Educație

Elevii de la fostul Liceu „Costin Nenițescu”, revoltați că nu sunt lăsați să se transfere

La finalul anului trecut, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Buzău a propus comasarea între Grupul Școlar „Costin Nenițescu” (fostul Liceu de Chimie) și Grupul Școlar de Meserii și Servicii, ca urmare a începerii lucră­rilor de reabilitare a Colegiului Național „M. Eminescu” care avea ne­voie de un sediu provizoriu. Astfel, elevii Colegiului Eminescu s-au mutat în sediul Grupului Școlar „Nenițescu”, care la rândul său a fost mutat în incinta Grupului Școlar de Meserii și Servicii. Scandalul iscat la acea dată de conducerea Grupului Școlar Nenițescu este reaprins în aceste zile.

Zeci de părinți reclamă că sunt nevoiți să stea în aceste zile pe holurile Șco­lii de Meserii și Servicii pentru că li se refuză aprobarea transferul copiilor lor, care până nu demult erau înmatriculați la „Nenițescu”. Cum în urma comasării, Grupul Școlar „Nenițescu” și-a pierdut personalitatea juridică, aproximativ 30 de elevi vor să se transfere la alte licee. Părinții susțin chiar că au obținut acceptul de la alte licee, cum ar fi Liceul Sportiv sau Liceul „Mar­ghi­loman”, dar se văd nevoiți acum să se roage de conducerea Grupului Școlar de Meserii și Servicii pentru a le aproba transferul.

„Stăm aici de patru ore, avem și noi servicii, și nimeni nu ne dă o lămurire”

„Elevii de la fostul Liceu <Costin Nenițescu> au cereri de transfer. Celelalte licee au aprobat cererile de transfer. Deci, conform mediilor, îi acceptă. Dar Liceul <Costin Nenițescu> nu mai există din data de 1 septembrie (n.r., în baza comasării). Deci doamna director de la fostul liceu nu mai are nicio autoritate. Iar doamna director de la actualul liceu nu vrea să aprobe plecările. Suntem pe holurile Liceului de Meserii și Servicii. Stăm aici de patru ore, avem și noi servicii, și nimeni nu ne dă o lămurire. Am făcut memoriu către doamna director de la Liceul de Meserii și Servicii să ne spună motivul pentru care nu le dă o stampilă și o semnătură. Dar nu vrea să îl primească, să îl înregistreze la secretariat. Spune că trebuia să se facă ședință de consiliu profesoral la Liceul <Costin Nenițescu>. Noi am cerut transferul în luna iulie la liceul unde învăța copilul, adică la <Nenițescu>. Toată luna august acest liceu nu a avut nicio ședință”, a declarat mama unui elev care  a solicitat transferul.

Zvonuri despre implicarea fostei directoare

Gurile rele spun că fosta directoare de la Liceul „Nenițescu” nu ar fi chiar străină de situația creată. Mai exact, se spune că Narcisa Dașu, văzându-se fără funcție de conducere după comasare, ar fi îndemnat mai mulți elevi și părinți să ceară transferul, aceasta fiind o metodă de răz­bunare a fostei directoare. Cu cât există mai mulți elevi care s-ar transfera, cu atât mai mari sunt șansele ca numărul de clase de la Grupul Școlar de Meserii și Servicii să se reducă, și profesorii să își piardă posturile.

De cealaltă parte, conducerea Inspectoratului Școlar Județean îi contra­zice pe părinți, spunând că au cerut transferurile târ­ziu, iar acum acestea nu se mai pot aproba.

 „Dacă nu primești acordul de la școala de unde pleci, pe motiv că se desființează clasa sau altceva, nu se poate aproba transferul”

„În primul rând, trebuie știut că nu poți primi acceptul de la școala unde urmează să te transferi până nu se aprobă transferul la școala de unde pleci. Ei au cerut târziu transferul. Trebuia să se ceară acordul în august pentru a putea primi acceptul până la finalul lunii august. Deci, s-au trezit târziu și nu ­exi­stă posibilitatea la ora aceasta să se mai transfere. Așa prevede regulamentul: în luna august, în consiliul de administrație al școlii se analizează cererile de transfer în funcție de numărul de locuri vacante și media copiilor. Dacă nu primești acordul de la școala de unde pleci, pe motiv că se desființează clasa sau altceva, nu se poate aproba transferul. Ei fac acum presiuni la Meserii și Serviciu să li se dea acordul, dar este ilegal să se dea acordul acum”, a declarat inspectorul școlar general, Florina Stoian.

Întrebată despre zvo­nurile legate de implicarea fostei directoare de la „Nenițescu” în a convinge elevii să se transfere, Florina Stoian a declarat că aceste informații au ajuns și la urechile ei.

„Și noi am aflat de la profesori că doamna, ca să se răzbune, i-a tot agitat să se transfere, dar ea nu le-a dat acord. Ea vrea să distrugă școala, să nu mai rămână nimic în urma ei. Dacă le dădea ea acordul, acum se puteau transfera. Părinții sunt acum derutați, dar nu au de ce. Copiii lor vor învăța într-o școală foarte bine dotată, cu profesori buni, ca și până acum”, a mai declarat inspectorul școlar general.

2 Comentarii

  1. Trebuia sa scrieti „gurile rele”. Deoarece acestea spun pe bune ce se intampla si deci nu sunt guri rele.

  2. Bătaie de joc, marca înregistrată in UE, pt. rămâne și alți fraieri…

    Nu mai dau voie statului sa finanteze și atunci se închid scoli, se inchid spitale, se inchide teatrul și bisericile devin monumente!
    UE accepta arabi și asiatici si i ruinează pe europenii …

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker