27 de ani
de presa libera
Marti, Septembrie 26, 2017 04:55 AM
toamna buzoiana

de Călin BOSTAN

* Consiliul Local a aprobat darea în folosinţă gratuită a unui spaţiu în incinta Colegiului Agricol ”Dr. C. Angelescu”

 

 

 |
04 Jul 2011
3750
de

La fel ca şi în alte localităţi buzoiene, un obiectiv de modernizare a infrastructurii şcolare din comuna Săgeata aşteptă fonduri pentru finalizare, deşi a fost început în urmă cu trei ani.

Potrivit datelor furnizate de primarul comunei, Adina Bădescu, Grădiniţa Săgeata a fost începută printr-un proiect derulat prin Ministerul Educaţiei, pentru finalizarea sa fiind necesară alocarea unei diferenţe de plată.

 |
04 Jul 2011
1463
de

Majoritatea a fost nemulţumită de notele la limba română

Doar trei buzoieni au reuşit să ia Bacalaureatul cu nota 10. În timp ce procentul de promovabilitate la nivelul judeţului a fost de doar 53,2 la sută, onoarea învăţământului buzoian a fost salvată de doi hasdeeni (Bogdan Boşcodeală şi Andra Pericle) şi o absolventă a Colegiului „M. Eminescu” (Maria Palcău).

 

 |
03 Jul 2011
1595
de

Dincolo de subiectul care verifica studierea operelor obligatorii, examenul de Limba şi Literatura Română le-a dat unora mari bătăi de cap la Bacalaureat şi când a fost vorba să îşi exprime propriile gânduri. Iată ce au scris concurenţii la subiectul II, unde li se cerea să scrie un text de tip argumentativ de 15-30 rânduri despre cunoaşterea de sine, pornind de la ideile sugerate de afirmaţia lui Nichita Stănescu: „A avea un ideal înseamnă a avea o oglindă”.

 |
03 Jul 2011
2191
de

* Secretarul de Stat, Oana Badea spune că răspunsurile în acest caz trebuie să le dea comisia judeţeană de examen

Cazul subiectelor greşite la examenul de Bacalaureat la Colegiul “B.P.Hasdeu” şi Liceul “Al. Marghiloman” se pare că va fi muşamalizat şi nimeni nu va fi tras la răspundere.

 |
03 Jul 2011
2329
de

Eroare gravă vineri la bacalaureat în Colegiul Național „B. P. Hasdeu”. Toți elevii liceului buzoian care au ales ca materie la ultima probă a examenului INFORMATICA au primit subiecte greșite. Mai exact, cei opt elevi de la profilul „mate-info, bilingv” care au ales să dea examenul la INFORMATICĂ (Limbaj C/C++) reclamă că s-au trezit pe bănci cu subiecte pe care era scris că sunt destinate specializării „științe ale naturii”, adică altui profil.

 |
02 Jul 2011
3506
de

După ce mai tinerii lor colegi s-au afirmat cu vorbe de duh la Evaluarea Naţională, nici absolvenţii de liceu nu se lasă mai prejos. Examenul de Bacalaureat a fost un prilej tocmai bun pentru cei care au vrut să îşi surprindă profesorii cu profunzimea gândirii lor.

 

 |
01 Jul 2011
3092
de

Elevii de la “Hasdeu” şI “Marghiloman” au dat proba  la Informatică cu subiecte greşite

Situaţii inadmisibile la Bacalaureatul de la Buzău. Elevii a două licee, Colegiul „B. P. Hasdeu” şi Liceul „Al. Marghiloman”, au primit subiecte greşite la examenul de informatică.

 

 |
01 Jul 2011
3443
de

Aproape jumătate dintre absolvenţii buzoieni au picat examenul

Feţe lungi şi triste, lacrimi şi nervi întinşi la maxim. Acesta era ieri tabloul din curtea liceelor buzoiene, odată cu afişarea rezultatelor la Bacalaureat. Doar doar 53,2 la sută dintre concurenţii buzoieni au reuşit anul acesta să obţină medii de trecere,  faţă de 65, 7 la sută în 2010.

 

 |
01 Jul 2011
2480
de

Cu câteva zile înainte de finalizarea examenului de Bacalaureat, absolvenţii buzoieni care nu s-au decis încă la ce facultate vor mearge au ocazia să îşi facă planurile şi ţinând cont de taxele universităţilor. Este vorba despre banii pe care un student, care nu a reuşit să intre la locurile finanţate de la buget, trebuie să îi achite în fiecare an.

