27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:31 PM

Educatie

Elevii care obțin locul I la olimpiadele internaționale vor primi un salariu de bază minim brut

de Cristian IONESCU
Educatie  |
08.05.2017, 00:00
1239

   Guvernul modifică unele condiții de acordare a burselor de merit pentru elevii premiați la olimpiadele școlare internaționale. Astfel, s-au stabilit modificări în ceea ce privește sumele de bani pe care le vor primi olimpicii câștigători ai locurilor I, II și II, dar și elevii care obțin mențiuni la olim­piadele internaționale, indife­rent de disciplina de învăță­mânt.

   Cuantumul lunar al bursei de merit acordate pentru obținerea unei mențiuni la olimpiadele școlare interna­ționale a fost stabilit la un nivel echivalent cu 25% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plata la data acordării bursei, se arată într-un comunicat al guvernului.

  De asemenea, cuantumul lunar al burselor de merit olimpic internațional pentru elevii care obțin premiile I, II și II la olimpiadele internaționale va fi raportat la salariul de baza minim brut pe țară garantat în plata la data acordării bursei, astfel:

1. Elevii care obțin locul I la o olimpiadă internațională vor primi o bursă de merit în cuantum lunar echivalent cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată la data acordării bursei.

2. Pentru elevii care obțin locul al II-lea, cuantumul lunar al bursei de merit reprezintă echivalentul a 75% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată la data acordării bursei.

3. Pentru locul al III-lea, cuantumul lunar al bursei reprezintă echivalentul a 50% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată la data acordării bursei.

   Până acum, cuantumul acestor burse era raportat la salariul minim garantat pe economie.

   Guvernul declară ca inițiativa are drept scop susținerea învățământului de înaltă performanță.

Comentarii

Felicitări! (08 May, 21:40)
Unu'

Cred că este pentru prima dată când felicit pe cineva din guvern, indiferent de culoarea lui, pentru vreo inițiativă în domeniul învățământului. De data asta chiar merită felicitări. Ar trebui, poate, gândite astfel de măsuri și pentru olimpicii la nivel național. Așa vor simți că există un minimum de apreciere pentru munca lor și din partea țării în care s-au născut, nu doar din partea univeristăților străine, aflate în permanență la vânătoare de creiere.

Raspunde

Stiri Agerpres

Inflamația "antrenează" pielea pentru o însănătoșire mai rapidă (studiu)
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:18 PM

Procesele inflamatorii cutanate "antrenează" pielea pentru a se putea însănătoși mai repede în urma unor eventuale leziuni, potrivit unui studiu publicat de revista Nature și citat de EFE.

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea medicilor, urmând tratamentul obișnuit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:07 PM

Regele Mihai continuă să fie sub supravegherea permanentă a medicilor, urmând tratamentul obișnuit, a informat Casa Regală.

Pilotul care a aterizat forțat cu avionul lângă Vințu de Jos a murit
Duminica, Octombrie 22, 2017 16:00 PM

Pilotul care a aterizat forțat sâmbătă cu un avion de agrement de mici dimensiuni în zona localității Vințu de Jos a murit duminică, la o clinică din Târgu Mureș.

Moscova denunță "bombardamentele barbare" de la Raqqa, comparându-le cu cele asupra Dresdei din 1945
Duminica, Octombrie 22, 2017 15:53 PM

Rusia a denunțat vehement duminică "bombardamentele barbare" ale coaliției conduse de SUA asupra orașului Raqqa - fief al grupării jihadiste Statul Islamic în Siria cucerit în această săptămână - care au făcut "mii" de victime civile și care, potrivit ei, amintesc de bombardamentele aliaților asupra orașului german Dresda, în februarie 1945, relatează AFP.

Deputatul PNL Florin Roman: În rândul întâi trebuie să stea cei care aduc voturi PNL
Duminica, Octombrie 22, 2017 15:27 PM

O țară ca afară va exista atunci când va exista un comportament ca afară, iar în rândul întâi în PNL trebuie să stea cei care aduc voturi partidului, a declarat, duminică, deputatul liberal Florin Roman.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker