27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:42 AM

Educatie

Elevii Colegiului Economic, interviuri de angajare la mari firme din Germania

de Cristian IONESCU
Educatie  |
10.04.2017, 00:00
1372

   Colegiul Economic Buzău a avut oportunitatea de a promo­va valorile europene printr-o mobilitate în Germania, în cadrul proiectului Erasmus+“ Working in Europe-skills for success“. Doi profesori (Cătă­lina Poștovei și Mihaela Mirea) și șase elevi (Roxana Ionescu, Renata Molnar, Any Marin, Raluca Dobrișan, Radu Popa și Cezar Radu) au făcut o deplasare în Ahaus/ Germania, în perioada 26.03-01.04.2017.

   Prima activitate a fost adresată elevilor participanți, proveniți din cele șase țări partenere în cadrul proiectului - Germania, Franța, Spa­nia, Bulgaria, Croația și Ro­mânia - un exercițiu amuzant de tip speed-dating prin care tinerii să se cunoască mai bine, urmat de un „human bingo“ destinat identificării preocupărilor comune.

   Vizita la una din cele mai de succes companii din re­giu­ne, Tobit, a reprezentat opor­tunitatea de a discuta despre abilitățile necesare pentru a accesa în prezent piața muncii.

   Pentru a-și forma abilități și competențe necesare unui viitor angajat sau unui viitor candidat pentru o slujbă, în diferite domenii, elevii au participat la simularea unui interviu de angajare cu antreprenori din domenii diferite precum: Volksbank (domeniul bancar), Pietsch (domeniul co­merțului cu ridicata), Shopware (domeniul comerțului electronic). Elevii și-au pre­zentat CV-urile și scrisorile de intenție și au răspuns la întrebările angajatorilor.

   O altă zi, o altă experiență interesantă ce le-a oferit ele­vi­lor șansa de a învăța lucruri noi despre modul în care trebu­ie să se comporte atât într-un context formal, oferit de me­diul afacerilor, cât și într-unul informal, în relațiile zilnice. Este vorba despre conferința susținută de Sonja Huls, specialistă în eticheta de afaceri, care a oferit sfaturi foarte bune elevilor participanți.

   „Activitățile proiectului au vizat atât dobândirea abili­tăților necesare angajatului de succes, cât și îmbogățirea orizontului cultural, astfel pașii noștri au fost purtați înapoi în timp, când Imperiul Roman a fondat orașul Koln, denumirea pe care așezarea o poartă în societatea contemporană, Co­logne, în vremuri de mult a­puse. Aici am putut admira Catedrala, care deține două turnuri gemene, cele mai înalte din lume, și Muzeul Roman clădit pe structura unei case din vremea romanilor. Aventura noastră nu s-a în­cheiat, astfel am putut vedea cum funcționează sistemul   edu­cațional german, oportunitate oferită de participarea profesorilor și elevilor, din cele șase țări partenere, la ore de curs“, a declarat profesorul Cătălina Poș­tovei.

   Călătoria profesorilor și elevilor în Germania s-a în­cheiat sâmbătă, 1 aprilie, astfel că, la finalul ei,  elevii au dobândit abilități necesare unui angajat de succes.

   România, respectiv Cole­giul Economic Buzău, va fi gazda următoarei întâlniri din cadrul proiectului, în perioada 6-10 iunie 2017.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 135 de ani de la moartea pictorului Ion Andreescu
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:01 AM

Pictorul Ion Andreescu s-a născut la București, la 15/27 februarie 1850.

Baschet: Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă îl va invita președintele Trump
Duminica, Octombrie 22, 2017 04:01 AM

Fostul baschetbalist american Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă președintele SUA, Donald Trump, îl invită, a afirmat el sâmbătă, în timpul unei călătorii în Franța în legătură cu o operațiune de comunicare cu unul dintre sponsorii personali.

CITATUL ZILEI
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:19 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:03 AM

Este a 295-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker