27 de ani
de presa libera
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:35 AM

de

După eşecul absolvenţilor de liceu, profesorii buzoieni au dat bir cu fugiţii de la examenul pentru obţinerea unei catedre

Titularizarea de anul acesta i-a pus pe fugă pe buzoienii care râvneau la o catedră în învăţământul local.

 |
14 Jul 2011
1904
de

După repartizarea computerizată în licee, Colegiul Naţional „B. P. Hasdeu” face parte dintre liceele de top ale României. Într-o statistică ce cuprinde primele 100 de instituţii în funcţie de ultima medie la admitere, „Hasdeul” se clasează pe poziţia 15. Ultimul admis în colegiul buzoian a avut media 9,21, la fel ca şi la Colegiul Naţional „G. Vrânceanu” din Bacău, clasat pe locul 14.

 |
13 Jul 2011
2248
de

Sutele de candidaţi pentru un loc la catedră în învăţământul buzoian au avut de întâmpinat ieri nu doar canicula, ci şi subiectele dificile. Potrivit celor care ieşeau din clase, examenul a fost mai greu decât în anii trecuţi. Doar cei care au susţinut proba la engleză se declarau mulţumiţi de nivelul de dificultate al subiectelor. Potrivit celor care ieşeau din clase, examenul a fost mai greu decât în anii trecuţi.

 |
13 Jul 2011
1754
de

*La polul opus, “Hasdeul” şi-a respectat blazonul, ultima medie fiind aici 9,21

Buzoienii care au absolvit şcolile generate au scăpat ieri de emoţii, odată cu încheierea repartizării computerizate la licee. Nu mai puţin de 4.853 de elevi din judeţ şi alţi 131 din afară au completat fişele de opţiuni pentru a deveni elevi ai liceelor buzoiene.

 |
11 Jul 2011
2439
de

Agenţia  Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) a făcut publică lista  specializărilor neacreditate şi de neîncredere din facultăţile din România.

 

 

 |
11 Jul 2011
3223
de

Buzăul va găzdui în această lună faza finală a Concursului Naţional „Democraţie şi toleranţă” ocazie cu care elevi din aproape 40 de judeţe vor dovedi că stăpânesc noţiuni precum „democraţie”, „toleranţă” şi „drepturile omului”.

 

 |
11 Jul 2011
2168
de

După ce elevii au avut emoţii, urmează rândul profesorilor să intre în examen. Mâine debutează titularizarea, concursul în care cei mai mulţi buzoieni care vor o catedră viabilă pe patru ani nu îşi pun prea mari speranţe. Potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău, anul acesta există doar 47 de posturi titularizabile, cele mai multe pentru profesorii de matematică – 20 şi limba engleză – 4.

 |
10 Jul 2011
1815
de

După un sondaj făcut în rândul părinţilor care au preşcolari în localitate, reprezentanţii Primăriei Breaza vor să obţină finanţare pentru înfiinţarea unei creşe în localitate.

Potrivit datelor furnizate de primarul comunei, Adrian Drugă, proiectul pentru realizarea acestui obiectiv a fost depus la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, sperând să primească fondurile necesare realizării acestui obiectiv.

 |
10 Jul 2011
1821
de

Alţii 43 de elevi care au dat Bacalaureatul la Buzău şi-au regăsit vineri numele pe listele cu promovaţi, asta după ce săptămâna trecută ştiau că au picat examenul. Modificările au apărut odată cu rezolvarea contestaţiilor. Recorectarea nu a adus însă doar zâmbete.

 

 |
09 Jul 2011
1700
de

Alţii 43 de elevi care au dat Bacalaureatul la Buzău şi-au regăsit astăzi numele pe listele cu promovaţi, asta după ce săptămâna trecută ştiau că au picat examenul. Modificările au apărut odată rezolvarea contestaţiilor. Recorectarea nu a adus însă doar zâmbete. 14 dintre buzoienii nemulţumiţi de note au trecut de la statutul de promovat la cel de nepromovat.

 |
06 Jul 2011
2178
de

Tinerii nu au fost interesaţi de locurile din marile licee, pentru că vor să câştige bani rapid

Elevii buzoieni de etnie romă nu sunt interesaţi de liceele teoretice, chiar dacă acestea sunt unele cu tradiţie. Potrivit programului de admitere la liceu, miercuri a avut loc şedinţa de repartizare a elevilor pe locurile destinate romilor.

