27 de ani
de presa libera
Sambata, Noiembrie 18, 2017 21:22 PM

Cultura

Elevi din şase ţări poposesc la Buzău pentru a afla „Povestea celor 497 perechi de opinci”

de Cristian IONESCU
Cultura  |
15.11.2017, 00:00
720

   Muzeul Judeţean Buzău organizează, împreună cu şcoala Gimnazială nr. 7 Buzău, în data de 15 noiembrie, începând cu ora 10,00, lecţia interactivă de storytelling „Travel the World”, la care vor lua parte elevi din alte şase ţări europene.

   Lecţia interactivă se va desfăşura în sustenabilitatea proiectului „Ocolul lumii pe jos. Povestea celor 497 de perechi de opinci”, realizat de Muzeul Judeţean Buzău printr-un grant oferit de Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Guvernul României, prin Programul Conservarea şi Revitalizarea Patrimoniului Cultural şi Natural, Mecanismul Financiar SEE 2009-20014.

   În perioada 13-17 noiembrie 2017, Şcoala Gimnazială Nr. 7 Buzău va organiza Întâlnirea Transnaţională şi Activităţile de Învăţare - Predare. Participanţii vor avea în program worksho­p - uri la Steam Hub Braşov, şi la Casa Experimentelor Bucureşti, vor vizita Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa, Vulcanii Noroioşi şi vor realiza experimente în şcoala din Buzău. Pe data de 15 noiembrie 2017, la Muzeul Judeţean Buzău, în cadrul expoziţiei „Ocolul lumii pe jos. Povestea celor 497 perechi de opinci”, elevii din şcolile partenere din Cehia, Grecia, Bulgaria, Spania, Turcia, Slovenia şi România vor participa la activitatea: „Travel the World”, activitate susţinută de şeful secţiei Istorie, Mădălina Oprea, în cadrul parteneriatului încheiat între cele două instituţii buzoiene.

   „Travel the World” va consta într-un dialog între personajul Dumitru Dan (buzoianul care  a făcut înconjurul lumii în opinci) şi auditoriul său, în timpul căruia elevii vor descoperi informaţii despre geografie, istorie, gastronomie, limba, cultura şi civilizaţia altor popoare, cât şi informaţii despre folclorul, tradiţiile, costumul popular, cântecele şi dansurile tradiţionale româneşti.

   Tot aici, după ora 15,00, în Amfiteatrul Muzeului Judeţean Buzău, va avea loc Conferinţa „House full experiments”, în care elevii ţărilor partenere îşi vor prezenta experimentele realizate în şcolile lor în cadrul proiectului „STEM by ART (Science, Technology, Engineering, Math by Art)”, proiect cu finanţare europeană ERASMUS+. 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Liga I: CS Universitatea Craiova - Juventus București 3-1, la primul meci oficial pe noul ''Oblemenco''
Sambata, Noiembrie 18, 2017 21:05 PM

CS Universitatea Craiova a învins-o pe Juventus București cu scorul de 3-1 (2-0), vineri seara, în etapa a 18-a a Ligii I de fotbal, la primul meci oficial disputat pe noul stadion ''Ion Oblemenco''.

Asociația ANCE Europe lansează proiectul 'Arhitectura României Mari'
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:41 PM

Asociația ANCE Europe lansează proiectul "Arhitectura României Mari", cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918, prin organizarea unui eveniment la București în perioada 23-25 noiembrie, având ca obiectiv aducerea în atenția publicului larg a stilului arhitectural neoromânesc.

Republica Moldova: Duminică are loc referendumul pentru destituirea primarului municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:16 PM

Peste 650.000 de persoane cu drept de vot din municipiul Chișinău sunt așteptate, duminică, la urne pentru a participa la referendumul pentru destituirea primarului Dorin Chirtoacă.

Sosirea lui Hariri la Paris contribuie la reducerea tensiunilor în Orientul Mijlociu, afirmă președinția franceză
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:11 PM

Sosirea premierului libanez demisionar Saad Hariri la Paris contribuie la "reducerea tensiunilor" în Orientul Mijlociu, unde Franța continuă să acționeze în această direcție, a afirmat sâmbătă președinția franceză, relatează AFP.

UPDATE Rugby: România - Samoa 17-13, în meci test la București (GALERIE FOTO)
Sambata, Noiembrie 18, 2017 20:01 PM

Naționala de rugby a României a învins Samoa cu scorul de 17-13 (3-10), într-un meci test disputat sâmbătă seara pe Stadionul național ''Arcul de Triumf'' din Capitală.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
17 Nov, 12:47 Când voi avea drum prin Unguriu, opresc la primărie să strâng mâna unui român căruia îi pasă de români!
Pixelu fan Tirizică a comentat pentru articolul S-a încheiat competiția pentru stabilirea județului-pilot / Buzăul va fi primul județ complet digitalizat la nivel școlar:
Devin fan „genunche” dacă legiferează și manualul unic. Momentan sunt fan Tirizică, singurul primar buzoian care a avut curajul să părăsească mizeria ADI „Buzău 2008”.
17 Nov, 10:18 tare in sfarsit
un oarecare a comentat pentru articolul Prefectura Buzău, șah la Academia Română și Judecătoria Pătârlagele:
Avem in sfarsit un prefect, o comisie judeteana si un judecator de la tribunal care arata ca se pot impotrivi unei sentinte definitive de punere in posesie a unei institutii pe 4500 ha teren padure.Macar daca nu putem sa probam competenta sa ne afisam cu varf si indesat indaratnicia.Acea sentinta o va aplica CEDO, iar pe cei cu adevarat vinovati ii va dura in basca pentru ca plateste contribuabilul roman
17 Nov, 09:59 nedumerire
kneji myamoto a comentat pentru articolul Toma: ,,Guvernul să desfiinţeze Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, un primar nu are nicio putere în realitate, doar în teorie“:
este bine domnule primar ca vrei desfiintarea anfp care intr-adevar este parazitara,dar trebuie instituit un organism independent pentru selectarea unor viitori functionari publici din care primari destoinici ca dumneata sa-si aleaga personalul cu care sa lucreze, personal selectat printr-un concurs riguros in baza unei grile ca la judecatori si cu supraveghere ca la bacalaureat.Abia atunci vei avea de unde sa alegi.Daca primul criteriu este încrederea in persoana cu care lucrezi vei avea o mare dezamagire.Mie imi scapa criteriile pentru care l-ai ales pe dl Pistol secretar al primariei, dar te asigur ca vei avea cat de curând o mare deziluzie cu privire la competenta profesionala si moralitatea acestei persoane
Google PageRank Checker