27 de ani
de presa libera
Duminica, Aprilie 30, 2017 12:02 PM

de Călin BOSTAN

* Consiliul Local a aprobat darea în folosinţă gratuită a unui spaţiu în incinta Colegiului Agricol ”Dr. C. Angelescu”

 

 

 |
04 Jul 2011
3723
de

La fel ca şi în alte localităţi buzoiene, un obiectiv de modernizare a infrastructurii şcolare din comuna Săgeata aşteptă fonduri pentru finalizare, deşi a fost început în urmă cu trei ani.

Potrivit datelor furnizate de primarul comunei, Adina Bădescu, Grădiniţa Săgeata a fost începută printr-un proiect derulat prin Ministerul Educaţiei, pentru finalizarea sa fiind necesară alocarea unei diferenţe de plată.

 |
04 Jul 2011
1454
de

Majoritatea a fost nemulţumită de notele la limba română

Doar trei buzoieni au reuşit să ia Bacalaureatul cu nota 10. În timp ce procentul de promovabilitate la nivelul judeţului a fost de doar 53,2 la sută, onoarea învăţământului buzoian a fost salvată de doi hasdeeni (Bogdan Boşcodeală şi Andra Pericle) şi o absolventă a Colegiului „M. Eminescu” (Maria Palcău).

 

 |
03 Jul 2011
1579
de

Dincolo de subiectul care verifica studierea operelor obligatorii, examenul de Limba şi Literatura Română le-a dat unora mari bătăi de cap la Bacalaureat şi când a fost vorba să îşi exprime propriile gânduri. Iată ce au scris concurenţii la subiectul II, unde li se cerea să scrie un text de tip argumentativ de 15-30 rânduri despre cunoaşterea de sine, pornind de la ideile sugerate de afirmaţia lui Nichita Stănescu: „A avea un ideal înseamnă a avea o oglindă”.

 |
03 Jul 2011
2181
de

* Secretarul de Stat, Oana Badea spune că răspunsurile în acest caz trebuie să le dea comisia judeţeană de examen

Cazul subiectelor greşite la examenul de Bacalaureat la Colegiul “B.P.Hasdeu” şi Liceul “Al. Marghiloman” se pare că va fi muşamalizat şi nimeni nu va fi tras la răspundere.

 |
03 Jul 2011
2299
de

Eroare gravă vineri la bacalaureat în Colegiul Național „B. P. Hasdeu”. Toți elevii liceului buzoian care au ales ca materie la ultima probă a examenului INFORMATICA au primit subiecte greșite. Mai exact, cei opt elevi de la profilul „mate-info, bilingv” care au ales să dea examenul la INFORMATICĂ (Limbaj C/C++) reclamă că s-au trezit pe bănci cu subiecte pe care era scris că sunt destinate specializării „științe ale naturii”, adică altui profil.

 |
02 Jul 2011
3454
de

După ce mai tinerii lor colegi s-au afirmat cu vorbe de duh la Evaluarea Naţională, nici absolvenţii de liceu nu se lasă mai prejos. Examenul de Bacalaureat a fost un prilej tocmai bun pentru cei care au vrut să îşi surprindă profesorii cu profunzimea gândirii lor.

 

 |
01 Jul 2011
3055
de

Elevii de la “Hasdeu” şI “Marghiloman” au dat proba  la Informatică cu subiecte greşite

Situaţii inadmisibile la Bacalaureatul de la Buzău. Elevii a două licee, Colegiul „B. P. Hasdeu” şi Liceul „Al. Marghiloman”, au primit subiecte greşite la examenul de informatică.

 

 |
01 Jul 2011
3391
de

Aproape jumătate dintre absolvenţii buzoieni au picat examenul

Feţe lungi şi triste, lacrimi şi nervi întinşi la maxim. Acesta era ieri tabloul din curtea liceelor buzoiene, odată cu afişarea rezultatelor la Bacalaureat. Doar doar 53,2 la sută dintre concurenţii buzoieni au reuşit anul acesta să obţină medii de trecere,  faţă de 65, 7 la sută în 2010.

