27 de ani
de presa libera
Sambata, Septembrie 23, 2017 04:55 AM
opinia-balcescu

Educatie

Elevi ai Colegiului Economic și Colegiului Eminescu, la Parlamentul European

de Cristian IONESCU
Educatie  |
07.11.2016, 00:00
3161

   În cadrul proiectului  „Să cunoaștem Parlamentul European“, elevi de la Colegiul Economic și de la Colegiul Națio­nal Mihai Eminescu au fost invitați să viziteze Parlamentul European din Bruxelles. Obiectivul proiectului a fost familiarizarea cu privire la atribuțiile și rolul Parlamentului European în arhitectura instituțională europeană, precum și cu activitatea europarlamentarilor. Nu au lipsit vizitele culturale la Mini Europe și Atomium, două dintre simbolurile orașului Bruxelles, devenite simboluri ale Uniunii Europene, prilej cu care tinerii au „vizitat“ toate cele 28 de țări ale UE și au admirat construcția-simbol a Expoziției Universale din 1958, rămasă unică în peisajul european, vestigiu al trecutului cu forme futuriste.

   „Proiectul a fost extrem de profitabil pentru elevii mei. Au participat elevi merituoși, care în ultimii ani s-au implicat în proiectele pe care le-am derulat. Sunt sigură că prin dise­minarea pe care o vor face la nivelul colegiului  în zilele următoare, ei îi vor motiva și pe alți colegi de-ai  lor să se implice în proiecte, această metodă minunată de învățare pe care o promovez de peste 25 de ani și care a dat multe roade. Sper ca sutele de elevi ai mei, care zeci de ani au participat la astfel de proiecte, desfășurate împreună în Europa sau Africa, să promoveze această metodă ca pe o experiență pozitivă, atât în viața personală, cât și în societate, în general, schimbând astfel modul tradițional de a face educație. Elevii au fost uimiți de numărul mare de buzoieni care lucrează acolo. Chiar și prezentarea oficială ne-a făcut-o tot o buzoiancă. Deci, se poate! Mulțumim domnului europarlamentar Andi Cristea pentru primirea pe care ne-a făcut-o, domnului Sergiu ­Gheo­rghe pentru grija cu care s-a ocupat de copiii noștri și, nu în ultimul rând, domnului Marcel Ciolacu pentru includerea noastră în acest proiect“, a declarat prof. Adriana Pietrăreanu de la Colegiul Economic.

La discuții cu europarlamentarul Andi Cristea

  La rândul lor, elevii buzoieni consideră că vizita la Bruxelles a fost importantă pentru că au înțeles care sunt atribuțiile unui europarlamentar.

    „Mă simt onorată că mi-am reprezentat liceul la Bruxelles, că am luat parte la acest proiect care, pot spune, mi-a schimbat viziunea față de politică și față de acest mediu atât de mult că mi-ar plăcea să mă întorc aici, nu doar ca vizitator, ci să lucrez aici. Totul ne-a fost prezentat din altă perspectivă, pe înțelesul nostru, iar numeroasele informații cu privire la atribuțiile unui europarlamentar, organizarea Parlamentului ne vor fi de folos și le vom transmite mai departe pentru ca și cei ce nu ne-au însoțit să poată beneficia de ele“, a declarat Andreea Tarău, președintele Consiliului Școlar al Elevilor din Colegiul Economic.

   Invitația tinerilor în Parlamentul European a fost făcută de către europarlamentarul Andi Cristea, născut la Buzău, cel care activează în Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților. Andi Cristea este președinte al Delegației la Comisia parlamentară de Asociere UE-Moldova (D-MD), membru în Comisia pentru Afaceri Externe (AFET), în Delegația la Adunarea Parlamentară Euronest (DEPA) și membru al Conferinței președinților de delegație (CPDE).

   „Am avut plăcerea să organizez o vizită de studiu la Parlamentul European pentru elevii a două colegii de top din Buzău (Economic și Mihai Eminescu). Dincolo de prezen­tările făcute, a fost un prilej unic să stau de vorbă cu voi și sunt convins că, pentru fiecare dintre noi, dialogul a reprezentat o infuzie de idei noi și opțiuni revelatoare. Felicitări doamnelor profesoare Adriana Pietrăreanu și Monica Haralambie pentru rezultatele bune ale tinerilor și mult succes pe mai departe!“, a spus europarlamentarul Andi Cristea.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

G4 cere ONU reformarea urgentă a Consiliului de Securitate
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:56 AM

Mai multe țări cer Organizației Națiunilor Unite să își reformeze Consiliul de Securitate. Subiectul, care revine periodic în dezbatere, a fost redeschis de așa-numitul grup G4 cu ocazia celei de-a 72-a Adunări Generale a ONU, relatează AFP.

DOCUMENTAR: Zodia BALANȚEI (23 septembrie -22 octombrie)
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:39 AM

Se spune că cei născuți în zodia Balanței ori au o familie numeroasă, ori sunt niște singuratici. La data de 23 septembrie, din punct de vedere astrologic, se face trecerea în această zodie, a 7-a pe cercul zodiacal clasic european, care cuprinde 12 zodii. Se încheie pe 22 octombrie.

ZILE NAȚIONALE: Regatul Arabiei Saudite
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:36 AM

Regatul Arabiei Saudite, cel mai mare stat din Orientul Mijlociu, cu o suprafață de peste 2,1 milioane km pătrați, sărbătorește, la 23 septembrie, ziua națională - aniversarea constituirii Regatului Arabiei Saudite, în 1932, conform mae.ro.

CITATUL ZILEI
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:31 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 23 septembrie
Sambata, Septembrie 23, 2017 03:17 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Sep, 23:27 Foarte interesant
Spectaculos! a comentat pentru articolul Buzoianca Anca Neculăiasa a devenit din model, stewardesă!:
Articole platite. Cine Doamne iarta-ma mai e si duduia asta si ce a facut pentru comunitate? Sa fim seriosi!
22 Sep, 19:59 Mizerabil om !
secuiu a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
Asta l-a prostit pe Basescu, o data atunci cand a fost pus sa distruga org .jud. PMP, si acum cand incearca disperat sa treaca la PNL sau PSD.Atat de mizerabil este incat nici ciumatii rosii nu-l mai primesc in randul lor.
22 Sep, 15:26 adevarul
max bengosu' a comentat pentru articolul Mocanu: ,,Social-democraţii manipulează chiar şi vremea“:
din textul lui mocanu nu-ti sare-n ochi mai pixelule,n-am spus ca portocalii sau liberalii au fost mai breji,da' judetul ala doar de ciuma aia rosie a fost condus(boscodeala,vasile)
Google PageRank Checker