 

 |
06 Jul 2011
2000
de

* Salariile mici şi nesiguranţa locului de muncă au redus la jumătate numărul candidaţilor din judeţ pentru Academie şi Şcoala de Poliţie

Meseria de poliţist a scăzut mult în topul preferinţelor tinerilor buzoieni ajunşi la vârsta la care trebuie să se hotărască ce carieră vor urma, bineînţeles, în cazul fericit în care au reuşit să ia Bac-ul ...

 |
06 Jul 2011
2525
de

Managerii buzoieni consideră că rezultatele catastrofale de la examenul de Bacalaureat, cele mai slabe din ultimii 20 de ani, nu se vor resimţi în economie.

O părere generală a trei dintre managerii unora dintre cele mai importante societăţi din Buzău este aceea că în acest an a ieşit la suprafaţă o realitate existentă  de multă vreme în învăţământul românesc: slaba calitate a sistemului.

 |
05 Jul 2011
3478
de

*Reprezentanţii SÎP Buzău au inaugurat locaţia cu destinaţie turistică de la Harţagu în urma unei investiţii de 10 miliarde de lei

Profesorii buzoieni au intrat pe piaţa turismului. Una dintre cele mai contestate afaceri private, aparţinând Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SÎP) Buzău, a fost inaugurată săptămâna trecută în prezenţa liderilor sindicali de la Bucureşti.

 |
05 Jul 2011
4317
de

“Din cauza camerelor, nu s-a mai <suflat> pentru cinciul ăla de trecere”, crede şeful de promoţie de la “Hasdeu”

“Sistemul de notare din învăţământul românesc îi face pe elevi să se supraevalueze”, spune psihologul Petrică Alexa

 

 |
04 Jul 2011
2463
de Călin BOSTAN

* Consiliul Local a aprobat darea în folosinţă gratuită a unui spaţiu în incinta Colegiului Agricol ”Dr. C. Angelescu”

 

 

 |
04 Jul 2011
3755

Stiri Agerpres

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 24 noiembrie
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:17 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 24 noiembrie
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:01 AM

Este a 328 a zi a anului 2017.

Acord în cadrul opoziției siriene pentru trimiterea unei delegații unite la negocierile de la Geneva
Vineri, Noiembrie 24, 2017 01:52 AM

Opoziția siriană a ajuns la un acord pentru trimiterea unei delegații unite la negocierile cu regimul, de la Geneva, sub egida ONU, transmite AFP.

Șase avioane de vânătoare invizibile F-22 Raptor, la un exercițiu comun al forțelor americane și sud-coreene
Vineri, Noiembrie 24, 2017 01:16 AM

Șase avioane de vânătoare invizibile F-22 Raptor vor lua parte, la începutul lunii viitoare, la un exercițiu regulat al forțelor americane și sud-coreene, a anunțat vineri un oficial al ministerului Apărării de la Seul, citat de Reuters.

Înot: Florina Alexandra Ilie, record național în bazin scurt la 50 m bras
Vineri, Noiembrie 24, 2017 00:41 AM

Sportiva Florina Alexandra Ilie (CSU Pitești) a stabilit un nou record național în proba de 50 m bras, joi, în prima zi a Campionatelor Naționale de înot în bazin scurt (25 m), de la Hunedoara, cu timpul de 31 sec 87/100.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 19:26 DORU CASCADORUL POLITIC
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Ptr domnul LUCIDUL:Domnule chestia cu familia Corcodel este ciorba reincalzita.Dar sa revenim la DORU CASCADORUL=PROSTITUATA POLITICA=INTELECTUAL OBOSIT.Cat timp a fost presedinte PDL NEHOIU,partidul nu a avut o contabilitate clara si legala.Exista convorbiri telefonice de ale DOMNULUI DORU CASCADORU(predate deja la DNA),prin care ameninta daca nu primeste bani(efectiv).exista facturi cu reparatia masini personale ale domnului in cauza,decontate de firme agreate de dansul la aceea vreme,exista persoane in oras care au dat spaga domnului sa fie angajate la COMPANIA DE APA NEHOIU.Deci,vedeti domnule LUCIDUL UNDE CUM A FURAT DORU CASCADORU.Eu am dovezi ptr cea ce sustin
23 Nov, 18:54 Corectitudinea este un ideal, nicidecum o realitate!
Pixelu afumat a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Critica este naturală. Pupincureala este forțată. Nu m-ar mira ca lucidul să fie chiar forma de viață în cauză!
23 Nov, 18:26 Fiti corecți!
Lucidul. a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Pe Muzgoci nu il înjură altcineva decât familia de hoți Corcodel.Astia nu uita ca i-a dat jos de la ciolan .Cum si de ce lua șpăgi de la PDL?Domnu ziarist de ce lăsați sa fie denigrat un om serios cu o familie serioasă ca Muzgoci .A făcut multe pentru noi si este un om corect,ce a furat Muzgoci?Este scandalos,este rușinos .Prosti si lingăi se exprima aici.Pacat .Ma așteptam la altceva.
Google PageRank Checker