, să îi ajute să înţeleagă că educaţia este propria investiţie pentru un viitor mai bun”, a spus Alessandra Stoicescu, Preşedinte Fundaţia Mereu Aproape. Campania vine în contextul în care, în România, aproape 250 de mii de oameni sunt analfabeţi, ţara noastră ocupând locul trei în rândul ţărilor din Uniunea Europeană cu cea mai mare rată a abandonului şcolar.

Ajutoare de 10 milioane de euro în 12 ani

   „În acest an, echipa RURIS a mers alături de o parte dintre parteneri în campania derulată alături de Fundaţia Mereu Aproape. Astfel de proiecte sunt încurajate de fondatorul companiei, Cătălin Stroe, care consideră că succesul companiei trebuie îndreptat şi către nevoile comunităţii din care facem parte. Cătălin Stroe susţine succesul în România, susţine că în ţara noastră poţi face performanţă, prin efort susţinut, printr-o echipă de oameni determinaţi şi mai ales prin voinţă. Compania RURIS susţine România şi are atenţia îndreptată către nevoile românilor, atât în ceea ce priveşte domeniul de activitate al companiei, cât şi nevoile umane ale conaţionalilor săi“, a declarat Corina Gheoorghe, Director Marketing şi Comunicare Ruris.

   Curiozitatea şi emoţia trăite de copii la primirea ghiozdanelor au fost vizibile, iar cuvintele lor vorbesc despre această bucurie. „Suntem încântaţi cu toţii, şi eu personal, şi restul copiilor, pentru că este o faptă frumoasă şi ne va ajuta să învăţăm mai bine pentru că ne scuteşte de o cheltuială!”, „Ne-au ajutat foarte mult, că ne-au dat aceste cadouri care ne vor folosi pe parcursul anului să învăţăm mai bine”, au spus elevii din judeţele Buzău şi Oradea.

   Campania „Lăsaţi-mă să în­văţ” a Fundaţiei Mereu Aproa­pe încurajează educaţia, ur­mă­reşte reducerea abandonului şcolar şi a analfabetismului funcţional, recuperarea cunoş­tinţelor pierdute de elevi prin absenţe de la ore, din motive financiare, şi deprinderea cunoştinţelor de viaţă independentă.

   Fundaţia Mereu Aproape a luat naştere acum 12 ani. Împreună cu partenerii săi, donatori, companii, jurnalişti şi persoane publice, a ajutat peste un milion de oameni prin programe în domeniile sănătăţii, educaţiei, culturii, social umanitare, dezastre şi advocacy. A contribuit la ajutorarea a peste 10.000 de sinistraţi, a construit 81 de case şi a salvat viaţa a peste 400 de copii şi adulţi. Până în prezent, ajutorul financiar şi material oferit de Fundaţia Mereu Aproape depăşeşte 10 milioane de euro.     

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Muzicianul australian George Young, 'mentorul' trupei AC/DC, a murit la 70 de ani
Luni, Octombrie 23, 2017 11:02 AM

Muzicianul australian George Young, cunoscut ca 'mentor' trupei AC/DC, a murit la 70 de ani, potrivit unui anunț difuzat luni de legendara trupă de hard rock, citat luni de AFP.

MDRAPFE: AM POIM - proiecte de 69 milioane euro referitoare la ocrotirea ariilor naturale protejate
Luni, Octombrie 23, 2017 11:00 AM

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructura Mare (AM POIM) a primit, până la 16 octombrie, 62 de proiecte, în valoare totală eligibilă de 69 milioane de euro, care vizează elaborarea planurilor de management, seturilor de măsuri de conservare, planurilor de acțiune pentru ariile naturale protejate, informează un comunicat al MDRAPFE transmis luni AGERPRES.

Tenis: Clasamentul ATP - Marius Copil a coborât pe locul 78
Luni, Octombrie 23, 2017 10:56 AM

Tenismanul român Marius Copil a coborât patru locuri și se află pe poziția a 78-a în clasamentul mondial al jucătorilor profesioniști de tenis (ATP), dat publicității luni.

PORTATIV ROMÂNESC: Bianca Ionescu
Luni, Octombrie 23, 2017 10:53 AM

Soprana Bianca Ionescu s-a născut la 20 mai 1961. A absolvit Liceul de muzică nr.1 din București în 1978, apoi a urmat cursurile Conservatorului de muzică "Ciprian Porumbescu", la clasa de canto a Artei Florescu, absolvind facultatea în 1983, potrivit site-ului www.opereta.ro.

Auto: Verstappen a calificat drept "stupide deciziile care ucid Formula 1" după penalizarea sa
Luni, Octombrie 23, 2017 10:53 AM

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a denunțat, duminică, decizia juriului Marelui Premiu al Statelor Unite care l-a penalizat cu cinci secunde și a fost privat de locul al treilea pe podium, apreciind că "aceste decizii stupide ucid Formula 1", a spus el cu regret.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Oct, 08:50 Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice este „apă de ploaie”!
Pixelu cu prosteli a comentat pentru articolul Buzoienii, deschizători de drumuri? Scutirea populaţiei de la plata apei meteorice ar putea deveni lege:
UAT Municipiul Buzău (Primăria Municipiului Buzău), acționarul majoritar al Companiei de Apă Buzău S.A., dă dovadă de maximă ipocrizie. Dacă Toma ar dori ca buzoienii să beneficieze de tarife mai mici atunci ar renunța la redevența de 1% pe cifra de afaceri pe care trebuie să o plătească operatorul acționarilor și care este parte integrantă în algoritmul de calcul al tarifului perceput de operator. Peste tot, în țările suverane, se adoptă principiul non-profitului în administrarea utilităților publice. Doar în țări asociate neocolonialismului se mai întâlnesc contracte de parteneriat public privat sau contracte de concesiune. În cazul nostru, ca să nu bată la ochi, le-au botezat contracte de delegare.
În Contractul de Delegare la Art. 39-2. (pag.34) găsim un text legat de redevență. Ce caută redevența de 1% pe cifra de afaceri? Chipurile primăria se luptă pentru tarife mai mici pentru populație dar vrea o parte din profitul operatorului unde este acționară, profit care se obține tocmai de la populație. Ce dovadă mai clară de prosteală vreți!
23 Oct, 02:09 Actuala stagiune - revitalizare teatrală sau menţinerea aceluiasi fundal cenuşiu?
Nik Şimandan a comentat pentru articolul „Tele-Encounters”, proiectul Teatrului „G. Ciprian”, o premieră mondială lansată în prezenţa partenerilor din Spania şi Portugalia:
Dar mai mult teatru, la nivel de institutie profesionistă de spectacole, când o sa avem? Stie cineva, la aceasta oră , ce proiecte ne oferă Teatrul "George Ciprian"în actuala stagiune? Vom asista la vreo premieră...proprie? Când? Că doar stagiunea s-a deschis demult - cel puţin la celelalte teatre similare din ţară. Nu există niciun panou sau afişier care să menţioneze măcar un spectacol teatral pe săptămână, ca ofertă pentru marele public -aşa cum s-ar cuveni din partea acestei importante instituţii cu profil educaţional expres!
22 Oct, 16:24 Sigur
Eu a comentat pentru articolul Catedrala Arhiepiscopală, prădată de hoți. Ce sumă au sustras:
Sigur e unul școlit la pușcăriile țării, trăit în mizerie, eliberat înainte de termen și care are ceva habar de furtul bine acoperit...
Google PageRank Checker