27 de ani
de presa libera
Duminica, Martie 26, 2017 06:29 AM

Educatie

Elevi și profesori din Franța poposesc o săptămână la Buzău în cadrul proiectului „Matematică în jeanși“

de Cristian IONESCU
Educatie  |
24.02.2017, 00:00
3270

   Reprezentanții Colegiului Hasdeu continuă proiectul „Matematică în jeanși“ („Math En Jeans“), realizat în par­te­neriat cu elevi și profesori din Franța.

   Ieri, 23 februarie, elevi și profesori de la Liceul „F. Arago“ din Perpignan au sosit la Buzău, unde sunt găzduiți, pe parcursul unei săptămâni, de familiile elevilor din Hasdeu. Proiectul urmărește să îmbine exercițiile de mate­ma­tică cu socializarea dintre elevii liceelor partenere, un fel de  mini-cercetare, o alternativă la olimpiadele școlare, care nu implică însă competiția.

   „Matematica în jeanși“ a debutat în 2015 cu o colaborare online între cele două licee. În 2016 a urmat vizita francezilor în Buzău, în același an hasdeienii întorcând vizita parte­nerilor din Perpignan. Ur­mează ca, în luna martie, elevii buzoieni să meargă în Franța pentru a participa la Congresul „Math En Jeans“ de la Marsilia.

   Pe parcursul celor șapte zile petrecute la Buzău, elevii și profesorii francezi vor vizita unele dintre cele mai importante obiective turistice, precum Vila Albatros, Tabăra de Sculptură Măgura, Mănăstirea Ciolanu, Vulcanii Noroioși. La nivelul Colegiului Hasdeu, proiectul „Matematica în jeanși“ este susținut de către profesorii  Rebeca Jilinschi (coordonator proiect), Tamara Popescu, Luminița Ghiță, Melania Nicolae și Bogdan Enescu.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Atac la Londra: Poliția britanică vrea informații suplimentare
Duminica, Martie 26, 2017 05:39 AM

Poliția britanică vrea să obțină mai multe informații pentru a stabili circumstanțele exacte în care Khalid Masood a decis să comită atentatul de la Londra, revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic, transmite AFP.

ZILE NAȚIONALE: Republica Populară Bangladesh
Duminica, Martie 26, 2017 05:05 AM

Republica Populară Bangladesh sărbătorește Ziua Națională la 26 martie, dată la care aniversează proclamarea independenței, în anul 1971.

Ziua internațională a luptei împotriva epilepsiei (Purple Day)
Duminica, Martie 26, 2017 04:54 AM

Ziua internațională a luptei împotriva epilepsiei, cunoscută la nivel mondial sub denumirea de Purple Day, este marcată în fiecare an pe 26 martie, vizând creșterea gradului de conștientizare la nivel mondial a bolii.

"Un binecunoscut lider terorist Al-Qaida", ucis de o lovitură americană în Afganistan (Pentagon)
Duminica, Martie 26, 2017 04:47 AM

Pentagonul a precizat sâmbătă că o lovitură a SUA în Afganistan l-a ucis în urmă cu șase zile pe un militant al grupării Al Qaida care era responsabil pentru moartea a doi membri ai serviciilor americane și acuzat pentru implicare în atacul asupra unui autobuz ce transporta echipa de cricket a statului Sri Lanka, în 2009, transmite Reuters.

DOCUMENTAR: 195 de ani de la moartea compozitorului Ludwig van Beethoven
Duminica, Martie 26, 2017 04:46 AM

Compozitorul german Ludwig van Beethoven s-a născut la Bonn, la 16 decembrie 1770.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Mar, 13:09 POLITIA LOCALA
POPESCU LEONTIN a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
DEOARECE UNITATIILE PARTICULARE LUCREAZA CU UN TARIF FOARTE MIC PE CIND UNITATIILE DE STAT PRESTATOARE DE SERVICI LUCTREZA DUPA NORME LEGE .
25 Mar, 13:06 politia locala referitor
popescu leontin a comentat pentru articolul Poliţiştii locali angajaţi ilegal, cu un pas mai aproape de concediere:
Referitor la HAUSUL CARE EXISTA INTRE POLITIA LOCALA POLITIA NATIONALA SI DIRECTIILE PUBLICE DE PAZA ALE STATULUI SINT URMATOARELE . DATORITA UNITATIILOR DIN TARA PRIN DESFINTAREA CORPURIILOR GARDIENILOR PUBLICI SA AJUNS LA HAUS
25 Mar, 08:39 ???
Virgil a comentat pentru articolul Cum a încercat Neagu să îl execute public pe Toma, dar gloanțele l-au nimerit pe Tescaru:
Au inceput lucrarile de primavara in fata locuintei lui Neagu, la Poieni, pe banii primariei. La restul populatiei cand incepe?
Google PageRank Checker