27 de ani
de presa libera
Marti, Iunie 27, 2017 06:40 AM

Educatie

Ei sunt elevii care au dus Buzăul, al cincilea an consecutiv, pe locul I pe țară la Olimpiada de Istorie

de Cristian IONESCU
Educatie  |
03.05.2017, 00:00
7735

   O nouă performanță pentru elevii buzoieni în cadrul olimpiadelor naționale.

   Buzăul a găzduit, în perioada 24-27 aprilie, faza națională a Olimpiadei de Istorie, competiție la care au participat peste 200 de elevi și 42 de profesori din țară. În urma probei scrise, echipa Buzăului formată din cinci elevi ai Colegiului „B. P. Hasdeu” s-a clasat pe locul I pe țară, cu 86 de puncte, fiind urmată de echipa județului Gorj, cu 83.20 de puncte. Este pentru a cincea oară consecutiv când Buzăul ocupă prima poziție a clasamentului la această fază a olimpiadei.

   Echipa care a reprezentat județul a fost compusă din Victor Grigoraș (clasa a VIII-a), Raluca Trandafir (clasa a IX-a), Andreea Vasile (clasa a X-a), Petruț Dinu (clasa a XI-a) și Andreea Stanciu (clasa a XII-a). Cei cinci hasdeieni au fost pregătiți pentru olimpiadă de profesorii Dănuț Solcan și Carmina Miron.

  Dacă în clasamentul pe echipe buzoienii au ocupat prima poziție, și la nivel individual (pe clase) fiecare dintre cei cinci buzoieni au câștigat câte un premiu. Astfel, Raluca Trandafir a obținut premiul I la clasa a IX-a (la egalitate cu o elevă din Dâmbovița), Andreea Stanciu a obținut premiul III la clasa a XII-a, Victor Grigoraș a obținut mențiune la clasa a VIII-a, Andreea Vasile a obținut premiul special la clasa a X-a și Petruț Dinu a obținut premiul special la clasa a XI-a.

   Buzoianul Dinu Petruț, trei olimpiade naționale în zece zile

   „În calitate de gazde suntem foarte mulțumiți atât de rezultatele obținute de echipa Buzăului, cât și de modul în care am reușit să organizăm această olimpiadă. Trebuie să știți că unul dintre olimpicii buzoieni, Dinu Petruț, a participat pe parcursul a zece zile la trei olimpiade naționale. I-am văzut pe cei cinci când au ieșit de la proba scrisă și m-au impresionat; erau bucuroși datorită subiectelor și, totodată, emoționați pentru că nu voiau să strice tradiția anilor consecutivi în care Buzăul a obținut locul I la nivel național”, a declarat inspectorul școlar Mihaela Alexandru.

   Reprezentanta Inspectoratului Școlar Județean spune că cei peste 250 de participanți au beneficiat de cele mai bune condiții pe parcursul zilelor petrecute la Buzău.

   „Participanții veniți din toată țara au fost cazați la Hotel Pietroasa. Nu știu câți organizatori au reușit să ofere o cazare la un hotel de patru stele. Trebuie să le mulțumim pentru susținerea financiară și celor de la Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, care au contribuit la acordarea premiilor, și celor de la Consiliul Județean, care au susținut financiar organizarea olimpia­dei“, a mai declarat inspectorul Mihaela Alexandru.

 

Comentarii

Olimpiada (03 May, 10:22)
Nedelcu Florentina

FELICITARI!

Raspunde

Stiri Agerpres

ZILE NAȚIONALE: Djibouti
Marti, Iunie 27, 2017 03:45 AM

Djibouti, cu denumirea oficială Republica Djibouti (Republique de Djibouti/Jumhuriyat Jibuti), sărbătorește, la 27 iunie, Ziua națională (aniversarea independenței, obținută în 1977), conform site-ului Ministerului Afacerilor Externe.

CITATUL ZILEI
Marti, Iunie 27, 2017 03:30 AM

"Iertăm atâta timp cât iubim. " - La Rochefoucauld, "Reflexii sau sentințe și maxime morale" (Cugetări franceze, Colecția Cogito, Ed. Albatros, 1982)

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 27 iunie
Marti, Iunie 27, 2017 03:15 AM

Premierul Republicii Moldova s-a întâlnit cu delegația României la APCE și a insistat asupra prelungirii gazoductului Iași-Ungheni
Marti, Iunie 27, 2017 03:07 AM

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, s-a întâlnit luni la Strasbourg cu delegația României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), condusă de senatorul Titus Corlățean, informează guvernul de la Chișinău într-un comunicat trimis AGERPRES.

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 27 iunie
Marti, Iunie 27, 2017 03:00 AM

Este a 178-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
27 Jun, 00:21 Jos comunismu din scoli
Democrat a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Dacă judecam reusitele din plan profesional după calitatea vieții de familie atunci dinu trebuie sa nu mai iasă în societate. ..A uitat Cum domnul goidescu, despre care tot vorbește așa murdar pe unde apuca și cât de tare poate, a ales sa ascundă adevărul despre starea lui psihica după marele necaz de care a avut parte! Întrebat, în calitatea de director , la una din inspecțiile la clasa ale lui dinu despre starea lui psihica, a ales sa fie domn si sa ascundă prostiile pe care le făcea. ..josnic dinule ce faci acum legandu-te de tatăl sau
26 Jun, 23:50 razbunare
marcu camataru a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ati facut campanie pentru Dobrita, l-ati votat, m-ati vrut la scoala! Lasa ca va arat eu! Cel mai prost director, asta o sa aveti!
26 Jun, 23:43 Rusine
tot profesor titular a comentat pentru articolul Peste 70 de posturi de directori de școli, scoase la concurs la Buzău:
Ghici ghicitoarea mea: cine se ascunde in spatele acestui comentariu plin de mizerii? Toata lumea stie ca frustratul fost director Dinu, care sufera de sindromul strutului si are impresia ca daca se ascunde, lumea nu stie cine a scris. Nu te-ai saturat sa improsti cu venin in toate partile? Nu-ti mai schimbi strategia asta de a denigra numele celor care ar putea sa conduca scoala asta si care ar face o treaba mult mai buna decat tine? Mai bine fa-ti orele, ca s-au saturat copiii de povesti cu porumbei si cu pescuit si de luat note din burta. Ne-am saturat de tine ca de mere padurete. Lasa-neeeee, lasa-neeee!!!!
Google PageRank Checker