Au reînceput înscrie­rile în programul „Hai la Olimpiadă”, implementat de Fundaţia eMAG în parteneriat cu BCR. Reţeaua centrelor gratuite de pregătire a fost extinsă şi în acest an, ajungând la 34 de centre, în 18 judeţe. Înscrierile se încheie pe 23 septembrie, iar elevii buzoieni dornici să îşi aprofundeze cunoştinţele din domeniile matematică, fizică şi informatică se pot înscrie la adresa http://hailaolimpiada.ro/inscriere/.

La Buzău, programul „Hai la Olimpiadă” se desfăşoară săptămânal la Colegiul Naţional „Bogdan Petriceicu Haşdeu”, cursurile fiind predate de profesorul Bogdan Enescu (matematică) şi profesorul Virginia Mândruţă-Tănăsescu (fizică).

Cele 34 de centre gratuite sunt deschise tuturor elevilor cu potenţial de performanţă din oraşele/regiunile respective, dar locurile sunt limitate, astfel că va ­exi­sta o testare pentru admitere. Anul acesta sunt disponibile aproximativ 5.000 de locuri.

Este cel de-al şaselea an consecutiv în care Fundaţia eMAG susţine această activitate de pregătire pentru performanţă, iar rezultatele sunt tot mai bune. Peste 200 de medalii au fost obţinute anul trecut la olimpia­dele şcolare naţio­nale de către cei 4.500 de copii care s-au pregătit în centrele „Hai la Olimpiadă”. Aceste reuşite arată nivelul competitiv la care se lucrează în centre. Pe termen lung, susţinătorii programului urmăresc crearea unei noi comunităţi de profesionişti de valoare, necesară în toate industriile din România.

„România are mulţi ­elevi buni, dar cărora le lipsesc oportunităţile de a se pregăti la un nivel peste medie, astfel încât să îşi fructifice potenţialul. În centrele implementate de noi vor descoperi dascăli dedicaţi, care le pot ghida minţile spre performanţă, fie că este vorba de fizică, matematică sau informa­tică”, spune Tudor Vlad, Preşedintele Fundaţiei eMAG.