Locuitorii județului Bu­zău pot beneficia de electrocardiograme gratuite, până la sfârșitul lunii aprilie, pentru a depista bolile de inimă. Programul de screening este oferit de Clinica Ritmico Buzău, parte a primei rețele naționale de clinici private axate exclusiv pe investigarea și diagnosticul afecțiunilor cardiovasculare.

Programul de screening cardiac gratuit pentru lo­cuitorii județelor în care activează Clinica Ritmico a fost lansat încă de anul trecut și a fost inițiat pentru a veni în întâmpinarea unei probleme cu care se confruntă românii. Concret,  „România se află pe primele locuri în Europa în ce privește mortalitatea cauzată de bolile de inimă. 2 din 3 decese sunt cauzate de cardiovasculare nedes­co­pe­rite și netratate la timp”, transmit reprezentanții clinicii.

Până la momentul lan­sării programului și în municipiu, odată cu deschiderea Clinicii Ritmico pentru buzoieni, au beneficiat de screening cardiac gratuit locuitorii din Giurgiu, Focșani și Constanța. ,,Rezultatele arată că peste 30% dintre cei testați sufereau de afecțiuni cardiace care au necesitat investigații ulterioare și tratament. Prin­tre cele mai des întâlnite afecțiuni depistate se numără hipertensiunea arterială, aritmiile cardiace și bolile ischemice. Acestea apar, în general, din cauza mai multor factori de risc cum ar fi dietele alimentare dezechilibrate, cu aport mare de sare, consumul băuturilor alcoolice, fumatul și sedentarismul. În plus, lipsa controalelor medicale duce la depistarea tardivă a acestor afecțiuni. 1 din 5 pacienți testați nu știa că are probleme cu inima”, mai informează reprezentanții Clinicii Ritmico.

De ce ar trebui buzoienii să treacă pragul clinicii

Managerul general al Cli­nicilor Ritmico, Iulian Pleș­can, îi îndeamnă pe buzoieni să ia în serios această ofertă de a face gratuit analizele  pentru inimă pentru că  „electrocardiograma este cel mai la îndemână test care ne poate spune dacă un pacient suferă de afecțiuni cardiovasculare”. De asemenea, managerul

Iulian Pleșcan spune că ­ana­lizele nu sunt de durată și reprezintă o modalitate eficientă de prevenție.  „Durea­ză puțin, nu doare și o oferim gratuit pentru locuitorii din Buzău luna aceasta. Nu aveți niciun motiv să nu veniți! La Clinicile RITMICO punem accentul în mod deosebit pe prevenție. Este important pentru noi ca tot mai mulți români să aibă acces la astfel de servicii”, a declarat Iulian Pleșcan, managerul general al Clinicilor Ritmico.

Care este oferta de servicii a Clinicii Ritmico

Clinica Ritmico Buzău are trei cabinete de consultații și o sală de tratament și va funcționa în Bdul. Stadionului nr 7. Clinica dispune de dotări pentru toate tipurile de investigații pentru diagnosticarea afecțiunilor cardiovasculare: ecografie cardiacă, ecografie transesofagiană, ecografie doppler vasculară și arterială, ecografie doppler carotidiană, electrocardiogramă, monito­rizare holter EKG, monito­rizare holter TA și test de efort. Pacienții vor beneficia de expertiza unora dintre cei mai bine cotați medici din Buzău și București. Consultațiile și investigațiile se vor putea face în baza unei programări telefonice la nu­mărul de call-center 021 9966.

Investiții de 4,5 milioane euro

Rețeaua Clinicile RITMICO face parte din planul de investiții al Spitalului Monza și Centrele ARES. În următorii cinci ani vor fi investiți peste 4,5 milioane de euro în această rețea de clinici-butic, axată pe investigarea și diagnosticul afec­țiunilor cardiovasculare. Până la finalul anului 2023 vor fi înființate cel puțin 30 de clinici în orașe mici și medii, unde accesul la investigații de specia­litate este redus. Investiția în clinica de la Buzău, ca și în celelalte deschise în alte județe este de aproximativ 120-150.000 de euro.

DISTRIBUIȚI
loading...