27 de ani
de presa libera
Marti, Iunie 27, 2017 01:34 AM

Educatie

Elevii Colegiului Economic, interviuri de angajare la mari firme din Germania

de Cristian IONESCU
Educatie  |
10.04.2017, 00:00
1285

   Colegiul Economic Buzău a avut oportunitatea de a promo­va valorile europene printr-o mobilitate în Germania, în cadrul proiectului Erasmus+“ Working in Europe-skills for success“. Doi profesori (Cătă­lina Poștovei și Mihaela Mirea) și șase elevi (Roxana Ionescu, Renata Molnar, Any Marin, Raluca Dobrișan, Radu Popa și Cezar Radu) au făcut o deplasare în Ahaus/ Germania, în perioada 26.03-01.04.2017.

   Prima activitate a fost adresată elevilor participanți, proveniți din cele șase țări partenere în cadrul proiectului - Germania, Franța, Spa­nia, Bulgaria, Croația și Ro­mânia - un exercițiu amuzant de tip speed-dating prin care tinerii să se cunoască mai bine, urmat de un „human bingo“ destinat identificării preocupărilor comune.

   Vizita la una din cele mai de succes companii din re­giu­ne, Tobit, a reprezentat opor­tunitatea de a discuta despre abilitățile necesare pentru a accesa în prezent piața muncii.

   Pentru a-și forma abilități și competențe necesare unui viitor angajat sau unui viitor candidat pentru o slujbă, în diferite domenii, elevii au participat la simularea unui interviu de angajare cu antreprenori din domenii diferite precum: Volksbank (domeniul bancar), Pietsch (domeniul co­merțului cu ridicata), Shopware (domeniul comerțului electronic). Elevii și-au pre­zentat CV-urile și scrisorile de intenție și au răspuns la întrebările angajatorilor.

   O altă zi, o altă experiență interesantă ce le-a oferit ele­vi­lor șansa de a învăța lucruri noi despre modul în care trebu­ie să se comporte atât într-un context formal, oferit de me­diul afacerilor, cât și într-unul informal, în relațiile zilnice. Este vorba despre conferința susținută de Sonja Huls, specialistă în eticheta de afaceri, care a oferit sfaturi foarte bune elevilor participanți.

   „Activitățile proiectului au vizat atât dobândirea abili­tăților necesare angajatului de succes, cât și îmbogățirea orizontului cultural, astfel pașii noștri au fost purtați înapoi în timp, când Imperiul Roman a fondat orașul Koln, denumirea pe care așezarea o poartă în societatea contemporană, Co­logne, în vremuri de mult a­puse. Aici am putut admira Catedrala, care deține două turnuri gemene, cele mai înalte din lume, și Muzeul Roman clădit pe structura unei case din vremea romanilor. Aventura noastră nu s-a în­cheiat, astfel am putut vedea cum funcționează sistemul   edu­cațional german, oportunitate oferită de participarea profesorilor și elevilor, din cele șase țări partenere, la ore de curs“, a declarat profesorul Cătălina Poș­tovei.

   Călătoria profesorilor și elevilor în Germania s-a în­cheiat sâmbătă, 1 aprilie, astfel că, la finalul ei,  elevii au dobândit abilități necesare unui angajat de succes.

   România, respectiv Cole­giul Economic Buzău, va fi gazda următoarei întâlniri din cadrul proiectului, în perioada 6-10 iunie 2017.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Rețelele sociale se aliază împotriva terorismului
Marti, Iunie 27, 2017 01:19 AM

Corporațiile care domină rețelele sociale - Facebook, YouTube (proprietate a Google), Twitter și Microsoft - au anunțat luni formarea unui grup de lucru la nivel mondial pentru eliminarea conținutului online cu caracter terorist, informează Reuters.

NK Celje - FC Viitorul 2-3, în meci amical
Marti, Iunie 27, 2017 00:22 AM

FC Viitorul Constanța a învins formația NK Celje cu scorul de 3-2 (2-1), luni seara, pe ''Petrol Arena'' din Celje, într-un meci amical susținut în stagiul de pregătire din Slovenia, potrivit site-ului campioanei României la fotbal.

Rugby: Internaționalul Luke Samoa, pus pe lista de transferuri de CSM Știința Baia Mare
Marti, Iunie 27, 2017 00:18 AM

Conducerea administrativă a echipei de rugby CSM Știința Baia Mare, a decis să renunțe la serviciile fundașului de origine neozeelandeză Alex Giovanni Luke Samoa, a anunțat vicecampioana României pa pagina sa de Facebook.

Bistrița-Năsăud: Zeci de case afectate de grindină, copaci căzuți și mașini distruse, în urma unei vijelii
Luni, Iunie 26, 2017 23:41 PM

Comunele Mărișelu și Lechința au fost afectate, luni seara, de o vijelie puternică însoțită de grindină, care a afectat zeci de case, a distrus mașini și a pus la pământ mai mulți copaci.

Argentinianul Culio a revenit la CFR Cluj
Luni, Iunie 26, 2017 23:31 PM

Echipa de fotbal CFR Cluj a oficializat, luni, revenirea mijlocașului argentinian Juan Emmanuel Culio la formația din Gruia, a anunțat clubul pe pagina sa de Facebook.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
26 Jun, 23:04 noutati
titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ce bine, unii au aflat de unde se porneste caculatorul. Pinguinul loveste din nou sub centura, atat poate trebuie sa intelegeti.
26 Jun, 22:55 frustratul de Berca
alt prof titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Așa spun si despre mine numai minciuni : ca nu m.au vrut colegii sa le fiu sef , ca fostul primar mi.a cumpărat scoala si ca ma comportam ca pe tarlaua mea , ca elevii ziceau despre scoala ca este Jilava, ca nu ma ocup de fata mea si de aceea am dat.o la pregătire, ca nu am ce face acasa si imi fac conturi false pe facebook ( gen Luminita Begu) pentru ai jigni pe colegi si pe elevi. Numai răutăți. Lista ar continua dar vă mai zic si data viitoare. Eu inca mai vreau sa fiu director, dar nu ma mai vrea nimeni, nici chiar ISJ.ul. Și poate de aceea zice lumea ca eu atac pe unul , pe altul . Dar nu e adevărat. Sufletul meu e curat!
26 Jun, 22:53 Berca
Titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Aceasta mizerie fara de margini nu va lua sfasit pana cand acest cercopitec repetent si securist pe nume marcu secondat de catelusul lui dinu nu va iesi odata la pensie...astia doi nu au facut altceva decat sa reclame, toata viata, sa se ascunda in spatele unor postari cu nume false, conturi de fb pe care scriu agramat si sa improaste cu mocirla... nu ca ar fi prea doxati, fie vorba intre noi...doar Dumnezeu, de care nu le e frica, ii poate opri.
Google PageRank Checker