27 de ani
de presa libera
Joi, Iunie 29, 2017 01:28 AM

de

De astăzi încep din nou emoţiile pentru buzoienii care vor să ia diploma de Bacalaureat. Odată cu cea de a doua sesiune a examenului, aproximativ 2.500 de elevi din tot judeţul sunt aşteptaţi să dovedească că au pus mâna pe carte după dezastrul din sesiunea din luna iunie.

            Potrivit calendarului examenului, pe tot parcursul acestei săptămâni sunt programaţi elevii care nu au reuşit să treacă probele orale (de competenţe), urmând ca prima probă scrisă să aibă loc abia pe 29 august.

 |
20 Aug 2011
916
de

Priviţi acum câţiva ani drept o salvare pentru şcolile care rămâneau cu posturi neocupate, profesorii pensionari au devenit astăzi a cincea roată la căruţă.

     Tot mai mulţi dintre ei reclamă liderilor de sindicat, la Buzău, că banii oferiţi momentan de stat nu îi mai motivează.

 |
20 Aug 2011
1157
de

     Peste 2.500 de buzoieni intră de luni în focurile Bacalaureatului de toamnă.

            După o primă sesiune dezastruoasă, în urma căreia aproape jumătate dintre candidaţi au picat examenul, a sosit timpul unei noi şanse. În cursă vor intra atât absolvenţi de anul acesta care nu au obţinut notă de trecere sau nu au putut intra în Bac din cauza corigenţelor, dar şi buzoieni care au terminat liceul în anii trecuţi.

 |
17 Aug 2011
971
de

*Sindicaliştii din judeţ vor să boicoteze festivităţile de  pe 12 septembrie

Cu mai puţin de o lună până la începerea şcolii, profesorii buzoieni sunt pregătiţi să declanşeze noi mişcări de protest. Reprezentanţii Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SÎP) Buzău vor să sancţioneze astfel atitudinea guvernanţilor, care au declarat că nici anul viitor nu sunt bani pentru Educaţie.

 |
15 Aug 2011
1116
de

Au fost felicitaţi personal de ministrul Educaţiei şi s-au întreţinut minute bune cu personalităţi de primă mână ale ţării. Cei trei buzoieni care au luat Bacalaureatul cu nota 10 au fost invitaţi la sfârşitul săptămânii trecute de ministrul Daniel Funeriu la o festivitate dedicată celor mai buni dintre cei buni. Doar doi dintre ei au onorat însă invitaţia.

 |
14 Aug 2011
2824
de

*Andra Pericle, Maria Palcău şi Bogdan Boşcodeală au fost invitaţi la Cercul Militar Naţional

Cei trei buzoieni care au luat Bacalaureatul cu 10 pe linie au fost invitaţi ieri de către ministrul Educaţiei la Cercul Militar Naţional din Bucureşti.

Daniel Funeriu a promis că organizează o festivitate de premiere special destinată liceenilor de 10, ca un semn de recunoaştere pentru cei care au salvat faţa examenelor naţionale într-un an în care s-a înregistrat cea mai slabă promovabilitate din istorie.

 |
11 Aug 2011
1929
de

*În timp ce Ministerul Educaţiei vrea introducerea lor obligatorie din toamnă, specialiştii au constatat că elevii ar trebui să vină cu 30 de minute înainte, la pontaj

Sistemul de acces al elevilor în licee doar pe bază de cartelă magnetică a clacat chiar înainte de a fi pus în practică. În timp ce Ministerul Educaţiei anunţă că din toamnă nu se va intra în licee decât cu card electronic, specialiştii au luat la puricat sistemul gândit de un profesor român de informatică şi au ajuns la concluzia că este imposibil de aplicat.

 |
10 Aug 2011
2535
de

Violeta Simion este profesor de engleză și este urmată în topul rușinii de Cristina Tudor, aceeași specializare, care a luat nota 1,7

 

 |
09 Aug 2011
2840
de

La Școala din Lopătari, elevii ar putea urma inclusiv studii liceale prin derularea unui alt proiect susținut de Banca Mondială

 

 |
07 Aug 2011
1633
de

Obligați anul acesta să dea examen scris, aceștia au puține șanse să mai prindă vreun post. Singura speranță rămâne la catedrele din zonele izolate.

