27 de ani
de presa libera
Miercuri, Mai 24, 2017 05:16 AM
dragaica

Educatie

Elevii care obțin locul I la olimpiadele internaționale vor primi un salariu de bază minim brut

de Cristian IONESCU
Educatie  |
08.05.2017, 00:00
1098

   Guvernul modifică unele condiții de acordare a burselor de merit pentru elevii premiați la olimpiadele școlare internaționale. Astfel, s-au stabilit modificări în ceea ce privește sumele de bani pe care le vor primi olimpicii câștigători ai locurilor I, II și II, dar și elevii care obțin mențiuni la olim­piadele internaționale, indife­rent de disciplina de învăță­mânt.

   Cuantumul lunar al bursei de merit acordate pentru obținerea unei mențiuni la olimpiadele școlare interna­ționale a fost stabilit la un nivel echivalent cu 25% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plata la data acordării bursei, se arată într-un comunicat al guvernului.

  De asemenea, cuantumul lunar al burselor de merit olimpic internațional pentru elevii care obțin premiile I, II și II la olimpiadele internaționale va fi raportat la salariul de baza minim brut pe țară garantat în plata la data acordării bursei, astfel:

1. Elevii care obțin locul I la o olimpiadă internațională vor primi o bursă de merit în cuantum lunar echivalent cu salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată la data acordării bursei.

2. Pentru elevii care obțin locul al II-lea, cuantumul lunar al bursei de merit reprezintă echivalentul a 75% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată la data acordării bursei.

3. Pentru locul al III-lea, cuantumul lunar al bursei reprezintă echivalentul a 50% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată la data acordării bursei.

   Până acum, cuantumul acestor burse era raportat la salariul minim garantat pe economie.

   Guvernul declară ca inițiativa are drept scop susținerea învățământului de înaltă performanță.

Comentarii

Felicitări! (08 May, 21:40)
Unu'

Cred că este pentru prima dată când felicit pe cineva din guvern, indiferent de culoarea lui, pentru vreo inițiativă în domeniul învățământului. De data asta chiar merită felicitări. Ar trebui, poate, gândite astfel de măsuri și pentru olimpicii la nivel național. Așa vor simți că există un minimum de apreciere pentru munca lor și din partea țării în care s-au născut, nu doar din partea univeristăților străine, aflate în permanență la vânătoare de creiere.

Raspunde

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: Cântărețul de muzică populară Benone Sinulescu, la 80 de ani
Miercuri, Mai 24, 2017 04:09 AM

Cântărețul de muzică populară Benone Sinulescu s-a născut la 24 mai 1937, în localitatea Siriu din județul Buzău.

Ziua europeană a parcurilor naționale
Miercuri, Mai 24, 2017 04:04 AM

La data de 24 mai, în fiecare an, este sărbătorită Ziua europeană a parcurilor naționale, cu scopul de a conștientiza comunitățile, factorii de decizie și publicul larg privind valoarea și beneficiile ariilor protejate din Europa.

Ziua Limbii Bulgare
Miercuri, Mai 24, 2017 04:01 AM

În fiecare an, la data de 24 mai se sărbătorește Ziua Limbii Bulgare.

ZILE NAȚIONALE: Statul Eritreea
Miercuri, Mai 24, 2017 03:41 AM

Statul Eritreea sărbătorește la 24 mai Ziua Națională, marcând proclamarea independenței în 1993. Situat în nord-estul Africii, statul se întinde pe o suprafață de 117.600 kmp și se învecinează cu Sudanul, Etiopia, Djibouti, fiind mărginit de Marea Roșie.

CITATUL ZILEI
Miercuri, Mai 24, 2017 03:33 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 May, 00:31 Mai usor sa previi decat sa tratezi
Radav a comentat pentru articolul Interlopul Vadar, trimis după gratii, dar lăsat cu mașinile de lux dobândite în urma furturilor din Marea Britanie:
Inca nu l-ati facut sapun pe acest individ?
23 May, 22:36 Învățămint dual
C. Tănase a comentat pentru articolul Continuă înscrierile pentru elevii buzoienii care vor o calificare și un loc de muncă sigur:
Corect, dacă ar înțelege unii profesori că trebuie să muncească, nu să se prefacă, dacă elevii chiar ar învăța și nu s-ar preface, dacă unii părinți i-ar educa cu adevărat și nu s-ar preface, ce bine ar fi!
23 May, 20:00 Drăgaica
NIQ a comentat pentru articolul Municipalitatea vrea să aducă Drăgăicii gloria de odinioară:
O sărbătoare nulă pentru cultura locală. Care tradiție, mirosul de fum și lumea (tri)coloră din jur? Toma a inventat roata, apoi spița și spițeria. Acum vrea să ridice cultura locală pe cele mai înalte culmi ale falimentului multilateral-involuntat. Să trăiască Benone, această obsesie a viitorului fost primar. În doi ani, Buzăul va ajunge sat, reședință a comunei Mărăcineni. E greu de înțeles ce l-a putut schimba pe acest om în clipa în care a devenit primar. Cine l-a pus acolo nu are decât să aibă dureri de cap. Să treacă pe ”zebre” străzilor buzoiene cu conștiința lor dublă. Domnul Toma nu e primar, e doar un nailon al partidului. Îmi pare tare rău că sunt de acord cu cei care îi contestă calitățile invizibile. Așadar, la Drăgaică, la Matusalem Sinulescu, la cârnați de toate dimensiunile, la ”muzică tradițională”. La anul 1965 sau undeva pe acolo. Se aude că dl. Toma va fi retras de bună voie de la Primărie. Cum i-a plecat un galonat din șefie, cum a adus în loc un puști cu umeri sovietici, general pe timp de pace. Tristă situație. Nu mai sunt cadre, nici luptători. Răzbelul e pe sfârșite. PSD nu e la Primărie, ci cam pe la mijlocul bulevardului. Primăria e pe o uliță, în buricul din spate al târgului. Dl. T a intrat cu tractorul în curtea orășenilor. Dle Q, oricine ai fi ai dreptate. Știu alții cine suntem. Mâine știe și primarul. Nu e rău să vorbim în somn măcar aici. Peste niște ani, vom avea dreptate. Și n-o să fie târziu nici atunci.
Google PageRank Checker