27 de ani
de presa libera
Vineri, Aprilie 28, 2017 01:30 AM

Educatie

Elevii Colegiului Economic, interviuri de angajare la mari firme din Germania

de Cristian IONESCU
Educatie  |
10.04.2017, 00:00
1207

   Colegiul Economic Buzău a avut oportunitatea de a promo­va valorile europene printr-o mobilitate în Germania, în cadrul proiectului Erasmus+“ Working in Europe-skills for success“. Doi profesori (Cătă­lina Poștovei și Mihaela Mirea) și șase elevi (Roxana Ionescu, Renata Molnar, Any Marin, Raluca Dobrișan, Radu Popa și Cezar Radu) au făcut o deplasare în Ahaus/ Germania, în perioada 26.03-01.04.2017.

   Prima activitate a fost adresată elevilor participanți, proveniți din cele șase țări partenere în cadrul proiectului - Germania, Franța, Spa­nia, Bulgaria, Croația și Ro­mânia - un exercițiu amuzant de tip speed-dating prin care tinerii să se cunoască mai bine, urmat de un „human bingo“ destinat identificării preocupărilor comune.

   Vizita la una din cele mai de succes companii din re­giu­ne, Tobit, a reprezentat opor­tunitatea de a discuta despre abilitățile necesare pentru a accesa în prezent piața muncii.

   Pentru a-și forma abilități și competențe necesare unui viitor angajat sau unui viitor candidat pentru o slujbă, în diferite domenii, elevii au participat la simularea unui interviu de angajare cu antreprenori din domenii diferite precum: Volksbank (domeniul bancar), Pietsch (domeniul co­merțului cu ridicata), Shopware (domeniul comerțului electronic). Elevii și-au pre­zentat CV-urile și scrisorile de intenție și au răspuns la întrebările angajatorilor.

   O altă zi, o altă experiență interesantă ce le-a oferit ele­vi­lor șansa de a învăța lucruri noi despre modul în care trebu­ie să se comporte atât într-un context formal, oferit de me­diul afacerilor, cât și într-unul informal, în relațiile zilnice. Este vorba despre conferința susținută de Sonja Huls, specialistă în eticheta de afaceri, care a oferit sfaturi foarte bune elevilor participanți.

   „Activitățile proiectului au vizat atât dobândirea abili­tăților necesare angajatului de succes, cât și îmbogățirea orizontului cultural, astfel pașii noștri au fost purtați înapoi în timp, când Imperiul Roman a fondat orașul Koln, denumirea pe care așezarea o poartă în societatea contemporană, Co­logne, în vremuri de mult a­puse. Aici am putut admira Catedrala, care deține două turnuri gemene, cele mai înalte din lume, și Muzeul Roman clădit pe structura unei case din vremea romanilor. Aventura noastră nu s-a în­cheiat, astfel am putut vedea cum funcționează sistemul   edu­cațional german, oportunitate oferită de participarea profesorilor și elevilor, din cele șase țări partenere, la ore de curs“, a declarat profesorul Cătălina Poș­tovei.

   Călătoria profesorilor și elevilor în Germania s-a în­cheiat sâmbătă, 1 aprilie, astfel că, la finalul ei,  elevii au dobândit abilități necesare unui angajat de succes.

   România, respectiv Cole­giul Economic Buzău, va fi gazda următoarei întâlniri din cadrul proiectului, în perioada 6-10 iunie 2017.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Apr, 21:50 OMUL POTRIVIT INTR-UN LOC POTRIVIT
Ion a comentat pentru articolul Valeriu Șușnea, în conducerea Institutului Cultural Român:
Competenta, profesionalismul, dedicarea sunt calități indiscutabile pe care un manager le poate dovedi pentru a ocupa o funcție intr-un Consiliu de conducere, cum este cel al ICR. Doresc dlui Susnea sa ne vedem, de ce nu, in poziția de reprezentant ICR pe la New York sau așa ceva. Succes si felicitări!
27 Apr, 21:31 Incotro,PNL?
Viespea buzoiana a comentat pentru articolul Cristinel Romanescu, ales președinte PNL Buzău:
Probabil ca afacerile lui Cristi Romanescu vor prospera in continuare,dar PNL-ul "se va duce de rapa".Cine crede ca Romanescu poate fi un politician care sa scoata din mocirla morala in care se afunda PNL Buzau,ori este naiv,ori este rau intentionat.Asa cum il stiu pe Cristi Romanescu,este unpolitician pentru care e valabila zicala cu "interesu poarta fesu" si implicarea sa in politica are ca unica motivatie protejarea si dezvoltarea propriilor afaceri.In mod cert,el poate fi un bun manager,dar ca politician este precum un "pui de gaina" in mijlocul unui stol de ulii.Oricum,sunt ferm convins ca PNL-ul va insemna si va conta foarte putin in politica locala,iar reanimarea si revenirea dorite se amana sine die.
27 Apr, 20:10 Felicitari primului cetatean
Alt cetatean a comentat pentru articolul Înglodat în datorii la furnizori și la stat, Căminul de bătrâni de la Vintilă Vodă, în pericol iminent de desființare:
Bravo Domnul Marinescu , in sfarsit spune cineva ceva , ca pana acum totul a fost ,,secret de stat''
Google PageRank Checker