27 de ani
de presa libera
Joi, August 17, 2017 16:43 PM

Educatie

Elevii Colegiului Economic, interviuri de angajare la mari firme din Germania

de Cristian IONESCU
Educatie  |
10.04.2017, 00:00
1332

   Colegiul Economic Buzău a avut oportunitatea de a promo­va valorile europene printr-o mobilitate în Germania, în cadrul proiectului Erasmus+“ Working in Europe-skills for success“. Doi profesori (Cătă­lina Poștovei și Mihaela Mirea) și șase elevi (Roxana Ionescu, Renata Molnar, Any Marin, Raluca Dobrișan, Radu Popa și Cezar Radu) au făcut o deplasare în Ahaus/ Germania, în perioada 26.03-01.04.2017.

   Prima activitate a fost adresată elevilor participanți, proveniți din cele șase țări partenere în cadrul proiectului - Germania, Franța, Spa­nia, Bulgaria, Croația și Ro­mânia - un exercițiu amuzant de tip speed-dating prin care tinerii să se cunoască mai bine, urmat de un „human bingo“ destinat identificării preocupărilor comune.

   Vizita la una din cele mai de succes companii din re­giu­ne, Tobit, a reprezentat opor­tunitatea de a discuta despre abilitățile necesare pentru a accesa în prezent piața muncii.

   Pentru a-și forma abilități și competențe necesare unui viitor angajat sau unui viitor candidat pentru o slujbă, în diferite domenii, elevii au participat la simularea unui interviu de angajare cu antreprenori din domenii diferite precum: Volksbank (domeniul bancar), Pietsch (domeniul co­merțului cu ridicata), Shopware (domeniul comerțului electronic). Elevii și-au pre­zentat CV-urile și scrisorile de intenție și au răspuns la întrebările angajatorilor.

   O altă zi, o altă experiență interesantă ce le-a oferit ele­vi­lor șansa de a învăța lucruri noi despre modul în care trebu­ie să se comporte atât într-un context formal, oferit de me­diul afacerilor, cât și într-unul informal, în relațiile zilnice. Este vorba despre conferința susținută de Sonja Huls, specialistă în eticheta de afaceri, care a oferit sfaturi foarte bune elevilor participanți.

   „Activitățile proiectului au vizat atât dobândirea abili­tăților necesare angajatului de succes, cât și îmbogățirea orizontului cultural, astfel pașii noștri au fost purtați înapoi în timp, când Imperiul Roman a fondat orașul Koln, denumirea pe care așezarea o poartă în societatea contemporană, Co­logne, în vremuri de mult a­puse. Aici am putut admira Catedrala, care deține două turnuri gemene, cele mai înalte din lume, și Muzeul Roman clădit pe structura unei case din vremea romanilor. Aventura noastră nu s-a în­cheiat, astfel am putut vedea cum funcționează sistemul   edu­cațional german, oportunitate oferită de participarea profesorilor și elevilor, din cele șase țări partenere, la ore de curs“, a declarat profesorul Cătălina Poș­tovei.

   Călătoria profesorilor și elevilor în Germania s-a în­cheiat sâmbătă, 1 aprilie, astfel că, la finalul ei,  elevii au dobândit abilități necesare unui angajat de succes.

   România, respectiv Cole­giul Economic Buzău, va fi gazda următoarei întâlniri din cadrul proiectului, în perioada 6-10 iunie 2017.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Martin (FAPT): Apartamentele de vacanță au adus un plus de 40% în structura de cazare de pe Litoral, în ultimii ani
Joi, August 17, 2017 16:23 PM

Turiștii români preferă tot mai mult apartamentele de vacanță în detrimentul hotelurilor de două și trei stele, iar aceste noi locuri au adus un plus de 40% în structura de cazare de pe Litoral, în special în stațiunile Mamaia și Năvodari, deși acestea nu sunt cuprinse în nicio statistică, susține Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

INHGA: Cod galben de inundații pe râul Olt, pe raza județelor Covasna, Harghita și Brașov, până la ora 21:00
Joi, August 17, 2017 16:00 PM

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenționare Cod galben de inundații, valabilă în următoarele cinci ore, în bazinul hidrografic Olt.

