Considerat liceul buzoian cu cea mai impunătoare clădire, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” va beneficia de prima reabilitarea din cei 80 de ani de existenţă. Pentru ca lucrările să se poată desfăşura, autorităţile locale au anunţat că activitatea colegiului se va desfăşura într-o altă locaţie pentru o perioadă de aproape doi ani.

„Legat de locul unde se vor muta, pentru că este o problemă, circa doi ani nu se mai pot ţine cursurile acolo, nu vi-l pot spune acum, deoarece creăm panică. S-a creat deja printre părinţi şi i-am şi promis doamnei director Voicu Camelia că am să fac public acest lucru; s-au panicat că o să desfiinţăm colegiul. Nu se întâmplă aşa ceva. Vrem să modernizăm această şcoală veche. Este o şcoală de elită a Buzăului. Probabil un an şi jumătate vor învăţa copiii într-o altă locaţie. Locaţia care îi va găzdui pe  copii nu a fost încă stabilită, dar discuţiile  au fost deja demarate”, a declarat primarul Constantin Toma la Focus Tv.

Consiliul Local Municipal a aprobat reabilitarea Colegiului Eminescu în luna octombrie a anului trecut. Cheltuielile de reabilitare se ridică la 6 milioane de euro, iar finanţarea este asigurată din bugetul de stat, dar şi din  bugetul municipiului Buzău.

 

DISTRIBUIȚI
loading...