Opt elevi reprezintă, în aceste zile, Buzăul, la etapa ­națio­nală a Olimpiadei „Știinte pentru Juniori“, ce are loc la Colegiul Național Unirea din Focșani. Competiția verifică cunoș­tințele de chimie, fizică și biologie ale elevilor de clasele a VII-a, a VIII-a și a IX-a, cu ­res­pectarea condiției ca participantul să nu împlinească vârsta de 16 ani până la data de 31 decembrie 2018.

Este vorba despre Răzvan Iordache, multiplu olimpic național la Astronomie, Fi­zică, Matematică, cel care a absolvit de curând Școala nr. 15 cu 10 pe linie; de Luca Pană, de la Școala nr. 1, cel care, în 2017, a obținut medalie de aur la Olimpiada Națională de Matematică, medalie de argint la Olimpiada Națională de Fizică și anul acesta s-a calificat în lotul lărgit de juniori pentru Olimpiada Balcanică de Matematică. Alături de ei, din lot mai fac parte Andreea Ioana Bucur, Răzvan Ștefan Costea și Liviu Gabriel Stoica (de la Școala nr. 1), Alexandru Asănache, Maria Teodora Androne (Colegiul Hasdeu) și Dragoș Sebastian Merișca (Școala nr. 11).

Cei opt elevi buzoieni sunt însoțiți la Focșani de profesoara Rădița Palela.

Probele de concurs la Olimpiada „Știinte pentru Juniori” sunt proba teoretică și proba practică, iar rezultatele finale vor fi făcute publice astăzi 25 iulie, când este programată festivitatea de premiere. După prima probă a olimpiadei, cea practică, susținută luni, 23 iunie, cel mai mare punctaj obținut de un buzoian a fost cel al lui Dragoș Merișca (70 puncte), urmat de Luca Pană (62 puncte).

Concurenții cu cele mai bune rezultate vor fi cooptați în lotul lărgit pentru etapa internațională a Olimpiadei de Științe, care va fi format din primii 15 elevi din lista clasamentului final al olimpiadei, etapa națională.

DISTRIBUIȚI
loading...

1 COMENTARIU

  1. Sunteți nedrepți și subiectivi! Publicați informații părtinitoare și unele din ele chiar exagerat eronate! Mai sunt și alți elevi din acest lot care au participat la Olimpiade nationale și chiar au luat premii mai mari sau s-au clasat mai sus în ierarhia națională! Dar… deh… muuuulte interese meschine!

Comments are closed.