Doi reprezentanți ai asociațiilor de pacienți vor face parte din Comisia Națională de Bioetică a Medicamentului
Joi, August 17, 2017 15:59 PM

Doi reprezentanți ai asociațiilor de pacienți vor face parte din Comisia Națională de Bioetică a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, potrivit unei decizii luate joi la o dezbatere care a avut loc la Ministerul Sănătății.

Bodog: Vaccinul pneumococic pentru copii, un pas absolut necesar pentru a-i proteja împotriva bolilor
Joi, August 17, 2017 15:55 PM

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a afirmat joi că introducerea efectivă, din acest an, a vaccinului pneumococic pentru copii reprezintă un pas absolut necesar pentru a-i proteja împotriva unor boli precum pneumonii, otite, septicemii și meningite.

Constanța: Primarul Decebal Făgădău va deschide lucrările Conferinței PRIA Aviation
Joi, August 17, 2017 15:54 PM

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, va participa vineri, 18 august, la lucrările conferinței PRIA Aviation, ce va avea loc pentru al doilea an succesiv în județul Constanța, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
17 Aug, 16:33 Cel mai frumos
Gică contra a comentat pentru articolul În ce ritm trebuie amenjate parcări în municipiu pentru a face faţă exploziei numărului maşinilor second hand înmatriculate în ultimele luni:
Cel mai frumos loc de parcare este pe str. Transilvaniei în zona magazinelor en gros...N-are cine să gândească pozitiv în legătură cu parcările din municipiu. De luat bani se pricep și copiii mici bronzați.De geaba v-ați plimbat prin Europa guvernanților municipali!!!
17 Aug, 15:51 Traian
Ilie a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
Incepand cu1975 a fost primsecretar la buzau, pana atunci a fost Ion Sarbu !!
17 Aug, 09:03 Marcel se-ncordează dar s-ar putea să facă febră!
Pixelu sceptic a comentat pentru articolul Cum a aruncat Boşcodeală ani la rând asfaltul la canal:
Nu cred că este pură întâmplare faptul că saitul ADI „Buzău 2008” și-a modificat înfățișarea, activă fiind doar pagina de start și probabil așa va rămâne mult timp de acum încolo. Chiar sunt curios ce modificări se vor propune la Contractul de Delegare astfel încât să nu sară de băs în sus reprezentanta Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în România (o româncă sadea care n-are nici cea mai mică străbatere să pună propriile interese înaintea intereselor propriilor concetățeni români) și să amenințe cu proceduri de infringement și returnarea împrumuturilor nerambursabile derulate prin POS Mediu între anii 2007-2013 (100 milioane euro) și POIM 2014-2020 (~200 milioane euro). Vă readuc aminte că nu este vorba doar de ADI „Buzău 2008” ci de multitudinea de ADI înființate cu același scop în toată țara (nu le-am numărat dar cred că în aproape fiecare județ este constituit un ADI – dacă nu este cu apă atunci sigur este cu gunoi). Miza este uriașă. Dacă s-ar modifica algoritmul de calcul al tarifului operatorului Compania de Apă Buzău S.A., în sensul micșorării tarifelor, s-ar creea un precedent periculos care ar putea să genereze un tăvălug de astfel de modificări în toate ADI-urile din țară, fapt de neconceput pentru cel care deține în momentul actual controlul și anume BERD. Să nu ne amăgim cu mușchii lui Ciolacu. Orice partid aflat vremelnic la guvernare nu face decât să pună în practică voința proprietarului de drept al României, acela care deține capitalul și cum România mai deține mai puțin de 4% din active cam ăsta este aportul la deciziile pe care le ia partidul aflat la guvernare. În firma pe care o administrez eu dețin capitalul și, în consecință, sunt cel care ia deciziile, salariații n-au nicio putere de decizie. Cea mai recentă ispravă a bravilor apărători ai nevoiașilor este trecerea CAS-ului și a CASS-ului de la angajator la angajat, lucru care va genera anularea majorării salariului minim pe economie, fiind încă un cadou oferit capitalului în defavoarea muncii. Pare ipocrizie că tocmai eu, în calitate de angajator, critic o măsură care îmi convine dar dacă se perpetuează trendul cu cadourile oferite capitalului în defavoarea muncii (să împaci și capra și varza este imposibil), România va deveni în cel mai scurt timp un teritoriu pustiu, populația fiind forțată să migreze spre teritorii în care un loc de muncă o scoate din sărăcie și nu o adâncește, așa cum se întâmplă acum în colonia încă România.
Google PageRank Checker