 

 |
04 Aug 2011
2214
de

Șapte tineri au învațat tainele sculpturii în piatră pe urmele civilizațiilor dacice

Înarmați cu dălți, ciocane și alte instrumente de cioplit, elevii Liceului de Artă s-au mutat săptămâna trecută cu arme și bagaje în Tabăra de la Năeni.

 |
01 Aug 2011
3115
de

Adrian Mutu pune umărul la salvarea tinerei generații de rușinea de la Bacalaureat. Contrariat că până și „pe vremea lui”, când trebuia să împartă cartea cu sportul, examenul era promovat de mai mulți adolescenți, fotbalistul lansează o provocare.

 |
01 Aug 2011
1859
de

Reprezentanții celor 33 de echipaje participante la Concursul Național „Democrație și Toleranță” au scăpat de emoții vineri, odată cu festivitatea de premiere a competiției.

 |
01 Aug 2011
2048
de

După revendicarea de către foştii proprietari ai imobilului în care funcţiona Şcoala cu clasele I-IV Costeşti, în comuna buzoiană a început construcţia unui nou obiectiv pentru elevii ciclului primar din localitate. Potrivit datelor furnizate de primarul Constantin Moise, viitoarea construcţie va avea o destinaţie dublă, atât de şcoală, cât şi de grădiniţă...

 |
27 Jul 2011
1781
de

Inventivitate, ingeniozitate şi foartă multă inteligenţă pentru participanţii Concursului Naţional „Democraţie şi Toleranţă” de la Buzău. Echipele de elevi venite din 33 de judeţe au reuşit să impresioneze juriul cu proiectele lor pe teme de civism aplicat.

Este vorba despre competiţia derulată pe tot parcursul săptămânii la Grupul Şcolar „C. Neniţescu”, acolo unde elevii de gimnaziu din ţară au trecut de proba practică şi au prezentat lucrarea plastică. Dintre echipajele care au evoluat ieri, în cea de a doua zi de concurs, s-a evidenţiat cea din Mureş.

 |
27 Jul 2011
2979
de

Noua propunere a MEC vizează accesul în şcoli pe bază de cartelă electronică

Se încearcă reducerea absenţelor, care după un semestru au ajuns, la nivel de ţară, la peste 30 de milioane. La Colegiul „Hasdeu” s-au înregistrat aproape 30.000 de absenţe pe an.

După o statistică referitoare la numărul absenţelor din toate şcolile din ţară, Ministerul Educaţiei le propune directorilor ca elevii să intre la ore doar pe bază de cartele.

 |
27 Jul 2011
1859

Stiri Agerpres

FC Voluntari - Vorskla Poltava 1-1, în meci amical
Joi, Iunie 29, 2017 00:57 AM

Echipa de fotbal FC Voluntari a terminat la egalitate cu echipa ucraineană Vorskla Poltava, 1-1 (0-1), miercuri, într-un meci amical jucat în stagiul de pregătire din Slovenia.

Cisiordania: Un palestinian ucis după ce a deschis focul asupra soldaților israelieni
Joi, Iunie 29, 2017 00:38 AM

Un palestinian a deschis focul miercuri asupra mai multor soldați israelieni care l-au împușcat, în cursul unei operațiuni militare în orașul Hebron din Cisiordania ocupată, a anunțat armata, potrivit AFP.

UPDATE Fotbal: Chile va juca finala Cupei Confederațiilor, după ce a învins Portugalia la loviturile de departajare (GALERIE FOTO)
Miercuri, Iunie 28, 2017 23:43 PM

Selecționata de fotbal a statului Chile s-a calificat în finala Cupei Confederațiilor 2017, miercuri seara, la Kazan, după ce a învins Portugalia cu scorul de 3-0, la loviturile de departajare, în prima semifinală a competiției găzduite de Rusia.

Grecia: Manifestație a poliției interzisă la Atena
Miercuri, Iunie 28, 2017 23:39 PM

Guvernul grec a interzis miercuri o manifestație sindicală a polițiștilor prevăzută pentru joi în cartierul contestatar Exarchia din Atena, denunțând o provocare a opoziției de dreapta care, la rândul său, a acuzat lipsa siguranței publice, transmite AFP.

Tribunalul special pentru Kosovo își va începe lucrările în curând
Miercuri, Iunie 28, 2017 23:09 PM

Tribunalul special creat la Haga pentru a judeca presupusele crime de război comise în timpul conflictului din Kosovo la sfârșitul anilor 1990 va deveni operațional săptămâna viitoare, a anunțat miercuri președinta acestuia, Ekaterina Trendafilova, citată de AFP.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
28 Jun, 19:52 evaluare nationala
georgeta tufan a comentat pentru articolul Buzăul, locul III pe ţară / Cine sunt cei 24 de buzoieni care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională:
Felicitari! La cat mai multe asemenea rezultate!
28 Jun, 14:30 replica
Ioana. a comentat pentru articolul Ciolacu și Romașcanu, în Guvernul Tudose:
Poate faceti ceva si pentru primarii PSD din judetul Buzau care au fost executati politic si la comanda mafiei condusa tot de Bigiu si Scutaru. Sentinte judecatoresti date la comanda in cazuri fara prejudicii si fara a se lua in calcul probele aduse pentru justificare.
28 Jun, 13:08 Locomotiva-Luciu
Dima a comentat pentru articolul Promovarea Metalului a limpezit apele în privinţa barajului pentru Liga a 4-a / Locomotiva, Luciu şi Blăjani, trei echipe, două locuri:
Pescarusul Luciu a castigat cu 3-0 la masa verde.
Google PageRank Checker