27 de ani
de presa libera
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:35 PM

Educatie

Elevi din șapte țări, în vizită la pensiunile buzoiene în cadrul unui proiect European

de Cristian IONESCU
Educatie  |
04.10.2016, 00:00
837

    Colegiul Economic Buzău se află în faza finală de implementare a proiectului „Improving branding of rural areas through vocational education“, finanțat din programul Erasmus+  al Comisiei Europene pe perioada 2014-2016. Este vorba despre proiectul al cărui scop principal este promovarea zonelor rurale cu potențial turistic.

   Instituțiile partenere ale acestui proiect sunt: Ceutí Town Council (Spania), Tra­nemo Kommun (Suedia), Lem­vig Kommune (Danemarca), Vzw Midwest Development (Belgia), Colegiul Economic Buzău (România), Ekonomska Skola Braca Radic (Croația), Universidad de Almería (Spa­nia), Exesios BDD (UK).

   Ultima reuniune de pro­iect, a avut loc la Buzău, în perioada 27-30 septembrie 2016, ocazie cu care  orașul nostru va fi  gazdă pentru zece de participanți din cele șapte țări partenere.

   Agenda de lucru a fost foar­te variată și a cuprins ateliere de lucru cu privire la dise­minarea produselor inte­lectuale, vizite la agenți care activează în turism/exemple de bună practică:  Pensiunea Cetățuia, Moara Veche/ Berca, Pensiunea Vulcanii Noroioși/ Scorțoasa, Crama Lacerta/ Fințești, Tabăra de sculptură Măgura, degustări de alimente și băuturi tradiționale.

   „Participanții au fost pre­zenți miercuri, 28 septembrie, la o întâlnire cu elevii Colegiului Economic Buzău, la care a participat și o delegație de patru elevi din Croația și care a avut loc în sala de festivități a Primăriei Municipiului Buzău. Oaspeții noștri au fost în­cântați de prezentările reali­zate de elevii români și croați cu privire la implicarea lor în proiect și de rolul pe care îl pot juca elevii în promovarea unor zone turistice. Discuțiile purtate pe parcursul celor două zile de activitate au avut ca principal scop monitorizarea activităților derulate până în prezent în fiecare țară și identificarea de noi modalități prin care principalul rezultat al proiectului/ broșura cu exemple de bună practică să fie cunoscută publicului larg“, a declarat prof. Cătălina Poș­tovei.

   Totodată a fost lansat site-ul proiectului (ibraveproject.eu), iar o prezentare detaliată a proiectului va avea loc la începutul lunii noiembrie, când va fi lansată și varianta în română a broșurii cu exemple de bună practică.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni a vorbit cu ambasadorul Italiei despre cazul româncei sechestrate
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:27 PM

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a vorbit, joi, cu ambasadorul Italiei, Marco Giungi, despre cazul româncei sechestrate timp de 10 ani în peninsulă, anunță un comunicat al ministerului, transmis AGERPRES.

Cătălin Ivan: Există un grup în PSD, tot mai mare, care lucrează la un nou proiect
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:25 PM

Grupul de social-democrați care lucrează în prezent la un nou proiect pentru PSD își va face publice ideile la începutul anului viitor, a declarat joi europarlamentarul Cătălin Ivan.

Rugby: Cel puțin o treime din membrii Consiliului federației internaționale de resort vor fi femei
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:23 PM

Cel puțin o treime din membrii Consiliului federației internaționale de resort vor fi femei, începând de anul viitor, a anunțat joi conducerea World Rugby (WR), care a menționat că dorește să acționeze în continuare pentru egalitatea de gen la toate nivelurile organizației.

Dragnea anunță că nu va accepta invitația președintelui Iohannis de 1 Decembrie
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:23 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, joi, că nu va accepta invitația președintelui Klaus Iohannis la parada de 1 Decembrie, dar că va fi prezent la un alt eveniment dedicat Zilei Naționale.

Dragnea, despre moțiune: Ne-am îngrijit să avem colegi în sală, ca să le asigurăm cvorum
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:22 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a apreciat, joi, că textul moțiunii de cenzură a fost "plin de invective, de minciună" și a adăugat că parlamentarii PSD au fost prezenți în sală pentru a asigura cvorumul necesar.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 11:46 si-a vazut sacii-ncaruta
Muzgoci fripturistul a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Se vorbeste despre o euglena care s-a tarat toata viata sa-i fie cald lui si numai lui.A plecat sa distruga si Patarlagele precum a facut cu Nehoiu.Apropo;a inceput sa functioneze central din Nehoiu?
23 Nov, 11:28 De ce?
sorin a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
StimATA REDACTIE A ZIARULUI de ce nu mai postati comentariile la articolul de mai sus? A telefonat MUZGOCI sau dl.Ciolacu sa nu mai postati.Chiar daca nu mai postati,lumea stie cine este domnul Muzgoci.Dl Muzgoci=superficial,impostor .
23 Nov, 10:24 IMPOSTOR
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Da paraseste functia de consilier judetean,deoarece vrea sa ajunga dir.la ITM-BUZAU.Sa angajat la primarie la PATARLAGELE sa poata primi calitatea de functionar public.Referitor la spagile care le lua la PDL NEHOIU este perfect adevarat.
Google PageRank Checker