 

 |
01 Jul 2011
2450
de

Cu câteva zile înainte de finalizarea examenului de Bacalaureat, absolvenţii buzoieni care nu s-au decis încă la ce facultate vor mearge au ocazia să îşi facă planurile şi ţinând cont de taxele universităţilor. Este vorba despre banii pe care un student, care nu a reuşit să intre la locurile finanţate de la buget, trebuie să îi achite în fiecare an.

Potrivit unui studiu al cotidianului online GÂNDUL, cele mai mici taxe încep de la 1.600 de lei, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, la polul opus situânduse Universitatea din Bucureşti şi la Universitatea de Vest din Timişoara unde se poate ajunge până la taxe de 2.500 - 3.000 de lei.

 |
29 Jun 2011
3195
de

Statisticile pe baza rezultatelor la Evaluarea Naţională 2011

Rezultatele deosebite ale elevilor buzoieni la Evaluarea Naţională de anul acesta au reuşit să claseze judeţul în partea superioară a clasamentelor alcătuite la nivel naţional. Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău, ponderea notelor de 5 a fost de peste 80 la sută, iar cele de 10 au fost în număr de 17.

 |
29 Jun 2011
2099
de

Matematica dă în continuare bătăi de cap la Bacalaureat. Cea de a doua probă scrisă a examenului i-a împărţit ieri pe concurenţi în două grupe: cei care au dat proba la matematică şi cei care au dat-o la istorie.

 |
28 Jun 2011
2504
de

De la o extremă la alta. Evaluarea Naţională a scos în evidenţă la Buzău atât elevi cu o pregătire deosebită, cât şi alţii care vor intra la liceu cu medii de tot râsul.

 

 |
28 Jun 2011
2091
de

17 elevi au obţinut la Evaluarea Naţională notă maximă, iar trei dintre ei au terminat şi Generala cu aceeaşi medie

 

 

 |
28 Jun 2011
4022

Stiri Agerpres

Joi, Ianuarie 01, 1970 02:00 AM

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
30 Apr, 07:37 Trădare să fie, dar să știm și noi!
Pixelu cometic a comentat pentru articolul Cum a decurs relația cu buzoienii a președintelui Consiliului Județean: întâlniri, audiențe, chermeza de 1 Decembrie și tunelul cu beculețe:
Păi organ de cercetare penală este chiar DNA-ul.
Culmea ironiei este că noi, cetățenii, suntem încă proprietari ai distribuției de apă a județului și cei numiți să administreze distribuția de apă ne impun niște tarife halucinante. Ceva de genul, angajez pe cineva să-mi muncească un teren proprietate personală iar la strângerea recoltei în afară de salariul convenit, angajatul îmi cere bani și pe propria recoltă. Simpatic, nu!
29 Apr, 22:43 Răspuns pt Valeria
Nicoleta a comentat pentru articolul Concurenții Olimpiadei Naționale de Istorie de la Buzău, vizită la Comandamentul Diviziei 2:
Olimpiada a fost o reușită excepțională. Cred că ai observat la festivitatea de deschidere diferența uriașă de valoare intre Mihaela și celălalte reprezentate de la ISJ Buzău. Cine a mai obținut de la ISJ Buzău titlu de profesoara anului? Cred cu tărie că locul Mihaelei este la conducerea ISJ Buzău.
29 Apr, 22:11 parerea mea!
Viespea buzoiana a comentat pentru articolul Cristinel Romanescu, ales președinte PNL Buzău:
"Abrudan" asta chiar este un PNL-ist ..."sadea"! "Intelectual" de ....."casa"!Pacat ca dl.Ionescu O este coleg de partid cu "abrudani" din astia in PNL.Referitor la cele prezentate de "Pixelu observator",as zice ca nu e vorba de politicieni "prosti si corupti",ci de niste TRADATORI de tara ,niste nenorociti.
Google PageRank Checker