27 de ani
de presa libera
Joi, Iunie 29, 2017 01:34 AM

de

O altă investiţie a vizat înfiinţarea unui teren de sport cu gazon artificial

Dorinţa de mişcare a copiilor şi tinerilor îi determină pe tot mai mulţi aleşi locali să se gândească să investească în amenajarea unor terenuri de fotbal asemănătoare cu cele de la oraş.

 |
25 Jul 2011
2303
de

Replica vine după ce preşedintele a declarat că dascălii constituie una dintre categoriile cel mai bine plătite din România

Profesorii buzoieni nu întârzie să-i dea replica lui Traian Băsescu. Preşedintele a speculat rezultatele slabe înregistrate la Bacalaureat, pentru a da o nouă lovitură cadrelor didactice. În cadrul unei intervenţii la postul naţional de televiziune, Băsescu a spus că profesorii constituie una dintre categoriile cel mai bine plătite din România, raportat la orele de lucru.

 |
25 Jul 2011
2013
de

Potrivit Strategiei de prevenire a criminalităţii, elevii vor avea în curând fişe psihopedagogice. Măsura vrea să diminueze numărul bătăilor în şcoli.

Printr-un singur click, autorităţile vor afla despre orice incident produs într-o unitate de învăţământ din ţară şi modul în care a fost soluţionat. Asta, pentru că monitorizarea se va face într-o bază de date unică, iar de gestionarea ei se va ocupa Inspectoratului Şcolar Bucureşti.

Se încearcă în acest fel cunoaşterea factorilor care determină unele comportamente delincvente...

 |
25 Jul 2011
1912
de

Doar jumătate din posturile titularizabile din învăţământul buzoian au fost ocupate după şedinţa publică de vineri. În ciuda numărului mic de catedre cu viabilitate de patru ani, buzoienii cu note peste 7 nu s-au înghesuit, şi asta pentru că marea majoritate a posturilor se află în mediul rural.

„S-au ocupat doar 24 de posturi titularizabile dintre cele 47. Cele rămase libere sunt în această situaţie pentru că niciun candidat cu note peste 7 nu le-au solicitat. Anul acesta, la Titularizarea de la Buzău au obţinut note care să le asigure titularizarea 126 de concurenţi”, a declarat inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Buzău, Mariana Davidescu.

 |
24 Jul 2011
1987
de

Reprezentanţi din 33 de judeţe se întrec timp de o săptămână pe teme de cultură civică

Aproape 100 de elevi din toată ţara au luat parte ieri la festivitatea de deschidere a Concursului Naţional „Democraţie şi Toleranţă” desfăşurat în acest an la Buzău. În prezenţa secretarului de stat în Ministerul Culturii, Vasile Timiş, şi a inspectorului general de ştiinţe socio-umane din Ministerul Educaţiei, Eugen Stoica, a avut loc tragerea la sorţi a ordinii echipelor în concurs şi expunerea lucrării plastice.

 |
24 Jul 2011
2765
de

*El a obţinut cea mai mare notă la examenul de Titularizare, dar nu poate fi decât suplinitor

„Misiunea unui profesor este să îi înveţe pe elevi. Nu poate da mereu vina pe lipsa banilor”

El este buzoianul cu cea mai mare notă la Titularizarea de anul acesta.

 

 |
23 Jul 2011
2831
de

* Şcolile din Şarânga şi Pietroasele au fost deja finalizate, iar la alte două unităţi lucrările sunt în plină desfăşurare

* Banii au venit de la Ministerul Învăţământului şi din bugetul local

Elevii şi preşcolarii din Pietroasele vor începe viitorul an de învăţământ în şcoli şi grădiniţe renovate şi cu dotări noi, după cum dă asigurări primarul Cornel Enache...

 |
21 Jul 2011
1986
de

Notele ruşinoase au făcut ca singurul post titularizabil la fizică să rămână neocupat la Buzău

Situaţii incredibile la Titularizarea de la Buzău. Dincolo de profesorii cu zeci de ani de experienţă care s-au făcut de râs cu note de 1 şi 2, rezultatul examenului face ca până şi cele mai puţine catedre să rămână fără titulari.

 |
19 Jul 2011
1905
de

Număr impresionant de candidaţi buzoieni la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului. Peste 2.300 de buzoieni s-au înscris la Bac-ul de toamnă, reprezentanţii Inspectoratului şcolar Judeţean (IşJ) Buzău aşteptându-se ca numărul lor să crească. „După prima sesiune, au picat Bacalaureatul peste 1.700 de concurenţi. Faptul că numărul celor înscrişi depăşeşte deja 2.300 se datorează celor care au picat examenul în anii trecuţi şi încearcă încă să obţină diploma de absolvent

 |
19 Jul 2011
1579
de

Peste 20 de liceeni buzoieni vor avea diploma de Bacalaureat recunoscută de Ministerul Educaţiei din Franţa. Este vorba despre prima promoţie care beneficiază de acordul încheiat recent între cele două guverne şi aprobat printr-o hotărâre a Executivului României, săptămâna trecută.

 |
19 Jul 2011
1481
de

30 la sută dintre concurenţii buzoieni la Titularizare au picat examenul

După 21 de ani de învăţământ, Georgeta Tănăsescu a luat nota 3,4

 

 |
19 Jul 2011
2386
de

*Reprezentanţii Asociaţiei Ghizilor şi Ghidelor din România au iniţiat în această săptămână un grup de 14 tineri

