26 de ani
de presa libera
Joi, Februarie 23, 2017 11:32 AM

de Cristian IONESCU

Profesorul buzoian Constantin Ciurea vine în sprijinul elevilor pasionați de fizică și matematică cu cea mai recentă lucrare a sa, realizată cu sprijinul lui Nicolae Cupcea, fost decan al Facultății de Automatică și Calculatoare.

 |
29 Jan 2016
594
de Cristian IONESCU

Elevii nu pot fi pedepsiți pentru că nu poartă uniforme în școală.

 |
28 Jan 2016
722
Elevii din județul Buzău participanți la cea de-a XIX-a ediție a concursului Lumina Math au fost premiați. Festi­vitatea a avut loc vineri, 22 ianuarie 2016, la Liceul Pedagogic ,,Spiru Haret’’. Din cei peste 1.500 de concurenți
 |
27 Jan 2016
2147
de Cristian IONESCU

Peste 630 de elevi din mai multe județe ale țării au participat luna trecută la Buzău în cadrul celei de a IV-a ediții a proiectului educațional ,,Simfonia Iernii“.

 |
21 Jan 2016
521
de Cristian IONESCU
Clase mai puține în școlile buzoiene, din cauza scăderii numărului de elevi. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Buzău situația va duce automat și la reducerea normelor didactice
 |
20 Jan 2016
1519
de Cristian IONESCU
În timp ce multe județe își doresc să aibă măcar un absolvent care să ajungă în cele mai bune universități ale lumii, o clasă a Colegiului „B. P. Hasdeu” din Buzău a obținut performanța de a avea doi
 |
19 Jan 2016
4987
de Cristian Ionescu
Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean mâine toate instituțiile de învățământ își vor relua activitatea, excepție făcând
 |
18 Jan 2016
1967
de Cristian Ionescu
Școlile buzoiene își redeschid porțile. Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean, începând
 |
18 Jan 2016
2755
de Cristian IONESCU

Două instituții de învă­țământ au, după vacanță, directori noi. Este vorba despre Școala Movila Banului, unde directoarea a demisionat invocând probleme de sănătate, în locul ei fiind numită până la concurs, Caliopia Istrățoiu, și despre Grădinița „Bobocei din Micro III“, devenită în ultimii ani un adevărat câmp de luptă între cadrele didactice.

 |
18 Jan 2016
2614
de Cristian Ionescu
Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Buzău au luat decizia de a închide mâine școlile la nivel local.
 |
17 Jan 2016
9581
de Cristian IONESCU

A început anul primind o scrisoare oficială de la Universitatea Oxford, prin care era înștiințat că cea mai prestigioasă universitate din Europa vrea să îl aibă student. Este vorba despre buzoianul Robert Neagu, elev în clasa a XII-a la Colegiul „B. P. Hasdeu“, pe care îl mai desparte doar un  mic pas de admiterea la Oxford.

 |
15 Jan 2016
4257
de Cristian IONESCU

În prima parte a anului, directorii de școli din județ se pregătesc de concurs. Noua metodologie vine cu o modificare importantă, care va da bătăi de cap multor șefi de instituții de învățământ care mizau până acum doar pe susținerea politică.

 |
15 Jan 2016
2316
de Cristian Ionescu
În prima parte a anului directorii de școli din județ se pregătesc de concurs.
 |
14 Jan 2016
1955
de Cristian IONESCU

O nouă etapă în scandalul de la Liceul Nehoiu, la început de an. Ancheta făcută la nivelul liceului a început să îi pună pe gânduri pe reprezentanții conducerii școlii

 |
14 Jan 2016
2103
de Cristian IONESCU

Are 31 de ani, a absolvit Colegiul Hasdeu din Buzău și Universitatea „Carol Davila”, București (Facultatea de ­Me­dicină Dentară) și a fost desemnată recent „Studentul Român al Anului 2015, Secțiunea Ame­rica de Nord”.

 |
14 Jan 2016
803

Stiri Agerpres

Kovesi: Eforturile justiției trebuie susținute de stabilitatea cadrului legislativ și instituțional pentru a fi eficiență în combaterea corupției
Joi, Februarie 23, 2017 11:20 AM

Eforturile sistemului de justiție trebuie susținute de stabilitatea cadrului legislativ și instituțional pentru a avea eficiență în combaterea corupției, a declarat joi procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi.

