27 de ani
de presa libera
Sambata, Septembrie 23, 2017 04:54 AM
opinia-balcescu

Educatie

Elevi din șapte țări, în vizită la pensiunile buzoiene în cadrul unui proiect European

de Cristian IONESCU
Educatie  |
04.10.2016, 00:00
801

    Colegiul Economic Buzău se află în faza finală de implementare a proiectului „Improving branding of rural areas through vocational education“, finanțat din programul Erasmus+  al Comisiei Europene pe perioada 2014-2016. Este vorba despre proiectul al cărui scop principal este promovarea zonelor rurale cu potențial turistic.

   Instituțiile partenere ale acestui proiect sunt: Ceutí Town Council (Spania), Tra­nemo Kommun (Suedia), Lem­vig Kommune (Danemarca), Vzw Midwest Development (Belgia), Colegiul Economic Buzău (România), Ekonomska Skola Braca Radic (Croația), Universidad de Almería (Spa­nia), Exesios BDD (UK).

   Ultima reuniune de pro­iect, a avut loc la Buzău, în perioada 27-30 septembrie 2016, ocazie cu care  orașul nostru va fi  gazdă pentru zece de participanți din cele șapte țări partenere.

   Agenda de lucru a fost foar­te variată și a cuprins ateliere de lucru cu privire la dise­minarea produselor inte­lectuale, vizite la agenți care activează în turism/exemple de bună practică:  Pensiunea Cetățuia, Moara Veche/ Berca, Pensiunea Vulcanii Noroioși/ Scorțoasa, Crama Lacerta/ Fințești, Tabăra de sculptură Măgura, degustări de alimente și băuturi tradiționale.

   „Participanții au fost pre­zenți miercuri, 28 septembrie, la o întâlnire cu elevii Colegiului Economic Buzău, la care a participat și o delegație de patru elevi din Croația și care a avut loc în sala de festivități a Primăriei Municipiului Buzău. Oaspeții noștri au fost în­cântați de prezentările reali­zate de elevii români și croați cu privire la implicarea lor în proiect și de rolul pe care îl pot juca elevii în promovarea unor zone turistice. Discuțiile purtate pe parcursul celor două zile de activitate au avut ca principal scop monitorizarea activităților derulate până în prezent în fiecare țară și identificarea de noi modalități prin care principalul rezultat al proiectului/ broșura cu exemple de bună practică să fie cunoscută publicului larg“, a declarat prof. Cătălina Poș­tovei.

   Totodată a fost lansat site-ul proiectului (ibraveproject.eu), iar o prezentare detaliată a proiectului va avea loc la începutul lunii noiembrie, când va fi lansată și varianta în română a broșurii cu exemple de bună practică.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

G4 cere ONU reformarea urgentă a Consiliului de Securitate
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:56 AM

Mai multe țări cer Organizației Națiunilor Unite să își reformeze Consiliul de Securitate. Subiectul, care revine periodic în dezbatere, a fost redeschis de așa-numitul grup G4 cu ocazia celei de-a 72-a Adunări Generale a ONU, relatează AFP.

DOCUMENTAR: Zodia BALANȚEI (23 septembrie -22 octombrie)
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:39 AM

Se spune că cei născuți în zodia Balanței ori au o familie numeroasă, ori sunt niște singuratici. La data de 23 septembrie, din punct de vedere astrologic, se face trecerea în această zodie, a 7-a pe cercul zodiacal clasic european, care cuprinde 12 zodii. Se încheie pe 22 octombrie.

ZILE NAȚIONALE: Regatul Arabiei Saudite
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:36 AM

Regatul Arabiei Saudite, cel mai mare stat din Orientul Mijlociu, cu o suprafață de peste 2,1 milioane km pătrați, sărbătorește, la 23 septembrie, ziua națională - aniversarea constituirii Regatului Arabiei Saudite, în 1932, conform mae.ro.

CITATUL ZILEI
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:31 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 23 septembrie
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:17 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Sep, 23:27 Foarte interesant
Spectaculos! a comentat pentru articolul Buzoianca Anca Neculăiasa a devenit din model, stewardesă!:
Articole platite. Cine Doamne iarta-ma mai e si duduia asta si ce a facut pentru comunitate? Sa fim seriosi!
22 Sep, 19:59 Mizerabil om !
secuiu a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
Asta l-a prostit pe Basescu, o data atunci cand a fost pus sa distruga org .jud. PMP, si acum cand incearca disperat sa treaca la PNL sau PSD.Atat de mizerabil este incat nici ciumatii rosii nu-l mai primesc in randul lor.
22 Sep, 15:26 adevarul
max bengosu' a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
din textul lui mocanu nu-ti sare-n ochi mai pixelule,n-am spus ca portocalii sau liberalii au fost mai breji,da' judetul ala doar de ciuma aia rosie a fost condus(boscodeala,vasile)
Google PageRank Checker