27 de ani
de presa libera
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:34 PM

Educatie

Elevi ai Colegiului Economic și Colegiului Eminescu, la Parlamentul European

de Cristian IONESCU
Educatie  |
07.11.2016, 00:00
3214

   În cadrul proiectului  „Să cunoaștem Parlamentul European“, elevi de la Colegiul Economic și de la Colegiul Națio­nal Mihai Eminescu au fost invitați să viziteze Parlamentul European din Bruxelles. Obiectivul proiectului a fost familiarizarea cu privire la atribuțiile și rolul Parlamentului European în arhitectura instituțională europeană, precum și cu activitatea europarlamentarilor. Nu au lipsit vizitele culturale la Mini Europe și Atomium, două dintre simbolurile orașului Bruxelles, devenite simboluri ale Uniunii Europene, prilej cu care tinerii au „vizitat“ toate cele 28 de țări ale UE și au admirat construcția-simbol a Expoziției Universale din 1958, rămasă unică în peisajul european, vestigiu al trecutului cu forme futuriste.

   „Proiectul a fost extrem de profitabil pentru elevii mei. Au participat elevi merituoși, care în ultimii ani s-au implicat în proiectele pe care le-am derulat. Sunt sigură că prin dise­minarea pe care o vor face la nivelul colegiului  în zilele următoare, ei îi vor motiva și pe alți colegi de-ai  lor să se implice în proiecte, această metodă minunată de învățare pe care o promovez de peste 25 de ani și care a dat multe roade. Sper ca sutele de elevi ai mei, care zeci de ani au participat la astfel de proiecte, desfășurate împreună în Europa sau Africa, să promoveze această metodă ca pe o experiență pozitivă, atât în viața personală, cât și în societate, în general, schimbând astfel modul tradițional de a face educație. Elevii au fost uimiți de numărul mare de buzoieni care lucrează acolo. Chiar și prezentarea oficială ne-a făcut-o tot o buzoiancă. Deci, se poate! Mulțumim domnului europarlamentar Andi Cristea pentru primirea pe care ne-a făcut-o, domnului Sergiu ­Gheo­rghe pentru grija cu care s-a ocupat de copiii noștri și, nu în ultimul rând, domnului Marcel Ciolacu pentru includerea noastră în acest proiect“, a declarat prof. Adriana Pietrăreanu de la Colegiul Economic.

La discuții cu europarlamentarul Andi Cristea

  La rândul lor, elevii buzoieni consideră că vizita la Bruxelles a fost importantă pentru că au înțeles care sunt atribuțiile unui europarlamentar.

    „Mă simt onorată că mi-am reprezentat liceul la Bruxelles, că am luat parte la acest proiect care, pot spune, mi-a schimbat viziunea față de politică și față de acest mediu atât de mult că mi-ar plăcea să mă întorc aici, nu doar ca vizitator, ci să lucrez aici. Totul ne-a fost prezentat din altă perspectivă, pe înțelesul nostru, iar numeroasele informații cu privire la atribuțiile unui europarlamentar, organizarea Parlamentului ne vor fi de folos și le vom transmite mai departe pentru ca și cei ce nu ne-au însoțit să poată beneficia de ele“, a declarat Andreea Tarău, președintele Consiliului Școlar al Elevilor din Colegiul Economic.

   Invitația tinerilor în Parlamentul European a fost făcută de către europarlamentarul Andi Cristea, născut la Buzău, cel care activează în Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților. Andi Cristea este președinte al Delegației la Comisia parlamentară de Asociere UE-Moldova (D-MD), membru în Comisia pentru Afaceri Externe (AFET), în Delegația la Adunarea Parlamentară Euronest (DEPA) și membru al Conferinței președinților de delegație (CPDE).

   „Am avut plăcerea să organizez o vizită de studiu la Parlamentul European pentru elevii a două colegii de top din Buzău (Economic și Mihai Eminescu). Dincolo de prezen­tările făcute, a fost un prilej unic să stau de vorbă cu voi și sunt convins că, pentru fiecare dintre noi, dialogul a reprezentat o infuzie de idei noi și opțiuni revelatoare. Felicitări doamnelor profesoare Adriana Pietrăreanu și Monica Haralambie pentru rezultatele bune ale tinerilor și mult succes pe mai departe!“, a spus europarlamentarul Andi Cristea.

Comentarii

Acest articol nu are comentarii! Fii primul care comenteaza in legatura cu acest articol!

Stiri Agerpres

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni a vorbit cu ambasadorul Italiei despre cazul româncei sechestrate
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:27 PM

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, a vorbit, joi, cu ambasadorul Italiei, Marco Giungi, despre cazul româncei sechestrate timp de 10 ani în peninsulă, anunță un comunicat al ministerului, transmis AGERPRES.

Cătălin Ivan: Există un grup în PSD, tot mai mare, care lucrează la un nou proiect
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:25 PM

Grupul de social-democrați care lucrează în prezent la un nou proiect pentru PSD își va face publice ideile la începutul anului viitor, a declarat joi europarlamentarul Cătălin Ivan.

Rugby: Cel puțin o treime din membrii Consiliului federației internaționale de resort vor fi femei
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:23 PM

Cel puțin o treime din membrii Consiliului federației internaționale de resort vor fi femei, începând de anul viitor, a anunțat joi conducerea World Rugby (WR), care a menționat că dorește să acționeze în continuare pentru egalitatea de gen la toate nivelurile organizației.

Dragnea anunță că nu va accepta invitația președintelui Iohannis de 1 Decembrie
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:23 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, joi, că nu va accepta invitația președintelui Klaus Iohannis la parada de 1 Decembrie, dar că va fi prezent la un alt eveniment dedicat Zilei Naționale.

Dragnea, despre moțiune: Ne-am îngrijit să avem colegi în sală, ca să le asigurăm cvorum
Joi, Noiembrie 23, 2017 16:22 PM

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a apreciat, joi, că textul moțiunii de cenzură a fost "plin de invective, de minciună" și a adăugat că parlamentarii PSD au fost prezenți în sală pentru a asigura cvorumul necesar.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 11:46 si-a vazut sacii-ncaruta
Muzgoci fripturistul a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Se vorbeste despre o euglena care s-a tarat toata viata sa-i fie cald lui si numai lui.A plecat sa distruga si Patarlagele precum a facut cu Nehoiu.Apropo;a inceput sa functioneze central din Nehoiu?
23 Nov, 11:28 De ce?
sorin a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
StimATA REDACTIE A ZIARULUI de ce nu mai postati comentariile la articolul de mai sus? A telefonat MUZGOCI sau dl.Ciolacu sa nu mai postati.Chiar daca nu mai postati,lumea stie cine este domnul Muzgoci.Dl Muzgoci=superficial,impostor .
23 Nov, 10:24 IMPOSTOR
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Da paraseste functia de consilier judetean,deoarece vrea sa ajunga dir.la ITM-BUZAU.Sa angajat la primarie la PATARLAGELE sa poata primi calitatea de functionar public.Referitor la spagile care le lua la PDL NEHOIU este perfect adevarat.
Google PageRank Checker