27 de ani
de presa libera
Marti, August 22, 2017 02:44 AM

de

După ce mai tinerii lor colegi s-au afirmat cu vorbe de duh la Evaluarea Naţională, nici absolvenţii de liceu nu se lasă mai prejos. Examenul de Bacalaureat a fost un prilej tocmai bun pentru cei care au vrut să îşi surprindă profesorii cu profunzimea gândirii lor.

 

 |
01 Jul 2011
3085
de

Elevii de la “Hasdeu” şI “Marghiloman” au dat proba  la Informatică cu subiecte greşite

Situaţii inadmisibile la Bacalaureatul de la Buzău. Elevii a două licee, Colegiul „B. P. Hasdeu” şi Liceul „Al. Marghiloman”, au primit subiecte greşite la examenul de informatică.

 

 |
01 Jul 2011
3438
de

Aproape jumătate dintre absolvenţii buzoieni au picat examenul

Feţe lungi şi triste, lacrimi şi nervi întinşi la maxim. Acesta era ieri tabloul din curtea liceelor buzoiene, odată cu afişarea rezultatelor la Bacalaureat. Doar doar 53,2 la sută dintre concurenţii buzoieni au reuşit anul acesta să obţină medii de trecere,  faţă de 65, 7 la sută în 2010.

 

 |
01 Jul 2011
2473
de

Cu câteva zile înainte de finalizarea examenului de Bacalaureat, absolvenţii buzoieni care nu s-au decis încă la ce facultate vor mearge au ocazia să îşi facă planurile şi ţinând cont de taxele universităţilor. Este vorba despre banii pe care un student, care nu a reuşit să intre la locurile finanţate de la buget, trebuie să îi achite în fiecare an.

Potrivit unui studiu al cotidianului online GÂNDUL, cele mai mici taxe încep de la 1.600 de lei, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, la polul opus situânduse Universitatea din Bucureşti şi la Universitatea de Vest din Timişoara unde se poate ajunge până la taxe de 2.500 - 3.000 de lei.

 |
29 Jun 2011
3218
de

Statisticile pe baza rezultatelor la Evaluarea Naţională 2011

Rezultatele deosebite ale elevilor buzoieni la Evaluarea Naţională de anul acesta au reuşit să claseze judeţul în partea superioară a clasamentelor alcătuite la nivel naţional. Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău, ponderea notelor de 5 a fost de peste 80 la sută, iar cele de 10 au fost în număr de 17.

 |
29 Jun 2011
2121
de

Matematica dă în continuare bătăi de cap la Bacalaureat. Cea de a doua probă scrisă a examenului i-a împărţit ieri pe concurenţi în două grupe: cei care au dat proba la matematică şi cei care au dat-o la istorie.

 |
28 Jun 2011
2514
de

De la o extremă la alta. Evaluarea Naţională a scos în evidenţă la Buzău atât elevi cu o pregătire deosebită, cât şi alţii care vor intra la liceu cu medii de tot râsul.

 

 |
28 Jun 2011
2098
de

17 elevi au obţinut la Evaluarea Naţională notă maximă, iar trei dintre ei au terminat şi Generala cu aceeaşi medie

 

 

 |
28 Jun 2011
4049
de

Feţe zâmbitoare pe de o parte şi lacrimi de invidie pe de alta. Proba scrisă la Limba şi literatura română a fost percepută la Buzău diferit de la un liceu la altul. O trecere rapidă pe la trei dintre colegiile buzoiene a relevat plecând de la  declaraţiile eleviilor, dar mai ales discuţiile purtate între ei după ieşirea din clase, diferenţa de prestigiu dintre instituţiile de învăţământ.

 

 

 |
26 Jun 2011
3566
de

Buzoienii vor beneficia de un adevărat spaţiu de joacă pe Bulevardul Unirii, unde vor putea urmării filme şi desene animate

Secţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene va deveni în curând nu doar un spaţiu de lectură, ci şi unul destinat petrecerii timpului liber. Conducerea instituţiei a reuşit să obţină o finanţare de aproape 2.500 de dolari pentru a construi o ludotecă – o bibliotecă în aer liber.

 |
26 Jun 2011
2531
de

Floina Soian, şefa IŞJ:„Discrepanţa între notele din timpul anului şi cele de la Evaluarea Naţională arată o evaluare incorectă în timpul anului”

Peste 300 de elevi buzoieni care au susţinut Evaluarea Naţională au contestat  deja notele primite. Gurile rele vorbesc deja despre multe note modeste acordate unor elevi cu o situaţie şcolară foarte bună.

