27 de ani
de presa libera
Marti, August 22, 2017 14:11 PM

Educatie

Ei sunt elevii care au dus Buzăul, al cincilea an consecutiv, pe locul I pe țară la Olimpiada de Istorie

de Cristian IONESCU
Educatie  |
03.05.2017, 00:00
7866

   O nouă performanță pentru elevii buzoieni în cadrul olimpiadelor naționale.

   Buzăul a găzduit, în perioada 24-27 aprilie, faza națională a Olimpiadei de Istorie, competiție la care au participat peste 200 de elevi și 42 de profesori din țară. În urma probei scrise, echipa Buzăului formată din cinci elevi ai Colegiului „B. P. Hasdeu” s-a clasat pe locul I pe țară, cu 86 de puncte, fiind urmată de echipa județului Gorj, cu 83.20 de puncte. Este pentru a cincea oară consecutiv când Buzăul ocupă prima poziție a clasamentului la această fază a olimpiadei.

   Echipa care a reprezentat județul a fost compusă din Victor Grigoraș (clasa a VIII-a), Raluca Trandafir (clasa a IX-a), Andreea Vasile (clasa a X-a), Petruț Dinu (clasa a XI-a) și Andreea Stanciu (clasa a XII-a). Cei cinci hasdeieni au fost pregătiți pentru olimpiadă de profesorii Dănuț Solcan și Carmina Miron.

  Dacă în clasamentul pe echipe buzoienii au ocupat prima poziție, și la nivel individual (pe clase) fiecare dintre cei cinci buzoieni au câștigat câte un premiu. Astfel, Raluca Trandafir a obținut premiul I la clasa a IX-a (la egalitate cu o elevă din Dâmbovița), Andreea Stanciu a obținut premiul III la clasa a XII-a, Victor Grigoraș a obținut mențiune la clasa a VIII-a, Andreea Vasile a obținut premiul special la clasa a X-a și Petruț Dinu a obținut premiul special la clasa a XI-a.

   Buzoianul Dinu Petruț, trei olimpiade naționale în zece zile

   „În calitate de gazde suntem foarte mulțumiți atât de rezultatele obținute de echipa Buzăului, cât și de modul în care am reușit să organizăm această olimpiadă. Trebuie să știți că unul dintre olimpicii buzoieni, Dinu Petruț, a participat pe parcursul a zece zile la trei olimpiade naționale. I-am văzut pe cei cinci când au ieșit de la proba scrisă și m-au impresionat; erau bucuroși datorită subiectelor și, totodată, emoționați pentru că nu voiau să strice tradiția anilor consecutivi în care Buzăul a obținut locul I la nivel național”, a declarat inspectorul școlar Mihaela Alexandru.

   Reprezentanta Inspectoratului Școlar Județean spune că cei peste 250 de participanți au beneficiat de cele mai bune condiții pe parcursul zilelor petrecute la Buzău.

   „Participanții veniți din toată țara au fost cazați la Hotel Pietroasa. Nu știu câți organizatori au reușit să ofere o cazare la un hotel de patru stele. Trebuie să le mulțumim pentru susținerea financiară și celor de la Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, care au contribuit la acordarea premiilor, și celor de la Consiliul Județean, care au susținut financiar organizarea olimpia­dei“, a mai declarat inspectorul Mihaela Alexandru.

 

Comentarii

Olimpiada (03 May, 10:22)
Nedelcu Florentina

FELICITARI!

Raspunde

Stiri Agerpres

Jandarmii au confiscat 22 de bilete comercializate ilegal pentru meciul FCSB - Sporting Lisabona
Marti, August 22, 2017 13:57 PM

Jandarmii bucureșteni au confiscat marți, în urma unei acțiuni desfășurate în zona Arenei Naționale, 22 de bilete la partida de fotbal dintre FCSB și Sporting Lisabona comercializate la suprapreț de către o persoană, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Capitalei.

Teleorman: Autoritățile locale se opun realizării centralei de la Belene
Marti, August 22, 2017 13:52 PM

Autoritățile locale din Teleorman și reprezentanții Fundației pentru Mediu și Agricultură din Sofia se împotrivesc realizării Centralei Nucleare de la Belene, cele două părți stabilind, marți, în cadrul unei întâlniri oficiale desfășurate la sediul Palatului Administrativ din Alexandria, măsurile ce se impun a fi luate pentru stoparea proiectului de la Dunăre, situat la 13 kilometri de Zimnicea.

Rusia nu crede că noua strategie a lui Trump privind Afganistanul va aduce vreo schimbare pozitivă
Marti, August 22, 2017 13:48 PM

Rusia nu crede că noua strategie a președintelui american Donald Trump cu privire la Afganistan va duce la vreo schimbare pozitivă în această țară, a declarat pentru Interfax o sursă din cadrul Ministerului de Externe al Federației Ruse, potrivit Reuters.

Schi fond/Dopaj: Norvegianca Therese Johaug va rata JO 2018 după ce TAS i-a mărit suspendarea
Marti, August 22, 2017 13:46 PM

Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) de la Lausanne a mărit marți la 18 luni suspendarea dictată împotriva norvegiencei Therese Johaug, pentru încălcarea regulamentului antidoping, decizie în urma căreia multipla campioana mondială de schi fond va rata Jocurile Olimpice de iarnă ediția 2018 de la PyeongChang (Coreea de Sud), informează AFP.

Furtuni violente de zăpadă se produc pe planeta Marte în timpul nopții
Marti, August 22, 2017 13:44 PM

Furtuni violente de zăpadă se dezlănțuie pe planeta Marte în timpul nopților, potrivit unui studiu publicat luni, însă asta nu înseamnă că vom putea face oameni de zăpadă sau schia pe ''Planeta Roșie'', explică autorul cercetării pentru AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
22 Aug, 13:47 Isj
Bogdan a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a desfăcut din greşeală contractul altcuiva când a demis-o pe Florina Stoian:
https://www.facebook.com/groups/CostinNenitescu/permalink/1502194739841212/
22 Aug, 13:44 Nenitescu
Observator a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a desfăcut din greşeală contractul altcuiva când a demis-o pe Florina Stoian:
Are dreptate Pixelul corporatist...daca castigatorul o ia razna in timpul mandatului este firesc sa fie indepartat...aceeasi masura sunt sigur ca se va lua si cu unii directori din municiupiu. Stiu sigur ca mai multe documente si inregistrari ale unei directoare au fost trimise la minister si se asteapta rasuns
22 Aug, 13:36 Nenitescu
Observator a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a desfăcut din greşeală contractul altcuiva când a demis-o pe Florina Stoian:
Daca dvs inchideti ochii la abuzurile conducerii Lic Tehn C. Nenitescu, uite ca ministerul nu a inchis ochii la neregulile ISJ. ISJul de ce nu raspunde petitiilor depuse la secretariatul inspectoratului?Ei nu functioneaza dupa legislatia in vigoare? Acelasi lucru care se intampla acum dnei insp general o sa i se intample si conducerii liceului mai sus mentionat. Sper ca cei din minister sa raspunda solicitarilor trimise.
Google PageRank Checker