27 de ani
de presa libera
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:34 AM

de

Reprezentanții celor 33 de echipaje participante la Concursul Național „Democrație și Toleranță” au scăpat de emoții vineri, odată cu festivitatea de premiere a competiției.

 |
01 Aug 2011
2072
de

După revendicarea de către foştii proprietari ai imobilului în care funcţiona Şcoala cu clasele I-IV Costeşti, în comuna buzoiană a început construcţia unui nou obiectiv pentru elevii ciclului primar din localitate. Potrivit datelor furnizate de primarul Constantin Moise, viitoarea construcţie va avea o destinaţie dublă, atât de şcoală, cât şi de grădiniţă...

 |
27 Jul 2011
1792
de

Inventivitate, ingeniozitate şi foartă multă inteligenţă pentru participanţii Concursului Naţional „Democraţie şi Toleranţă” de la Buzău. Echipele de elevi venite din 33 de judeţe au reuşit să impresioneze juriul cu proiectele lor pe teme de civism aplicat.

Este vorba despre competiţia derulată pe tot parcursul săptămânii la Grupul Şcolar „C. Neniţescu”, acolo unde elevii de gimnaziu din ţară au trecut de proba practică şi au prezentat lucrarea plastică. Dintre echipajele care au evoluat ieri, în cea de a doua zi de concurs, s-a evidenţiat cea din Mureş.

 |
27 Jul 2011
3022
de

Noua propunere a MEC vizează accesul în şcoli pe bază de cartelă electronică

Se încearcă reducerea absenţelor, care după un semestru au ajuns, la nivel de ţară, la peste 30 de milioane. La Colegiul „Hasdeu” s-au înregistrat aproape 30.000 de absenţe pe an.

După o statistică referitoare la numărul absenţelor din toate şcolile din ţară, Ministerul Educaţiei le propune directorilor ca elevii să intre la ore doar pe bază de cartele.

 |
27 Jul 2011
1881
de

O altă investiţie a vizat înfiinţarea unui teren de sport cu gazon artificial

Dorinţa de mişcare a copiilor şi tinerilor îi determină pe tot mai mulţi aleşi locali să se gândească să investească în amenajarea unor terenuri de fotbal asemănătoare cu cele de la oraş.

 |
25 Jul 2011
2324
de

Replica vine după ce preşedintele a declarat că dascălii constituie una dintre categoriile cel mai bine plătite din România

Profesorii buzoieni nu întârzie să-i dea replica lui Traian Băsescu. Preşedintele a speculat rezultatele slabe înregistrate la Bacalaureat, pentru a da o nouă lovitură cadrelor didactice. În cadrul unei intervenţii la postul naţional de televiziune, Băsescu a spus că profesorii constituie una dintre categoriile cel mai bine plătite din România, raportat la orele de lucru.

 |
25 Jul 2011
2030
de

Potrivit Strategiei de prevenire a criminalităţii, elevii vor avea în curând fişe psihopedagogice. Măsura vrea să diminueze numărul bătăilor în şcoli.

Printr-un singur click, autorităţile vor afla despre orice incident produs într-o unitate de învăţământ din ţară şi modul în care a fost soluţionat. Asta, pentru că monitorizarea se va face într-o bază de date unică, iar de gestionarea ei se va ocupa Inspectoratului Şcolar Bucureşti.

Se încearcă în acest fel cunoaşterea factorilor care determină unele comportamente delincvente...

 |
25 Jul 2011
1949
de

Doar jumătate din posturile titularizabile din învăţământul buzoian au fost ocupate după şedinţa publică de vineri. În ciuda numărului mic de catedre cu viabilitate de patru ani, buzoienii cu note peste 7 nu s-au înghesuit, şi asta pentru că marea majoritate a posturilor se află în mediul rural.

„S-au ocupat doar 24 de posturi titularizabile dintre cele 47. Cele rămase libere sunt în această situaţie pentru că niciun candidat cu note peste 7 nu le-au solicitat. Anul acesta, la Titularizarea de la Buzău au obţinut note care să le asigure titularizarea 126 de concurenţi”, a declarat inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Buzău, Mariana Davidescu.

 |
24 Jul 2011
2007
de

Reprezentanţi din 33 de judeţe se întrec timp de o săptămână pe teme de cultură civică

Aproape 100 de elevi din toată ţara au luat parte ieri la festivitatea de deschidere a Concursului Naţional „Democraţie şi Toleranţă” desfăşurat în acest an la Buzău. În prezenţa secretarului de stat în Ministerul Culturii, Vasile Timiş, şi a inspectorului general de ştiinţe socio-umane din Ministerul Educaţiei, Eugen Stoica, a avut loc tragerea la sorţi a ordinii echipelor în concurs şi expunerea lucrării plastice.

 |
24 Jul 2011
2785
de

*El a obţinut cea mai mare notă la examenul de Titularizare, dar nu poate fi decât suplinitor

„Misiunea unui profesor este să îi înveţe pe elevi. Nu poate da mereu vina pe lipsa banilor”

El este buzoianul cu cea mai mare notă la Titularizarea de anul acesta.