 |
26 Jun 2011
2185
de

Profesorii au stat şi nouă ore la coadă la Grupul Şcolar „D. Filipescu” din cauza organizării proaste

Noile ordine ministeriale i-au trimis pachet la notari pentru legalizarea unei declaraţii

 |
23 Jun 2011
2578
de

Conştienţi că locurile sunt oricum prea multe, buzoienii care nu au învăţat aşteaptă repartiţia din oficiu

      Nu toţi buzoienii care se pregătesc de liceu sunt interesaţi în ce instituţie de învăţământ vor ajunge. Slaba pregătire este cel mai probabil motivul pentru care unii dintre concurenţii de la Evaluarea Naţională nu s-au mai deranjat să se prezinte miercuri la cea de a doua probă, cea la matematică.

 |
23 Jun 2011
2581
de

Aglomeraţie mare în această săptămână în curtea Palatului Copiilor. Zeci de părinţi au fost alături de cei mici în zilele în care aceştia au concurat pentru obţinerea certificatelor de competenţă. Evenimentul organizat în premieră la Buzău a fost primit cu deosebită încântare de copiii care astfel primesc o confirmare a talentului şi a muncii pe care o depun la cercurile Palatului.

 |
23 Jun 2011
1988
de

„Basmul este o operă în care ruşii şi americanii sunt în război”

Din ciclul „Dacă nu înţelegem cerinţa, improvizăm”, unii dintre buzoienii care se pregătesc să intre la liceu au stârnind  zâmbete pe faţa profesorilor care le-au corectat lucrările la Evaluarea Naţională.

 |
22 Jun 2011
2622

Stiri Agerpres

Italia: Cutremur pe Insula Ischia, cel puțin un mort
Marti, August 22, 2017 02:12 AM

Un cutremur cu magnitudinea 4,0 a lovit luni seară Insula Ischia, în largul orașului Napoli (sud), provocând distrugeri care au făcut un mort și nouă dispăruți, a anunțat protecția civilă, scrie AFP.

Orientul Mijlociu: Turcia și Iordania se pronunță pentru negocieri "serioase"
Marti, August 22, 2017 00:44 AM

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei și președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, au lansat luni un apel la noi negocieri de pace "serioase și eficiente" între Israel și palestinieni, a informat o sursă oficială la Amman, transmite AFP.

Irak: Mii de civili fug din Tal Afar, potrivit ONU
Luni, August 21, 2017 23:50 PM

Mii de civili fug din orașul Tal Afar și împrejurimile acestuia, ținte cu începere de duminică ale armatei irakiene care dorește să alunge gruparea Stat Islamic (SI), a afirmat luni purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric, citat de AFP.

Comisarul-șef Traian Berbeceanu îi solicită ministrului de interne o anchetă privind nota DIPI din 14.11.2013
Luni, August 21, 2017 23:33 PM

Comisarul-șef de poliție Traian Berbeceanu îi solicită ministrului afacerilor interne, Carmen Dan, să dispună demararea de urgență a verificărilor tuturor aspectelor conținute în nota întocmită de DIPI la data de 14.11.2013 și ulterior prezentarea publică a rezultatelor acestor verificări.

Fotbal: Liga I - Rezultate și clasament - Etapa 7
Luni, August 21, 2017 23:19 PM

Meciurile din etapa a șaptea a ediției 2017-2018 a Ligii I de fotbal au avut loc de vineri până luni.

OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
OPINIA, un sfert de veac de existență
mai multe poze »
TOP COMENTARII
CELE MAI CITITE ARTICOLE
21 Aug, 22:33 apa de ploaie....
cristina a comentat pentru articolul „Ministrul genunche” şi faxul de vineri seară prin care a fost revocată din funcţie Florina Stoian:
Ce afacut Stoian pe langa Palcau e apa de ploaie , toate posturile sunt controlate de adjuncta care are sistemul bine pus la punct dar ...
21 Aug, 22:13 isjbz.ro
piticul nu scapa usor a comentat pentru articolul „Ministrul genunche” şi faxul de vineri seară prin care a fost revocată din funcţie Florina Stoian:
www.gandul.info/puterea-gandului/pop-ii-lucreaza-pe-inspectori-in-schimbul-de-noapte-16701402.
21 Aug, 21:35 oly
valy a comentat pentru articolul Peste 60 de instructori auto independenţi au ieşit în stradă la Buzău / De ce tarifele pentru şcoala de şoferi ar putea exploda începând cu 1 septembrie :
Uitati-va cati oameni mor pe sosele, mai ales dintre cei care abia au obtinut permisele de conducere si apoi analizati modificarile legislative de care se vaita acesti domni.
Google PageRank Checker