27 de ani
de presa libera
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:40 PM

Educatie

Ei sunt elevii care au dus Buzăul, al cincilea an consecutiv, pe locul I pe țară la Olimpiada de Istorie

de Cristian IONESCU
Educatie  |
03.05.2017, 00:00
7955

   O nouă performanță pentru elevii buzoieni în cadrul olimpiadelor naționale.

   Buzăul a găzduit, în perioada 24-27 aprilie, faza națională a Olimpiadei de Istorie, competiție la care au participat peste 200 de elevi și 42 de profesori din țară. În urma probei scrise, echipa Buzăului formată din cinci elevi ai Colegiului „B. P. Hasdeu” s-a clasat pe locul I pe țară, cu 86 de puncte, fiind urmată de echipa județului Gorj, cu 83.20 de puncte. Este pentru a cincea oară consecutiv când Buzăul ocupă prima poziție a clasamentului la această fază a olimpiadei.

   Echipa care a reprezentat județul a fost compusă din Victor Grigoraș (clasa a VIII-a), Raluca Trandafir (clasa a IX-a), Andreea Vasile (clasa a X-a), Petruț Dinu (clasa a XI-a) și Andreea Stanciu (clasa a XII-a). Cei cinci hasdeieni au fost pregătiți pentru olimpiadă de profesorii Dănuț Solcan și Carmina Miron.

  Dacă în clasamentul pe echipe buzoienii au ocupat prima poziție, și la nivel individual (pe clase) fiecare dintre cei cinci buzoieni au câștigat câte un premiu. Astfel, Raluca Trandafir a obținut premiul I la clasa a IX-a (la egalitate cu o elevă din Dâmbovița), Andreea Stanciu a obținut premiul III la clasa a XII-a, Victor Grigoraș a obținut mențiune la clasa a VIII-a, Andreea Vasile a obținut premiul special la clasa a X-a și Petruț Dinu a obținut premiul special la clasa a XI-a.

   Buzoianul Dinu Petruț, trei olimpiade naționale în zece zile

   „În calitate de gazde suntem foarte mulțumiți atât de rezultatele obținute de echipa Buzăului, cât și de modul în care am reușit să organizăm această olimpiadă. Trebuie să știți că unul dintre olimpicii buzoieni, Dinu Petruț, a participat pe parcursul a zece zile la trei olimpiade naționale. I-am văzut pe cei cinci când au ieșit de la proba scrisă și m-au impresionat; erau bucuroși datorită subiectelor și, totodată, emoționați pentru că nu voiau să strice tradiția anilor consecutivi în care Buzăul a obținut locul I la nivel național”, a declarat inspectorul școlar Mihaela Alexandru.

   Reprezentanta Inspectoratului Școlar Județean spune că cei peste 250 de participanți au beneficiat de cele mai bune condiții pe parcursul zilelor petrecute la Buzău.

   „Participanții veniți din toată țara au fost cazați la Hotel Pietroasa. Nu știu câți organizatori au reușit să ofere o cazare la un hotel de patru stele. Trebuie să le mulțumim pentru susținerea financiară și celor de la Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, care au contribuit la acordarea premiilor, și celor de la Consiliul Județean, care au susținut financiar organizarea olimpia­dei“, a mai declarat inspectorul Mihaela Alexandru.

 

Comentarii

Olimpiada (03 May, 10:22)
Nedelcu Florentina

FELICITARI!

Raspunde

Stiri Agerpres

Mureș: Membrii Ștafetei Invictus au ținut un moment de reculegere la mormântul unui ofițer ucis în Afganistan
Sambata, Octombrie 21, 2017 22:14 PM

Membrii Ștafetei Veteranilor Invictus 2017 de pe traseul galben, care au parcurs sâmbătă, în alergare și pe bicicletă, distanța de 55 de kilometri între Sighișoara și Târgu Mureș, au depus flori și au ținut un moment de reculegere la mormântul maiorului post-mortem Tiberius-Marcel Petre, ucis într-un schimb de focuri, pe 3 aprilie 2009, în Afganistan.

Sibiu: Iosif Demian a obținut cu filmul "Baloane de curcubeu" premiul de excelență la Festivalul Astra Film
Sambata, Octombrie 21, 2017 21:26 PM

Cineastul român Iosif Demian, stabilit în Australia, a obținut sâmbătă seara premiul de excelență la Festivalul Astra Film, cu "Baloane de curcubeu", o creație cinematografică lansată după 35 de ani la festivalul de la Sibiu.

Simona Halep, despre Turneul Campioanelor - Fiecare meci va fi ca o finală
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:46 PM

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a declarat, sâmbătă, la Singapore, că fiecare meci de la Turneul Campioanelor va fi ca o finală, potrivit site-ului WTA.

Protest în Piața Universității pentru legalizarea parteneriatului civil
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:43 PM

Asociația MozaiQ a organizat, sâmbătă, în Piața Universității din Capitală, un protest pentru a cere legalizarea parteneriatului civil în România.

UPDATE Manifestație cu sute de mii de persoane la Barcelona, în frunte cu liderul catalan Carles Puigdemont (GALERIE FOTO)
Sambata, Octombrie 21, 2017 20:20 PM

Sute de mii de manifestanți catalani, în frunte cu liderul separatist Carles Puigdemont, au umplut sâmbătă centrul Barcelonei pentru a cere independența după ce guvernul central a solicitat destituirea executivului catalan, relatează AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Oct, 00:13 Fara pile!
O.Ureche a comentat pentru articolul Concursul pentru şefia Bibliotecii Judeţene se reia, după ce ambilor candidaţi li s-au respins dosarele:
Oamenii cei mai priceputi,bine pregatiti si cu aptitudini certe trebuie sa ajunga in aceste functii!
20 Oct, 19:40 carte
nick a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari ! A fost unul din idolii tineretii mele. Din cauza unor probleme personale nu am putut participa la intalnirea de la Hasdeu. Cum pot procura 2 carti scrise de Penu. Cu multumiri !
20 Oct, 19:31 Intalnirea cu un sportiv de geniu!
Un admirator a comentat pentru articolul O legendă a handbalului s-a întors acasă / Eroii finalei de la Berlin, Cornel Penu şi Ştefan Birtalan, întâlnire emoţionantă cu publicul buzoian:
Felicitari pentru intreaga cariera, d-nule Penu! Imi pare rau ca nu am participat la intalnire! Mi-as fi dorit sa-l vad! Pacat insa de faptul ca terenurile de fotbal si baschet din curtea liceului Hasdeu, care odinioara erau pline, chiar si in zilele de vacanta sau weekend acum putrezesc in paragina!
Google PageRank Checker