Băsescu,despre Toader: Mă întreb dacă va fi capabil să încalce legea pentru a da satisfacție celor care l-au numit
Joi, Februarie 23, 2017 11:17 AM

Președintele PMP, senatorul Traian Băsescu, a afirmat, legat de nominalizarea lui Tudorel Toader la Justiție, că există un avantaj, întrucât acesta "știe carte", dar se întreabă totodată dacă Toader "va fi capabil să încalce legea pentru a oferi satisfacție celor care l-au numit'.

Vasilescu (BNR): România a pierdut bătălia cu lucrul bine făcut; dacă vrem dezvoltare, trebuie să repornim bătălia
Joi, Februarie 23, 2017 11:15 AM

Președintele României a obosit de multă vreme să mai repete sloganul cu care a câștigat alegerile, pentru că bătălia cu lucrul bine făcut a fost pierdută, iar dacă vrem dezvoltare trebuie să repornim bătălia, susține Adrian Vasilescu, consilier de strategie la Banca Națională a României.

Comisia Europeană dorește să afle opiniile celorlalte țări membre privind statul de drept în Polonia
Joi, Februarie 23, 2017 11:07 AM

Comisia Europeană va încerca să afle opiniile celorlalte țări membre ale Uniunii Europene cu privire la eventuale noi măsuri contra Poloniei în disputa de peste un an cu Varșovia referitoare la statul de drept, au declarat miercuri, pentru Reuters, oficiali din executivul comunitar.

Numărul maxim de locuri în unitățile de tratament balnear ale Casei Naționale de Pensii este de 56.394, în 2017
Joi, Februarie 23, 2017 11:03 AM

Unitățile aflate în proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice vor asigura anul acesta un număr maxim de 56.394 locuri pentru tratament balnear, conform unui proiect de Hotărâre publicat pe site-ul Ministerului Muncii.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Feb, 09:31 Clipa de sinceritate
ionescu o. a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a trimis Corpul de Control la Inspectoratul Şcolar Buzău:
Aici, ca într-n spectacol rulează filmul „Clipa de sinceritate”. Actorii-autori își spun oful, fiecare împotriva cui dorește...Se fac și mici caracterizări ale personajelor încriminate. Să nu se supere Lazăr dar mi-a plăcut comparația Paulistei „contabil sub acoperire!”Tot în top este și exorcizarea de la Nenițescu...Și totuși...de unde atâta obidă și venin, care-i sursa generatoare a atâtor injurii și nemulțumiri? Răspunsul sigur e în titlul „filmului”: lipsește clipa de sinceritate în școli. Cu adevărat nu cârâie nimeni acolo ci aici!Atitudinea noastră în timpul pe care-l străbatem acum, este în contradicție cu cerințele și nevoile actuale. Ba aș merge mai departe afirmând că unele carențe, evidente și aici, nu ne avantajează și pun în evidență lacune informaționale, supărări mocnite, gânduri și spirite reprimate..Partea proastă este că nu se discută decât „în treacăt”despre soluții sau se cere să vină alții să le ofere. Sunt probleme? De aceea suntem, fiecare unde suntem, ca să le rezolvăm.
23 Feb, 09:24 Control mai amplu
Profesor 4 a comentat pentru articolul Ministrul Educaţiei a trimis Corpul de Control la Inspectoratul Şcolar Buzău:
Corpul de control ar trebui sa verifice si cum se desfasoara programul de invatamant la clasele de scoala profesionala dar mai ales in acele licee avand clase de seral. Acesti elevi nu participa la 5% din orele planificate prin orar, altii nu frecventeaza .Situatia scolara se incheie fara participare la activitati.Lipsa totala de cunostinte. Acesta este viitorul societatii. I.S.j stie , nu se iau masuri. Poate acest corp de control verifica si acest aspect. Speram.
23 Feb, 08:44 Bine zis!
ionescu o. a comentat pentru articolul Dubla măsură din Partidul Social Democrat:
Bine zis, domnule, „maimuțoi de serviciu”...Poate așa se mai luminează poporul că la PSD numai „dubla măsură” funcțonează//
Google PageRank Checker