27 de ani
de presa libera
Marti, Iunie 27, 2017 06:33 AM

Educatie

Elevii care obțin locul I la olimpiadele internaționale vor primi un salariu de bază minim brut

de Cristian IONESCU
Educatie  |
08.05.2017, 00:00
1142

   Guvernul modifică unele condiții de acordare a burselor de merit pentru elevii premiați la olimpiadele școlare internaționale. Astfel, s-au stabilit modificări în ceea ce privește sumele de bani pe care le vor primi olimpicii câștigători ai locurilor I, II și II, dar și elevii care obțin mențiuni la olim­piadele internaționale, indife­rent de disciplina de învăță­mânt.

   Cuantumul lunar al bursei de merit acordate pentru obținerea unei mențiuni la olimpiadele școlare interna­ționale a fost stabilit la un nivel echivalent cu 25% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plata la data acordării bursei, se arată într-un comunicat al guvernului.

  De asemenea, cuantumul lunar al burselor de merit olimpic internațional pentru elevii care obțin premiile I, II și II la olimpiadele internaționale va fi raportat la salariul de baza minim brut pe țară garantat în plata la data acordării bursei, astfel:

1. Elevii care obțin locul I la o olimpiadă internațională vor primi o bursă de merit în cuantum lunar echivalent cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată la data acordării bursei.

2. Pentru elevii care obțin locul al II-lea, cuantumul lunar al bursei de merit reprezintă echivalentul a 75% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată la data acordării bursei.

3. Pentru locul al III-lea, cuantumul lunar al bursei reprezintă echivalentul a 50% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată la data acordării bursei.

   Până acum, cuantumul acestor burse era raportat la salariul minim garantat pe economie.

   Guvernul declară ca inițiativa are drept scop susținerea învățământului de înaltă performanță.

Comentarii

Felicitări! (08 May, 21:40)
Unu'

Cred că este pentru prima dată când felicit pe cineva din guvern, indiferent de culoarea lui, pentru vreo inițiativă în domeniul învățământului. De data asta chiar merită felicitări. Ar trebui, poate, gândite astfel de măsuri și pentru olimpicii la nivel național. Așa vor simți că există un minimum de apreciere pentru munca lor și din partea țării în care s-au născut, nu doar din partea univeristăților străine, aflate în permanență la vânătoare de creiere.

Raspunde

Stiri Agerpres

ZILE NAȚIONALE: Djibouti
Marti, Iunie 27, 2017 03:45 AM

Djibouti, cu denumirea oficială Republica Djibouti (Republique de Djibouti/Jumhuriyat Jibuti), sărbătorește, la 27 iunie, Ziua națională (aniversarea independenței, obținută în 1977), conform site-ului Ministerului Afacerilor Externe.

CITATUL ZILEI
Marti, Iunie 27, 2017 03:30 AM

"Iertăm atâta timp cât iubim. " - La Rochefoucauld, "Reflexii sau sentințe și maxime morale" (Cugetări franceze, Colecția Cogito, Ed. Albatros, 1982)

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 27 iunie
Marti, Iunie 27, 2017 03:15 AM

Premierul Republicii Moldova s-a întâlnit cu delegația României la APCE și a insistat asupra prelungirii gazoductului Iași-Ungheni
Marti, Iunie 27, 2017 03:07 AM

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, s-a întâlnit luni la Strasbourg cu delegația României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), condusă de senatorul Titus Corlățean, informează guvernul de la Chișinău într-un comunicat trimis AGERPRES.

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 27 iunie
Marti, Iunie 27, 2017 03:00 AM

Este a 178-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Jun, 00:21 Jos comunismu din scoli
Democrat a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Dacă judecam reusitele din plan profesional după calitatea vieții de familie atunci dinu trebuie sa nu mai iasă în societate. ..A uitat Cum domnul goidescu, despre care tot vorbește așa murdar pe unde apuca și cât de tare poate, a ales sa ascundă adevărul despre starea lui psihica după marele necaz de care a avut parte! Întrebat, în calitatea de director , la una din inspecțiile la clasa ale lui dinu despre starea lui psihica, a ales sa fie domn si sa ascundă prostiile pe care le făcea. ..josnic dinule ce faci acum legandu-te de tatăl sau
26 Jun, 23:50 razbunare
marcu camataru a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ati facut campanie pentru Dobrita, l-ati votat, m-ati vrut la scoala! Lasa ca va arat eu! Cel mai prost director, asta o sa aveti!
26 Jun, 23:43 Rusine
tot profesor titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ghici ghicitoarea mea: cine se ascunde in spatele acestui comentariu plin de mizerii? Toata lumea stie ca frustratul fost director Dinu, care sufera de sindromul strutului si are impresia ca daca se ascunde, lumea nu stie cine a scris. Nu te-ai saturat sa improsti cu venin in toate partile? Nu-ti mai schimbi strategia asta de a denigra numele celor care ar putea sa conduca scoala asta si care ar face o treaba mult mai buna decat tine? Mai bine fa-ti orele, ca s-au saturat copiii de povesti cu porumbei si cu pescuit si de luat note din burta. Ne-am saturat de tine ca de mere padurete. Lasa-neeeee, lasa-neeee!!!!
Google PageRank Checker