27 de ani
de presa libera
Vineri, August 18, 2017 08:08 AM

Actualitate

240 elevi învaţă o profesie în Tabăra Meseriaşilor

de Andreea STROE
Actualitate  |
10.08.2017, 00:00
325

   240 elevi, din clasele IX-XI, şi 48 de profesori, din toate liceele tehnologice şi şcolile profesionale din judeţul Buzău, vor merge în Tabăra Meseriaşilor. Este vorba despre o tabără derulată printr-un proiect de responsabilitate socială OMV Petrom, Țara lui Andrei, prin care sunt susţinuţi toţi cei care sunt susţinuţi toţi cei care vor să îşi construiască singuri viitorul şi să creeze, împreună, o ţară mai bună, în fiecare zi. Iniţiativa se numeşte România Meseriaşă, un proiect de educaţie profesională şi tehnică organizat de OMV Petrom, bazat pe ateliere de dezvoltare personală şi profesională.

60 de participanţi au absolvit deja seria de bucătari

   În această săptămână, se desfăşoară cea de-a 3-a serie, a Mecanicilor, în Tabăra Meseriaşilor, unde sunt prezenţi 52 de băieţi şi 8 fete din liceele tehnologice şi şcoli profesionale din judeţul Buzău. Viitorii 60 de bucătari şi ospătari buzoieni din Tabăra Meseriaşilor 2017 au absolvit cu brio, vineri 4 august, proba finală a seriei lor. Ei au gătit şi servit o cină pentru 60 de persoane, la Castelul Bran, la Casa de Ceai Regina Maria. Totul, după ce au participat  timp de 3 zile la ateliere de dezvoltare personală cu trainerii de la Trend Consult, iar alte 3, în atelierele practice, cu cei mai buni mentori. Au învăţat să gătească alături de Chef Cezar Munteanu şi să servească în restaurant, împreună cu reprezentanţii City Grill. Au folosit echipamente de ultimă tehnologie de la Conti Grup şi au servit vinuri selecte marca Liliac.

40 elevi vor câştiga o bursă de studiu în valoare de 500 de lei/lună

    Tabăra aceasta are şi o miză pentru cei mai mulţi dintre participanţi. În funcţie de activitatea desfăşurată şi de interesul arătat pentru aceasta, la finalul ei, 40 elevi vor câştiga o bursă de studiu în valoare de 500 de lei/lună, pentru anul şcolar 2017-2018. Stimulentul acordat are legătură cu obiectivul organizatorilor de a-i ajuta pe elevi să fie mai pregătiţi pentru piaţa muncii, la finalul studiilor. În cadrul atelierelor de dezvoltare personală, cu sprijinul trainerilor şi al mentorilor voluntari, elevii învaţă noţiuni de bază despre comunicare, lucru în echipă, spirit antreprenorial, pregătirea în faţa angajatorului, dar şi responsabilitate civică. Elevii sunt încurajaţi să aleagă şi să facă o meserie din pasiune şi cu încrederea că vor fi respectaţi, vor deveni oameni pricepuţi şi preţuiţi pentru munca lor. La atelierele practice, elevii lucrează alături de profesionişti în domeniul specific meseriei lor.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Aretha Franklin vrea să deschidă "un mic club" la Detroit
Vineri, August 18, 2017 07:51 AM

Legenda muzicii soul Aretha Franklin, care a anunțat la începutul anului că se retrage, se gândește serios să deschidă un club de noapte la Detroit, unde ar putea "cânta din când în când", a declarat artista ziarului local Detroit Free Press citat de AFP.

Un nou film din seria 'Star Wars', dedicat lui Obi-Wan Kenobi, este în pregătire (presă)
Vineri, August 18, 2017 07:34 AM

Regizorul Stephen Daldry, cunoscut pentru filmul 'Billy Elliot', ar urma să realizeze viitorul lungmetraj din seria 'Star Wars' care îl va avea ca erou pe maestrul Jedi Obi-Wan Kenobi, a anunțat joi publicația Hollywood Reporter citată de AFP.

ALERTĂ UPDATE MAE: O a doua victimă de cetățenie română rănită în Barcelona; a fost transportată la spital, starea sa fiind stabilă
Vineri, August 18, 2017 07:15 AM

O a doua victimă de cetățenie română a fost identificată printre persoanele rănite în urma atacului terorist din Barcelona, potrivit ultimelor informații obținute de către Ambasada României la Madrid și Consulatul General al României la Barcelona.

Doi clujeni străbat cu bicicletele 1.800 de km pentru a organiza o tabără pentru copiii cu probleme grave de sănătate
Vineri, August 18, 2017 07:02 AM

Doi clujeni vor pedala 1.800 de kilometri, prin cinci țări, până pe vârful Mont Blanc, pentru a strânge bani pentru organizarea unei tabere dedicate copiilor cu diferite boli grave.

VACANȚA DE VARĂ ÎN IMAGINI
Vineri, August 18, 2017 07:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
18 Aug, 07:35 Cifre goale
Pixelu observator a comentat pentru articolul Cum vede vicepremierul Marcel Ciolacu creşterea economică a României, care se împiedică în ruinele infrastructurii:
Numai că statisticile astea sunt făcute la grămadă. Nu sunt defalcate. Ce creștere a avut capitalul străin și ce creștere a avut capitalul autohton? Mă tem că doar capitalul străin a înregistrat creștere economică. Dezvoltarea pe baza investițiilor străine este o iluzie. Pentru simplul fapt că nu este treaba lui. Treaba lui este să facă profit și să-l împartă acționarilor. Nu există în lume vreun exemplu de țară acum dezvoltată care să se fi dezvoltat numai prin investiții străine. Creșterea asta nu este un lucru rău dar nu în folosul românilor. Cum nu este nici trecerea CAS-ului și CASS-ului de la angajator la angajat. Va genera scăderea veniturilor salariaților și un cadou neașteptat pentru capital.
17 Aug, 23:34 kioveanu
john a comentat pentru articolul A murit fostul prim-secretar de Buzău Tudor Postelnicu, ,,dobitocul“ care a condus Securitatea comunistă:
I l-a aruncat pe nicu Ceausescu in bratele kiovencei!Dragoste si recompense pe bune!
17 Aug, 17:50 lsfjsal;
klgfjd a comentat pentru articolul Registrul Auto Român lucrează cu publicul vineri, cu program prelungit, şi sâmbătă, pentru recuperarea zilei libere de luni:
si cine "s a programat"? sambata ca sa lucreze si ai nostri bugetari?
Google PageRank Checker