27 de ani
de presa libera
Duminica, Octombrie 22, 2017 07:43 AM

Actualitate

240 elevi învaţă o profesie în Tabăra Meseriaşilor

de Andreea STROE
Actualitate  |
10.08.2017, 00:00
383

   240 elevi, din clasele IX-XI, şi 48 de profesori, din toate liceele tehnologice şi şcolile profesionale din judeţul Buzău, vor merge în Tabăra Meseriaşilor. Este vorba despre o tabără derulată printr-un proiect de responsabilitate socială OMV Petrom, Țara lui Andrei, prin care sunt susţinuţi toţi cei care sunt susţinuţi toţi cei care vor să îşi construiască singuri viitorul şi să creeze, împreună, o ţară mai bună, în fiecare zi. Iniţiativa se numeşte România Meseriaşă, un proiect de educaţie profesională şi tehnică organizat de OMV Petrom, bazat pe ateliere de dezvoltare personală şi profesională.

60 de participanţi au absolvit deja seria de bucătari

   În această săptămână, se desfăşoară cea de-a 3-a serie, a Mecanicilor, în Tabăra Meseriaşilor, unde sunt prezenţi 52 de băieţi şi 8 fete din liceele tehnologice şi şcoli profesionale din judeţul Buzău. Viitorii 60 de bucătari şi ospătari buzoieni din Tabăra Meseriaşilor 2017 au absolvit cu brio, vineri 4 august, proba finală a seriei lor. Ei au gătit şi servit o cină pentru 60 de persoane, la Castelul Bran, la Casa de Ceai Regina Maria. Totul, după ce au participat  timp de 3 zile la ateliere de dezvoltare personală cu trainerii de la Trend Consult, iar alte 3, în atelierele practice, cu cei mai buni mentori. Au învăţat să gătească alături de Chef Cezar Munteanu şi să servească în restaurant, împreună cu reprezentanţii City Grill. Au folosit echipamente de ultimă tehnologie de la Conti Grup şi au servit vinuri selecte marca Liliac.

40 elevi vor câştiga o bursă de studiu în valoare de 500 de lei/lună

    Tabăra aceasta are şi o miză pentru cei mai mulţi dintre participanţi. În funcţie de activitatea desfăşurată şi de interesul arătat pentru aceasta, la finalul ei, 40 elevi vor câştiga o bursă de studiu în valoare de 500 de lei/lună, pentru anul şcolar 2017-2018. Stimulentul acordat are legătură cu obiectivul organizatorilor de a-i ajuta pe elevi să fie mai pregătiţi pentru piaţa muncii, la finalul studiilor. În cadrul atelierelor de dezvoltare personală, cu sprijinul trainerilor şi al mentorilor voluntari, elevii învaţă noţiuni de bază despre comunicare, lucru în echipă, spirit antreprenorial, pregătirea în faţa angajatorului, dar şi responsabilitate civică. Elevii sunt încurajaţi să aleagă şi să facă o meserie din pasiune şi cu încrederea că vor fi respectaţi, vor deveni oameni pricepuţi şi preţuiţi pentru munca lor. La atelierele practice, elevii lucrează alături de profesionişti în domeniul specific meseriei lor.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: 135 de ani de la moartea pictorului Ion Andreescu
Duminica, Octombrie 22, 2017 05:01 AM

Pictorul Ion Andreescu s-a născut la București, la 15/27 februarie 1850.

Baschet: Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă îl va invita președintele Trump
Duminica, Octombrie 22, 2017 04:01 AM

Fostul baschetbalist american Kobe Bryant "nu va merge" la Casa Albă dacă președintele SUA, Donald Trump, îl invită, a afirmat el sâmbătă, în timpul unei călătorii în Franța în legătură cu o operațiune de comunicare cu unul dintre sponsorii personali.

CITATUL ZILEI
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:19 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 22 octombrie
Duminica, Octombrie 22, 2017 03:03 AM

Este a 295-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker