Elevii din Buzău vor studia în școală, ca materii opționale, istoria și geo­grafia județului. Proiectul, unic la nivel national, este inițiat de Primăria Buzău în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ), fiind cuprins în ­pro­punerea de buget al municipiului Buzău pe anul 2019.

Începând de anul trecut, cu ocazia Centenarului Marii Uniri, Primăria Buzău a organizat lecții de istorie în toate școlile buzoiene, susținute de isto­rici și dedicate celor mai mari personalități ale județului. Constatându-se un interes deosebit din partea elevilor, primarul Constantin Toma a considerat că ar fi ­bi­nevenită introducerea materiilor opționale dedicate istoriei și geografiei locale.

„Rămâne să verificăm conținutul auxiliarelor care vor fi folosite la clasă”

„Este o propunere a Primăriei Buzău cu care noi am fost de accord. Chiar i-am comunicat această idee și doamnei ministru Ecaterina Andronescu, când a venit la Buzău. Fiind vorba despre materii opționale, profesorii vor folosi la clasă auxiliare, dar aceste ­aux­il­iare trebuie să fie aprobate de noi, de Inspectoratul Școlar. Deocamdată nu am apucat să verificăm aceste auxiliare. Nefiind scrise de un cadru didactic, ele trebuie verificate dacă au valoare. Personal, nu red că vor fi probleme. Consider că acest proiect, care cred că este unic în țară, este unul benefic. Este minunat că elevii noștri să poată învăța la școală despre istoria și geografia județului Buzău. Vă pot spune că inspectorul de istorie și-a dat acceptul pentru un astfel de proiect. Mai rămâne să verificăm conținutul auxiliarelor care vor fi folosite la clasă”, a declarat inspectorul general adjunct al IȘJ Buzău, Nela Wamsiedel.

„Am întocmit programele și metodologia”

De asemenea, inspectorului general al IȘJ Buzău, Florina Stoian, spune că este un proiect binevenit, care are aprobarea ministerului de resort.

 „Inspectorii de specia­litate din cadrul IȘJ Buzău au întocmit programele și metodologia. Aceste discipline vor fi introduse în anul școlar 2019-2020 și vor avea un caracter opțional”, a precizat Florina Stoian pentru AGERPRES.

2 COMENTARII

  1. Fiind optional,oare directorul isi va da acceptul?Stim cu totii ca optionalele nu se aleg de parinti si elevi ci de director pentru profesorii agreati! Tot pentru unii au fost facute!Oare cum numai Buzaul reuseste?

Comments are closed.