 

 |
23 Jul 2011
2868
de

* Şcolile din Şarânga şi Pietroasele au fost deja finalizate, iar la alte două unităţi lucrările sunt în plină desfăşurare

* Banii au venit de la Ministerul Învăţământului şi din bugetul local

Elevii şi preşcolarii din Pietroasele vor începe viitorul an de învăţământ în şcoli şi grădiniţe renovate şi cu dotări noi, după cum dă asigurări primarul Cornel Enache...

 |
21 Jul 2011
2003
de

Notele ruşinoase au făcut ca singurul post titularizabil la fizică să rămână neocupat la Buzău

Situaţii incredibile la Titularizarea de la Buzău. Dincolo de profesorii cu zeci de ani de experienţă care s-au făcut de râs cu note de 1 şi 2, rezultatul examenului face ca până şi cele mai puţine catedre să rămână fără titulari.

 |
19 Jul 2011
1924
de

Număr impresionant de candidaţi buzoieni la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului. Peste 2.300 de buzoieni s-au înscris la Bac-ul de toamnă, reprezentanţii Inspectoratului şcolar Judeţean (IşJ) Buzău aşteptându-se ca numărul lor să crească. „După prima sesiune, au picat Bacalaureatul peste 1.700 de concurenţi. Faptul că numărul celor înscrişi depăşeşte deja 2.300 se datorează celor care au picat examenul în anii trecuţi şi încearcă încă să obţină diploma de absolvent

 |
19 Jul 2011
1603
de

Peste 20 de liceeni buzoieni vor avea diploma de Bacalaureat recunoscută de Ministerul Educaţiei din Franţa. Este vorba despre prima promoţie care beneficiază de acordul încheiat recent între cele două guverne şi aprobat printr-o hotărâre a Executivului României, săptămâna trecută.

 |
19 Jul 2011
1493
de

30 la sută dintre concurenţii buzoieni la Titularizare au picat examenul

După 21 de ani de învăţământ, Georgeta Tănăsescu a luat nota 3,4

 

 |
19 Jul 2011
2408
de

*Reprezentanţii Asociaţiei Ghizilor şi Ghidelor din România au iniţiat în această săptămână un grup de 14 tineri

Au renunţat timp de aproape o săptămână la confortul paturilor de acasă şi au înfruntat toate probele pentru a deveni tineri cercetaşi. Este vorba despre un grup de 14 buzoieni de la Şcoala nr. 7 din Buzău, care a plecat cu cortul la Siriu, pentru a parcurge toate etapele impuse de profesorul lor lider pentru a intra în rândul bravilor cercetaşi.

 |
17 Jul 2011
2753

Stiri Agerpres

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 24 noiembrie
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:17 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 24 noiembrie
Vineri, Noiembrie 24, 2017 03:01 AM

Este a 328 a zi a anului 2017.

Acord în cadrul opoziției siriene pentru trimiterea unei delegații unite la negocierile de la Geneva
Vineri, Noiembrie 24, 2017 01:52 AM

Opoziția siriană a ajuns la un acord pentru trimiterea unei delegații unite la negocierile cu regimul, de la Geneva, sub egida ONU, transmite AFP.

Șase avioane de vânătoare invizibile F-22 Raptor, la un exercițiu comun al forțelor americane și sud-coreene
Vineri, Noiembrie 24, 2017 01:16 AM

Șase avioane de vânătoare invizibile F-22 Raptor vor lua parte, la începutul lunii viitoare, la un exercițiu regulat al forțelor americane și sud-coreene, a anunțat vineri un oficial al ministerului Apărării de la Seul, citat de Reuters.

Înot: Florina Alexandra Ilie, record național în bazin scurt la 50 m bras
Vineri, Noiembrie 24, 2017 00:41 AM

Sportiva Florina Alexandra Ilie (CSU Pitești) a stabilit un nou record național în proba de 50 m bras, joi, în prima zi a Campionatelor Naționale de înot în bazin scurt (25 m), de la Hunedoara, cu timpul de 31 sec 87/100.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
23 Nov, 19:26 DORU CASCADORUL POLITIC
NEHOIANUL a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Ptr domnul LUCIDUL:Domnule chestia cu familia Corcodel este ciorba reincalzita.Dar sa revenim la DORU CASCADORUL=PROSTITUATA POLITICA=INTELECTUAL OBOSIT.Cat timp a fost presedinte PDL NEHOIU,partidul nu a avut o contabilitate clara si legala.Exista convorbiri telefonice de ale DOMNULUI DORU CASCADORU(predate deja la DNA),prin care ameninta daca nu primeste bani(efectiv).exista facturi cu reparatia masini personale ale domnului in cauza,decontate de firme agreate de dansul la aceea vreme,exista persoane in oras care au dat spaga domnului sa fie angajate la COMPANIA DE APA NEHOIU.Deci,vedeti domnule LUCIDUL UNDE CUM A FURAT DORU CASCADORU.Eu am dovezi ptr cea ce sustin
23 Nov, 18:54 Corectitudinea este un ideal, nicidecum o realitate!
Pixelu afumat a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Critica este naturală. Pupincureala este forțată. Nu m-ar mira ca lucidul să fie chiar forma de viață în cauză!
23 Nov, 18:26 Fiti corecți!
Lucidul. a comentat pentru articolul Social-democratul Doru Muzgoci părăsește Consiliul Județean:
Pe Muzgoci nu il înjură altcineva decât familia de hoți Corcodel.Astia nu uita ca i-a dat jos de la ciolan .Cum si de ce lua șpăgi de la PDL?Domnu ziarist de ce lăsați sa fie denigrat un om serios cu o familie serioasă ca Muzgoci .A făcut multe pentru noi si este un om corect,ce a furat Muzgoci?Este scandalos,este rușinos .Prosti si lingăi se exprima aici.Pacat .Ma așteptam la altceva.
Google PageRank Checker