Potrivit unui studiu al cotidianului online GÂNDUL, cele mai mici taxe încep de la 1.600 de lei, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, la polul opus situânduse Universitatea din Bucureşti şi la Universitatea de Vest din Timişoara unde se poate ajunge până la taxe de 2.500 - 3.000 de lei.

 |
29 Jun 2011
3227
de

Statisticile pe baza rezultatelor la Evaluarea Naţională 2011

Rezultatele deosebite ale elevilor buzoieni la Evaluarea Naţională de anul acesta au reuşit să claseze judeţul în partea superioară a clasamentelor alcătuite la nivel naţional. Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău, ponderea notelor de 5 a fost de peste 80 la sută, iar cele de 10 au fost în număr de 17.

 |
29 Jun 2011
2126
de

Matematica dă în continuare bătăi de cap la Bacalaureat. Cea de a doua probă scrisă a examenului i-a împărţit ieri pe concurenţi în două grupe: cei care au dat proba la matematică şi cei care au dat-o la istorie.

 |
28 Jun 2011
2517
de

De la o extremă la alta. Evaluarea Naţională a scos în evidenţă la Buzău atât elevi cu o pregătire deosebită, cât şi alţii care vor intra la liceu cu medii de tot râsul.

 

 |
28 Jun 2011
2100
de

17 elevi au obţinut la Evaluarea Naţională notă maximă, iar trei dintre ei au terminat şi Generala cu aceeaşi medie

 

 

 |
28 Jun 2011
4064

Stiri Agerpres

Ambasadorii europeni în SUA susțin acordul nuclear cu Iranul
Marti, Septembrie 26, 2017 03:59 AM

Ambasadorii la Washington ai Regatului Unit, Franței, Germaniei și Uniunii Europene au susținut ferm luni acordul nuclear încheiat de comunitatea internațională cu Iranul în 2015, relatează Reuters.

Ziua europeană a limbilor
Marti, Septembrie 26, 2017 03:49 AM

Ziua europeană a limbilor se sărbătorește la 26 septembrie, potrivit http://edl.ecml.at/. Manifestările prevăzute cu această ocazie sunt numeroase, incluzând jocuri și quiz-uri, serate literare, conferințe, mese rotunde, programe de radio și de televiziune pe tema politicii lingvistice, precum și numeroase concerte organizate în spații publice.

CITATUL ZILEI
Marti, Septembrie 26, 2017 03:30 AM

SĂRBĂTORI RELIGIOASE - 26 septembrie
Marti, Septembrie 26, 2017 03:15 AM

EFEMERIDE ASTRONOMICE - 26 septembrie
Marti, Septembrie 26, 2017 03:00 AM

Este a 269-a zi a anului 2017.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
25 Sep, 13:01 Sedeti linistiti cetateni din Vernesti,ca omul nu a terminat de furat tot ce era de furat !
Viespea buzoiana a comentat pentru articolul Fostul primar Daniel Năstase a izbutit să amâne alegerile anticipate de la Verneşti:
Individul asta sigur nu a terminat de furat ce mai era de furat prin Vernesti si nici nu a terminat de "sters urmele"faradelegilor comise in timpul mandatului de "primar".Tipic PSD!De cand o comunitate trebuie sa depinda de un asemenea primar-infractor,domnilor din conducerea PSD? Chiar nu va este rusine?Vreti iar sa fraudati-furati alegerile?Asta ati invatat voi de la infractorii politici Iliescu,Nastase,Ponta,Dragnea,Basescu,etc?HUUUUUUOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!
25 Sep, 12:28 Bani furati si bautura
Locuitor din Vernesti a comentat pentru articolul Fostul primar Daniel Năstase a izbutit să amâne alegerile anticipate de la Verneşti:
Tot ce stie a face acest intretinut al celor de sus nu este nimic altceva dacat sa INJURE , sa umble BEAT si .......... cat mai multe FEMEI USOARE. Treziti-va OAMENI din Vernesti!
25 Sep, 10:19 Chestia cu campioană la fotbal, mi-a rupt gura!
Pixelu cu speranțe reduse a comentat pentru articolul Primarul Toma, conferință de presă în autobuz:
Nici nu mă interesează cine a luat comisionul, știu cu certitudine cine l-a dat. Au dat șpagă neprihăniții vest-europeni, icoanele la care ne prosternăm. Până și în colonia România sunt asimilate ca fapte de corupție, atât luarea de mită cât și DAREA DE MITĂ. Se pedepsesc fix la fel, numai că propaganda vede numai cine a luat mită, de parcă a luat-o de la sfântul duh. Logica elementară spune că n-ar avea cine să ia mită dacă n-ar exista cine s-o dea. Cred că pedeapsa pentru corupător ar trebui să fie mai mare decât cea pentru corupt.
Perfect de acord. Stop hoțiilor! Tuturor hoțiilor. Dacă până în 2007, în România, hoți erau doar românii odată cu aderarea la UE avem și hoți străini. Mulți, puțini, nici nu contează. Ce contează este că, în prezent, străinii fură de ordinul miliardelor iar românii de ordinul milioanelor.
Cu toată adversitatea pe care o am față de nemți, tot de la ei am speranțe. Mai concret de la cei care au votat Alternative für Deutschland (AfD). Și nu sunt de neglijat, sunt vreo 12,6% din electoratul german. Vom trăi și vom vedea dacă înfloresc sau se ofilesc. Cred că de ei depinde mărirea sau decăderea proiectului UE.
Google PageRank Checker