27 de ani
de presa libera
Miercuri, Mai 24, 2017 05:14 AM
dragaica

Educatie

Ei sunt elevii care au dus Buzăul, al cincilea an consecutiv, pe locul I pe țară la Olimpiada de Istorie

de Cristian IONESCU
Educatie  |
03.05.2017, 00:00
7592

   O nouă performanță pentru elevii buzoieni în cadrul olimpiadelor naționale.

   Buzăul a găzduit, în perioada 24-27 aprilie, faza națională a Olimpiadei de Istorie, competiție la care au participat peste 200 de elevi și 42 de profesori din țară. În urma probei scrise, echipa Buzăului formată din cinci elevi ai Colegiului „B. P. Hasdeu” s-a clasat pe locul I pe țară, cu 86 de puncte, fiind urmată de echipa județului Gorj, cu 83.20 de puncte. Este pentru a cincea oară consecutiv când Buzăul ocupă prima poziție a clasamentului la această fază a olimpiadei.

   Echipa care a reprezentat județul a fost compusă din Victor Grigoraș (clasa a VIII-a), Raluca Trandafir (clasa a IX-a), Andreea Vasile (clasa a X-a), Petruț Dinu (clasa a XI-a) și Andreea Stanciu (clasa a XII-a). Cei cinci hasdeieni au fost pregătiți pentru olimpiadă de profesorii Dănuț Solcan și Carmina Miron.

  Dacă în clasamentul pe echipe buzoienii au ocupat prima poziție, și la nivel individual (pe clase) fiecare dintre cei cinci buzoieni au câștigat câte un premiu. Astfel, Raluca Trandafir a obținut premiul I la clasa a IX-a (la egalitate cu o elevă din Dâmbovița), Andreea Stanciu a obținut premiul III la clasa a XII-a, Victor Grigoraș a obținut mențiune la clasa a VIII-a, Andreea Vasile a obținut premiul special la clasa a X-a și Petruț Dinu a obținut premiul special la clasa a XI-a.

   Buzoianul Dinu Petruț, trei olimpiade naționale în zece zile

   „În calitate de gazde suntem foarte mulțumiți atât de rezultatele obținute de echipa Buzăului, cât și de modul în care am reușit să organizăm această olimpiadă. Trebuie să știți că unul dintre olimpicii buzoieni, Dinu Petruț, a participat pe parcursul a zece zile la trei olimpiade naționale. I-am văzut pe cei cinci când au ieșit de la proba scrisă și m-au impresionat; erau bucuroși datorită subiectelor și, totodată, emoționați pentru că nu voiau să strice tradiția anilor consecutivi în care Buzăul a obținut locul I la nivel național”, a declarat inspectorul școlar Mihaela Alexandru.

   Reprezentanta Inspectoratului Școlar Județean spune că cei peste 250 de participanți au beneficiat de cele mai bune condiții pe parcursul zilelor petrecute la Buzău.

   „Participanții veniți din toată țara au fost cazați la Hotel Pietroasa. Nu știu câți organizatori au reușit să ofere o cazare la un hotel de patru stele. Trebuie să le mulțumim pentru susținerea financiară și celor de la Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, care au contribuit la acordarea premiilor, și celor de la Consiliul Județean, care au susținut financiar organizarea olimpia­dei“, a mai declarat inspectorul Mihaela Alexandru.

 

Comentarii

Olimpiada (03 May, 10:22)
Nedelcu Florentina

FELICITARI!

Raspunde

Stiri Agerpres

DOCUMENTAR: Cântărețul de muzică populară Benone Sinulescu, la 80 de ani
Miercuri, Mai 24, 2017 04:09 AM

Cântărețul de muzică populară Benone Sinulescu s-a născut la 24 mai 1937, în localitatea Siriu din județul Buzău.

Ziua europeană a parcurilor naționale
Miercuri, Mai 24, 2017 04:04 AM

La data de 24 mai, în fiecare an, este sărbătorită Ziua europeană a parcurilor naționale, cu scopul de a conștientiza comunitățile, factorii de decizie și publicul larg privind valoarea și beneficiile ariilor protejate din Europa.

Ziua Limbii Bulgare
Miercuri, Mai 24, 2017 04:01 AM

În fiecare an, la data de 24 mai se sărbătorește Ziua Limbii Bulgare.

ZILE NAȚIONALE: Statul Eritreea
Miercuri, Mai 24, 2017 03:41 AM

Statul Eritreea sărbătorește la 24 mai Ziua Națională, marcând proclamarea independenței în 1993. Situat în nord-estul Africii, statul se întinde pe o suprafață de 117.600 kmp și se învecinează cu Sudanul, Etiopia, Djibouti, fiind mărginit de Marea Roșie.

CITATUL ZILEI
Miercuri, Mai 24, 2017 03:33 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
24 May, 00:31 Mai usor sa previi decat sa tratezi
Radav a comentat pentru articolul Interlopul Vadar, trimis după gratii, dar lăsat cu mașinile de lux dobândite în urma furturilor din Marea Britanie:
Inca nu l-ati facut sapun pe acest individ?
23 May, 22:36 Învățămint dual
C. Tănase a comentat pentru articolul Continuă înscrierile pentru elevii buzoienii care vor o calificare și un loc de muncă sigur:
Corect, dacă ar înțelege unii profesori că trebuie să muncească, nu să se prefacă, dacă elevii chiar ar învăța și nu s-ar preface, dacă unii părinți i-ar educa cu adevărat și nu s-ar preface, ce bine ar fi!
23 May, 20:00 Drăgaica
NIQ a comentat pentru articolul Municipalitatea vrea să aducă Drăgăicii gloria de odinioară:
O sărbătoare nulă pentru cultura locală. Care tradiție, mirosul de fum și lumea (tri)coloră din jur? Toma a inventat roata, apoi spița și spițeria. Acum vrea să ridice cultura locală pe cele mai înalte culmi ale falimentului multilateral-involuntat. Să trăiască Benone, această obsesie a viitorului fost primar. În doi ani, Buzăul va ajunge sat, reședință a comunei Mărăcineni. E greu de înțeles ce l-a putut schimba pe acest om în clipa în care a devenit primar. Cine l-a pus acolo nu are decât să aibă dureri de cap. Să treacă pe ”zebre” străzilor buzoiene cu conștiința lor dublă. Domnul Toma nu e primar, e doar un nailon al partidului. Îmi pare tare rău că sunt de acord cu cei care îi contestă calitățile invizibile. Așadar, la Drăgaică, la Matusalem Sinulescu, la cârnați de toate dimensiunile, la ”muzică tradițională”. La anul 1965 sau undeva pe acolo. Se aude că dl. Toma va fi retras de bună voie de la Primărie. Cum i-a plecat un galonat din șefie, cum a adus în loc un puști cu umeri sovietici, general pe timp de pace. Tristă situație. Nu mai sunt cadre, nici luptători. Răzbelul e pe sfârșite. PSD nu e la Primărie, ci cam pe la mijlocul bulevardului. Primăria e pe o uliță, în buricul din spate al târgului. Dl. T a intrat cu tractorul în curtea orășenilor. Dle Q, oricine ai fi ai dreptate. Știu alții cine suntem. Mâine știe și primarul. Nu e rău să vorbim în somn măcar aici. Peste niște ani, vom avea dreptate. Și n-o să fie târziu nici atunci.
Google PageRank Checker