Au renunţat timp de aproape o săptămână la confortul paturilor de acasă şi au înfruntat toate probele pentru a deveni tineri cercetaşi. Este vorba despre un grup de 14 buzoieni de la Şcoala nr. 7 din Buzău, care a plecat cu cortul la Siriu, pentru a parcurge toate etapele impuse de profesorul lor lider pentru a intra în rândul bravilor cercetaşi.

 |
17 Jul 2011
2730
de

După eşecul absolvenţilor de liceu, profesorii buzoieni au dat bir cu fugiţii de la examenul pentru obţinerea unei catedre

Titularizarea de anul acesta i-a pus pe fugă pe buzoienii care râvneau la o catedră în învăţământul local.

 |
14 Jul 2011
1887
de

După repartizarea computerizată în licee, Colegiul Naţional „B. P. Hasdeu” face parte dintre liceele de top ale României. Într-o statistică ce cuprinde primele 100 de instituţii în funcţie de ultima medie la admitere, „Hasdeul” se clasează pe poziţia 15. Ultimul admis în colegiul buzoian a avut media 9,21, la fel ca şi la Colegiul Naţional „G. Vrânceanu” din Bacău, clasat pe locul 14.

 |
13 Jul 2011
2210
de

Sutele de candidaţi pentru un loc la catedră în învăţământul buzoian au avut de întâmpinat ieri nu doar canicula, ci şi subiectele dificile. Potrivit celor care ieşeau din clase, examenul a fost mai greu decât în anii trecuţi. Doar cei care au susţinut proba la engleză se declarau mulţumiţi de nivelul de dificultate al subiectelor. Potrivit celor care ieşeau din clase, examenul a fost mai greu decât în anii trecuţi.

 |
13 Jul 2011
1740
de

*La polul opus, “Hasdeul” şi-a respectat blazonul, ultima medie fiind aici 9,21

Buzoienii care au absolvit şcolile generate au scăpat ieri de emoţii, odată cu încheierea repartizării computerizate la licee. Nu mai puţin de 4.853 de elevi din judeţ şi alţi 131 din afară au completat fişele de opţiuni pentru a deveni elevi ai liceelor buzoiene.

 |
11 Jul 2011
2414

Stiri Agerpres

FC Voluntari - Vorskla Poltava 1-1, în meci amical
Joi, Iunie 29, 2017 00:57 AM

Echipa de fotbal FC Voluntari a terminat la egalitate cu echipa ucraineană Vorskla Poltava, 1-1 (0-1), miercuri, într-un meci amical jucat în stagiul de pregătire din Slovenia.

Cisiordania: Un palestinian ucis după ce a deschis focul asupra soldaților israelieni
Joi, Iunie 29, 2017 00:38 AM

Un palestinian a deschis focul miercuri asupra mai multor soldați israelieni care l-au împușcat, în cursul unei operațiuni militare în orașul Hebron din Cisiordania ocupată, a anunțat armata, potrivit AFP.

UPDATE Fotbal: Chile va juca finala Cupei Confederațiilor, după ce a învins Portugalia la loviturile de departajare (GALERIE FOTO)
Miercuri, Iunie 28, 2017 23:43 PM

Selecționata de fotbal a statului Chile s-a calificat în finala Cupei Confederațiilor 2017, miercuri seara, la Kazan, după ce a învins Portugalia cu scorul de 3-0, la loviturile de departajare, în prima semifinală a competiției găzduite de Rusia.

Grecia: Manifestație a poliției interzisă la Atena
Miercuri, Iunie 28, 2017 23:39 PM

Guvernul grec a interzis miercuri o manifestație sindicală a polițiștilor prevăzută pentru joi în cartierul contestatar Exarchia din Atena, denunțând o provocare a opoziției de dreapta care, la rândul său, a acuzat lipsa siguranței publice, transmite AFP.

Tribunalul special pentru Kosovo își va începe lucrările în curând
Miercuri, Iunie 28, 2017 23:09 PM

Tribunalul special creat la Haga pentru a judeca presupusele crime de război comise în timpul conflictului din Kosovo la sfârșitul anilor 1990 va deveni operațional săptămâna viitoare, a anunțat miercuri președinta acestuia, Ekaterina Trendafilova, citată de AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Jun, 19:52 evaluare nationala
georgeta tufan a comentat pentru articolul Buzăul, locul III pe ţară / Cine sunt cei 24 de buzoieni care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională:
Felicitari! La cat mai multe asemenea rezultate!
28 Jun, 14:30 replica
Ioana. a comentat pentru articolul Ciolacu și Romașcanu, în Guvernul Tudose:
Poate faceti ceva si pentru primarii PSD din judetul Buzau care au fost executati politic si la comanda mafiei condusa tot de Bigiu si Scutaru. Sentinte judecatoresti date la comanda in cazuri fara prejudicii si fara a se lua in calcul probele aduse pentru justificare.
28 Jun, 13:08 Locomotiva-Luciu
Dima a comentat pentru articolul Promovarea Metalului a limpezit apele în privinţa barajului pentru Liga a 4-a / Locomotiva, Luciu şi Blăjani, trei echipe, două locuri:
Pescarusul Luciu a castigat cu 3-0 la masa verde.
Google PageRank Checker